Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρά συναντήσεων Παπανδρέου με υπουργούς
  • [02] Μέρα κινητοποιήσεων η σημερινή στη Γαλλία
  • [03] Περιβαλλοντική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία
  • [04] Όλοι οι γιατροί θα συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ
  • [05] Το Μπιγκ Μπεν ...γέρνει
  • [06] Ελλάδα και Τουρκία επισκέπτεται τον Δεκέμβριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
  • [07] Συγκρούστηκαν δύο πλοία στο λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν η καλύτερη, σύμφωνα με τον Γιούνκερ
  • [09] Τουλάχιστον εννέα νεκροί από εκρήξεις βομβών στη Βαγδάτη
  • [10] Τερμάτισε στον Μαραθώνιο Σικάγου και ...γέννησε!
  • [11] Επιδημία χολέρας με τουλάχιστον είκοσι νεκρούς στην Αϊτή
  • [12] Αμφίβολος ο Τότι για το ντέρμπι με την Λάτσιο
  • [13] Ακυρώθηκαν οι πρώτες δύο εβδομάδες του ΝΒΑ

  • [01] Σειρά συναντήσεων Παπανδρέου με υπουργούς

    Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι θα συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα μεταβεί για το σκοπό αυτό στις Βρυξέλλες.

    Χθες, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βαν Ρομπάι. Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι κατά την επικοινωνία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, καθώς και θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.

    Ο πρωθυπουργός, εν όψει και του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, θα έχει σήμερα σειρά συναντήσεων με μέλη της κυβέρνησης.

    Κατά σειράν ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους υπουργούς Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν θέματα των υπουργείων, στο πλαίσιο της παρακολούθησης και υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος.

    [02] Μέρα κινητοποιήσεων η σημερινή στη Γαλλία

    Μία ημέρα κινητοποίησης κατά του προγράμματος λιτότητας που παρουσιάστηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου από την κυβέρνηση διοργανώνουνσήμερα τα γαλλικά συνδικάτα.

    Σχεδόν 200 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, περιλαμβανομένης μιας μεγάλης πορείας στο Παρίσι το μεσημέρι, μετά από αίτημα των συνδικάτων CGT- CFDT- FSU-Unsa-Solidaires.

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις μεταφορές. Στο σιδηρόδρομο, μόνο τρία τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) θα κυκλοφορούν κατά μέσο όρο.

    Τα συνδικάτα έχουν καλέσει ακόμη τους εργαζόμενους σε μία κατηγορία του δημόσιου τομέα, στην Airbus, στη Renault, και στην Electricite de France να απεργήσουν.

    Από την πλευρά τους, οι μαθητές γυμνασίου έχουν προγραμματίσει να "μπλοκάρουν" δεκαπέντε κτίρια στο Παρίσι.

    "Διαδηλώνουμε επειδή η μείωση των θέσεων εργασίας έχει οδηγήσει σε απαράδεκτες συνθήκες" δήλωσε ο πρόεδρος του UNL Βικτόρ Κολομπανί.

    [03] Περιβαλλοντική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία

    Η προσάραξη του πλοίου Rena ανοικτά της Νέας Ζηλανδίας εξελίσσεται στη σοβαρότερη οικολογική καταστροφή της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με νεοζηλανδούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, 130-150 τόννοι πετρελαίου έχουν διαρρεύσει από το Rena, το κύτος του οποίου αν διαρραγεί απειλεί να απελευθερώσει 1.700 τόννους καυσίμων στον ύφαλο Αστρολάβο , ανοικτά του λιμανιού Ταουράνγκ, μία περιοχή που είναι γνωστή για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της.

    "...τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται ήταν απολύτως αναπόφευκτα από τη στιγμή που το Rena προσάραξε στον ύφαλο νωρίς το πρωί της Τετάρτης", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νέας Ζηλανδίας Νικ Σμιθ.

    Εκπρόσωπος της Maritime New Zealand (MNZ), της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των προσώπων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δήλωσε ότι η μία από τις τέσσερις δεξαμενές καυσίμων του πλοίου έχει διαρραγεί απευθερώνοντας πετρέλαιο.

    Οι επιχειρήσεις άντλησης πετρελαίου, οι οποίες επιταχύνθηκαν το Σαββατοκύριακο εν όψει της έλευσης θύελλας στην περιοχή του δυστυχήματος, συνεχίζονται σήμερα υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, καθώς κύματα πέντε μέτρων πλήττουν την περιοχή.

    Μία ομάδα 35 ατόμων που είχε επιβιβασθεί επί του πλοίου αναγκάσθηκε να αποχωρήσει για λόγους ασφαλείας.

    "Οι συνθήκες μεταβάλλονται συνέχεια , οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, ο καιρός είναι εναντίον μας και προτιμήσαμε να προτάξουμε την ασφάλεια των προσώπων", δήλωσε η επικεφαλής της MNZ Κάθριν Τέιλορ.

