Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό
  • [02] Νέες έρευνες για τον θάνατο της Νάταλι Γουντ
  • [03] Αποχωρεί από την Ελλάδα η BNP Paribas
  • [04] Yπερμικρόβια απειλούν την υγεία στην Ευρώπη
  • [05] Η ΕΚΤ δεν πρέπει να τυπώσει χρήμα, λέει ο Βεστερβέλε
  • [06] Δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα από την Μπάμπεργκ
  • [07] Με "Λίμνη των Κύκνων" θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής
  • [08] To ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο αποτελείται κατά 99,99% από αέρα!
  • [09] Με πτώση άνοιξαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [10] Νέα σύλληψη μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου

  • [01] Κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό

    Μετά από την κρίση που ξεπέρασε την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όταν προ ολίγων μηνών λίγο έλλειψε να πάψει η λειτουργία του κυβερνητικού μηχανισμού λόγω έλλειψης πόρων, η Βουλή των Αντιπροσώπων - όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικάνοι - και η Γερουσία - της οποίας την πλειοψηφία των εδρών κατέχουν οι Δημοκρατικοί - κατέληξαν σε συμφωνία, γεγονός που σπανίζει, σχετικά με την αντιμετώπιση του προϋπολιγισμού του κυβερνητικού μηχανισμού.

    Και τα δύο σώματα ψήφισαν υπέρ της αύξησης του κονδυλίου για τα λειτουργικά έξοδα της κυβέρνησης που θα ισχύσει από το Δεκέμβριο.

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων, με 298 ψήφους υπέρ έναντι 121 κατά και η Γερουσία, με 70 ψήφους υπέρ και 30 κατά, συμφώνησαν να αυξηθεί ο προϋπολογισμός. Απομένει η υπογραφή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ώστε οι αποφάσεις των σωμάτων να νομοθετηθούν.

    [02] Νέες έρευνες για τον θάνατο της Νάταλι Γουντ

    Λος Άντζελες, ΗΠΑ 18/11/2011 09:39 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ρόιτερς - Γαλλ.πρακτ. )

    ΗΠΑ: Επαναλαμβάνονται οι έρευνες για το θάνατο της Νάταλι Γουντ, 30 χρόνια μετά

    Η αστυνομία του Λος Αντζελες ανακοίνωσεότι θα επαναληφθούν οι έρευνες για τον θάνατο της ηθοποιού Νάταλι Γουντ, η οποία πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το 1981.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις νέες πληροφορίες που διαθέτει η αστυνομία για το θάνατο της ηθοποιού, ο οποίος αρχικά είχε θεωρηθεί ατύχημα, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείου του Σερίφη του Λος Άντζελες (LASD).

    Η Νάταλι Γουντ είχε βρεθεί πνιγμένη στα νερά του νησιού Καταλίνα στον Κόλπο του Λος Άντζελες στις 29 Νοεμβρίου 1981. Το LASD και ο εισαγγελέας της πόλης είχαν καταλήξει τότε στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για ατύχημα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών επικοινώνησαν με αρκετούς ανθρώπους που δήλωσαν ότι έχουν συμπληρωματικές πληροφορίες για τις συνθήκες πνιγμού της ηθοποιού, με αποτέλεσμα το LASD να ανοίξει ξανά το φάκελο".

    Η αστυνομία ενδιαφέρεται ειδικά για τις νέες δηλώσεις του καπετάνιου του σκάφους στο οποίο επέβαινε η Νάταλι Γουντ, με την ευκαιρία της 30ής επετείου του θανάτου της, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times.

    Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, αποκαλύπτει πως στην αστυνομία έφτασε επιστολή στην οποία αναφέρεται πως ο καπετάνιος Ντένις Ντάβερν διαθέτει στοιχεία για την υπόθεση.

    Η ηθοποιός και ο σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ περνούσαν την γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών στο σκάφος τους "Splendor" μαζί με τον φίλο τους, επίσης ηθοποιό Κρίστοφερ Γουόκεν, σύμφωνα με τις έρευνες της εποχής εκείνης.

    Είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο του νησιού και είχαν επιστρέψει στο σκάφος όταν ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στους δύο άντρες. Η Γουντ τους άφησε και κατευθύνθηκε στην καμπίνα της, αλλά όταν ο Βάγκνερ την ακολούθησε λίγο αργότερα, δεν την βρήκε εκεί.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Νάταλι Γουντ είχε κατεβάσει ένα φουσκωτό στη θάλασσα για να φύγει από το κότερο. Το φουσκωτό βρέθηκε στην παραλία του νησιού και το πτώμα της να πλέει στη θάλασσα.

    Εκπρόσωπος της οικογένειας Βάγκνερ ανακοίνωσε πως δεν έχει ενημερωθεί για την απόφαση της αστυνομίας, αλλά υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της αστυνομίας.

    Η οικογένεια εμπιστεύεται την αστυνομία ότι "θα κρίνει αν οι νέες αυτές πληροφορίες είναι αξιόπιστες και προέρχονται από σοβαρές πηγές και δεν είναι απλώς μια προσπάθεια να επωφεληθεί κάποιος από την επέτειο του τραγικού θανάτου της".

    [03] Αποχωρεί από την Ελλάδα η BNP Paribas

    «Η απόφαση της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, που λειτουργεί στη χώρα μας από το 1981, να σταματήσει οριστικά τις εργασίες της στην Ελλάδα (με εξαίρεση τις εφοπλιστικές δραστηριότητες και των off shore εταιρειών) από τις 23 Ιανουαρίου του 2012 και να πετάξει στο δρόμο σταδιακά 100 εργαζόμενους με άμεση έναρξη των απολύσεων τον Ιανουάριο και ολοκλήρωσή τους με την εκκαθάριση της Τράπεζας, είναι πρωτοφανής στη σημερινή συγκυρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

    «Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το λαό μας, οι Γάλλοι συμπεριφέρονται με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο, στην Ελλάδα, στους εργαζόμενους, στην ελληνική κοινωνία, στις ελληνικές επιχειρήσεις, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στους πελάτες της Τράπεζας, που την εμπιστεύθηκαν 30 ολόκληρα χρόνια», τονίζει η ΟΤΟΕ και προσθέτει ότι «αυτή η επιλογή της Τράπεζας BNP Paribas έχει πολιτικό χαρακτήρα που αποκαλύπτεται από την προσβλητική και απαξιωτική αναφορά για τη χώρα μας και τις ελληνικές επιχειρήσεις στην ανακοίνωση που απευθύνεται προς τους εργαζόμενους, στην οποία, μεταξύ άλλων, γράφει: ''Η πολιτική αναταραχή που ακολούθησε οδήγησε σε τεράστια αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον αναφορικά με τη ρευστότητα και τη φερεγγυότητα του κράτους όπως και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος''».

    Η ΟΤΟΕ επισημαίνει στη γαλλική τράπεζα και σε όσους την υποκινούν σε τέτοιες επιλογές ότι «η χώρα μας δεν είναι μπανανία ούτε οι εργαζόμενοι και οι Έλληνες πολίτες δουλοπάροικοι στην πατρίδα τους και φυσικά ούτε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αφερέγγυο ακόμα και σ' αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες».

    [04] Yπερμικρόβια απειλούν την υγεία στην Ευρώπη

    Λονδίνο, Βρετανία 17/11/2011 14:47 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Ευρώπη: Τα υπερμικρόβια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ενισχύονται

    Υπερμικρόβια που είναι ικανά να διαφεύγουν ακόμη και από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά αυξάνονται στην Ευρώπη, με το ποσοστό ανθεκτικότητας στα φάρμακα ενός τύπου βακτηρίου να φθάνει το 50% στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, δήλωσαν σήμερα υγειονομικοί αξιωματούχοι.

    Σε έκθεσή τους για τα ανθεκτικά στα φάρμακα βακτήρια, τα αποκαλούμενα υπερμικρόβια, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), το οποίο παρακολουθεί τις ασθένειες σε όλη την ΕΕ, αναφέρει πως η ανάγκη να καταπολεμηθεί η ανθεκτικότητα των μικροβίων έχει αποκτήσει "κρίσιμη σημασία".

