Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εορτασμός της 20ης επετείου από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
  • [02] Νέα 48ωρη απεργία απο την Κυριακή αποφάσισε η ΠΝΟ

  • [01] Εορτασμός της 20ης επετείου από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

    Με την συμμετοχή των Πατριαρχών Σερβίας Ειρηναίου και Γεωργίας Ηλία , του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου , Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα, και τις μητροπόλεις των >>Νέων Χωρών<<, των Πρεσβευτών στην 'Άγκυρα των ΗΠΑ της Ελλάδος, της Σερβίας και της Γεωργίας, εορτάσθηκεη εικοστή επέτειος της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε δείπνο που παρέθεσε στη Κωνσταντινούπολη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος και οι 'Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ .

    Ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπαρακ Ομπαμα ,ο Πρόεδρος τη Τουρκικής Δημοκρατίας κ Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ Ταγίπ Ερντογάν, και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ κ Χιλαρυ Κλίντον και της Τουρκίας ό υπουργός Εξωτερικών κ Αχμετ Νταβούτογλου συμμετείχαν στον εορτασμό συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έστειλαν

    > Είσθε ό διακονών Πατριάρχης, εν μέσω ημών<<, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κάνοντάς την μικρή αναδρομή στο μεγάλο έργο που έγινε την περίοδο αυτή της Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου.

    Ευχαριστώ το θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω >>υπηρέτης του θαύματος που ονομάζεται Οικουμενικό Πατριαρχείο<<, απάντησε συγκινημένοςο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που χαρακτήρισε την Πατριαρχική του θητεία ως >Μέγιστον το αξίωμα και βαρυτάτη η ευθύνη<<,

    Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη που λέγεται ότι είπε σ ΄αυτους που θέλησαν να τον τιμήσουν ότι "Ευχαριστώ τον Θεό που επέτρεψε σε έναν μικρό ναύτη ενός ελληνικού νησιού, από τα πιο μικρά, να κάνει για την Πατρίδα του κάτι".

    >Ευχαριστούμεν και ημείς τον Θεόν διότι ηυδόκησε και ηυλόγησε τον ομιλούντα, προερχόμενον και αυτόν από ένα μικρό και άσημο νησί, να κάνει κάτι δια να κρατηθεί ζωντανή η πίστις και αδούλωτον το φρόνημα του Γένους<<, είπε εμφανώς συγκινημένος.

    [02] Νέα 48ωρη απεργία απο την Κυριακή αποφάσισε η ΠΝΟ

    Tη συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων, για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Έτσι τα πλοία, σε όλες τις κατηγορίες, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 23/10/2011 μέχρι την Τρίτη στις 6 το πρωί 25/10/2011.

    Σήμερα οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αξιολογώντας τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, αν και θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι το περιεχόμενό της, αφήνει περιθώρια που να στηρίζουν πιθανότατα μια ικανοποιητική αντιμετώπιση ορισμένων γνωστών προβλημάτων της ομοσπονδίας στο μέλλον ωστόσο αγνοούνται και δεν επιλύονται τα συνολικά βασικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.

    Η συνομοσπονδία των ναυτικών ζητεί τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα. Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι ουσιαστικά με το άρθρο 27 διαλύεται το ΝΑΤ από 01/01/2013 και μπαίνει υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ .

    Επίσης οι Έλληνες ναυτικοί, αξιώνουν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.

    Επιπλέον, ζητεί νέες διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στη χθεσινή συνάντηση με την ΠΝΟ δεσμεύτηκε για 4 θέματα.

    1. Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διατηρείται η αυτονομία του.

    2. Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.

    2. Το ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) θα εκσυγχρονισθεί.

    4. Ο λογαριασμός του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.

    Σημειώνεται ότι από την απεργία των ναυτεργατών έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 October 2011 - 12:29:35 UTC