Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμός ΝΔ για Π. Καμμένο που "δεν υπερψηφίζει την κυβέρνηση"
  • [02] Μαθητής εισέβαλε σε λύκειο στο Μαρούσι με σπαθί και τραυμάτισε δύο άτομα
  • [03] Τεχνολογική αναβάθμιση του TAXIS, ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών
  • [04] Με Ρομπάι και Μπαρόζο θα συναντηθεί ο Λ. Παπαδήμος, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες
  • [05] Οι επετειακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο ΑΠΘ
  • [06] Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, από τις ομοσπονδίες αστυνομικών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ
  • [07] Αλταφάζ: "Η Ευρωζώνη αναμένει σαφείς και έγγραφες δεσμεύσεις"
  • [08] Ποσό 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,63% άντλησε το Δημόσιο, από δημοπρασία εντόκων γραμματίων
  • [09] Εντός Δεκεμβρίου τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

  • [01] Προβληματισμός ΝΔ για Π. Καμμένο που "δεν υπερψηφίζει την κυβέρνηση"

    Προβληματισμός υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία για τον βουλευτή Πάνο Καμμένο, ο οποίος δήλωσε επισήμως και σήμερα ότι δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Σκεπτικισμός υπάρχει όμως και για τις έντονες δηλώσεις του βουλευτή. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει επισήμως επιβάλλει κομματική πειθαρχία στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Παπαδήμου, ωστόσο κάλεσε χθες τους βουλευτές του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να υπερψηφίσουν.

    Σήμερα, ο κ. Καμμένος είχε σύντομη συνάντηση, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο του κόμματος, κατά την οποία φέρεται να του είπε πως "τον στηρίζει, παραμένει μαζί του, δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση".

    Κατόπιν τούτων είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και διαγραφής του, αν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν παρέμβει μεσολαβητικά, προκειμένου να βρεθεί μία μέση λύση.

    [02] Μαθητής εισέβαλε σε λύκειο στο Μαρούσι με σπαθί και τραυμάτισε δύο άτομα

    Κρατώντας ένα σπαθί εισέβαλε στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου 18χρονος μαθητής που κατάγεται από την Πολωνία, λίγο μετά τις 11 το πρωί, τραυματίζοντας δύο άτομα.

    Στην προσπάθεια του να μπει στο σχολείο έγινε αντιληπτός από τη φύλακα του σχολείου, η οποία επιχείρησε να τον αποτρέψει, αλλά στην προσπάθεια αυτή δέχτηκε χτύπημα από τον 18χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες στο χέρι. Θύμα του Πολωνού μαθητή έπεσε και ο υποδιευθυντής του σχολείου, ο οποίος στην προσπάθεια του να επέμβει τραυματίστηκε, από χτύπημα του μαθητή.

    Ο 18χρονος συνελήφθη από την αστυνομία, λίγο πιο κάτω από το σχολείο, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

    Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με περιορισμένα τραύματα, ενώ άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα κίνητρα του Πολωνού μαθητή για την πράξη του. Σοκ επικρατεί στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου αλλά και στους γονείς γι΄ αυτό το πρωτόγνωρο, για τα ελληνικά δεδομένα, φαινόμενο.

    [03] Τεχνολογική αναβάθμιση του TAXIS, ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών

    Αναβαθμίζεται τεχνολογικά το ΤΑΧΙS προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο των διασταυρώσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και για να υποστηρίξει νέες φορολογικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των φορολογούμενων.

    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τις εργασίες υλοποίησης του νέου κέντρου δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

    "Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά από διαδικασίες που κράτησαν εννέα έτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο .

    Η νέα υπολογιστική υποδομή αναμένεται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα των υπαρχόντων πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, όπως το TAXISnet, το ICISnet και το ΕLENXIS, ενώ από το τέλος του 2012 θα αποτελέσει τη βάση λειτουργίας του νέου TAXIS.

    Παράλληλα, προγραμματίζεται να φιλοξενήσει νέα πληροφοριακά συστήματα, όπως τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», τις διαδραστικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών, και το ολοκληρωμένο περιουσιολόγιο.

    [04] Με Ρομπάι και Μπαρόζο θα συναντηθεί ο Λ. Παπαδήμος, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

    Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    [05] Οι επετειακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο ΑΠΘ

    Σειρά επετειακών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, για το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, διοργανώνει η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Καλών Τεχνών.

    Στη συνέντευξη Tύπου που έδωσαν το μεσημέρι στην πρυτανεία, ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Πολιτικής του ΑΠΘ Αντώνης Κωτίδης και οι πανεπιστημιακοί Εφη Σταμούλη και Δημήτρης Ναζίρης, τονίστηκε ότι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, παραμονή και ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, στο χώρο του πανεπιστημίου συμβολίζουν «το άνοιγμα του δημοσίου πανεπιστημίου προς την πόλη», που «ανταποδίδει τη φιλοξενία του σε αυτή, με την παραγωγή ιδεών, γνώσης και πολιτισμού». Πρόσθεσαν ότι η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις και στις θεατρικές και κάλεσαν τους πολίτες να τις πλαισιώσουν.

