Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς μεγαλοοφειλέτες
  • [02] Π. Καμμένος:"Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ας με διαγράψουν"
  • [03] Αρώνια, η εναλλακτική καλλιέργεια με φαρμακευτικές ιδιότητες
  • [04] Ο συχνός καθαρισμός των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος
  • [05] Η ΝΔ θα στηρίξει νομοσχέδια που είναι στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο Ι. Μιχελάκης
  • [06] Ο γραμματέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχος για τη νέα κυβέρνηση
  • [07] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • [08] Το υπ. Παιδείας ενισχύει οικογένειες μαθητών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα
  • [09] Ανάκληση μοτοσικλετών και αξεσουάρ μάρκας Τriumph
  • [10] Πτώση 2,46 % στην κατανάλωση ρεύματος στο δεκάμηνο
  • [11] Πολύ κοντά η ανακοίνωση των συμπερασμάτων από τις γεωτρήσεις, δηλώνει ο Δ. Χριστόφιας
  • [12] Σε κλινική εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης
  • [13] Αύριο «σφραγίζονται» τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια για τα τελικά του EURO 2012

  • [01] Τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς μεγαλοοφειλέτες

    Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ να σπεύσουν να τις τακτοποιήσουν εως τις 24 του μηνός, απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Εάν δεν το πράξουν τα στοιχεία τους θα συμπεριληφθούν σε κατάλογο οφειλετών και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα μέτρα των κατασχέσεων και της διαδικασίας του αυτοφώρου.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, "μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 καλούνται τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, μεγαλύτερες των 150.000, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, Β§ 1&2, ΦΕΚ 66 Α¶) και την Υ.Α. 1185/2011. Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας".

    [02] Π. Καμμένος:"Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ας με διαγράψουν"

    Την απόφασή του να μην υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις, επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

    Τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ και ισχυρίστηκε πως "η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία".

    Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε: "Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο, ως προδότη της πατρίδος μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού. Εάν θέλουν να με διαγράψουν, ας με διαγράψουν".

    [03] Αρώνια, η εναλλακτική καλλιέργεια με φαρμακευτικές ιδιότητες

    Πόσοι γνωρίζουν ότι η αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa), που ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών αποτελεί ένα πολύτιμο φαρμακευτικό είδος; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και το ότι η καλλιέργεια της αρώνιας ενδείκνυται για την Ελλάδα, διότι οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και το κόστος της φυτείας και καλλιέργειας χαμηλό;

    Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Σπανός, τακτικός ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, η αρώνια αναμένεται να αποτελέσει μία νέα εναλλακτική καλλιέργεια για τους αγρότες, με ενισχυτική για το εισόδημά τους προοπτική.

    Ο καρπός της αρώνιας, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, είναι βρώσιμος και εύγευστος (ιδιαίτερα κατόπιν επεξεργασίας) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα σε μαρμελάδες και σε χημικά εργαστήρια, διότι περιέχει μία πολύτιμη ουσία, την πεκτίνη. Eπίσης,μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη φαρμακοβιομηχανία, διότι περιέχει και βιταμίνη C σε υψηλά επίπεδα (15-30 mg στα 100 γραμμάρια). Τέλος,είναι πλούσιος σε πεκτίνη, η οποία μας προστατεύει και από τη ραδιενέργεια.

    "Η καλλιέργεια της αρώνιας θα αποτελέσει μία νέα εναλλακτική καλλιέργεια για τους αγρότες κα θα αυξήσει το εισόδημα, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα μαστίζεται από τη διεθνή και ευρωπαϊκή κρίση, και οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων σταδιακά ελαττώνονται", καταλήγει ο κ. Σπανός.

    Το είδος είναι σημαντικό και ως προς τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα εκχυλίσματα των φύλλων και καρπών της αρώνιας έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεραπεύουν πολλές ασθένειες, όπως φλεγμονές, καρδιοπάθειες και διαβήτης, διότι εμπεριέχουν χρήσιμες θεραπευτικές ουσίες (ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες, βιοφλαβονόλες, ταννίνες, ισταμίνες, σεροτονίνες, κ.λπ.).

    [04] Ο συχνός καθαρισμός των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

    Οσοι επισκέπτονται τακτικά τον οδοντίατρο για καθαρισμό μειώνουν τις πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό, προκύπτει από νέα έρευνα.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν χθες Κυριακή κατά το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ενωσης στο Ορλάντο της Φλόριντα.

