Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους
  • [02] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
  • [03] Αυξήθηκε η φοροδιαφυγή
  • [04] Το google θα πουλάει και μουσική
  • [05] "Σκόνταψε" στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας το ειδικό τέλος ακινήτων
  • [06] Α. Τσίπρας: ετοιμότητα ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συνεργασία της Αριστεράς
  • [07] Μετέφεραν σχεδόν 150 χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα
  • [08] Είμαστε εδώ για να μείνουμε, δήλωσε ο Ομπάμα προς χώρες Ασίας - Ειρηνικού
  • [09] Τα ίχνη ραδιενεργού στοιχείου στην Ευρώπη δεν έχουν μειωθεί, λέει η ΙΑΕΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

    Στη Φρανκφούρτη αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας για την απομείωση κατά 50%της αξίας των ομολόγων που κατέχουν σύμφωνα με τη συμφωνία του Συμβουλίου Κορυφής τη 26ης Οκτωβρίου.

    Ο επικεφαλής του Οργανισμου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του ελληνικου δημοσίου κ. Πέτρος Χριστοδουλου αναμένεται να έχει επαφές με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) κ. Τσάρλς Νταλάρα και με εκπροσώπους των ξένων τραπεζών που κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ενώ στις συναντήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

    Χθες, στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Τσάρλς Νταλάρα που ήρθε στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος των ξένων ιδιωτών πιστωτών της χώρας, μετέφερε προτάσεις των τελευταίων που περιλαμβάνουν ευνοικότερους όρους για τις τράπεζες που θα δεχθούν να συμμετάσχουν στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ειδικότερα το αίτημα των τραπεζών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται αποδεκτό, είναι να υπάρξει υψηλότερο επιτόκιο για τα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα των οποίων η αξία θα μειωθεί. Παράλληλα η πλευρά των τραπεζιτών ζητά μεγαλύτερες εγγυήσεις για τα ομόλογα αυτά.

    Αύριο αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση στη Φρανκφούρτη μεταξύ του IIF και της Τρόικας για το θέμα αυτό.

    [02] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

    Με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Χθες, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις με καταθέσεις στεφάνων. Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Ακολούθησαν εκπρόσωποι των ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Φοιτητές ανάρτησαν πανό με το σύνθημα του Νοέμβρη του '73 «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

    Σήμερα, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι και στις 2 προγραμματίζεται να αρχίσει η κεντρική εκδήλωση που όταν ολοκληρωθεί θα αρχίσει η πορεία.

    Με τήρηση ενός λεπτού σιγής οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, θα τιμήσουν την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, αποτίνοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης.

    Όπως ανακοινώθηκε από τα Σωματεία των εργαζομένων, στις 12:30 το μεσημέρι, οι συρμοί των συγκεκριμένων Μέσων Μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν στους σταθμούς και θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.

    [03] Αυξήθηκε η φοροδιαφυγή

    Οι επτά στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν το 2010 στην εφορία εισόδημα χαμηλότερο από το αφορολόγητο (τότε) όριο των 12.000 ευρώ. Πρόκειται για 273.662 φορολογούμενους με εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα που ήταν αφορολόγητοι σε σύνολο 378.876 ελευθέρων επαγγελματιών που υπέβαλαν δήλωση στην εφορία το ίδιο έτος.

    Την ίδια στιγμή, μόνο 443 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ και μόνο 6 ελεύθεροι επαγγελματίες πάνω από 900.000 ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά το σύνολο των φορολογούμενων μόνο 52 δήλωσαν στην εφορία εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα, οι 15 ήταν μισθωτοί. Εισόδημα μεταξύ 500.000 ευρώ και 900.000 ευρώ δήλωσαν 204 φορολογούμενοι.

    Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών καταγράφουν ουσιαστικά το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η οποία αυξήθηκε αντί να μειωθεί, όπως προκύπτει από τα εισοδήματα του 2009 που δηλώθηκαν στην εφορία το 2010.

    Επίσης, αυξήθηκε το 2009 η συμμετοχή των μισθωτών και των συνταξιούχων στα φορολογικά βάρη σε σχέση με το 2008, ενώ μειώθηκε αντίστοιχα η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που αφορούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009 και δηλώθηκαν το 2010 στην εφορία και το φόρο που καταβλήθηκε γι' αυτά από τις διάφορες κατηγορίες φορολογούμενων, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. Πρόκειται για την περίοδο πριν ξεσπάσει σε όλο της το μέγεθος η κρίση στην Ελλάδα, δηλαδή πριν από την επιβολή των μέτρων του μνημονίου.

    Έτσι το 2010 (για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009) οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν εισόδημα που αντιστοιχεί στο 70,18% του συνολικού εισοδήματος. Το ποσοστό αυτό ήταν 68,23% το 2009. Ο φόρος που κατέβαλαν στην εφορία για τα εισοδήματα που δήλωσαν το 2010 αντιστοιχεί στο 55,54% του φόρου που κατέβαλαν όλοι οι φορολογούμενοι και ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2009, όποτε το ποσοστό αυτό ήταν 52,59%.

    [04] Το google θα πουλάει και μουσική

    Το google, ένας από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς τόπους παγκοσμίως, εισχώρησε και στη μουσική βιομηχανία καθώς αγόρασε πλατφόρμα μέσω της οποίας οι επισκέπτες του θα μπορούν να αγοράζουν εκατομμύρια μουσικά κομμάτια.

    "Είμαστε ευτυχείς καθώς θα μπορούμε πλέον να αγοράζουμε εκατομμύρια τραγούδια", δήλωσε από το Λος Αντζελες ο διευθυντής του τμήματος εμπορικών προϊόντων του google, Πωλ Τζόις.