    "Είναι ανάγκη να κηρύξουμε ένα πόλεμο, έναν πόλεμο εναντίον αυτών των βακτηρίων", δήλωσε προς το Ρόιτερς ο διευθυντής του ECDC Μαρκ Σπρένγκερ με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης.

    "Αν δεν το κάνουμε ... θα έχουμε πολλές λοιμώξεις και πολλούς ευάλωτους ασθενείς που θα αρρωστήσουν σοβαρά και δεν θα έχουμε τα αντιβιοτικά για να τους θεραπεύσουμε", πρόσθεσε.

    Ο Σπρένγκερ δήλωσε πως σε όλη την περιφέρεια τα ποσοστά ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά ενός βακτηρίου ονόματι Klebsiella pneumoniae υπερδιπλασιάστηκαν στο 15% το 2010, από περίπου 7% πριν από πέντε χρόνια.

    "Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη -- και σε μερικές χώρες η ανθεκτικότητα φθάνει σχεδόν το 50%", τόνισε.

    Το K. pneumoniae είναι μια συνηθισμένη αιτία πνευμονίας, καθώς και λοιμώξεων του ουροποιητικού και του κυκλοφορικού συστήματος σε ασθενείς νοσοκομείων. Η μορφή του ως υπερμικροβίου είναι ανθεκτική ακόμη και σε μια τάξη φαρμάκων που αποκαλούνται carbapenems, τα πιο ισχυρά γνωστά αντιβιοτικά, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως από τους γιατρούς ως τελευταία γραμμή άμυνας.

    Το ECDC κάνει γνωστό πως αρκετές χώρες μέλη της ΕΕ αναφέρουν τώρα ότι από 15% ως 50% των K.pneumoniae στο κυκλοφορικό σύστημα είναι ανθεκτικά στα carbapenems.

    Σε μεγάλο βαθμό, η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά οφείλεται στην κακή και την υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών, που ενθαρρύνουν τα βακτήρια να αναπτύξουν νέους τρόπους για να τα ξεπεράσουν.

    Οι ειδικοί λένε πως ευθύνονται εν μέρει οι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης επειδή συνταγογραφούν αντιβιοτικά για ασθενείς που τα ζητούν χωρίς να τα χρειάζονται ενώ τα νοσοκομεία ευθύνονται επίσης για καταχρήσεις.

    "Το 50% όλων των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία μπορεί να μην χρειάζεται", αναφέρει η ECDC, η οποία ζητεί να γίνεται πιο συνετή χρήση.

    [05] Η ΕΚΤ δεν πρέπει να τυπώσει χρήμα, λέει ο Βεστερβέλε

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να τυπώσει χρήμα για να βοηθήσει να αμβλυνθεί η κρίση στην ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο θα προσέφερε μόνο βραχυπρόθεσμη ανακούφιση και θα μπορούσε να ενισχύσει τον πληθωρισμό και να διαλύσει τη μεταρρύθμιση, γράφει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Γκίντο Βεστερβέλε στο σημερινό φύλλο των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".

    Ο Βεστερβέλε πιστεύει ότι, αν η ΕΚΤ τυπώσει χρήμα, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει προσωρινή ανακούφιση, όμως μακροπρόθεσμα αυτό θα αποδειχθεί ένα "σοβαρό λάθος".

    "Στο τέλος θα καταλήξουμε με ένα υποτιμημένο νόμισμα και μια ακόμη πιο αποσταθεροποιημένη ευρωζώνη. Η ανεξαρτησία της ΕΚΤ και η σταθερή προσήλωσή της στη σταθερότητα των τιμών έχουν κορυφαία σημασία για την οικονομία της Ευρώπης", γράφει στη βρετανική εφημερίδα ο γερμανός υπουργός.

    [06] Δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα από την Μπάμπεργκ

    Τη δεύτερη ήττα του στην Ευρωλίγκα φέτος και μάλιστα διαδοχική υπέστη ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός, 79-76, από την Μπάμπεργκ στην «Στέτσερτ Αρένα» για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Η απόσταση με την αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας διευρύνθηκε για τους «πράσινους» που πλέον έχουν 3 νίκες - 2 ήττες με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Αυτή ήταν η 2η νίκη για τη γερμανική ομάδα.

