Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαθαίνει η κρίση στην Ιταλία
  • [02] Π. Τέτσης: "Η Ελλάδα δεν γέννησε ιδέες"
  • [03] Η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε τηλεφωνικά τοv "σεβασμό" της προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

  • [01] Βαθαίνει η κρίση στην Ιταλία

    Ενδεικτική του όλου κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας και των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, θεωρείται η σύντομη δήλωση του Ιταλού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Τζάννι Λέττα, που προβάλλεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: "Κατά την μετάβαση από την μια κυβέρνηση στην άλλη, οι δεσμεύσεις δεν αλλάζουν, συνεχίζουν να υφίστανται. Πρόκειται για την αρχή που προβλέπει της συνέχεια της διοίκησης", δήλωσε ο Λέττα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο Iταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, αναφερόμενος στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, δήλωσε, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Τre, ότι η κυβέρνηση, κατά την άποψή του, δεν διαθέτει, πλέον, την αναγκαία πλειοψηφία στην βουλή.

    Σύμφωνα, πάντως, με πολιτικούς παρατηρητές, οι δυσαρεστημένοι βουλευτές που σκέπτονται να εγκαταλείψουν τον "Καβαλιέρε", φθάνουν, συνολικά, τους σαράντα, ενώ δεν αποκλείεται, τελικώς, ο Σίβιο Μπερλουσκόνι, να δημιουργήσει ένα νέο, μικρότερο κόμμα, μόνο με τους στενότερους συνεργάτες του.

    Κύριος στόχος του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, θα ήταν, σε αυτή την περίπτωση, η εξασφάλιση της δικαστικής ατιμωρησίας για όλες τις υποθέσεις του, που εκκρεμούν.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιμένει ότι η χώρα του δεν έχει οικονομικά προβλήματα, παρόλο που το κόστος δανεισμού έχει εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα και ο πρόεδρος Ναπολιτάνο προειδοποιεί ότι η χώρα έχει βυθιστεί στη χειρότερη κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Σε δημοσίευμα της Γκάρντιαν υπογραμμίζεται πως τοχρέος της Ιταλίας είναι 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί στο 120% του ΑΕΠ. Επίσης,η παραοικονομία στη χώρα είναι εκτεταμένη, όπως και η διαφθορά και η παρουσία της Μαφίας στα πιο υψηλά κλιμάκια.

    Τέλος,σε νέα επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαντη Δευτέραοι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων, διαμορφούμενα σε 6,543%, κατά την έναρξη των συναλλαγών της δευτερογενούς αγοράς.

    Η απόδοση ενός ομολόγου ακολουθεί πορεία αντίστροφη της τιμής του και αντικατοπτρίζει το κόστος δανεισμού του εκδότη.

    Στις συναλλαγές της προηγουμένη Παρασκευής, η απόδοση των ιταλικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας διαμορφωνόταν στο 6,371%.

    Νέα μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

    Γάλλοι υπουργοί πέρασαν το Σαββατοκύριακο προετοιμάζοντας το δρόμο για επιπλέον μέτρα λιτότητας τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα, τονίζοντας ότι χρειάζεται σύνεση υπό το φως της κρίσης στη ζώνη του ευρώ και της ανάγκης να εκπληρωθούν οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας.

    Μετά τις προβλέψεις για μειωμένο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το επόμενο έτος, η κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί θα πρέπει να περικόψει άλλα 6 έως 8 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό προκειμένου να μην εκτροχιασθούν τα σχέδιά της για μείωση του ελλείμματος.

    [02] Π. Τέτσης: "Η Ελλάδα δεν γέννησε ιδέες"

    Για έναν καλό μάστορα της ζωγραφικής, το ζήτημα είναι τα συστατικά και η έμπνευση.

    Αλλά, «αν ο καλλιτέχνης δεν καθίσει στο εργαστήρι του, έστω και χωρίς όρεξη, δεν υπάρχει περίπτωση επιφοίτησης», τονίζει ο ακαδημαϊκός και δάσκαλος Παναγιώτης Τέτσης, καθώς μας υποδέχεται στο δικό του εργαστήρι, στην οδό Ξενοκράτους. Συναντήσαμε τον ζωγράφο λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσής του στο Μέγαρο Μουσικής, όπου από τις 11 του μηνός, φιλοξενούνται 18 καινούργια έργα του πλαισιωμένα από παλαιότερους, λιγότερο γνωστούς πίνακές του που προέρχονται από συλλέκτες και την Εθνική Πινακοθήκη.

    Κομψός και ακούραστος παρά τα 86 του χρόνια, παθιασμένος πάντα με την μεγάλη του αγάπη, την ζωγραφική, πειραματίζεται στην τέχνη του και προβληματίζεται για την σημερινή κατάσταση: «Με ρωτάτε λοιπόν τι σκέφτομαι για όσα διαδραματίζονται στην χώρα. Πολύ απλά, έχω χάσει τον μπούσουλα. Για τα οικονομικά, όσα λέγονται είναι τρελά. Δεν μπορείς να συλλάβεις τι εννοούν».

    Η διερευνητική ματιά του Υδραίου Παναγιώτη Τέτση και η οπτική του, πάντα σταθερή στην ζωγραφική του βλέμματος, με εικόνες βιωμένες, οικείες, συνδεδεμένες με τη ζωή του είναι ακόμα πιο πολύτιμες σε μια εποχή αστάθειας και κατακερματισμού.

    Και η σημερινή ελληνική εικαστική δημιουργία βρίσκεται σε ευημερία; «Σέβομαι πάντα την νέα δημιουργία αλλά δυσκολεύομαι να απαντήσω γιατί τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχουν νέες αντιλήψεις γύρω από την τέχνη. Κι όταν πέφτουν πάρα πολλές νέες ιδέες σε βαθμό που μοιάζουν λιγάκι με τις προηγούμενες, τότε οι παλαιότεροι αρχίζουμε να αμφιβάλουμε για το πόσο νέες είναι αυτές οι ιδέες. Κι αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο ελληνικό. Ως γνωστό στον τόπο μας φτάνει η ηχώ από το εξωτερικό».

    Με την τελευταία δουλειά του, την «Ζωγραφική του σήμερα» στο Μέγαρο Μουσικής, ο Παναγιώτης Τέτσης, δηλώνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα του στη μόνιμη και διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση του με το τοπίο και τη φύση. Πρόκειται για 18 παραλλαγές ενός δένδρου, που παραπέμπει σε πεύκο.

    [03] Η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε τηλεφωνικά τοv "σεβασμό" της προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

    Βερολίνο, Γερμανία 07/11/2011 13:09 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    Γερμανία - Ελλάδα: Η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε τηλεφωνικά το "σεβασμό" της προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

    Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του εξέφρασε το "σεβασμό" της για την απόφασή του να παραιτηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

    Η Μέρκελ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως "εκτιμά πολύ αυτό που πραγματοποιήθηκε", εγκωμιάζοντας το "θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 November 2011 - 11:29:33 UTC