    Οι εκδηλώσεις ανοίγουν αύριο Τετάρτη, στις οκτώ και μισή το απόγευμα με την παρουσίαση της ενότητας «Νέοι Έλληνες Ρεαλιστές : Η Τέχνη εναντίον της Χούντας (1971-1973)» που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του ΑΠΘ, στο αμφιθέατρο Ι , στο Κτίριο Επιτροπής Ερευνών (ΚΕΔΕΑ), που είναι ενταγμένη στη σειρά εκδηλώσεων «Αυτοπροσωπογραφίες». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών (Γ. Βαλαβανίδη, Κ.Δίγκα, Κ. Κατζουράκη, Χρ. Μπότσογλου), μετά από μια σύντομη παρουσίαση των καλλιτεχνών από την ιστορικό Τέχνης, Μάρθας Χριστοφόγλου.

    [06] Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, από τις ομοσπονδίες αστυνομικών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ

    «Το σύνθημα των εξεγερμένων φοιτητών του Πολυτεχνείου «Ψωμί ? Παιδεία - Ελευθερία», είναι σήμερα πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

    Επισημαίνουν δε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου «θυμίζει όχι μόνο τον ηρωικό αγώνα όσων αντιστάθηκαν και γκρέμισαν με τον αγώνα τους την ξενοκίνητη χούντα, αλλά και την ακαταμάχητη δύναμη του λαού μας να δίνει μάχες και να απαντά με μία γροθιά, όταν κινδυνεύει η πατρίδα μας».

    Προσθέτουν ακόμη ότι «το συνδικαλιστικό μας κίνημα αφουγκράζεται τα μηνύματά τους και συντονισμένο στον αγωνιστικό παλμό του λαϊκού μας κινήματος σήμερα, τιμά τους Ήρωες του Πολυτεχνείου, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην ισοπέδωση των κατακτήσεών μας, για μία Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική και για έναν Έλληνα Αστυνομικό, διασφαλισμένο από κάθε είδους κίνδυνο και που θα χαίρει σεβασμού και εκτίμησης του συνόλου του ελληνικού λαού, καθώς θα αγρυπνεί διαρκώς για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του».

    Η κοινή ανακοίνωση των δύο ομοσπονδιών καταλήγει σημειώνοντας ότι «οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου ας αποτελέσουν για όλους μας λαμπρά παραδείγματα ανυστερόβουλων και ανιδιοτελών αγώνων για το κοινό καλό».

    [07] Αλταφάζ: "Η Ευρωζώνη αναμένει σαφείς και έγγραφες δεσμεύσεις"

    Η Ευρωζώνη αναμένει από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σαφείς και έγγραφες δεσμεύσεις, σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι το ζητούμενο είναι να πειστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι για την ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας αλλά και για τις αποφάσεις που θα λάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, «ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν, αυτή η δέσμευση θα πρέπει να είναι επαρκώς ισχυρή, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα .

    Ο Α. Αλταφάζ σημείωσε ότι η πολιτική συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί σε επίπεδο ευρωζώνης για τη χορήγηση της 6ης δόσης, συνδέεται με τι διαβεβαιώσεις που θα πρέπει να δώσει η Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

    [08] Ποσό 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,63% άντλησε το Δημόσιο, από δημοπρασία εντόκων γραμματίων

    Ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο, από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,63% δύο μονάδες βάσης υψηλότερα από αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Οκτωβρίου.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1,000 δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,63% έναντι του 4,61% στην προηγούμενη δημοπρασία.

    Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 2,940 δισ. ευρώ, πού υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,94 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΛειτουΒ­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011, στις 12μ.μ. Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

    [09] Εντός Δεκεμβρίου τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

    Από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώ είπε ότι δεν αναμένονται νέα μέτρα.

    «Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς και είτε έχουν εφαρμοστεί μερικώς, είτε μερικές φορές και καθόλου. Νέα μέτρα που δεν έχουν ψηφιστεί, που δεν έχουν ακουστεί δεν προβλέπονται», σημείωσε.

    Σε ό,τι αφορά το έκτακτο τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε πως «οι πρώτοι λογαριασμοί που περιλάμβαναν αυτό το τέλος έγιναν πριν δυο μέρες, συνεπώς δεν μπορούμε ακόμη να έχουμε σωστή εκτίμηση της εισπραξιμότητας του μέτρου».

    Σχολιάζοντας τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι «εάν ήταν λάθος τα τετραγωνικά που ήταν εγγεγραμμένα στο λογαριασμό, ήταν λάθος για χρόνια πίσω και κανείς δεν είχε ασχοληθεί να τα διορθώσει- φυσικά τώρα εμφανίζεται ξανά αυτό το λάθος με τις συνέπειες που έχουμε, αλλά δεν είναι λάθος που έγινε τώρα».

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει η δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών, αφού εξαντλείται η προθεσμία που τους έχει δοθεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

    Τέλος, ανέφερε πως η συμφωνία με την Ελβετία για όσους έχουν καταθέσεις στη χώρα προχωράει. «Ήδη έχουμε ανταλλάξει τα πρώτα κείμενα με τους Ελβετούς, υπό μορφή σχεδίων και πιστεύω ότι θα μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη μορφή συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μονογραφεί και στη συνέχεια να προστεθούν οι όποιες νομικού-τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες χρειάζεται για να πάει στα κοινοβούλια των δυο χωρών», ανέφερε ο κ. Πλασκοβίτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 November 2011 - 13:29:35 UTC