    Επιστήμονες από την Ταϊβάν παρακολούθησαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους χωρίς ιστορικό καρδιακών προβλημάτων ή εγκεφαλικών επί επτά χρόνια, κατά μέσον όρο, και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έκαναν καθαρισμό σε οδοντίατρο τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο για μία διετία είχαν κατά 24% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα και κατά 13% εγκεφαλικό συγκρινόμενοι με εκείνους που δεν επισκέφτηκαν ποτέ τον οδοντίατρο ή που πήγαν μόλις μία φορά μέσα σε μία διετία.

    [05] Η ΝΔ θα στηρίξει νομοσχέδια που είναι στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο Ι. Μιχελάκης

    Η ΝΔ θα στηρίξει όποια νομοσχέδια είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ θα καταψηφίσει εκείνα με τα οποία δεν θα συμφωνεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

    O κ. Μιχελάκης αποσαφήνισε τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στη διάρκεια της θητείας της νέας κυβέρνησης και υπογράμμισε πως το έργο της νέας κυβέρνησης και η χρονική διάρκειά της είναι πολύ συγκεκριμένα.

    [06] Ο γραμματέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχος για τη νέα κυβέρνηση

    Για κυβέρνηση εθνικής και όχι περιορισμένης ευθύνης, έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος. Επισήμανε ότι όσοι μιλούν για συμμετοχή σε μία κυβέρνηση και όχι συγκυβέρνηση, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, τονίζοντας:

    ''Εμείς κυβερνάμε σε μια κυβέρνηση συνεννόησης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων. Όσοι κάνουν λογοπαίγνια -συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση αλλά δεν συγκυβερνούν- νομίζω ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και πρέπει να εξηγήσουν καλύτερα τη θέση τους στους πολίτες. Την επόμενη περίοδο θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν ότι αυτά τα οποία ισχυριζόμασταν όλοι μας την προηγούμενη περίοδο, ότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δεν ήταν εφευρήματα και εγκεφαλικά κατασκευάσματα δικά μας, ήταν η πραγματικότητα στην ΕΕ, όπως την έδωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες''.

    Αναφερόμενος στον κ. Παπαδήμο, εξέφρασε την άποψη ότι είναι μια προσωπικότητα με εμβέλεια, που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

    ''Βεβαίως το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, γιατί δεν υπάρχει κουλτούρα και παράδοση κυβερνήσεων συνεργασίας και πολύ περισσότερο κυβερνήσεων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους'', σημείωσε χαρακτηριστικά.

    [07] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς, καθώς έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από αύριο και μέχρι την Πέμπτη, ενόψει των εκδηλώσεων για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Ειδικότερα, αύριο και μεθαύριο στους δρόμους γύρω από το Ε.Μ.Π, έως την Πλατεία Κάνιγγος, θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων, ενώ θα πραγματοποιούνται διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας. Την Πέμπτη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πορεία, τα μέτρα σταδιακά θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, στις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και στις παράλληλες και κάθετες αυτών.

    Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, απευθύνει έκκληση στους οδηγούς στις συγκεκριμένες ημερομηνίες του τριημέρου να αποφεύγουν την κίνηση και την στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων και στους πέριξ δρόμους του κέντρου αλλά και της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    [08] Το υπ. Παιδείας ενισχύει οικογένειες μαθητών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα

    Την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη στήριξη μαθητών από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπενθυμίζει η υφυπουργός Παιδείας Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.

    Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε στα τέλη του 2010, ορίζει ότι «στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, δίνεται, με την παρουσίαση βεβαίωσης κανονικής παρακολούθησης μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε, οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα».

    Οι τέσσερις βουλευτές ζητούσαν τη στήριξη μαθητών, με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κρίση που καθιστά ακόμη ποιο ευάλωτη ομάδα τα παιδιά και τους εφήβους, επικαλούμενοι ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθήνας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία περιγράφεται μια ολοένα και πιο ζοφερή πραγματικότητα για τα φτωχά παιδιά.

    [09] Ανάκληση μοτοσικλετών και αξεσουάρ μάρκας Τriumph

    Αθήνα, Ελλάδα 14/11/2011 12:58 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ανάκληση μοτοσικλετών και αξεσουάρ μάρκας Τriumph

    Ανάκληση μοτοσικλετών και αξεσουάρ μάρκας Τriumph εκτελεί η εταιρεία ΗΛΙΟΦΙΛ ΑΕ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος μοτοσικλετών Τriumph στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά:

    1. Ανάκληση αξεσουάρ μοτοσικλετών μάρκας Τriumph (ελατήριο κεντρικού stand), που τοποθετήθηκαν πάνω σε μοτοσικλέτες Τriumph με εμπορική ονομασία TIGER 800 και TIGER 800 XC, για τα πλαίσια (VIN NUMBER) από 466334 έως 509062, για τους κωδικούς Α9778004 και Α9778005 αντίστοιχα. Η ανάκληση αφορά συνολικά 145 τεμάχια.