    Οι πετρελαιοκηλίδες έχουν φθάσει στις ακτές. Στερεοποιημένο πετρέλαιο κατέκλυσε την παραλία του Μον Μαουνγκανούι, τουριστικού προορισμού του κόλπου του Πλέντι, καταφυγίου φαλαινών, δελφινιών και πτηνών. Η ρύπανση έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο πολλών πτηνών, ενώ δεκάδες περιθάλπονται σε κέντρα φροντίδας.

    Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF , "οι επόμενες 24-48 ώρες θα είναι καθοριστικές".

    [04] Όλοι οι γιατροί θα συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ

    Όλοι οι ιδιώτες γιατροί και όχι μόνον όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα μπορούν να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του νέου μεγάλου Οργανισμού.

    Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Κ. Βουδούρη, του ζήτησαν να επεκταθεί το συνταγολόγιο που ισχύει για τους 15 χιλιάδες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς.

    Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν όποιον γιατρό αυτοί επιθυμούν, ανεξάρτητα αν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή όχι, για να τους εξετάζει και να γράφει τα φάρμακά τους.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την πιστοποίηση των γιατρών από τον Οργανισμό. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η πρόταση του ΙΣΑ θα συζητηθείσήμερα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

    [05] Το Μπιγκ Μπεν ...γέρνει

    Τη δόξα του κεκλιμένου πύργου της Πίζας ζήλεψε το Μπιγκ Μπεν, ο διάσημος πύργος ρολογιού του Λονδίνου, ο οποίος έχει πάρει τέτοια κλίση που πλέον είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.

    Ο ύψους 96 μέτρων πύργος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, που πήρε το όνομά του από τη μεγάλη καμπάνα του, βυθίζεται ανομοιόμορφα στο έδαφος, γεγονός που του δίνει μια ελαφριά κλίση προς τα βορειοδυτικά.

    "Η κλίση είναι πλέον ορατή. Μπορείτε να τη δείτε αν σταθείτε στην Πάρλιαμεντ Σκουέρ και κοιτάξετε ανατολικά, προς τον ποταμό. Άκουσα τουρίστες να τραβούν φωτογραφίες σχολιάζοντας : "Δεν νομίζω πως είναι εντελώς ίσιος". Και είχαν δίκιο", δήλωσε ο επίτιμος καθηγητής και ερευνητής Τζον Μπέρλαντ.

    Η κλίση έχει αυξηθεί από το 2003 και σήμερα φτάνει τις 0,26 μοίρες. Στο υψηλότερο σημείο του η απόκλιση από την κάθετο φτάνει περίπου το ένα μέτρο.

    "Αν επιταχυνθεί θα πρέπει να κάνουμε κάτι αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει κάτι για τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε ο Μπέρλαντ.

    Το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν έγινε μια μελέτη με αφορμή την κατασκευή μιας νέας γραμμής του μετρό του Λονδίνου. Πιθανολογείται, χωρίς όμως να υπάρχουν απτές αποδείξεις, ότι η κλίση του Μπιγκ Μπεν οφείλεται σε διάφορες εργασίες που έγιναν στο παρελθόν, όπως η κατασκευή ενός υπόγειου γκαράζ τη δεκαετία του 1970 ή η επέκταση μιας γραμμής του μετρό.

    Λόγω της κλίσης του Μπιγκ Μπεν παρατηρήθηκαν ρωγμές στους τοίχους και στο ταβάνι σε ορισμένα σημεία της Βουλής των Κοινοτήτων. Το Ανάκτορο του Ουεστμίνστερ, τμήμα του οποίου αποτελεί το Μπιγκ Μπεν, στεγάζει τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων.

    Η κατασκευή του Μπιγκ Μπεν ολοκληρώθηκε το 1858.

    [06] Ελλάδα και Τουρκία επισκέπτεται τον Δεκέμβριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου.

    "Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος θα συνεχίσει το διάλογο και τη στενή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στην Κωνσταντινούπολη ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα συμμετάσχει σε μια σύνοδο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

    [07] Συγκρούστηκαν δύο πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

    Συγκρούστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ» με το «EUROPEAN EXPRESS», με συνέπεια να προκληθούν ζημιές και στα δύο πλοία και να απαγορευθεί ο απόπλους τους.

    Συγκεκριμένα, το «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ», ενώ απέπλεε με 127 επιβάτες για το δρομολόγιο Μήλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ια - Θήρα - Ανάφη, πιθανόν εξ αιτίας του ισχυρού ανέμου, παρασύρθηκε και έπεσε πάνω στο «EUROPEAN EXPRESS» το οποίο ήταν δεμένο, αφού είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 22.00τη Δευτέραπρος Χίο - Μυτιλήνη.

    Τραυματισμοί δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο μια γυναίκα επιβάτης του «EUROPEAN EXPRESS» ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

    [08] Η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν η καλύτερη, σύμφωνα με τον Γιούνκερ

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν αποκλείει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, αλλά τονίζει πως ίσως αυτό να μην φτάνει για την διευθέτηση της κρίσης.

