Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Λαγκάρντ: "Άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης"
  • [02] Υιοθετήστε τον Μοσκώφ για να μην είναι πια μονάχους - μονάχους!
  • [03] Αρνητική η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στην συμφωνία
  • [04] Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ
  • [05] Η Ιαπωνία υπόσχεται βοήθεια - Ο Καναδάς εκφράζει την ικανοποίησή του για την συμφωνία στις Βρυξέλλες

  • [01] Κ. Λαγκάρντ: "Άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης"

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τη "σημαντική πρόοδο" που επιτεύχθηκε κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, συγχαίροντας τους ηγέτες της ευρωζώνης γιατί συμφώνησαν σε "ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή".

    "Από τώρα, προτίθεμαι να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου" στην Ελλάδα, δηλώνει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι είναι "μείζονος σημασίας" η εφαρμογή "των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που δέχτηκε" η Αθήνα.

    Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε πως η συμφωνία ανάμεσα στις τράπεζες και την ΕΕ, η οποία προβλέπει ότι οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%, "είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους".

    Αυτή η απόφαση δείχνει "μια ρεαλιστική ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας" και αποτελεί "ένα δίκαιο μοίρασμα του βάρους ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα", πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

    Η ενίσχυση της δυνατότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που θα προσφέρει 440 δισεκατομμύρια ως 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ "θα μπορέσει να βελτιώσει τις άμυνες της Ευρώπης κατά της μετάδοσης" της κρίσης σε άλλες χώρες, είπε ακόμα η γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών.

    Όμως προειδοποίησε για το πόσο σημαντικό είναι να καθοριστούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του ΕΤΧΣ.

    [02] Υιοθετήστε τον Μοσκώφ για να μην είναι πια μονάχους - μονάχους!

    Ο 7χρονος Μοσκώφ γεννήθηκε σε μια θαλάσσια σπηλιά στον Πλαταμώνα Πιερίας και εντοπίστηκε να παλεύει με τα κύματα, λίγο μετά τη γέννησή του. Ευτυχώς, η μητέρα του, η πανέμορφη Μπελούτσι, βρισκόταν δίπλα του κα έτσι η ομάδα διάσωσης της Εταιρίας για τη μελέτη και την προστασία της μεσογειακής φώκιας MOm δεν χρειάστηκε να επέμβει, αλλά παρέμεινε στην περιοχή για να τον παρακολουθεί.

    Ο Μοσκώφ πήρε το όνομά του από τον εκλιπόντα μορφωτικό σύμβουλο της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο Κωστή Μοσκώφ, καθώς γεννήθηκε κάτω από το σπίτι του, στην Πιερία, ενώ η μαμά του βαφτίστηκε Μπελούτσι, επειδή, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Mom, είναι μία από τις ομορφότερες Monachus monachus (μονάχους-μονάχους) που έχουν συναντήσει. Έτσι, αποφάσισαν να της δώσουν το όνομα της ηθοποιού Μόνικα Μπελούτσι, λόγω της ξεχωριστής μεσογειακής ομορφιάς της.

    Δεκατρία φωκάκια που έχει περιθάλψει η Mom έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υιοθεσίας που υλοποιεί η οργάνωση, προσκαλώντας ιδιώτες, εταιρείες και σχολεία να γίνουν συμβολικά "γονείς" τους.

    «Με το πρόγραμμα υιοθεσίας μεσογειακής φώκιας, η MOm αναζητά πόρους για την προστασία της Monachus monachus και κατ' επέκταση, του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ελλάδας, πριν είναι πολύ αργά», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του τομέα ανάπτυξης και επικοινωνίας της οργάνωσης, Βάλλια Σαββίδου.

    Συγκεκριμένα, τα χρήματα από το πρόγραμμα υιοθεσιών διατίθενται για την προστασία της μεσογειακής φώκιας και του θαλάσσιου οικοσυστήματος από απειλές, όπως η υπεραλίευση, η τυχαία σύλληψη των φωκών σε αλιευτικά εργαλεία, η ηθελημένη θανάτωση των φωκών, η άναρχη ανάπτυξη και η ρύπανση.