    2. Ανάκληση μοτοσικλετών μάρκας Τriumph, με εμπορική ονομασία TIGER 800 και TIGER 800 XC, για τα πλαίσια (VIN NUMBER) από SMTTRE10B8B466334 έως SMTTRE15B8C514869. Η ανάκληση αφορά συνολικά 296 μοτοσικλέτες, εκ των οποίων έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά 270. Στις επηρεαζόμενες μοτοσικλέτες θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση προγράμματος (software) ρύθμισης διαχείρισης κινητήρα.

    [10] Πτώση 2,46 % στην κατανάλωση ρεύματος στο δεκάμηνο

    Στο 2,46 % διαμορφώνεται η πτώση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.

    Η πτώση στη ζήτηση προέρχεται αποκλειστικά από το δίκτυο διανομής, δηλαδή τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που περιόρισαν την κατανάλωση κατά 3,2 % σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα οι μεγάλες βιομηχανίες εμφανίζουν αύξηση της ζήτησης κατά 5,78 % και τα ορυχεία κατά 0,61 %.

    [11] Πολύ κοντά η ανακοίνωση των συμπερασμάτων από τις γεωτρήσεις, δηλώνει ο Δ. Χριστόφιας

    Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος, στη διάρκεια της ευρωπαϊκής της προεδρίας, θα εργαστεί χωρίς κρυφή ατζέντα, σκληρά και εποικοδομητικά με τους εταίρους της για αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΕΕ, έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κηρύσσοντας το πρωί τις εργασίες του τέταρτου Συνεδρίου του Economist στη Λευκωσία με θέμα ''Αειφόρος, Ανταγωνιστική και Ασφαλής Ενέργεια στην Ευρώπη''.

    Παράλληλα, στον χαιρετισμό του ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε ότι η Κύπρος ασκώντας το κυριαρχικό της δικαίωμα, προχωρά στις έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, καταγγέλλοντας την ¶γκυρα για παραβίαση των διεθνών κανόνων και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να αντιδρά, ενώ είπε ότι η ανακοίνωση των συμπερασμάτων είναι πολύ κοντά.

    Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι ''η προοπτική της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δεν συγκρούεται με την προοπτική επίτευξης λύσης σύντομα, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης''.

    [12] Σε κλινική εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης

    Στην κλινική Ευαγγελίστρια με έντονες γαστρεντερικές διαταραχές, εισήχθη στις 9:30 το πρωί ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν οι γιατροί Ιωσήφ Κάσιος και Πάμπης Νικολαίδης, η γενική κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική και ο κ. Κληρίδης υποβάλλεται σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο.

    [13] Αύριο «σφραγίζονται» τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια για τα τελικά του EURO 2012

    Με την διεξαγωγή των δεύτερων αγώνων μπαράζ, ολοκληρώνεται αύριο η προκριματική φάση για το EURO 2012, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι (8 Ιουνίου-1η Ιουλίου) στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τις αυριανές αναμετρήσεις, θα αποτελέσουν μαζί με τις συνδιοργανώτριες, και τις Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Ελλάδα, Αγγλία, Δανία και Ισπανία, τις 16 που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

    Με «το ένα πόδι» στα τελικά, βρίσκονται οι Ιρλανδοί που επικράτησαν εκτός έδρας της Εσθονίας με 4-0 μετατρέποντας την ρεβάνς σε τυπική διαδικασία, καθώς και οι Κροάτες που νίκησαν άνετα στην Τουρκία με 3-0. Παράλληλα, ασφαλές προβάδισμα απέκτησαν οι Τσέχοι επικρατώντας 2-0 στην Πράγα, του Μαυροβουνίου, ενώ φαβορί για την πρόκριση είναι και η Πορτογαλία, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

    Το πρόγραμμα και το σκορ των πρώτων αγώνων, έχουν ως εξής:

    Πορτογαλία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (0-0)

    Κροατία-Τουρκία (3-0)

    Μαυροβούνιο-Τσεχία (0-2)

    Ιρλανδία-Εσθονία (4-0)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 November 2011 - 11:29:48 UTC