Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΠΑΟΚ στην κορυφή
  • [02] Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Γ. Καρατζαφέρης: Οι καιροί ου μενετοί
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε τη δανειακή σύμβαση πριν από τις εκλογές

  • [01] Ο ΠΑΟΚ στην κορυφή

    Στα... πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πέρασε άνετα με 3-1 το "εμπόδιο" της Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο, ανέβηκε στην κορυφή του 1ου ομίλου (8β. έναντι 7 των Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν) και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της. Δύο γκολ πέτυχε ο Σαλπιγγίδης (7΄, 38΄) κι ένα ο Φωτάκης (35΄), ενώ οι Ιρλανδοί μείωσαν με τον Ντένεχι στο 51΄.

    Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων, ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει ακόμη με την Τότεναμ (εκτός) και Ρούμπιν Καζάν (εντός). Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και να χάσει ή αναδειχθεί ισόπαλος στις 30/11 με τους "πετεινούς" στο Λονδίνο, με νίκη επί των Ρώσων τον Δεκέμβριο στην Τούμπα περνάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    [02] Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

    Τη σημερινή νύχτα ως την ύστατη ευκαιρία για τη χώρα να διασφαλίσει τα χρήματα που θα αποτελέσουν τον αναπτυξιακό μοχλό και θα εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων υπέδειξε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην Ολομέλεια.

    Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να δρομολογηθούν εξελίξεις σχηματισμού μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει συντεταγμένα και ομαλά τη χώρα σε εκλογές αφού εξασφαλίσει την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της έκτης δόσης.

    [03] Γ. Καρατζαφέρης: Οι καιροί ου μενετοί

    Με μία λακωνική δήλωση τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

    «Σεβόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης και τους προσβαλλόμενους πολίτες της χώρας, δώσατε σήμερα, κ. Παπανδρέου και κ. Σαμαρά, την απόλυτη βεβαιότητα στον ελληνικό λαό ότι ζείτε και κινείστε στον αστερισμό της παράνοιας.

    Επικοινωνήστε, επιτέλους, με τη λογική, στηρίξτε τους Έλληνες και δώστε ελπίδα στον λαό. Σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα, οι καιροί ου μενετοί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε τη δανειακή σύμβαση πριν από τις εκλογές

    "Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές", τόνισε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και τη ΝΔ η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που απέρριψε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

    Πρέπει να υπάρξει λαϊκή και εργατική πλειοψηφία με κοινό ορίζοντα, ανέφερε η ηγέτης του ΚΚΕ καταγγέλλοντας τον φόβο του ευρωμονόδρομου που καλλιεργείται στον λαό, πράξη που "συνιστά τη σύγχρονη νοθεία της λαϊκής βούλησης και τη σύγχρονη τρομοκρατία".

    "Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία", επέμεινε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε "υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών και τίποτε άλλο".

    Η δανειακή σύμβαση πρέπει να καταψηφιστεί, είπε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι "ήγγικεν η ώρα, οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις να βγάλουν χώρες έξω από την ευρωζώνη", αλλά, όπως τόνισε, "εμείς πρέπει να φύγουμε με τη θέληση μας και ο εγχώριος πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 November 2011 - 20:29:33 UTC