    Επίσης, για την περίθαλψη τραυματισμένων φωκών, για τη συλλογή δεδομένων για τη βιολογία, την οικολογία και τη συμπεριφορά της Monachus monachus, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των παιδιών με την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

    [03] Αρνητική η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στην συμφωνία

    Με την επιφύλαξη να μελετήσει σε βάθος το οριστικό κείμενο της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, καθώς όπως έχει πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", η πρώτη αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ είναι αρνητική.

    Μέχρι στιγμής η κριτική της ΝΔ συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:

    -Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης μετά από δύο χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού

    -Η συμφωνία προβλέπεται να φέρει τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας στο 120% -εκεί που ήταν δηλαδή το 2009- μετά από μία δεκαετία δύσκολης πολιτικής και εποπτείας

    -Η πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα το 2012 προυποθέτει νέο πακέτο μέτρων ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της

    -Όσο θα συνεχίζεται η ίδια περιοριστική και φορολογική πολιτική είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί και νέο κούρεμα

    -Η συμφωνία καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση της χώρας στις αγορές για μία δεκαετία κατά την οποία η Ελλάδα θα εξαρτάται πλήρως για χρηματοδότηση από την Τρόικα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ανεξαρτησία.

    -Εκφράζονται φόβοι για τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι τράπεζες προκειμένου να συμφωνήσουν στο μεγάλο κούρεμα

    -Δεν είναι σαφές ακόμη ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στο τραπεζικό σύστημα

    Η μεγάλη επιφύλαξη της ΝΔ αφορά την μόνιμη εποπτεία της Τρόικας. Έχει δε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι υπεύθυνοι της ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι αυτές είναι κατ αρχήν διαπιστώσεις με την επιφύλαξη να μελετήσουν το οριστικό κείμενο. Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία του κόμματος δεν έχει μεταβάλλει την πολιτική της άποψη. Δεν θα ψηφίσει την συμφωνία. Επιπλέον και καθώς η συμφωνία θα δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια θεωρεί ότι θα πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του ελληνικού λαού.

    [04] Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

    Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από τον σταθμό του Κηφισού, καθώς οι εργαζόμενοι στον χώρο της διοίκησης, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, κατέλαβαν τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ παρεμποδίζοντας τα λεωφορεία να αναχωρήσουν.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ. Φάτσιος, σε περίπου μία ώρα η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες της διοίκησης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, όπου συζητούνται τα αιτήματά τους, ορισμένα από τα οποία ο κ. Φάτσιος χαρακτήρισε «παράλογα».

    [05] Η Ιαπωνία υπόσχεται βοήθεια - Ο Καναδάς εκφράζει την ικανοποίησή του για την συμφωνία στις Βρυξέλλες

    Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε σήμερα ότι η χώρα του θα λάβει τα "αναγκαία μέτρα" για να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρέους, μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

    "Μια σταθερή Ευρώπη είναι προς όφελος της χώρας μας. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα την κατάλληλη στιγμή", τόνισε ο Ζουν Αζούμι στο ιαπωνικό κοινοβούλιο.

    Η Ιαπωνία έχει αγοράσει μέχρι σήμερα το 20% του συνόλου των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ικανοποιημένος από την συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης δήλωσε και ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη αποτελεί την πλέον άμεση απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

    "Θεωρώ θετικά βήματα τις αποφάσεις των ευρωπαίων φίλων μας. Είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Εχει σημειωθεί πρόοδος ", τόνισε ο Χάρπερ και προσθεσε: "Φυσικά, περιμένουμε την επεξεργασία των λεπτομερειών και την επιτυχημένη εφαρμογή (των αποφάσεων) καθώς πλησιάζουμε στη σύνοδο της G20 τον επόμενο μήνα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 October 2011 - 8:29:34 UTC