Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιστορίες αγάπης για ένα...PONY!
  • [02] Τα χριστουγεννιάτικα χωριά «αντίδοτο» στην οικονομική κρίση
  • [03] 'Εφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Ντίνος Κατσουρίδης
  • [04] Σε αερόθερμο οφείλεται η πυρκαγιά στο διαμέρισμα του Βαγγέλη Λιβαδά
  • [05] Απειλείται το αξιόχρεο όλων των χωρών της ΕΕ, προειδοποιεί η Moody's
  • [06] Τουλάχιστον 11 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη Βαγδάτη
  • [07] Νεκρός βρέθηκε ο προπονητής της εθνικής Ουαλίας Γκάρι Σπιντ
  • [08] Ανελέητη κριτική από τον Τζ. Ελρόι στον "Λόφο των αυτοκτονιών"
  • [09] Διερχόμενος δέχθηκε σφαίρα κατά λάθος, σε διαμάχη μεταξύ αντίζηλων
  • [10] Άνοδος στο άνοιγμα του ΧΑΑ
  • [11] Πέθανε σε ηλικία 54 χρόνων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς
  • [12] Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [13] Την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο κεντρώος Ερβέ Μορέν
  • [14] Ο Γουέμπερ έριξε αυλαία στο GP της Βραζιλίας στην F1

  • [01] Ιστορίες αγάπης για ένα...PONY!

    Ανακατασκεύασε το ΡΟΝΥ του, μέχρι την τελευταία βίδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για το "πρώτο ελληνικό όχημα". Ο 29χρονος Ηρακλής Καραηλίδης από τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης ξανάφτιαξε από την αρχή το δικό του ΡΟΝΥ, στις εγκαταστάσεις της NAMKO, της εταιρείας παραγωγής του αυτοκινήτου αυτού, που έγραψε τη δική του ιστορία στους ελληνικούς δρόμους .

    Μάλιστα, επειδή ξόδεψε πολύ χρόνο στο εργοστάσιο, πρόλαβε να ρίξει μια κλεφτή ματιά στο νέο ΡΟΝΥ - 4, που κατασκευάζει και σκοπεύει να επανακυκλοφορήσει η εταιρεία μέσα στο 2012 και περιμένει με αγωνία "αν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο".

    Οι φανατικοί φίλοι του ΡΟΝΥ είναι πολλοί, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 18 χρόνια από την παραγωγή του. Εστιάζουν στα μεγάλα πλεονεκτήματα, τη χαμηλή τιμή του, αλλά και την "εθνική" του προέλευση, που το έκανε το αγαπημένο τους για μια και πλέον δεκαετία.

    Οι χιλιάδες φίλοι του ελληνικού αυτοκινήτου απευθύνονται απευθείας στη ΝΑΜΚΟ για να προμηθευτούν κάποιο ανταλλακτικό ή να το ξαναβάψουν από την αρχή.

    Ακόμη και υπάλληλοι της εταιρείας διαθέτουν παλιά ΡΟΝΥ, που τους "βγαίνουν και τζάμπα", αφού έχουν άμεση πρόσβαση σε ανταλλακτικά και μηχανήματα. Ο Πέτρος Σερόλι, ένας από τους 25 εργαζόμενους της ΝΑΜΚΟ, χρησιμοποιεί το PONY του από το 1991. "Το πιστεύετε; Είναι όσο η κόρη μου! Δεν υπάρχει αυτοκίνητο σαν κι αυτό. Δεν φεύγει ποτέ από το δρόμο. Με βροχή, με κακοκαιρία, εκεί, σταθερό στην άσφαλτο. Το ίδιο το αυτοκίνητο είναι ελαφρύ, αλλά η καρότσα του είναι ατσάλινη, αντέχει το φόρτωμα", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η ΝΑΜΚΟ (National Motor Company) αποφάσισε να επανεκδώσει το ΡΟΝΥ, το ελληνικό όχημα, που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του 1970 - ΄80, με νέα "ελληνική" πλατφόρμα και νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία.

