Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε εφεδρεία
  • [02] Διορία έως τις 8 μμ έδωσε ο εισαγγελέας για την αποχώρηση της ΓΕΝΟΠ
  • [03] Εισαγγελική κλήση στον Ι.Καπελέρη για καταγγελίες περί ανείσπρακτων προστίμων
  • [04] Πτώση 0,29% στο χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε εφεδρεία

    Διευκρινίσεις, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του προσωπικού που απασχολείται στο Δημόσιο, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ή είναι μόνιμο προσωπικό που υπάγεται στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνει με επείγον έγγραφό του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Σύμφωνα με το έγγραφο, θα πρέπει να ικανοποιείται η βούληση του νομοθέτη για άμεση-πλήρη συνταξιοδότηση με 35 (ή παραπάνω) έτη ασφάλισης αμέσως μετά την αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης εργασίας ή της υπαλληλικής σχέσης.

    Για να τεθεί, λοιπόν, κάποιος σε εργασιακή εφεδρεία απαιτείται να του υπολείπονται μέχρι και την 31.12.2013 κατ' ανώτατον δύο (2) έτη, τόσο για τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για πλήρη συνταξιοδότηση, που αντιστοιχεί σε 35 έτη ασφάλισης (ή παραπάνω), όσο και για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου κατά περίπτωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Για όσους έχουντις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης κατά την ημερομηνία που τίθεται σε ισχύ ο ν. 4024 /2011, η σχέση εργασίας τους ή η υπαλληλική τους σχέση λύεται αυτοδικαίως.

    [02] Διορία έως τις 8 μμ έδωσε ο εισαγγελέας για την αποχώρηση της ΓΕΝΟΠ

    Διορία έως τις 8 το βράδυ έδωσε ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας.

    Διαφορετικά, αναφέρεται, θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου. Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

    Η ΓΕΝΟΠ έχει καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, από όπου εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος προκειμένου να εμποδίσει τις αποκοπές στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

    [03] Εισαγγελική κλήση στον Ι.Καπελέρη για καταγγελίες περί ανείσπρακτων προστίμων

    Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης.

    Η κλήση προς τον κ. Καπελέρη είναι για την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά τη διερεύνηση καταγγελίας για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

    Η παρέμβαση των οικονομικών Εισαγγελέων με προκαταρκτική εξέταση, είχε ως αφορμή δημοσιεύματα στην εφημερίδα "Καθημερινή" που έκαναν λόγο για "παραμηχανισμό" εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε την διαδικασία για την είσπραξη των προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.

    [04] Πτώση 0,29% στο χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με μικρή πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αρχικά υψηλά της κέρδη. Το Χ.Α ακολούθησε την πορεία των περισσοτέρων ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες αρχικά κινήθηκαν ανοδικά για να γυρίσουν σε αρνητικό έδαφος, λόγω του διπλασιασμού του κόστους δανεισμού της Ισπανίας που σημειώθηκε στις σημερινές δημοπρασίες.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 684,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,29%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 704,04 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,63%.

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε, για μία ακόμη συνεδρίαση σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 28,446 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 November 2011 - 17:29:31 UTC