Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
  • [02] Άντληση 7,5 δισ.ευρώ με επιτόκια ρεκόρ στην Ιταλία
  • [03] Οι Δημότες στα Τρίκαλα δεν πλήρωσαν το Ειδικό Τέλος
  • [04] Η Κ. Ευαγγελάκου στο τιμόνι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
  • [05] Το μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο στην Ελλάδα
  • [06] Μπαράζ εμπρησμών το βράδυ στο Χαλάνδρι και τη ΔΟΥ Γλυφάδας

  • [01] Στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

    Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος (Κυπριακό, ονομασία πΓΔΜ, θρησκευτικές ελευθερίες Οικουμενικού Πατριαρχείου), η οικονομική κρίση και προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στις 5 Δεκεμβρίου.

    Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, αντίστοιχα.

    Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τόνι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης, μίλησε σε δημοσιογράφους για το ταξίδι του κ. Μπάιντεν, αρχικά στην 'Αγκυρα (2 Δεκεμβρίου), στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για την επιχειρηματικότητα, και ακολούθως στην Αθήνα.

    "Όπως είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, όταν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 21 Νοεμβρίου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι "ο πρόεδρος Ομπάμα επαναβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν σθεναρά στην Ελλάδα, φίλη και σύμμαχο χώρα, σε όλους αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο αντιπρόεδρος θα επιδείξει αυτή την υποστήριξη και θα ενθαρρύνει την περαιτέρω υλοποίηση των αναγκαίων βημάτων".

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Μπάιντεν θα μεταφέρει στην Αθήνα κάποια συγκεκριμένη πρόταση για αμερικανική οικονομική βοήθεια, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Μάικλ Φρόμαν, τόνισε ότι "οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις θυσίες που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό, καθώς προωθεί τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και θεωρούν κρίσιμες τις δημοσιονομικές αλλαγές, που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ".

    Στη συνέχεια, επισήμανε ότι "οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, της οποίας είναι ένθερμοι φίλοι και σύμμαχοι" και "οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν σε όλη αυτή τη γεμάτη προκλήσεις περίοδο, μαζί και μέσω του ΔΝΤ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος".

    Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Φρόμαν υπογράμμισε ότι "ο αντιπρόεδρος θα είναι υποστηρικτικός προς το σύνολο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και του πακέτου μέτρων που ετέθησαν από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ", σημειώνοντας ότι "αυτό συμπεριλαμβάνει σημαντική χρηματοδότηση, όπως και άλλους μηχανισμούς για να βοηθηθεί η υποστήριξη της Ελλάδας σ' αυτή τη μεταβατική περίοδο. Η υποστήριξή του θα είναι προς το υπάρχον πακέτο μεταρρυθμιστικών μέτρων και της οικονομικής υποστήριξης που παρέχεται στη χώρα".

    [02] Άντληση 7,5 δισ.ευρώ με επιτόκια ρεκόρ στην Ιταλία

    Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν σήμερα σε απόσταση αναπνοής από το επίπεδο του 8%, το οποίο θεωρείται ευρέως ως μη βιώσιμο για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας μακροπρόθεσμα.

    Η απόδοση στα νέα τριετή ομόλογα ΒΤΡ (Buoni del Tesoro Poliennali) εκτοξεύτηκαν στο ιστορικό υψηλό του 7,89%, στο πλαίσιο δημοπρασίας για την άντληση 7,5 δισ. ευρώ.

    Το ποσό που αντλήθηκε ωστόσο διαμορφώθηκε πλησίον της "οροφής" του ζητούμενου ποσού, που ήταν μεταξύ 5 δισ. ευρώ και 8 δισ. ευρώ.

    Η έκδοση, που ωριμάζει το Νοέμβριο του 2014 φέρει κουπόνι 6%, το υψηλότερο για αυτή τη διάρκεια ωρίμανσης από το 1997.

    Μόλις προ μηνός η Ιταλία είχε εκδώσει αντίστοιχα τριετή ομόλογα με απόδοση 4,93%

    Η απόδοση στο δεκαετές ομόλογο ΒΤΡ, με λήξη το Μάρτιο του 2022 διαμορφώθηκε σε 7,56%, νέο ιστορικό υψηλό, από 6,06% στα τέλη Οκτωβρίου.

    [03] Οι Δημότες στα Τρίκαλα δεν πλήρωσαν το Ειδικό Τέλος

    Δημότες του δήμου Τρικκαίων μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής που συστάθηκε σε επίπεδο δήμου, επέλεξαν να μην πληρώσουν σήμερα το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, αλλά να πληρώσουν το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την ΕΡΤ, σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας της πόλης των Τρικάλων.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής του δήμου Τρικκαίων ενάντια στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ, Δημήτρης Τσίνας, τόνισε πως σήμερα πολίτες δεν ήθελαν να πληρώσουν το έκτακτο τέλος μέσω της ΔΕΗ αλλά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί σε άλλους λογαριασμούς, μετά από πρωτοβουλία της παραπάνω Επιτροπής.