    Η εταιρεία αποφάσισε να ξαναβάλει μπροστά τη γραμμή της παραγωγής του και για τον λόγο ότι υπάρχουν φανατικοί φίλοι του παλιού ΡΟΝΥ, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού για το "βιοτεχνικό πρότυπο" αυτοκινητοβιομηχανίας, που αντιπροσωπεύει η ΝΑΜΚΟ.

    Στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει αυτό το ενδιαφέρον για να στήσει ανάλογες βιομηχανικές μονάδες σε ενδιαφερόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, που θα παράγουν φθηνά και σκληροτράχηλα αυτοκίνητα, όπως το ΡΟΝΥ.

    [02] Τα χριστουγεννιάτικα χωριά «αντίδοτο» στην οικονομική κρίση

    Δεκάδες Αϊ Βασίληδες, πονηρά ξωτικά, σκανδαλιάρηδες καλικάντζαροι και νεράιδες των παραμυθιών «επιστρατεύονται» φέτος, στις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να παρασύρουν κατοίκους και επισκέπτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να τους οδηγήσουν σε κόσμους μαγικούς, αφήνοντας, έστω και για λίγο, στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας.

    Όλοι οι πρωταγωνιστές των εορταστικών αυτών ημερών έχουν ως κοινό τόπο συνάντησης τα χριστουγεννιάτικα χωριά, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια», θέλοντας από τη μια να τονώσουν την αγοραστική κίνηση των αστικών κέντρων, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο και από την άλλη να προσελκύσουν τουρίστες και να αλλάξουν την ψυχολογία των πολιτών.

    «Ονειρούπολη» στη Δράμα

    Τα «φώτα», για μια ακόμη χρονιά, πέφτουν στην «Ονειρούπολη» της Δράμας, εκεί όπου τα Χριστούγεννα μοιάζουν παραμυθένια. Από τις 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει το ταξίδι στο όνειρο, το οποίο θα διαρκέσει ένα μήνα, με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις. Φέτος, η έκταση που θα καταλάβει το χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ενώ οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί αγγίζουν τις 160, αριθμός- ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

    «Μυρίζει» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

    Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν στη Νυρεμβέργη ή τη Βιέννη για να αισθανθούν το άρωμα της χριστουγεννιάτικης μαγείας... Κι αυτό διότι για δεύτερη χρονιά, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, θα «ζωντανέψει» ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, το «Christmas Magic City Thessaloniki», από 1 Δεκεμβρίου έως και 8 Ιανουαρίου.

    «Αγγέλων Πόλις» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

    Ξύλινες κατασκευές, με διάφορες δράσεις για τα παιδιά, λούνα-παρκ με πολλά παιχνίδια, ένα τρενάκι που θα κόβει βόλτες και μια μεγάλη αγορά με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα, θα περιλαμβάνει το «Αγγέλων Πόλις», το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήνει φέτος -για πρώτη χρονιά- ο δήμος Λαγκαδά, στον υπαίθριο χώρο των Λουτρών.

    Χριστουγεννιάτικο χωριό «ξεφυτρώνει» στο Κιλκίς

    Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί, για πρώτη φορά φέτος, στο Κιλκίς. Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία Ειρήνης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, να φωτογραφηθούν μαζί του, να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες, αλλά και να περιπλανηθούν σε κόσμους μαγικούς, με καλικάντζαρους και ξωτικά.

    Ένας «παραμυθένιος» κόσμος στα Γιαννιτσά Πέλλας

    Ένας «παραμυθένιος» χώρος με λάμψη, χρώματα και στολίδια περιμένει να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στη διάρκεια των Χριστουγέννων, στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών του νομού Πέλλας.

    Ιδιώτης έστησε χριστουγεννιάτικο χωριό στην Καστοριά

    Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα στην Καστοριά, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Ήδη άνοιξε τις πύλες του το «Χωριό του Αϊ Βασίλη», που στήθηκε με πρωτοβουλία ιδιώτη και θα λειτουργεί έως τις 10 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

    Ξύλινο χωριό στη Φλώρινα

    Μπορεί να μην είναι ένα «κλασικό» χριστουγεννιάτικο χωριό, όμως βάζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Φλώρινας στο κλίμα των ημερών. Ξύλινα σπιτάκια θα στηθούν και φέτος στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, τα οποία θα προβάλουν τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

    [03] 'Εφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Ντίνος Κατσουρίδης

    O σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφία Nτίνος Kατσουρίδης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωϊ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν χτυπημένος από τον καρκίνο, το τελευταίο διάστημα.

