Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστόφιας: "Απέτυχε η σημερινή συνάντηση για το Κυπριακό"
  • [02] Σπάνια ντοκουμέντα της ιστορίας της Ελλάδας σε έκθεση στο Μόναχο
  • [03] Αντιδράσεις για τα θέμα των αγωγών των 117 πρώην βουλευτών για αναδρομικά
  • [04] Κουτρουμάνης: Δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα
  • [05] Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2011 απονέμεται την Τετάρτη, στο Στρασβούργο

  • [01] Χριστόφιας: "Απέτυχε η σημερινή συνάντηση για το Κυπριακό"

    Αποτυχία χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων, πώς πήγε η σημερινή συνάντηση, ο κ. Χριστόφιας απάντησε "άσχημα". «Ξανασυζητήσαμε περί περιουσιακού», είπε και τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτε, είναι αποτυχία η συνάντηση και πρέπει να το πούμε στον κόσμο, δυστυχώς. Αυτή είναι και η διαπίστωση των Ηνωμένων Εθνών, την οποία θα κάνει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ».

    Ο κ. Χριστόφιας είπε, ωστόσο, ότι οι συνομιλίες θα συνεχίσουν μέχρι τέλη Ιανουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του ιδίου με τον κ. Έρογλου και τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, στο Greentree της Νέας Υόρκης.

    Σε ερώτηση αν γίνεται διασύνδεση περιουσιακού με το εδαφικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «γίνεται από εμάς συνεχώς» και σημείωσε: «Εκείνο που χρειάζεται είναι να τεθούν στοιχεία κάτω. Και στο Greentree τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί Επιτροπή, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίνεται. Εμείς δώσαμε και ονόματα, είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε βρει και τα αναγκαία στοιχεία και για το περιουσιακό και για το εδαφικό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ανταπόκριση».

    Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι η βρετανική διπλωματία στα Ηνωμένα Έθνη επιμένει να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, πρόνοια ότι μετά την νέα τριμερή διάσκεψη του Ιανουαρίου, ασχέτως αν δεν έχει επέλθει συμφωνία επί των εσωτερικών πτυχών του κυπριακού, θα πρέπει να συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη για το κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι «έχουν αλλάξει τα πράγματα» και πως «όταν θα εκδοθεί το ψήφισμα δεν θα δούμε αυτά που ακούμε από τους Βρετανούς».

    Στις πληροφορίες αυτές η Λευκωσία έχει αντιδράσει έντονα, υπενθυμίζοντας και τη θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι η πολυμερής διάσκεψη θα συγκληθεί εφόσον επιτευχθεί συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, πράγμα που δεν διαφαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα, στις απευθείας διαπραγματεύσεις. Υπέρ των κυπριακών θέσεων τάσσονται η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι έχουν γίνει τα αναγκαία διαβήματα για τις κινήσεις αυτές των Βρετανών, λέγοντας πως «μέχρι και στον Βρετανό πρωθυπουργό κ. Κάμερον φτάσαμε», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ «θα είναι καλό και θα ανταποκρίνεται στη δικαιοσύνη, δηλαδή, όχι στις δικές μας θέσεις, δεν είναι αυτό το ζήτημα». Θα ανταποκρίνεται σε αυτά που και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχει στηρίξει μέχρι τώρα, πρόσθεσε.

    Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ παραδέχθηκε ότι η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών «δεν ήταν παραγωγική». Η συνάντηση ανέφερε διάρκεσε λίγο περισσότερο από 1,5 ώρα και οι δύο ηγέτες εστίασαν στο θέμα του περιουσιακού. Η συνάντηση, επεσήμανε ο κ. Ντάουνερ «ήταν αρκετά ανεπιτυχής».

    [02] Σπάνια ντοκουμέντα της ιστορίας της Ελλάδας σε έκθεση στο Μόναχο

    Σπάνια ντοκουμέντα της ιστορίας της Ελλάδας, όπως το Σύνταγμα του 1844, με τις ιδιόχειρες υπογραφές των Ελλήνων αντιπροσώπων που συνέταξαν και υπέγραψαν το κείμενο, μια επιστολή της Φιλικής Εταιρείας (σε πρωτότυπο), από το 1819, αλλά και ένα Ευαγγέλιο του 10ου αιώνα, παρουσιάστηκαν-μεταξύ άλλων-σε έκθεση που διοργανώθηκε στη Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη του Μονάχου.

