Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι διαχρονικές σχέσεις Ελλήνων - Φοινίκων
  • [02] Καταδίκες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου κοριτσιού στην Κρήτη
  • [03] Η Πορτογαλία άντλησε 1,123 δισ. ευρώ μέσω βραχυπρόθεσμων τίτλων
  • [04] Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας
  • [05] Εξιτήριο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης

  • [01] Οι διαχρονικές σχέσεις Ελλήνων - Φοινίκων

    Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της χώρας, καθώς σύντομα θα ξεκινήσει στη συμπρωτεύουσα ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός.

    Πρόκειται για την έκθεση "Έλληνες και Φοίνικες στα σταυροδρόμια της Μεσογείου", που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τις 20 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 20 Ιουνίου 2012 και το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού "Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμού 2011: Αραβικός κόσμος και Ισραήλ".

    Στόχος της έκθεσης είναι να προβάλει τις διαχρονικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Φοινίκων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια.

    Για να πραγματοποιηθεί αυτή η μοναδική εκδήλωση, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε το πράσινο φως ως προς τον προσωρινό δανεισμό 97 αρχαίων έργων κι ενός αντιγράφου από δύο ελληνικά μουσεία (το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) και εννέα Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

    Επίσης, γνωμοδότησε υπέρ του προσωρινού δανεισμού 34 έργων από το Μουσείο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, προκειμένου να παρουσιαστούν στην έκθεση, ενώ όρισε και την τριμελή εκτιμητική επιτροπή που θα καθορίσει την οικονομική αξία των έργων.

    [02] Καταδίκες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου κοριτσιού στην Κρήτη

    Tο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου καταδίκασε με απόφασή του, χωρίς αναστολή, τη μητέρα, τον θείο και έναν 60χρονο Ηρακλειώτη, που κατηγορούνταν για σεξουαλική εκμετάλλευσης ενός ανήλικου κοριτσιού από τη Βουλγαρία.

    Το δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, καταδίκασε τη μητέρα του κοριτσιού σε εφτά χρόνια φυλάκιση, τον θείο της σε πέντε χρόνια και τον 60χρονο σε έξι χρόνια, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη. Σημειώνεται, ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί ότι είχε γίνει τον Μάιο του 2010.

    [03] Η Πορτογαλία άντλησε 1,123 δισ. ευρώ μέσω βραχυπρόθεσμων τίτλων

    Το ποσό του 1,123 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα η Πορτογαλία από τις αγορές μέσω της έκδοσης τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτοκιακό κόστος οριακά χαμηλότερο αντίστοιχων προηγουμένων δημοπρασιών.

    Συγκεκριμένα, το επιτόκιο των τρίμηνων εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε σε 4,895% έναντι 4,997% που είχε εξασφαλιστεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δημοπρασίας στις 2 Νοεμβρίου και των εξάμηνων στο επίπεδο του 5,250%, που παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δημοπρασία της 19ης Οκτωβρίου.

    [04] Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας

    Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ισπανίας έφθασε το 6,3%, το υψηλότερο ποσοστό από την θέσπιση του ευρώ, σήμερα, καθώς επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η ισπανική οικονομία επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο.

    Το επιτόκιο των ισπανικών ομολόγων αυξάνεται εδώ και ημέρες. Την Τρίτη η κυβέρνηση άντλησε από τις αγορές 3,2 δισ. ευρώ εκδίδοντας ομόλογα 12μηνης και 18μηνης διάρκειας με επιτόκιο υψηλότερο από 5%, το υψηλότερο των τελευταίων 14 ετών.

    [05] Εξιτήριο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης

    Εξιτήριο δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΚύπρουΓλαύκο Κληρίδη, ο οποίος είχε εισαχθεί από τη Δευτέρα το πρωί στην ιδιωτική κλινική ''Ευαγγελίστρια'' της Λευκωσίας, με γαστρεντερικές διαταραχές.

    ''Εφυγε ήδη ο κ. Κληρίδης πριν λίγο από την κλινική'', δήλωσε ο προσωπικός του ιατρός Ιωσήφ Κάσιος, προσθέτοντας πως ''αναμένονται ακόμα κάποια αποτελέσματα εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 November 2011 - 13:29:32 UTC