    O Nτίνος Kατσουρίδης γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία της Kύπρου. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 ήρθε στην Aθήνα για σπουδές στην Iατρική Σχολή, αλλά βρέθηκε τελικά στην νεοϊδρυθείσα Σχολή Σταυράκου, όπου μπήκε στο τμήμα σκηνοθετών και μετά από έξι μήνες δίδαξε ως καθηγητής φωτογραφίας. H πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση με τον κινηματογράφο, είναι ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου, Πικρό Ψωμί, ενώ λίγο αργότερα θα κάνει ένα πέρασμα από τον Σπέντζο, ως τεχνικός στο Aμάρτησα για το Παιδί μου.

    Στη συνέχεια και για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα βρεθεί στην Φίνος Φιλμ όπου, ως οπερατέρ και φωτογράφος πλατό, θα δουλέψει σε 21 συνολικά ταινίες και θα συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου εκείνης της εποχής: Tζαβέλλας, Σακελλάριος, Aυλωνίτης, Λογοθετίδης, Σταυρίδης.

    Tο 1960 υπογράφει την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης, μεταφέροντας στον κινηματογράφο το θεατρικό έργο του M. Σκουλούδη Eίμαι Aθώος. Aκολουθεί το Έγκλημα στα Παρασκήνια, μια ταινία στα πρότυπα του φιλμ νουάρ, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βραβεύθηκε με το βραβείο φωτογραφίας (Kαρύδης -Φουκς) και το βραβείο β' γυναικείου ρόλου (Zωρζ Σαρρή).

    Aκολούθησαν, με την ίδια εμπορική επιτυχία, ο Kύριος Πτέραρχος, Tης Kακομοίρας, Oι Aδίστακτοι, ενώ παράλληλα ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ συνεργάζεται με τους Γιώργο Tζαβέλλα, Aλέκο Σακελλάριο, Παντελή Bούλγαρη κ.α.

    [04] Σε αερόθερμο οφείλεται η πυρκαγιά στο διαμέρισμα του Βαγγέλη Λιβαδά

    Σε αερόθερμο που έπεσε στο πάτωμα και πιθανότατα απο τη θερμότητα άρπαξαν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα, οφείλεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που στόιχισε τη ζωή του θεατρικού παραγωγού Βαγγέλη Λιβαδά, στο διαμέρισμά του στη Γλυφάδα.

    Ο 90χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος στο κρεβάτι του, δίπλα στο οποίο ήταν το αερόθερμο και όπως έγινε γνωστό δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί γιατί είχε κινητικά προβλήματα. Η σύζυγός του, Σμαρούλα Γιούλη, βρέθηκε σε κατάσταση σοκ, ενώ υπέστη αναπνευστικά προβλήματα, πιθανόν στην προσπάθεια της να βοηθήσει τον σύζυγο της.

    [05] Απειλείται το αξιόχρεο όλων των χωρών της ΕΕ, προειδοποιεί η Moody's

    Η ταχεία επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη απειλεί το αξιόχρεο όλων των ευρωπαϊκών χωρών, προειδοποίησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.

    Σε "ειδικό σχόλιο" για τις ευρωπαϊκές χώρες, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως η ευρωζώνη θα διατηρήσει την ενότητά της χωρίς άλλα σημαντικά προβλήματα πέραν αυτών της Ελλάδας, ωστόσο σημειώνει ότι αυτό το "θετικό σενάριο" κομίζει πολύ αρνητικές συνέπειες για τα αξιόχρεα των ευρωπαϊκών χωρών.

    Ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος προειδοποίησε πρόσφατα ότι η Γαλλία μπορεί να χάσει το "τριπλό Α" με το οποίο βαθμολογείται η πιστοληπτική της ικανότητα, επιτρέποντάς της να δανείζεται με ευνοϊκά επιτόκια στις αγορές, αναφέρει, επίσης, σαφώς ότι καμιά χώρα, ακόμη και αυτές που θεωρούνται ότι έχουν τις πιο σταθερές οικονομίες, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Γερμανία κινδυνεύουν από μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

    "Η συνεχής επιδείνωση της κρίσης δημοσίου χρέους και των τραπεζών της ευρωζώνης απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα όλων των ευρωπαϊκών χωρών", επισημαίνει ο οίκος Moody's.

    "Ενώ η ευρωζώνη στο σύνολό της διαθέτει τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική δύναμη, η αδυναμία των θεσμών της συνεχίζει να παρεμποδίζει την επίλυση της κρίσης και να βαρύνει το αξιόχρεο των χωρών μελών της", προσθέτει.

    [06] Τουλάχιστον 11 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας έξω από φυλακή κοντά στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.

    "Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από την κύρια είσοδο της φυλακής Χουτ στο Τάτζι, 25 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, γύρω στις 08:00 τοπική ώρα", ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών που κάνει λόγο για 11 νεκρούς και 20 τραυματίες, ενώ πηγή του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι είναι 15 οι τραυματίες.

    Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι αστυνομικοί, φρουροί ασφαλείας και υπάλληλοι του σωφρονιστηρίου.

    Το Σάββατο τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις και σε μια ακόμη επίθεση ενόπλων στη Βαγδάτη και στην πόλη του Αμπου Γράιμπ. Μια άλλη επίθεση στοίχισε τη ζωή 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό 65 το βράδυ της Πέμπτης στη μεγάλη πόλη της Βασόρας, στο νότιο Ιράκ.

    Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μερικές εβδομάδες πριν από την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού, η οποία έχει προβλεφθεί έως τα τέλη του έτους, κι ενώ η χώρα κινδυνεύει με μια νέα περίοδο αστάθειας.

    [07] Νεκρός βρέθηκε ο προπονητής της εθνικής Ουαλίας Γκάρι Σπιντ

    Νεκρός στο σπίτι του, σε ηλικία 42 ετών, βρέθηκε σήμερα ο Γκάρι Σπιντ, όπως ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας. Η αστυνομία της περιοχής Τσεσάιρ στο βορειοδυτικό Λονδίνο, όπου ζούσε ο προπονητής της εθνικής Ουαλίας, έκανε γνωστό ότι ένας 42χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του και πως δεν υπήρχαν ύποπτες συνθήκες. Ο εκλιπών άφησε πίσω του σύζυγο και δύο γιούς.

    Στη διάρκεια της 22χρονης ποδοσφαιρικής καριέρας του, ο Σπιντ αγωνίστηκε σε Λιντς, Έβερτον, Νιούκαστλ, Μπόλτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ουαλίας. Ήταν μέλος της ομάδας της Λιντς που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο στην Α΄ κατηγορία της Αγγλίας το 1992, προτού «γεννηθεί» η Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τις 500 συμμετοχές στην πρέμιερσιπ, όταν ήταν παίκτης της Μπόλτον, το 2006. «Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» με 535 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

    [08] Ανελέητη κριτική από τον Τζ. Ελρόι στον "Λόφο των αυτοκτονιών"

    Η αστυνομική λογοτεχνία έχει αφήσει πίσω της από την εποχή του Ρέιμοντ Τσάντλερ και του Ντάσιελ Χάμετ την ιστορία μυστηρίου της βρετανικής παράδοσης, για να περάσει στο νουάρ ή το μαύρο μυθιστόρημα, το οποίο αντί για έναν προικισμένο με πάνοπλη λογική ντετέκτιβ, όπως ο Σέρλοκ Χολμς ή ο Ηρακλής Πουαρό, που λύνει πάντοτε με θηριώδη ευχέρεια το σταυρόλεξο ενός σκοτεινού φόνου (ή μιας σειράς ανεξιχνίαστων δολοφονιών), ανεβάζει επί σκηνής έναν ήρωα που εμπλέκεται ψυχή τε και σώματι στο υπό διερεύνηση έγκλημα, αντιμετωπίζοντας τους πιο απρόσμενους και τρομαχτικούς κινδύνους.

