Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βλέπει" την πόρτα της εξόδου ο Σ. Μπερλουσκόνι
  • [02] Στη Λεωφόρο της Δόξας η Σακίρα
  • [03] Συνελήφθη στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης
  • [04] Επιβεβαίωσε ο Απ. Κακλαμάνης ότι του έγινε πρόταση για την πρωθυπουργία
  • [05] Παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου
  • [06] Γ. Ραγκούσης: "Η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι κανονική" για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας
  • [07] Ντ. Μπακογιάννη: "Ως το απόγευμα, να βρεθεί πρωθυπουργός ισχυρός και με κύρος"
  • [08] Α. Διαμαντοπούλου: Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους
  • [09] Επιστολή με πέντε υπογραφές αναμένει το Eurogroup για να εκταμιεύσει την 6η δόση
  • [10] Πτώση 2,46% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο
  • [11] Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω αναταραχής στην αγορά ιταλικών ομολόγων

  • [01] "Βλέπει" την πόρτα της εξόδου ο Σ. Μπερλουσκόνι

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας το πρωί στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai, δήλωσε ότι δεν εννοεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Ο κ. Μπερλουσκόνι συνεχίζει παράλληλα να απορρίπτει κάθε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, με τεχνοκράτη πρωθυπουργό και συμμετοχή τον κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Όπως τονίζουν όμως παρατηρητές, οι τελικές αποφάσεις για το ποια λύση είναι φρονιμότερο να επιλεγεί ανήκουν βάσει του Συντάγματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος έχει ήδη καταστήσει σαφές, με τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του, ότι μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι εννοεί να ξεκινήσει ευρύ κύκλο διαβουλεύσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    Πρέπει ακόμη να αποσαφηνισθούν, βέβαια, μια σειρά παράμετροι βασικής σημασίας. Ο Μπερλουσκόνι τις ημέρες αυτές, θα προσπαθήσει, οπωσδήποτε, να προσεγγίσει τους απογοητευμένους του βουλευτές, για να τους πείσει "να το ξανασκεφθούν". Είναι άγνωστο ποια θα είναι τα αποτελέσματα.

    Όσο για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την οποία συνεχίζει να ζητά με έμφαση ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, προσκρούει σε ένα "προσωπικής φύσης" πρόβλημα, πολλών γερουσιαστών και βουλευτών: θέλουν να επιμηκύνουν όσο μπορούν την νομοθετική περίοδο, για να εξασφαλίσουν ότι θα κατοχυρώσουν δικαίωμα στην σύνταξη.

    [02] Στη Λεωφόρο της Δόξας η Σακίρα

    Η τραγουδίστρια της ποπ Σακίρα απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας κι έγινε η πρώτη Κολομβιανή καλλιτέχνης που τιμάται με αυτόν τον τρόπο.

    Η 34χρονη Σακίρα απέσπασε το χειροκρότημα εκατοντάδων θαυμαστών της, μία ημέρα προτού βραβευτεί ως προσωπικότητα της χρονιάς στην τελετή των Grammy για τους λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες.

    Μόλις το 3% από τους 2.345 καλλιτέχνες που έχουν αποκτήσει αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας είναι λατινικής καταγωγής, μεταξύ των οποία η Γκλόρια Εστέφαν, ο Άντι Γκαρσία και ο Ενρίκε Ιγκλέσιας.

    Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια έγινε ευρύτερα γνωστή το 1998 με το άλμπουμ της Donde Estan los Ladrones που πούλησε περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

    Κέρδισε το πρώτο της Grammy το 2001 όταν το άλμπουμ της με τίτλο MTV Unplugged βραβεύτηκε ως καλύτερο άλμπουμ της λάτιν ποπ.

    Η Σακίρα έχει και φιλανθρωπική δράση. Έχει ιδρύσει το Pies Descalzos (Ξυπόλητοι), το οποίο προωθεί την εκπαίδευση άπορων παιδιών στην Κολομβία, ενώ είναι και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.

    [03] Συνελήφθη στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης

    Αθήνα, Ελλάδα 09/11/2011 15:16 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης στα Σκόπια

    Συνελήφθη στα Σκόπια, ο Μάκης Ψωμιάδης, οποίος κατεζητείτο και φέρεται εμπλεκόμενος σε υπόθεση στημένων παιχνιδιών.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι στιγμής, ο 55χρονος εντοπίστηκε στην πόλη των Σκοπίων από Ελληνες αστυνομικούς οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία της χώρας, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του.

    Ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από καφετέρια και σύμφωνα με πληροφορίες έχει κόψει το μουστάκι για να μην αναγνωρίζεται και φορούσε ένα καφέ δερμάτινο μπουφάν και τζην παντελόνι.

    Πλέον, ο Μάκης Ψωμιάδης κρατείται και θα κινηθούν μέσω Ιντερπόλ οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

    [04] Επιβεβαίωσε ο Απ. Κακλαμάνης ότι του έγινε πρόταση για την πρωθυπουργία

    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, προσερχόμενος στη Βουλή, ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά να στηριχθεί η δική του υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία.

    Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι συναντήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συμφωνήθηκε η συμμετοχή προσώπων και από τα δύο κόμματα που θα σηματοδοτούσε ένα "μορατόριουμ" 2-3 μηνών απέναντι στον αντιμνημονιακό λαϊκισμό.

    Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ουδείς ήξερε για τις επαφές του με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την δική του υποψηφιότητα, η οποία, όπως εκτίμησε, ότι "σκόνταψε" σε πρόσωπα, τα οποία δεν προσδιόρισε.

