Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ρωσίδα Νικόνοβα ο Χρυσός Αλέξανδρος
  • [02] Η "Φλόγα" τρέχει στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο
  • [03] Δεκαεπτά νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράν
  • [04] Βαλβέρδε: «Μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ»

  • [01] Στην Ρωσίδα Νικόνοβα ο Χρυσός Αλέξανδρος

    Στην ταινία της νεαρής Ρωσίδας, από το Ροστόφ της Μαύρης Θάλασσας, Αγγελίνας Νικόνοβα, με τίτλο "Πορτρέτο στο Λυκόφως", απονεμήθηκε, απόψε, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το βραβείο καλύτερης ταινίας "Χρυσός Αλέξανδρος".

    Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ, ενώ στην ίδια ταινία, εκτός από την κριτική επιτροπή του φεστιβαλ, βραβείο απονεμήθηκε και από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

    Η ταινία μέσα από την κινηματογραφική διαδρομή μιας γυναίκας και των όσων καλείται να αντιμετωπίσει σε μια "δύσκολη" μέρα της, ασκεί σκληρή κριτική στη σύγχρονη ρωσική κοινωνία, την υποκρισία των πολιτών, την αγκύλωση του δημοσίου συστήματος και τη διαφθορά της αστυνομίας.

    Το ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής "Αργυρός Αλέξανδρος" απονεμήθηκε στην ταινία "Ογδόντα γράμματα" του 38χρονου Τσέχου Βάτσλαβ Κάντρινκα. Η ταινία (πιθανότατα αυτοβιογραφική) ακολουθεί έναν έφηβο και τη μητέρα στο γραφειοκρατικό ταξίδι μιας μέρας στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία του 1987.

    Ο "Αργυρός Αλέξανδρος" συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ, ενώ η ταινία έλαβε και το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Kινηματογράφου (FIPRESCI).

    Τον "Χάλκινο Αλέξανδρο", τέλος, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, έλαβε η ταινία "Πορφύριο" του Βραζιλιάνου Αλεχάντρο Λάντες.

    Το βραβείο σκηνοθεσίας δόθηκε στον Αμερικανό Μαρκ Τζάκσον για την ταινία "Χωρίς" (Without) από τις ΗΠΑ, το βραβείο σεναρίου στον Βρετανό Τζον Μακίλνταφ για την ταινία "Ιδού ο αμνός", ενώ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η ελληνίδα ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη για την ερμηνεία της στην ταινία "J.A.C.E." του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.

    [02] Η "Φλόγα" τρέχει στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο

    Περισσότεροι από 80 ερασιτέχνες δρομείς, που προέρχονται από πολλές χώρες, συμμετέχουν στον 29ο Μαραθώνιο Κλασικής Διαδρομής, με τις μπλούζες και το σήμα της "Φλόγας", του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, που γεννήθηκε το 1982 και από τότε έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή αφοσίωσης και συνέπειας.

    Ο παιδικός καρκίνος, άλλωστε, μπορεί να αποτελεί μια μαραθώνια συναισθηματική και σωματική δοκιμασία για τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά σήμερα είναι ιάσιμος και σε κάθε περίπτωση "διαχειρίσιμος" για δυο στα τρία παιδιά που η μοίρα τούς επιφυλάσσει αυτή τη δοκιμασία.

    Η ομάδα των δρομέων, που διανύουν τη μαραθώνια διαδρομή με το σήμα της "Φλόγας", φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερους συνανθρώπους εντός και εκτός των τειχών της χώρας για ενεργή συμμετοχή σε ένα σωματείο που έχει ως μοναδικό στόχο την προσφορά, να απαλύνει τον πόνο παιδιών και γονέων.

    Ο υπεύθυνος της ομάδας Παύλος Διακουμάκος ευαισθητοποιήθηκε, όταν γνώρισε τη "Φλόγα" στους διαδρόμους του νοσοκομείοπυ Παίδων "Αγία Σοφία", με αφορμή ένα πρόβλημα υγείας του δικού του παιδιού. "Τρέχουμε για κοινωνικό σκοπό", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Κάνουμε γνωστή την οργάνωση. Κάνουμε εράνους. Μαζεύουμε χρήματα από τους εργασιακούς μας χώρους. Πρόσφατα τρέξαμε στην Τουρκία. Κάνουμε κάτι που μοιράζεται στην κοινωνία".

    [03] Δεκαεπτά νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράν

    Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών των Φρουρών της Επανάστασης κοντά στην Τεχεράνη.

    Από τηνέκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 23 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με αξιωματούχο των σωστικών συνεργείων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

    [04] Βαλβέρδε: «Μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ»

    Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην επίσημη ιστοσελίδα των πρωταθλητών ότι η ομάδα του μπορεί να πανηγυρίσει τη νίκη στα επόμενα παιχνίδια και να πάρει το «εισιτήριο» της πρόκρισης, ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει της μεταγραφικής περιόδου τον Ιανουάριο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 November 2011 - 21:29:31 UTC