    Τα ντοκουμέντα αυτά, όπως και πολλά βιβλία, κρατικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα σπάνιας αξίας, είχε δωρίσει στη Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη ο βασιλιάς της Βαυαρίας, Λουδοβίκος Β', που τα είχε κληρονομήσει από τον θείο του, βασιλιά της Ελλάδος, Όθωνα.

    Την έναρξη της έκθεσης κήρυξε ο φιλέλληνας Βαυαρός υπουργός Επιστημών, Έρευνας και Τεχνών, κ. Χόιμπις.

    [03] Αντιδράσεις για τα θέμα των αγωγών των 117 πρώην βουλευτών για αναδρομικά

    Για απαράδεκτη ενέργεια έκανε λόγο, στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας το αίτημα πρώην βουλευτών να ζητήσουν αναδρομικά. "Το συγκεκριμένο αίτημα είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με τη σημερινή κατάσταση του τόπου", τόνισε και κάλεσε όσους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, να παραιτηθούν από το δικαίωμα.

    Ο αντιπρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων βουλευτών Αριστείδης Τσιπλάκος, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε ότι ο νόμος και το σύνταγμα λειτουργούν ενιαία για δικαστές και βουλευτές, και εκτίμησε ότι οι δικαστές βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού, όπως είπε, πιέζονται να βγάλουν απόφαση για τους βουλευτές, η οποία είναι αντίθετη με αυτή που είχαν βγάλει για τους ίδιους. Ο κ. Τσιπλάκος εκτίμησε ότι ακόμα και εάν δικαιωθούν οι βουλευτές, δεν πρόκειται να λάβουν τα χρήματα, λόγω της κρίσης.

    "Σε αυτή τη συγκυρία που ζούμε, δε νοούνται αλλαγές", σχολίασε, στον ΣΚΑΪ, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, σημείωσε πως "από την πρώτη στιγμή, διότι έγιναν μαζικές αγωγές - "φασόν", ήταν ένα νόμιμο δικαίωμα να το κάνουν οι συνάδελφοι αυτό, όπως και εγώ. Από την αρχή, όμως, από το πρώτο δευτερόλεπτο, όταν είδα τι γίνεται, αρνήθηκα να συμμετάσχω. Δεν ήθελα και δεν θέλω ούτε τις αξιώσεις από αυτή τη νόμιμη, βρε παιδιά, προσφυγή! Όμως, δεν το θυμήθηκα τώρα".

    [04] Κουτρουμάνης: Δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα

    Αθήνα, Ελλάδα 12/12/2011 13:56 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη

    Δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής θέμα κατάργησης του 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα από την τρόικα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

    Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει τεθεί ούτε θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις, αλλά η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού στο πλαίσιο όμως της ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

    Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, επικουρικές συντάξεις και δαπάνες στα φάρμακα, για το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που έχει ξεκινήσει, για τα προγράμματα προστασίας των ευπαθών ομάδων και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, ο πως η αυτεπιστασία στους δήμους.

    [05] Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2011 απονέμεται την Τετάρτη, στο Στρασβούργο

    Στα πρόσωπα πέντε ακτιβιστών τιμάται η «Αραβική Άνοιξη», με το Βραβείο Ζαχαρωφ 2011, του Ευρωκοινοβουλίου.

    Η τελετή απονομής του Βραβείου Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο. Τα ονόματα των εκπροσώπων της Αραβικής Άνοιξης από τις τέσσσερις χώρες είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο. Πρόκειται για:

  • Την Asmaa Mahfouz από την Αίγυπτο, που κινητοποίησε τους συμπατριώτες της, μέσω του Youtube, του Facebook και του Twitter.

  • Τον Ahmed al-Zubair Ahmed al-Sanusi, τον μακροβιότερο πολιτικό κρατούμενο στη Λιβύη, ο οποίος συμμετέχει τώρα στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της χώρας.

  • Τον Razan Zaitouneh, δικηγόρο ειδικευμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα, που έφερε στο φως τις εκτελέσεις και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

  • Τον σκιτσογράφο Ali Farzat, του οποίου οι γελοιογραφίες υποδαύλισαν την αντίσταση με αποτέλεσμα τον βασανισμό του από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

  • Τέλος, τον Mohamed Bouazizi, που με την αυτοκτονία του, έγινε ο καταλύτης όλων των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης, αρχής γενομένης από την πατρίδα του την Τυνησία. Το βραβείο του απονέμεται μετά θάνατον.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 December 2011 - 13:29:29 UTC