    Ο κ. Κακλαμάνης επέκρινε και τα ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αναδεικνύουν φελλούς", ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς στο θέμα της εικοτολογίας για την υποψηφιότητα Παπαδήμου, διευκρινίζοντας ότι η σχετική συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρό, περιέχει αδιασταύρωτες πληροφορίες που εκθέτουν τόσο τον κ. Παπαδήμο, όσο και τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας.

    [05] Παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου

    "Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία" ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στους Financial Times.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "κατά την τελευταία διετία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έδειξε ανθεκτικότητα στις συνέπειες της αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση χρέους. Τελευταία, η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας. Για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός

    [06] Γ. Ραγκούσης: "Η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι κανονική" για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας

    "Κάθε ώρα, κάθε μέρα και πολύ περισσότερο κάθε εβδομάδα που χάνεται, τόσο πιο κοντά πηγαίνει η Ελλάδα στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και ό,τι άλλο μπορεί να επιφέρει και να προκαλέσει στον τόπο μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχω προσωπικά καμία απολύτως αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε μια κανονική κυβέρνηση, που θα κυβερνήσει τον τόπο, θα νομοθετήσει και θα υλοποιήσει τους νόμους, που θα καλέσει το Κοινοβούλιο για να υπερψηφίσει", δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Βήμα" ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.

    Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και πρόσθεσε:

    "Είναι η ατμομηχανή της κυβέρνησης. Πρέπει πάση θυσία να είναι με πολιτικούς - και όχι μόνο - όρους, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Δεν είμαστε στην εποχή που αντιμετωπίζουμε μια εσωτερική πολιτική κρίση και θα έπρεπε να πάρουμε τον αείμνηστο Ξ. Ζολώτα για να σχηματίσουμε μια μεταβατική κυβέρνηση που απλώς θα κερδίσει χρόνο. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να κυβερνήσει. 'Αρα, ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και αυτο, είχα την ευκαιρία, έγκαιρα, να το διατυπώσω στο υπουργικό συμβούλιο, ότι (δηλαδή) δεν μπορεί (ο νέος πρωθυπουργός) να είναι αποτέλεσμα ενός κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων. Πόσω μάλλον και των κομμάτων".

    [07] Ντ. Μπακογιάννη: "Ως το απόγευμα, να βρεθεί πρωθυπουργός ισχυρός και με κύρος"

    Αν ως τις 5 το απόγευμα δεν έχει βρεθεί λύση, την ευθύνη την αναλαμβάνουν αυτοί που τινάζουν τη χώρα στον αέρα, είτε λόγω αδράνειας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ισχυρός με κύρος στο εσωτερικό, αναγνώριση στο εξωτερικό και όχι αχυράνθρωπος, έτσι ώστε να μπορέσει να εργαστεί για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας.

    Ερωτηθείσα σχετικά με το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου είπε ότι έχει κύρος, πρόσθεσε ότι το παιχνίδι Σκιών αποτελεί ντροπή για τη χώρα και επισήμανε ότι όποιος πιστεύει ότι θα κερδίσει από παιχνίδια σκοπιμοτήτων είναι βαθειά νυχτωμένος.

    [08] Α. Διαμαντοπούλου: Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους

    Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής στο εσωτερικό και το εξωτερικό με βαθειά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια, στο κατ΄εξοχήν θέμα που είναι η ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

    Στη γραπτή δήλωσή της, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει επίσης ότι αυτός (ο πρωθυπουργός) μαζί με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους, από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, μπορούν να βάλουν φραγμό στην πορεία καταστροφής.

    Η υπουργός Παιδείας διατυπώνει την ελπίδα και την ευχή για τη συνέχιση των εξαντλητικών και υπερβατικών προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση από όλους ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

    [09] Επιστολή με πέντε υπογραφές αναμένει το Eurogroup για να εκταμιεύσει την 6η δόση

    Επιστολή με πέντε υπογραφές αναμένει το Eurogroup για να εκταμιεύσει την έκτη δόση.

    Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης.

    Δεν επιτρέπω σε κανένα να θέτει σε αμφιβολία τις δηλώσεις μου, τόνισε ο Α. Σαμαράς αναφερόμενος στην απαίτηση των Βρυξελλών.

    "Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να της θέτει σε αμφιβολία", ανέφερε ο πρόεδρος της

    [10] Πτώση 2,46% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο

    Σε αρνητικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγοράς, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, υποχωρεί στις 760,48 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,46%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,65 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,91% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,52%.

    [11] Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω αναταραχής στην αγορά ιταλικών ομολόγων

    Μεγάλη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την ισοτιμία του ευρώ προκάλεσε η απόφαση του οίκου LCH. Clearnet να αυξήσει τη χρέωση για την εκκαθάριση των συναλλαγών σε ιταλικά ομόλογα.

    Η απόφαση αυτή οδήγησε σε περαιτέρω πωλήσεις του ευρώ από το φόβο επιτάχυνσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να υποχωρήσει γρήγορα στο επίπεδο των 1,3667 δολαρίων ή 1,19% χαμηλότερα από χθες.

    Η αναταραχή στην αγορά των ιταλικών ομολόγων οδήγησε και σε πωλήσεις μετοχών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Eurofirst 300 να υποχωρεί κατά 1,79%. Τις μεγαλύτερες απώλειες, που έφθασαν το 3,6%, κατέγραφε ο τραπεζικός δείκτης μετοχών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 November 2011 - 13:29:36 UTC