Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε μια δεκαετία θα βγει η Ευρώπη από την κρίση
  • [02] Υπέρ κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών
  • [03] Το 2015 στις αγορές η Ελλάδα, λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του IIF
  • [04] Για ανεύθυνη στάση κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά Γερμανός ευρωβουλευτής

  • [01] Σε μια δεκαετία θα βγει η Ευρώπη από την κρίση

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, στο εβδομαδιαίο μήνυμά της προς τους Γερμανούς στην ιστοσελίδα της, πως η Ευρώπη θα χρειαστεί μια δεκαετία για να εξυγιάνει τα οικονομικά της και να βγει από την κρίση χρέους. Η επίλυση της κρίσης χρέους «είναι ένας δρόμος που απαιτεί πολλές προσπάθειες, στον οποίο θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα», τόνισε η κα Μέρκελ, μια ημέρα μετά τη σύνοδο της G20 στις Κάννες. «Η κρίση χρέους δεν περνά σε μια στιγμή. Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί μια δεκαετία για να βρεθούμε και πάλι σε μια καλύτερη θέση», πρόσθεσε η καγκελάριος και επισήμανε πως οι χώρες της ευρωζώνης είναι αναγκαίο να περιορίσουν τα ελλείμματά τους. Την ίδια ώρα, ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, εκτίμησε πως η Άγγελα Μέρκελ άσκησε με καθυστέρηση την εξουσία της στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. «Η καγκελάριος ανέλαβε με καθυστέρηση την ευρωπαϊκή ευθύνη», τόνισε ο Σρέντερ, που ηγείτο της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005 και πρόσθεσε:«Τώρα υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσει την έντονη αντίδραση του κόμματός της και των ψηφοφόρων. Όμως, αυτό ήταν το σωστό: να κινδυνεύεις να χάσεις την εξουσία, επιδιώκοντας σημαντικές αποφάσεις». Ο Γκ. Σρέντερ, που έχασε την υποστήριξη των αριστερών εταίρων του στον κυβερνητικό συνασπισμό και τις εκλογές όταν προώθησε αυστηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, παραδέχτηκε πως η Ελλάδα ίσως να μην είχε ενταχθεί στην ευρωζώνη αν οι ηγέτες της ΕΕ γνώριζαν το βάθος των δημοσιονομικών της προβλημάτων, ωστόσο επισήμανε πως το "μεγάλο λάθος" που έγινε απέναντι στην Ελλάδα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης ήταν ότι «η χώρα δεν βοηθήθηκε αρκετά να παραμείνει όρθια, όταν αποκαλύφθηκε το πλήρες μέγεθος των δημοσιονομικών της προβλημάτων». «Δενπροκαλείέκπληξητοό,τιοΈλληναςπρωθυπουργόςουσιαστικάδενείχετηνευκαιρίαναεφαρμόσειαυτάπουτουζητήθηκαν. ΟισυντηρητικοίσεόλητηνΕυρώπηέκανανπολύλίγαπράγματαγιαναπείσουντηναντιπολίτευση(στηνΕλλάδα) ναπάψειναφέρεταιτόσοανεύθυνα», κατέληξεοΓκέρχαρντΣρέντερ.

    [02] Υπέρ κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών

    Yπερ μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών σε δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.

    Σε άλλη δημοσκόπηση για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής,το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών και το 10,3% υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 5 στους 10 (54,85)πάντως εκτιμούν πως η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική. Στην έρευνα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ προηγείται στην προθεση ψήφου 7,5% ενώ στο ΕΘΝΟΣ 7,15.

    Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% και το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, ΔΗΣΥ 2,2%, ΔΗΜΑΡ 3,75, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7%, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%.

    Στη δημοσκόπηση τους ΕΘΝΟΥΣ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 15,15, το ΚΚΕ 8,2 %, το ΛΑΟΣ 5,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,2%, η ΔΗΣΥ 2,4%, οι Οικολογοι -Πρασινοι 2,3% , το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,6%

    [03] Το 2015 στις αγορές η Ελλάδα, λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του IIF

    Tην πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις αγορές μετά το 2015 εφόσον εφαρμόσει πιστά τις μεταρρυθμίσεις δηλώνει στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας real news, ο αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου(IIF) Xανγκ Τραν.

    >Από τώρα και σε δυο- τρία χρόνια , εάν η Ελλάδα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε πορεία βελτίωσης , θα πρέπει να είναι έτοιμη να βγει ξανά στις αγορές<< σημειώνει.Ο κ.Τραν τονίζει ότι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, εκφράζοντας την ελπίδα να ξεκαθαρίσουν σύντομα τα πράγματα. Σημειώνει πάντως ,πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

    [04] Για ανεύθυνη στάση κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά Γερμανός ευρωβουλευτής

    Ο Έλμαρ Μπροκ γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) άσκησε σήμερα κριτική στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κρατά απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.

    Ο Μπροκ, που είναι συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε τη στάση του Σαμαρά απέναντι στην Ελλάδα "ανεύθυνη", ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης πρέπει να δηλώσει την υποστήριξή του σε μία μεταβατική κυβέρνηση.

    "Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πλήρη ευθύνη", υπογράμμισε ο γερμανός ευρωβουλευτής.

    Εξάλλου ο Μπροκ ζήτησε από τον Σαμαρά να υποστηρίξει το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει τίποτε προς επαναδιαπραγμάτευση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 November 2011 - 16:29:32 UTC