Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] TEDxAthens 2011: Φόρουμ ιδεών που αξίζει να διαδοθούν
  • [02] Πτώση 1,68% στο χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας

  • [01] TEDxAthens 2011: Φόρουμ ιδεών που αξίζει να διαδοθούν

    Αναρωτηθήκατε ποτέ τί θα βλέπατε αν βρισκόσασταν μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου, πώς λύθηκε το μαθηματικό θεώρημα του Nash, γιατί γράφει ένας 16χρονος στο περιοδικό Economist και πώς καινοτομεί η Μιcrosοft μέσω μικρών αναδυόμενων επιχειρήσεων; Καλωσήρθατε στο TEDx Athens, ένα φόρουμ καινοτομίας και δημιουργικών συζητήσεων που μοιράζεται γνώση και εμπειρίες από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και δίνει την ευκαιρία σε μία κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

    «Στη σημερινή Ελλάδα είναι επιβεβλημένο να δώσουμε το βάρος στις λύσεις και όχι στα προβλήματα, στην εξέλιξη και τη πρόοδο και όχι στη στασιμότητα. Ο ρόλος των νέων ανθρώπων είναι να ταυτιστούν με τις λύσεις και όχι με τα προβλήματα της κοινωνίας μας. Σε αυτό τον στόχο, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο θετικό και δημιουργικό μονοπάτι από την καινοτομία, τη νεανική επιχειρηματικότητα και, τελικά, την ανατροπή», δηλώνει ο συντονιστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου.

    Το φετινό ΤΕDxAthens θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Αίθουσα Αντιγόνη). Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι: «Η Τέχνη της Ανατροπής» (The Art of Disruption) και στο πρόγραμμα υπάρχουν ομιλίες από τον κόσμο της τέχνης, της τεχνολογίας, των μίντια και όχι μόνο, καθώς επίσης δρώμενα, αλλά και παράλληλες δράσεις, με στόχο το κοινό να βιώσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

    Μεταξύ των ομιλητών, ξεχωρίζουν ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι, διεθνούς φήμης προσωπικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής Επικοινωνίας και συγγραφέας του «The Revolution Will Not Be Televised: Democracy, the Internet, and the Overthrow of Everything», ο Γκλεν Λόουρι, διευθυντής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ο Χασάν Ελάχι, καλλιτέχνης και ακαδημαϊκός για θέματα ψηφιακής κουλτούρας, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένας από τους νεότερους καθηγητές του ΜΙΤ, ο Τζουλιάνο Τουμπίνο, παγκόσμιος διευθυντής της Microsoft για θέματα καινοτομίας και αναδυόμενων επιχειρήσεων, ο Τζορτζ Κουρούνης, ένας από τους διασημότερους κυνηγούς ακραίων φαινομένων στον κόσμο, ο Κλίμενς Γκουπτάρα, ένας 16χρονος χαρισματικός ομιλητής, συγγραφέας και σχολιαστής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει αρθρογραφήσει για έντυπα όπως τα «Der Standard» και «The Economist». Η κάθε ομιλία διαρκεί έως 18 λεπτά. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικά δρώμενα. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι συμμετοχές της Καμεράτα Junior και των «Word of Mouth».

    [02] Πτώση 1,68% στο χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 712,63 μονάδες σημειώνοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,68%.

    Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε σημαντικές απώλειες 5,69%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 49,60%

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 36,370 εκατ. ευρώ.

    [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας

    Συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της "τρόικας" έχει, αυτή την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος.

    Νωρίτερα, οι επικεφαλής της τρόικας είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Αντικείμενο της συνάντησης είναι ο νέος προϋπολογισμός και η προετοιμασία του νέου αναθεωρημένου μνημονίου βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 November 2011 - 17:29:33 UTC