Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές
  • [02] Κλειστά τα Μουσεία τα Χριστούγεννα
  • [03] Μουσείο Παραδοσιακών Τεχνών στην Πλάκα
  • [04] "Το γράμμα της ελπίδας", ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση της κρίσης

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές

    "Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι η εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Εμείς θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει", δήλωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, πριν ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

    Η αναφορά του υπουργού στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύτηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ως προειδοποίηση ότι αν τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου αποχωρήσουν, τότε μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να την στηρίζει μόνο του.

    Ειδικότερα, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι "δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές τώρα, όταν διαπραγματευόμαστε το PSI καθημερινά. Νυχθημερόν, με μεγάλες δυσκολίες για τις οποίες δυστυχώς κωλύομαι να μιλήσω δημόσια. Και θα έπρεπε να μιλήσω για να ξέρει ο Έλληνας πολίτης τι γίνεται. Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές πριν διαπραγματευτούμε όλοι μαζί και πριν συμφωνήσουμε όλοι μαζί το νέο πρόγραμμα, με τις προϋποθέσεις του, τις δημοσιονομικές και τις διαρθρωτικές" και πρόσθεσε ότι "έχει απόλυτο ο δίκιο ο Πρωθυπουργός όταν λέει πως στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αποσαφηνίσει το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης".

    Τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια-Παπαδήμου

    Στη διάθεση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπως τόνισε ο ίδιος στην διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και για όσα διημείφθησαν κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν νέα επικοινωνία μετά τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του.

    [02] Κλειστά τα Μουσεία τα Χριστούγεννα

    Με κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείωνστις 24 και 25 Δεκεμβρίου απειλεί η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιολογικών χώρων.

    Όπως υποστηρίζουν οι αρχαιοφύλακες σε σχετική ανακοίνωση: «παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς κάθε αρμόδιο, για αποχή από την εργασία μας τα Σαββατοκύριακα, δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής μας, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΠΟΤ και του Υπ.Οικονομικών, με αποτέλεσμα να χάνονται ήδη δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών των αρχαιοφυλάκων, επανερχόμαστε και πλέον θα απέχουμε, ξεκινώντας από το επόμενο Σαββατοκύριακο 24/25 Δεκεμβρίου 2011, μέχρι τα δύο ως άνω Υπουργεία να λύσουν το πρόβλημα».

    [03] Μουσείο Παραδοσιακών Τεχνών στην Πλάκα

    Ένα ερειπωμένο οικιστικό σύνολο στην Πλάκα, στο οποίο έχουν εντοπιστεί πολύτιμα οικοδομικά λείψανα από την Αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, πρόκειται να μετασχηματιστεί σε ανοιχτό Μουσείο Παραδοσιακών Τεχνών, προκειμένου να αναδείξει τη μορφή της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς, αλλά και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο χρόνο.

    Το έργο της ολοκληρωμένης ανάπτυξης, ανάπλασης κι επανάχρησης του οικιστικού αυτού συνόλου, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, ενώ πρόκειται να υλοποιηθεί ως έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Το υπό αναβίωση οικοδομικό τετράγωνο, που στην τελευταία του φάση στέγαζε οικίες, καταστήματα και βιοτεχνίες, είναι εγκαταλειμμένο και αποτελεί αντίφαση στην ήδη αναπλασμένη ευρύτερη περιοχή.

    Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, Ορέστης Βαβατσιούλας, η παρέμβαση, στοχεύει στη διατήρηση, ένταξη και ανάδειξη του πολεοδομικού ιστού της παλαιάς Αθηναϊκής γειτονιάς, ως τόπου ιστορικής μνήμης, αποκαθιστώντας μεμονωμένα κτίρια, δρομίσκους και αυλές.

    Παράλληλα, συμπληρώνει ο ίδιος, με την αναβίωση παλαιών επαγγελμάτων, μέσω της εγκατάστασης θεματικών ενοτήτων του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, στόχος είναι να ενισχυθεί ο διαδραστικός και εκπαιδευτικός του χαρακτήρας, και να εξασφαλισθεί η συμμετοχικότητα των πολιτών στο δημόσιο χώρο προσδίδοντας ζωντάνια στην σύγχρονη πόλη.

    Η υπό ανάπλαση γειτονιά βρίσκεται στη συνοικία Βρυσάκι της Πλάκας, μιας από τις παλαιότερες περιοχές κατοίκησης των Αθηνών, που αποτελείται από τρεις γειτονιές. Οι δύο εξ αυτών (γειτονιές των Αγίων Αποστόλων και της Βλασσαρούς) αποτελούν σήμερα τον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, όπου οι ανασκαφές της δεκαετίας του 1930 έσβησαν τα ίχνη μιας συνοικίας, στην οποία διέμενε η μεσαία τάξη. Το οικοδομικό όμως σύνολο που περικλείεται από τις οδούς Αδριανού, Άρεως Κλάδου και Βρυσακίου, αποτελεί ένα από τα λίγα εναπομείναντα αναλλοίωτα τμήματα του πολεοδομικού ιστού της Αθήνας του 19ου και πρώιμου 20ού αιώνα, που διασώθηκε λόγω της εξαίρεσής του από τις αρχαιολογικές ανασκαφές.

    [04] "Το γράμμα της ελπίδας", ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση της κρίσης

    Υπάρχει διέξοδος; Ναι, λέει ο Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής Ηγεσίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο "Το γράμμα της Ελπίδας", από τις εκδόσεις Λιβάνη.

    Σε ένα δοκίμιο υπό μορφή επιστολής προς τη νέα γενιά , αφού εξετάζει την πορεία της χώρας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δείχνει το δρόμο μιας νέας πορείας, υπογραμμίζοντας ότι ως χώρα διαθέτουμε πλεονεκτήματα που είναι ανεκμετάλλευτα. Ποια; Το υψηλό διανοητικό επίπεδο του Έλληνα, τη γεωγραφική και γεωστρατηγική θέση της χώρας , τον ορυκτό πλούτο, το κλίμα, τη γη, τη θάλασσα, τον ήλιο, τη σύγχρονη και αρχαία ιστορία μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 December 2011 - 15:29:21 UTC