Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Θα τα καταφέρουμε αν...
  • [02] Ορατή και στην Ελλάδα η έκλειψη Σελήνης
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Αρνούμαι να μετάσχω σε συζητήσεις για τη διαδοχή

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Θα τα καταφέρουμε αν...

    Aν υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι αλλά και εφικτοί στόχοι του προϋπολογισμού, θα αλλάξει η δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λίγο μετά την ολoκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι, μετά την επίτευξη των στόχων αυτών, η Ελλάδα θα ασκήσει δημοσιονομική πολιτική, σύμφωνη με τους νέους κανόνες που υιοθετήθηκαν σήμερα από την ΕΕ.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα μέτρα που έλαβε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για συνέχιση της στήριξης των τραπεζών της Ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα σημαντικά και θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τις χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η κοινή έκθεση των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης ευρωομολόγων, ένα θέμα το οποίο, όπως είπε, δεν απορρίπτεται αλλά και που δεν είναι ακόμη ώριμο.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι τα μέτρα που ενδέχεται να κριθούν αναγκαία για το 2013-2014 θα εξειδικευτούν κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η διαμόρφωση του οποίου θα ξεκινήσει την άλλη βδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

    [02] Ορατή και στην Ελλάδα η έκλειψη Σελήνης

    Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, η Σελήνη θα ανατείλει «ματωμένη». Πρόκειται για μία ολική έκλειψη του φεγγαριού που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όταν ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντα.

    Μολονότι οι παρατηρητές θα έχουν χάσει την ολική φάση του φαινομένου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ.Σιμόπουλο, θα μπορέσουν εντούτοις να δουν εύκολα, με την ανατολή της, τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς, η οποία θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης. Το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. του Σαββάτου και θα είναι ορατό, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει,σε όλη τη χώρα.

    Όσο η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στη Σελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τον δορυφόρο να φαίνεται σαν «ματωμένος».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Αρνούμαι να μετάσχω σε συζητήσεις για τη διαδοχή

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά σήμερα από τις Βρυξέλλες, να μετάσχει σε συζητήσεις, που αφορούν τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και έκανε έκκληση για ενότητα προκειμένου το εθνικό σκάφος να περάσει τον κάβο.

    Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή, δήλωσε ότι τη στιγμή που η χώρα δίνει μάχη για να μείνει όρθια μέσα σε δύσκολες ευρωπαϊκές συνθήκες, ο ίδιος αρνείται να μετάσχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

    «Ντρέπομαι να μετάσχω σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα ασύγκριτα μικρότερης σημασίας σε σχέση με το να επιβιώσουμε ως χώρα.

    Ως υπουργός Οικονομικών έχω χρέος να στηρίξω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτή είναι η προτεραιότητά μου και υποχρέωσή μου. Υποχρέωσή μας είναι να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν απασχολούμε την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό με άλλα θέματα από αυτά που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 December 2011 - 17:29:28 UTC