    [05] "Σκόνταψε" στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας το ειδικό τέλος ακινήτων

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε χθες απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης, σε συγκεκριμένη κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες ( της κατοικίας) δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.

    Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το "υπέρογκο" ποσό για το ειδικό τέλος.

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, που υπερασπίστηκε την υπόθεση στο δικαστήριο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για απόφαση "πιλότο" και με βάση την οποία, ουσιαστικά, το κράτος θα οδηγηθεί σε ρύθμιση.

    Ο κ. Μαργιέλης πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο λάθος στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια -για την οποία εκδόθηκε απόφαση- συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία και τόνισε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων. Προσδιόρισε δε, ότι θα καταθέσει ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς.

    [06] Α. Τσίπρας: ετοιμότητα ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συνεργασία της Αριστεράς

    Επιτακτική θεωρεί την εκλογική συνεργασία "της Αριστεράς, των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, και του τεράστιου πολύμορφου κινήματος κοινωνικών αντιστάσεων σε έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό εξουσίας", ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες βράδυ, σε εκδήλωση στην Καισαριανή.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας όξυνε ακόμη περισσότερο την κριτική του προς τον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός "δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, αλλά από τους τραπεζίτες και τους δανειστές μας".

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, στη χώρα πλέον υπάρχουν δύο κόμματα. Το κόμμα του Μνημονίου και το κόμμα των κοινωνικών αντιστάσεων. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απέναντι σε μια βαθιά και επικίνδυνη κρίση, τα προσχήματα, είτε κοινωνικά είτε πολιτικά, καταρρέουν και πρόσθεσε ότι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, το χρέος της Αριστεράς είναι να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενός γιγάντιου κοινωνικού κινήματος που θα κάνει επιτέλους τον νεοφιλελευθερισμό παρελθόν.

    Το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές: η ώρα για κάτι τέτοιο έχει έρθει, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα "το κόμμα του Μνημονίου συγκροτείται από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες των δύο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, από τους τυχοδιώκτες του ΛΑΟΣ, αλλά επίσης από τράπεζες, από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, κανάλια, μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και εκλεκτούς διαμορφωτές σκέψης".

    [07] Μετέφεραν σχεδόν 150 χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα

    Σχεδόν 150 χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα μετέφερε κύκλωμα λαθρεμπορίας.

    Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τρία μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

    Όπως ανακοινώθηκε, σε αστυνομική επιχείρηση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, τύπου βαν, στα οποία επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, που μετέφεραν στο σύνολο 147.750 πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν ταινίες γνησιότητας.

    Όπως διαπιστώθηκε, τα τσιγάρα είχαν εισαχθεί και κυκλοφορούσαν στην χώρα μας χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι δασμοί και φόροι, με σκοπό να εξαχθούν παράνομα από τη χώρα μας προς τη Βουλγαρία.

    Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου συνελήφθησαν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες των οχημάτων, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

    Οι συλληφθέντες, δύο έλληνες κι ένας Αλβανός, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

    [08] Είμαστε εδώ για να μείνουμε, δήλωσε ο Ομπάμα προς χώρες Ασίας - Ειρηνικού

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού δεν θα επηρεαστεί από τις περικοπές του προϋπολογισμού.

    "Θα καταστήσω κάτι σαφές: οι ΗΠΑ θα τακτοποιήσουν τα δημοσιονομικά τους θέματα και θα μειώσουν τις δαπάνες, αλλά αυτή η περιοχή θα πρέπει να ξέρει πως όταν επιλυθούν τα σημερινά προβλήματα, έχω ζητήσει από την ομάδα εθνικής ασφάλειας να θέσει ως προτεραιότητα την παρουσία μας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού", τόνισε ο Ομπάμα σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

    Β¨Συνεπώς, οι περικοπές των αμυντικών δαπανών δεν θα αποβούν σε βάρος της ζώνης Ασίας-Ειρηνικού. Οι ΗΠΑ είναι μια δύναμη στον Ειρηνικό και είμαστε εκεί για να μείνουμε", είπε χαρακτηριστικά.

    Οι δηλώσεις αυτές του προέδρου Ομπάμα γίνονται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτών τους στην Αυστραλία. Στην απόφαση αυτή αντέδρασαν έντονα Κίνα και Ινδονησία.

    Σε πρώτη φάση, η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει από τα μέσα του 2012 στη βόρεια Αυστραλία 250 Πεζοναύτες και ο αριθμός τους θα φτάσει τελικά στους 2.500.

    [09] Τα ίχνη ραδιενεργού στοιχείου στην Ευρώπη δεν έχουν μειωθεί, λέει η ΙΑΕΑ

    Βιένη, Αυστρία 16/11/2011 19:05 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ.)

    Αυστρία: Τα ίχνη ραδιενεργού στοιχείου στην Ευρώπη δεν έχουν μειωθεί, λέει η ΙΑΕΑ

    Έξι ευρωπαϊκές χώρες συνέχισαν να μετρούν ραδιενεργά ίχνη τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσεη Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σημειώνοντας ότι μια άγνωστη πυρηνική μονάδα δεν έχει σταματήσει να εκπέμπει ραδιενέργεια.

    "Η ΙΑΕΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να προσπαθήσει να προσδιορίσει την αιτία και την προέλευση του ιωδίου-131", δήλωσε η εδρεύουσα στη Βιέννη υπηρεσία.

    Η ΙΑΕΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τα ίχνη του ραδιενεργού στοιχείου, τα οποία έχουν ανιχνευθεί στην ατμόσφαιρα πάνω από την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Πολωνία.

    Οι άνθρωποι πάντως εκτίθενται σε μια δόση φυσικής ακτινοβολίας από το περιβάλλον κάθε χρόνο που είναι 24.000 υψηλότερη από αυτήν που μετρήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 November 2011 - 7:29:37 UTC