Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμπανάκι" για τους αυξητικούς ρυθμούς μετάδοσης του HIV
  • [02] Διευκολύνσεις προς δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους
  • [03] Πέθανε η χήρα του Μιτεράν, Ντανιέλ
  • [04] Διά βίου αποκλεισμός για τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ Μάλινγκς
  • [05] Καύσιμα από υδρογόνο μπορεί να παράξει ελληνική ευρεσιτεχνία
  • [06] Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου
  • [07] Άνοιξαν με άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [08] Η Ε.Ε προτείνει απαγόρευση αφαίρεσης πτερυγιών καρχαριών
  • [09] Δύο νεκροί κι ένα εννιάχρονο αγόρι σε κώμα πριν τον τελικό στους Ασιατικούς Αγώνες

  • [01] "Καμπανάκι" για τους αυξητικούς ρυθμούς μετάδοσης του HIV

    Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία του AIDS στη χώρα μας, καθώς καταγράφεται αύξηση 52,7%, και 1250% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Βασικοί λόγοι μετάδοσης του ιού , σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, οι τοξικομανείς και η παράνομη πορνεία, σε συνδυασμό με την παράνομη μετανάστευση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τρία παιδιά (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) έχουν προσβληθεί από τον ιό, λόγω της τοξικομανούς μητέρας τους ('κάθετη' μετάδοση).

    Το βασικό πρόβλημα, είπε ο υπουργός, είναι η έλλειψη μέτρων προφύλαξης , με αποτέλεσμα η ασθένεια να μεταφέρεται δια της αδήλωτης πορνείας στην ελληνική οικογένεια. Θα πρέπει, υπογράμμισε, οι Ελληνες να καταλάβουν ότι κινδυνεύουν και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η εκστρατεία ενημέρωσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).

    Ολοι μαζί πρέπει να καταρτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης, και πόρτα-πόρτα να ενημερώσουμε τον κόσμο για τους κινδύνους της παράνομης πορνείας. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να πεισθούν οι άνθρωποι για την χρήση προφυλακτικών, είπε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς.

    Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική, υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού, την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν 803 περιπτώσεις λοίμωξης, εκ των οποίων οι 686 αφορούσαν άνδρες και οι 117 γυναίκες. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγράφηκε, όπως συνήθως, στην ομάδα των ανδρών που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες (33,13%). Ωστόσο το δεκάμηνο του 2011, παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή στα χαρακτηριστικά της επιδημίας του HIV στην Ελλάδα , καθώς καταγράφεται αύξηση 1250% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν 190 περιπτώσεις HIV λοίμωξης, σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Αριθμός που αποτελεί το 1/4 (23,66%), των δηλωθέντων περιστατικών της συγκεκριμένης περιόδου. Η μεγάλη πλειοψηφία αφορά άνδρες 81,58%, ενώ μία στις 4 γυναίκες που δηλώθηκαν ήταν ηλικίας μικρότερης των 25 ετών.

    Η εξάπλωση της HIV λοίμωξης στους ενδοφλέβιους χρήστες ευνοείται από τις χαμηλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, την πορνεία, την αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και την κοινή χρήση μολυσμένων βελόνων και συριγγών, είπε η κ. Κρεμαστινού.

    Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες και προφυλακτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι και την 31η Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 11.340 περιστατικά λοίμωξης. Από το σύνολο των ατόμων αυτών 3.235 έχουν εμφανίζει AIDS και 5.500 βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή θεραπαεία. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 2.152.

    [02] Διευκολύνσεις προς δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους

    Σημαντικές διευκολύνσεις σε δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών τους στην στεγαστική πίστη μετά την μείωση των αποδοχών τους, όπως πάγωμα" των δόσεων, πληρωμή της μισής δόσης για ορισμένο χρονικό διάστημα, μεγάλη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, ενέκρινε το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Ειδικότερα, όπως αναλυτικά αναφέρεται στην Διαύγεια, αποφασίστηκε από το ΔΣ του ΤΠΔ -μεταξύ άλλων- η μετά από σχετική αίτηση, επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης χορηγηθέντων στεγαστικών δανείων και δανείων επισκευών κατά κανόνα για 5 ή 10 έτη και δανείων μικροεπισκευών - μικροβελτιώσεων για 5 έτη και κατ' εξαίρεση για μικρότερη διάρκεια όταν η ηλικία του δανειολήπτη δεν επιτρέπει την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου για 5 ή 10 έτη ακριβώς, η αναστολή εξυπηρέτησης σε εξαιρετικές περιπτώσεις και η ρύθμιση των ληξιπροθέσμων χρεών.