    Σε συνέντευξή του στην αυστριακή κρατική τηλεόραση ORF, ο Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση αν η ΕΕ συζητά το κούρεμα κατά 50% ως 60% του ελληνικού χρέους, είπε χαρακτηριστικά: "συζητάμε για παραπάνω".

    Ο ίδιος τόνισε πως "πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια χώρα της ευρωζώνης να βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας".

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραδέχτηκε πως η διαχείριση της κρίσης χρέους και ειδικά του ελληνικού χρέους δεν ήταν η καλύτερη: "Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι", διότι αγορές αντιδρούν γρηγορότερα από τους πολιτικούς ηγέτες", υπογράμμισε.

    [09] Τουλάχιστον εννέα νεκροί από εκρήξεις βομβών στη Βαγδάτη

    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαντοβράδυ της Δευτέραςκαι τουλάχιστον 21 τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες, σε διάστημα λίγων λεπτών, σε μια συνοικία της Βαγδάτης.

    Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά στη συνοικία Ισκάν, στη δυτική Βαγδάτη, όπως έγινε γνωστό από πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

    Η πρώτη βόμβα είχε αφεθεί στο δρόμο και στόχος της ήταν οι περαστικοί πολίτες ενώ η δεύτερη στόχευε αστυνομικούς. Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, χωρίς να διευκρινίσει πόσα.

    Εξάλλου, άλλες τρεις εκρήξεις που είχαν σημειωθεί νωρίτερα στη Βαγδάτη είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι.

    Στη Μοσούλη δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από ενόπλους ενώ στην Καναάν, κοντά στην Μπακούμπα, έχασε τη ζωή της μια γυναίκα όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο σπίτι της.

    [10] Τερμάτισε στον Μαραθώνιο Σικάγου και ...γέννησε!

    Αξέχαστος θα μείνει στην Αμπερ Μίλερ, ο Μαραθώνιος του Σικάγου, καθώς η εν λόγω Αμερικανίδα γέννησε μόλις επτά ώρες μετά τον τερματισμό της, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3,5 κιλών!

    «Ηταν η μεγαλύτερη ημέρα της ζωής μου», δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Herald», η 27χρονη Μίλερ και πρόσθεσε: «Λίγο μετά τον τερματισμό οι συσπάσεις άρχισαν να γίνονται έντονες. Κατάλαβα τι συμβαίνει, πήρα ένα σάντουϊτς και πήγα στο νοσοκομείο».

    Η Μίλερ έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο, ούσα έγκυος 39 εβδομάδων και αφού είχε πάρει την άδεια του ιατρού της, αλλά με την προϋπόθεση να μην τρέχει και να καλύψει όση απόσταση αντέξει, βαδίζοντας.

    Τελικά, τερμάτισε σε έξι ώρες και 25 λεπτά και μετά από επτά ώρες έφερε στον κόσμο την κόρη της...

    [11] Επιδημία χολέρας με τουλάχιστον είκοσι νεκρούς στην Αϊτή

    Η επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο εμφανίστηκε ξανά στις νότιες περιοχές της χώρας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο Γκιγιόμ Σιλβέρα, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

    Ο ίδιος επισήμανε πως υπάρχουν και άλλοι νεκροί σε διαφορετικές περιοχές.

    "Τα θύματα εντοπίζονται ειδικά σε κοινότητες που οι υπηρεσίες υγείας δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης μέσων", τόνισε ο συντονιστής της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου Τζιν-Κιθ Ντέλι.

    Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες 48 ώρες με καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

    Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) είχε ανακοινώσει τη μείωση των κρουσμάτων χολέρας, προειδοποιώντας όμως ότι "τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν λόγω της περιόδου των βροχών".

    Από την επιδημία της χολέρας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αϊτη περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα είναι περίπου 500.000.

    [12] Αμφίβολος ο Τότι για το ντέρμπι με την Λάτσιο

    Η συμμετοχή του Φραντσέσκο Τότι στο ντέρμπι με την Λάτσιο είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

    Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός της Ρόμα, ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον μηρό και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα με ασκήσεις στην πισίνα, ενώ αύριο θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Σε περίπτωση που απουσιάσει ο Τότι, πιθανότερος αντικαταστάτης του στην 11αδα των «Ρωμαίων», είναι ο νεαρός Αργεντινός, Ερικ Λαμέλα.

    [13] Ακυρώθηκαν οι πρώτες δύο εβδομάδες του ΝΒΑ

    Οι διοργανωτές του ΝΒΑ, ανακοίνωσαν τα ξημερώματα, ότι οι πρώτες δύο εβδομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για την περίοδο 2011-2012, ακυρώθηκαν.

    Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, επρόκειτο να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου, όμως το λοκ άουτ που συνεχίζεται λόγω διαφωνίας των παικτών με τους ιδιοκτήτες για θέματα οικονομικής φύσεως, υποχρεώσαν τους διοργανωτές στην συγκεκριμένη απόφαση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 October 2011 - 6:29:40 UTC