    Η Αμερική είναι ο τόπος γέννησης της αστυνομικής λογοτεχνίας: από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε, που μετέδωσε το είδος στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ανακαλύπτοντας την ιστορία μυστηρίου, μέχρι τον Τζέιμς Ελρόι, που είναι ο σημαντικότερος κληρονόμος των Τσάντλερ και Χάμετ και απευθύνεται σήμερα σ? ένα πολύ μεγάλο διεθνές κοινό. Ο Λόφος των αυτοκτονιών, που κυκλοφορεί σε μετάφραση Ανδρέα Αποστολίδη από τις εκδόσεις Άγρα, ανήκει στα πρώτα έργα του Ελρόι (τελευταίο μέρος της Τριλογίας του Λόυντ Χόπκινς, η οποία δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980), αλλά διαθέτει μια κατακτημένη ωριμότητα.

    Με σκηνικό τη μητρόπολη του Λος Άντζελες, ο Ελρόι ξετυλίγει ένα εκτεταμένο χρονικό βίας, όπου είναι αδύνατον να υπάρξει η οποιαδήποτε σωτήρια λύση, όπως και να ξεχωρίσουν οι εγκληματίες από τους διώκτες τους: θρησκόληπτοι Μεξικανοί, που δεν το έχουν σε τίποτε να βιάσουν όποια γυναίκα βρουν μπροστά τους, κλέφτες αυτοκινήτων, που ξεπαστρεύουν ομαδικά αστυνομικούς, αλλά και ακροδεξιοί ή διαγεγνωσμένα παρανοϊκοί αστυνομικοί, που χαλκεύουν τα στοιχεία της έρευνας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους αμφίβολους σκοπούς τους. Κι όλα αυτά σ? ένα βαθιά διαβρωμένο και διεφθαρμένο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών, η πορνεία και η πορνογραφία, οι ληστείες τραπεζών από τα διευθυντικά τους στελέχη και ο άγριος τζόγος, τα βρόμικα καλλιτεχνικά κυκλώματα, καθώς και η συνεχής διαπλοκή της πολιτικής με την παρανομία.

    Το αστυνομικό μυθιστόρημα μετατρέπεται στις σελίδες του Λόφου των αυτοκτονιών σε οξεία πολιτικοκοινωνική κριτική, που δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο με τα δηλητηριώδη βέλη της (κάτι το οποίο συμβαίνει όλο και συχνότερα με την αστυνομική λογοτεχνία σε παγκόσμιο επίπεδο). Παρά την ένταση των συγκρούσεων που εικονογραφεί, ο Ελρόι δεν υψώνει ποτέ τους τόνους, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε καταγγελία. Η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος για να αλλάξει ή να βελτιωθεί: μοιάζει, αντίθετα, να στέλνει τους πρωταγωνιστές της στον πάτο των αδιεξόδων τους, που κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τη θέση τους και να χάσουν κάθε ελπίδα για επιβίωση.

    Εντυπωσιακοί είναι στο βιβλίο του Ελρόι και οι χαρακτήρες: ο ντετέκτιβ Λόυντ Χόπκινς, που από τη μια ποθεί απεριόριστα την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής και από την άλλη είναι έτοιμος να τινάξει ολόκληρο το Λος Άντζελες στον αέρα, ο Ντουέην Ράις, που σκοτώνει όποιον αποπειραθεί να παρεμβάλει έστω και το παραμικρό εμπόδιο στην αγάπη του για μια πορνοστάρ δευτέρας διαλογής, και ο Μπόμπυ με τον Τζόε Γκαρσία, που είναι ενωμένοι με έναν αυτοκαταστροφικό αδελφικό δεσμό.

    [09] Διερχόμενος δέχθηκε σφαίρα κατά λάθος, σε διαμάχη μεταξύ αντίζηλων

    Ένας άσχετος παραλίγο να πληρώσει τη διαμάχη μεταξύ αντίζηλων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη συμβολή των οδών Χόφμαν και Ζαμπελίου στα Πατήσια.