    Ειδικότερα αρχικά στους δανειολήπτες, που σωρευτικά:

    - τα δάνειά τους άρχισαν να εξυπηρετούνται από 1.1.2005 μέχρι και 1.7.2010,

    - η μηνιαία δόση των δανείων τους ανέρχεται σε ποσό ίσο ή μεγαλύτερο:

    των 400 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια

    των 250 ευρώ για τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια

    των 150 ευρώ για τα δάνεια μικροεπισκευών-μικροβελτιώσεων

    - η ηλικία τους, κατά τη λήξη της διάρκειας του δανείου, δεν θα υπερβαίνει το 80ο έτος για τα στεγαστικά και τα ενυπόθηκα επισκευαστικά δάνεια και το 75ο έτος για τα δάνεια μικροεπισκευών-μικροβελτιώσεων

    Σε ειδικές περιπτώσεις δανειοληπτών για όλα τα δάνεια του στεγαστικού τομέα - ανεξάρτητα από το χρόνο έναρξης εξυπηρέτησής τους και το ύψος του ποσού της μηνιαίας δόσης:

  • για λόγους υγείας ή οικογενειακούς λόγους, πολύτεκνων, τρίτεκνων, ειδικών αναγκών κ.λ.π.,

  • όταν η μηνιαία δόση από το σύνολο των εξυπηρετούμενων δανείων, που συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση αποδοχών τους, υπερβαίνει τα 6/10 αυτών, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ρύθμιση των οποίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της αίτησης επιμήκυνσης.

    Το αίτημα για την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου θα εγκρίνεται από το ΔΣ.

    Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα είναι δυνατή η εξέταση από το ΔΣ. - κατά περίπτωση - αιτημάτων αναστολής εξυπηρέτησης του δανείου - όχι πέραν των δύο ετών - και εντός της επιτρεπόμενης από το Νόμο ανώτερης διάρκειας εξυπηρέτησης του δανείου, με επιμήκυνση της διάρκειας και με κατά περίπτωση καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων της περιόδου αναστολής.

    Επίσης, μετά από αίτηση του δανειολήπτη, δόθηκε η δυνατότητα να γίνεται ρύθμιση του ληξιπρόθεσμου χρέους με το ισχύον επιτόκιο εξυπηρέτησης ενήμερης οφειλής.

    [03] Πέθανε η χήρα του Μιτεράν, Ντανιέλ

    Πέθανε η Ντανιέλ Μιτεράν, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ανακοίνωσαν πηγές του περιβάλλοντός της.

    Η 87χρονη Ντανιέλ Μιτεράν "πέθανε στις δύο τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ζορζ Μπομπιντού", σύμφωνα με τις ίδιες πηγές

    Η Μιτεράν νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα από την περασμένη Παρασκευή.

    [04] Διά βίου αποκλεισμός για τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ Μάλινγκς

    Με δια βίου αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, τιμωρήθηκε ο Στιβ Μάλινγκς.

    Ο 28χρονος Τζαμαϊκανός σπρίντερ, που με 9.80 έχει την 4η καλύτερη επίδοση στο 2011, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή από την πειθαρχική επιτροπή της ένωσης αντιντόπινγκ της Τζαμάϊκας (JADCo).

    Οπως έγινε γνωστό, ο Μάλινγκς βρέθηκε θετικός σε χρήση της διουρητικής ουσίας φουροσεμίδης, μετά από σχετικό έλεγχο που έγινε στα τέλη Ιουνίου και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος της χώρας. Το 2004, ο έμπειρος σπρίντερ είχε βρεθεί θετικός σε χρήση στεροειδών, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό.

    [05] Καύσιμα από υδρογόνο μπορεί να παράξει ελληνική ευρεσιτεχνία

    Καύσιμα από υδρογόνο και μάλιστα όχι απαραίτητα καθαρό, μπορεί να παράξει η ευρεσιτεχνία που έχει κατοχυρώσει η ομάδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση.

    Τη νέα αυτή πατέντα που ήδη κυκλοφορεί σε εφαρμογές στο εξωτερικό παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς, ο κ. Καλλίτσης μιλώντας στη συνάντηση επιστημόνων και εκπροσώπων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα RoleMak για τη διάχυση και αξιοποίηση της τεχνολογίας των οργανικών ηλεκτρονικών.

    Όπως είπε ο κ Καλλίτσης «με τη νέα αυτή μετατροπή μπορεί κανείς να αξιοποιήσει την ενέργεια που μένει αναξιοποίητη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Η πατέντα μετατροπής του υδρογόνου σε ενέργεια χρησιμοποιείται ήδη από το EuropeanSpaceCenter για την ενεργειακή αυτονομία των δορυφόρων.