    [07] Με "Λίμνη των Κύκνων" θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής

    Αστέρια του χορού που πρωταγωνιστούν στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, από τα Μαριίνσκι, το Κρεμλίνο, το Κόβεντ Γκάρντεν, την Όπερα του Παρισιού, το American Ballet Theatre, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου φθάνουν στην Αθήνα με σκοπό να σαγηνεύσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του κλασικού μπαλέτου.

    Το κλασικό αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, "Η λίμνη των κύκνων" ανεβαίνει από τις 16 έως και τις 23 Δεκεμβρίου και μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου, για είκοσι δύο παραστάσεις (απογευματινές και βραδινές) στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής.

    Από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα στον κόσμο, "Η λίμνη των κύκνων" σε χορογραφία Λεβ Ιβάνοφ, Μαριούς Πετιπά και Αλεξάντρ Γκόρσκι παρουσιάζεται στο Μέγαρο με χορογραφικές παρεμβάσεις του Αντρέι Πετρόφ, σκηνικά Στανισλάβ Μπενέντικτοφ και κοστούμια της Όλγα Πολιάνσκαγια.

    Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι υπέροχοι "κύκνοι" του Μπαλέτου του Κρεμλίνου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου είναι ο Αντρέι Πετρόφ.

    Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

    [08] To ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο αποτελείται κατά 99,99% από αέρα!

    Ένα νέο μεταλλικό υλικό που αποτελείται από αέρα κατά 99,99%, αποτελεί πλέον το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο. Δημιουργήθηκε από αμερικανούς ερευνητές και έχει πυκνότητα 0,9 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κυβικό εκατοστό, είναι δηλαδή περίπου εκατό φορές πιο ελαφρύ από το αφρώδες πολυστυρένιο (Styrofoam).

    Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάϊν και των Εργαστηρίων HRL, με επικεφαλής τον δρα Τόμπολας Σέντερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", πέτυχαν να φθάσουν σε τόσο χαμηλή πυκνότητα, χρησιμοποιώντας μία μοναδική αρχιτεκτονική ''μικρο-πλέγματος''. Συγκεκριμένα, κατασκεύασαν ένα πλέγμα διασυνδεμένων κοίλων νανοσωλήνων, οι οποίοι έχουν τοιχώματα πάχους 1.000 φορές πιο λεπτά από μία ανθρώπινη τρίχα.

    Η καινοτομική δομή του ''αέρινου'' υλικού τού προσδίδει μοναδική μηχανική συμπεριφορά, καθώς, μεταξύ άλλων, ''ανακάμπτει'' πλήρως στην αρχική κατάστασή του μετά από μεγάλη συμπίεση (άνω του 50%) και υπερβολικά μεγάλη απορρόφηση ενέργειας. ''Τα υλικά στην πραγματικότητα γίνονται πιο ισχυρά, όσο οι διαστάσεις τους συρρικνώνονται στη νανοκλίμακα'', δήλωσε ο μηχανικός Λορέντσο Βάλντεβιτ.

    Το νέο υλικό αναπτύχθηκε για λογαριασμό της περίφημης υπηρεσίας DARPA του Πενταγώνου των ΗΠΑ, που χρηματοδοτεί διάφορα ερευνητικά έργα στην αιχμή της επιστήμης (μεταξύ άλλων, από αυτήν ξεκίνησε η δημιουργία του παγκόσμιου διαδικτύου).

    Το πανάλαφρο υλικό μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί σε ηλεκτρόδια μπαταριών, συσκευές απορρόφησης ηχητικών δονήσεων ή ενεργειακών σοκ, θερμομόνωση κ.α.

    [09] Με πτώση άνοιξαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Με πτώση κατά 44,06 μονάδες (0,81%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.379,08 μονάδες.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,70% και διαμορφώθηκε κάτω από το όριο των 3.000 μονάδων στις 2.989,97 μονάδες.

    [10] Νέα σύλληψη μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου

    Αλλη μία σύλληψη μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου έγινε στη Θεσσαλονίκη.

    Πρόκειται για 62χρονο, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής εταιρίας ξύλινων κατοικιών που χρωστάει 809 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο.

    Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση δεν λειτουργεί πια. Τα γραφεία της ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 November 2011 - 9:29:45 UTC