    Ο νυν σύντροφος γυναίκας, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού στο δρόμο, πυροβόλησε με πιστόλι τον πρώην σύζυγο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι.

    Μία από τις σφαίρες όμως εξοστρακιστηκε με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά στην παλάμη διερχόμενο, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το επεισόδιο.

    Ο τραυματίας πρωην σύζυγος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ εκτός κινδύνου, ενώ ο διερχόμενος αποχώρησε απο το νοσοκομείο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

    [10] Άνοδος στο άνοιγμα του ΧΑΑ

    Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χ.Α, ενώ μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης είχε σημειώσει μεγάλες απώλειες 8,36%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 674,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,62%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,795 εκατ. ευρώ.

    [11] Πέθανε σε ηλικία 54 χρόνων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς

    Σε ηλικία 54 χρόνων έφυγε απο τη ζωή ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς, ιδιοκτήτης της εταιρείας ΛΑΝΑΚΑΜ, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας.Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ και επικεφαλής της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΑΕ.

    Ο Θωμάς Λαναράς,ήταν πατέρας τριών παιδιών και άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν γόνος οικογενείας βιομηχάνων, ενώ είχε σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στοπανεπιστήμιο La Verne της Καλιφόρνιας και είχε MBA στα οικονομικά απο το Northeastern University της Βοστόνης.

    [12] Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Με άνοδο άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 1,53% και διαμορφώθηκε στις 5.577,19 μονάδες.

    Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,74% και διαμορφώθηκε στις 5.202,67 μονάδες.

    Με άνοδο άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,18% και διαμορφώθηκε στις 2.892,27 μονάδες.

    [13] Την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο κεντρώος Ερβέ Μορέν

    Ο κεντρώος γάλλος πολιτικός Ερβέ Μορέν ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, εξέλιξη που ενδέχεται να σημάνει την μείωση του ποσοστού του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί, που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές του Απριλίου.

    Ο Μορέν--πρώην υπουργός Άμυνας που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις αναμένεται να συγκεντρώσει μόλις το 1-2% των ψήφων--είναι επικεφαλής του κόμματος του Νέου Κέντρου και έχει την υποστήριξη περίπου 20 βουλευτών, γερουσιαστών και ευρωβουλευτών.

    "Δεν βλέπω οποιοσδήποτε από όσους έχουν διακηρύξει ότι θα είναι αντίπαλοί μου να έχουν τις ιδέες που θα επέτρεπαν στη Γαλλία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτού του μεταβαλλόμενου κόσμου", είπε ο Μορέν στην εκδήλωση στην οποία έκανε γνωστό ότι διεκδικεί το ύπατο αξίωμα του γαλλικού κράτους.

    Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ακολούθησε εκείνη του Φρανσουά Μπαϊρού, ηγέτη του κεντρώου κόμματος MoDem.

    Δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατέδειξαν ότι ο Μπαϊρού θα μπορούσε να συγκεντρώσει το 7% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έναντι 26% του Σαρκοζί και 30% του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, που θεωρείται φαβορί.

    [14] Ο Γουέμπερ έριξε αυλαία στο GP της Βραζιλίας στην F1

    Ο Μαρκ Γουέμπερ τερμάτισε, χθες, πρώτος, κατακτώντας για πρώτη φορά, φέτος, τη νίκη στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στη Βραζιλία. Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, και τον Βρετανό, Τζένσον Μπάτον (ΜακΛάρεν).

    Η βαθμολογούμενη δεκάδα στο γκραν πρι της Βραζιλίας έχει ως εξής:

    1. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1 ώρα 32:17.434

    2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) +16.983

    2. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) +27.638

    4. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) +35.048

    5. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) +1:06.733

    6. Άντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) +1 γύρος

    7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μercedes GP) +1 γύρος

    8. Πολ Ντι Ρέστα (Βρετανία/Force India) +1 γύρος

    9. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/Ζάουμπερ) +1 γύρος

    10. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) +1 γύρος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 November 2011 - 9:29:37 UTC