    «Προς το παρόν οι εφαρμογές μετατροπής ενέργειας είναι περιορισμένες. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος με μια φιάλη φυσικού αερίου να τροφοδοτήσει ενεργειακά ένα τροχόσπιτο, ή ακόμη και ένα σπίτι» εξήγησε ο κ Καλλίτσης.

    Ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RoleMakπου χρηματοδοτείται με 24,7 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, εξήγησε ότι θα γίνουν και άλλες σημαντικές ερευνητικές και επιχειρηματικές συναντήσεις μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να αναπτυχθούν στενότερες επαφές μεταξύ των ερευνητών και του επιχειρηματικού κλάδου.

    [06] Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

    Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση της αγοράς σε νέα χαμηλά 18 ετών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 693,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,11%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,72 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,84% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,84%.

    [07] Άνοιξαν με άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Με άνοδο κατά 30,46 μονάδες (0,58%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.253,06 μονάδες.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 29,30 μονάδες στις 2.925,32 μονάδες.

    Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,76% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 5.648,50 μονάδες.

    [08] Η Ε.Ε προτείνει απαγόρευση αφαίρεσης πτερυγιών καρχαριών

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη Δευτέρατην απαγόρευση της "φρικτής" πρακτικής που συνίσταται στην αφαίρεση των πτερυγίων των καρχαριών πάνω σε αλιευτικά πλοία και στη συνέχεια τη ρίψη στη θάλασσα των ψαριών τα οποία εξακολουθούν να ζουν.

    Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην προστασία των καρχαριών, των οποίων περίπου τριάντα είδη στον κόσμο απειλούνται με εξαφάνιση, κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης των πτερυγίων τους, τα οποία χρησιμοποιούνται στις σούπες και θεωρούνται εξεζητημένη τροφή στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες.

    "Με την κάλυψη του νομικού κενού στη νομοθεσία μας, επιθυμούμε να εξαλείψουμε τη φρικτή πρακτική της αφαίρεσης των πτερυγίων του καρχαρία και να εξασφαλίσουμε μια σαφώς καλύτερη προστασία των καρχαριών", δήλωσε η Επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.

    Η νέα νομοθεσία της ΕΕ προβλέπει ότι τα αλιευτικά σκάφη στα ύδατα της ΕΕ και τα πλοία της ΕΕ που αλιεύουν στον κόσμο θα έχουν "την υποχρέωση να ρίχνουν τους καρχαρίες στη θάλασσα χωρίς να τους έχουν αφαιρέσει τα πτερύγια".

    Οι αλιείς είχαν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να ξεφορτώνουν τα κουφάρια και τα πτερύγια των καρχαριών σε διάφορα λιμάνια, το οποίο καθιστούσε πιο εύκολη την απόκρυψη της απάτης αυτής.

    "Οι έλεγχοι θα διευκολύνονται εφεξής και θα γίνει πιο δύσκολο να αποκρύπτεται η αφαίρεση των πτερυγίων", σημείωσε η Επίτροπος.

    [09] Δύο νεκροί κι ένα εννιάχρονο αγόρι σε κώμα πριν τον τελικό στους Ασιατικούς Αγώνες

    Δύο νεκροί και ένα εννιάχρονο αγόρι σοβαρά τραυματισμένο, είναι ο τραγικός απολογισμός του συνωστισμού που επικράτησε πριν τον τελικό ποδοσφαίρου στους Ασιατικούς Αγώνες, που διεξήχθη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, ανάμεσα στην ομάδα της διοργανώτριας χώρας και την Μαλαισία.

    Το δυστύχημα συνέβη όταν χιλιάδες Ινδονήσιοι φίλαθλοι επιχείρησαν να μπουν στο στάδιο «Gelora Bung Karno», το οποίο ήταν κατάμεστο από 88.000 θεατές.

    «Την στιγμή που μπαίναμε στο στάδιο, όλοι έσπρωχναν για να περάσουν μέσα. Εχασα τον αδελφό μου. Μου είπαν ότι κάποιοι έπεσαν και πως υπάρχουν νεκροί. Εψαξα τον αδελφό μου και τον βρήκα νεκρό», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ελμι, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

    Μέχρι στιγμής, ακόμη ένας φίλαθλος εντοπίσθηκε νεκρός, ένα εννιάχρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, ενώ πολλοί άλλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο χωρίς να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Αν και δεν έχει καμμία σημασία, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν, απλά για τηην ιστορία, η Μαλαισία κατέκτησε τον τίτλο στα πέναλτι με 4-3 (παρ. 1-1).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 November 2011 - 9:29:42 UTC