    [04] Η Κ. Ευαγγελάκου στο τιμόνι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    H σκηνοθέτης Kατερίνα Ευαγγελάκου, διαδέχθηκε τον συνάδελφό της Τάσο Μπουλμέτη, στο τιμόνι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου(ΕΑΚ).

    Η νέα πρόεδρος της Ακαδημίας, καθώς και το ΔΣ της ΕΑΚ, αναδείχθηκαν στις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης, στις 27 Νοεμβρίου, κατά την οποία συζητήθηκαν και αλλαγές στο καταστατικό της Ακαδημίας. Το ΔΣ συγκροτούν οι Θάνος Αναστόπουλος, Ηλίας Αδάμης, Όλγα Μαλέα, Πάνος Παπαχατζής, Αντουανέττα Αγγελίδη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μωριάτης. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Γιώργος Πανουσόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

    [05] Το μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο στην Ελλάδα

    Ένα βιοκλιματικό γραμμικό πάρκο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, που θα συμβάλει αισθητικά αλλά και ποιοτικά στη θερμική άνεση των κατοίκων, οραματίζεται να δημιουργήσει η δημοτική αρχή της Κατερίνης.

    Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ που κατατίθεται προς έγκριση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013» απ' όπου αναμένεται να χρηματοδοτηθεί.

    Οι σχετικές μελέτες εγκρίθηκαν και παραλήφθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης στην τελευταία του συνεδρίαση.

    Σύμφωνα με τις μελέτες, το έργο θα περιλαμβάνει τη μετατροπή της οδού 19ης Μαΐου, από δρόμο κυκλοφορίας αυτοκινήτου σε πάρκο, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

    Η ασφαλτοστρωμένη οδός θα γίνει χώρος πρασίνου, θα δημιουργηθεί ένα τεχνητό κανάλι νερού και η διέλευση των πεζών θα πραγματοποιείται από 14 πεζογέφυρες κατά μήκος του τεχνητού ποταμού, ενώ για την κίνηση των οχημάτων προτείνονται εφτά γέφυρες που θα συνδέουν την κυκλοφορία.

    Στην περιοχή ανάπλασης θα φυτευτούν 1.647 δέντρα, ενώ η θέση και το είδος των φυτών επιλέχτηκαν με γνώμονα τη σκίαση και την προστασία ή την ενίσχυση των ανέμων, ανάλογα με τις εποχές.

    Σημειώνεται πως με τις προτεινόμενες εργασίες, σε μία έκταση 71,5 στρεμμάτων, αναμένεται να επιτευχθεί μείωση της θερμοκρασίας κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου.

    [06] Μπαράζ εμπρησμών το βράδυ στο Χαλάνδρι και τη ΔΟΥ Γλυφάδας

    Μπαράζ εμπρησμών σε δίκυκλα και αυτοκίνητα στο Χαλάνδρι, καθώς και στη ΔΟΥ Γλυφάδας σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

    Στο Χαλάνδρι, μέσα σε 26 λεπτά, από τις 22.20 έως τις 22.46 χτες το βράδυ, άγνωστος ή άγνωστοι, έβαλαν φωτιές με εύφλεκτο υγρό σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να υποστούν ζημιές πέντε δίκυκλα και τρία αυτοκίνητα.

    Η αρχή έγινε από την οδό Σόλωνος, όπου ο δράστης έβαλε φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να υποστούν μικρές ζημιές.

    Λίγο αργότερα, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Περικλέους, πυρπόλησαν μοτοποδήλατο και η φωτιά επεκτάθηκε και προξένησε ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, έκαψαν άλλα δύο μοτοποδήλατα σε μικρή απόσταση επί της οδού Περικλέους.

    Το μπαράζ των εμπρησμών στο Χαλάνδρι, έκλεισε με πυρκαγιά σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Πεισιστράτου, η οποία κατέστρεψε ένα μοτοποδήλατο και προξένησε ζημιές σε ένα άλλο.

    Στη Γλυφάδα, στις 03.05, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στον πρώτο όροφο κτιρίου στην οδό Π. Πολεμιστών, όπου στεγάζεται η τοπική ΔΟΥ, από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Εντός της ΔΟΥ, βρέθηκαν τέσσερα γκαζάκια.

    Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 November 2011 - 11:29:30 UTC