Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη γαλλο-γερμανική στρατηγική για την κρίση χρέους υποστηρίζει ο Ομπάμα
  • [02] Χιλιάδες Γάλλοι θα διαδηλώσουν αύριο κατά της λιτότητας
  • [03] Όλοι οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν

  • [01] Τη γαλλο-γερμανική στρατηγική για την κρίση χρέους υποστηρίζει ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε, σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν την κρίση του χρέους στην Ευρώπη, και εξέφρασε "την πλήρη υποστήριξή του στην στρατηγική που προσδιορίστηκε" από Γαλλία και Γερμανία για την καταπολέμησή της, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας σήμερα το απόγευμα, ο κ. Σαρκοζί "παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνάντησής του στο Βερολίνο στις 9 Οκτωβρίου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ" και "υπογράμμισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν μια συνολική και διαρκή λύση στις δυσκολίες της ζώνης του ευρώ, πριν από τη σύνοδο κορυφής του G20 στις Κάννες "(νοτιοανατολική Γαλλία) στις 3 και 4 Νοεμβρίου", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα "εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για τη στρατηγική, που χάραξαν η Γαλλία και η Γερμανία για την επίτευξη συνολικής λύσης για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Οι κ.κ. Σαρκοζί και Ομπάμα "συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή κατά τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο της G20 στις Κάννες", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Χιλιάδες Γάλλοι θα διαδηλώσουν αύριο κατά της λιτότητας

    Μία ημέρα κινητοποίησης κατά του προγράμματος λιτότητας που παρουσιάστηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου από την κυβέρνηση διοργανώνουν για αύριο Τρίτη τα γαλλικά συνδικάτα.

    Σχεδόν 200 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, περιλαμβανομένης μιας μεγάλης πορείας στο Παρίσι το μεσημέρι, μετά από αίτημα των συνδικάτων CGT- CFDT- FSU-Unsa-Solidaires.

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις μεταφορές. Στο σιδηρόδρομο, μόνο τρία τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) θα κυκλοφορούν κατά μέσο όρο.

    Τα συνδικάτα έχουν καλέσει ακόμη τους εργαζόμενους σε μία κατηγορία του δημόσιου τομέα, στην Airbus, στη Renault, και στην Electricite de France να απεργήσουν.

    Από την πλευρά τους, οι μαθητές γυμνασίου έχουν προγραμματίσει να "μπλοκάρουν" δεκαπέντε κτίρια στο Παρίσι.

    "Διαδηλώνουμε επειδή η μείωση των θέσεων εργασίας έχει οδηγήσει σε απαράδεκτες συνθήκες" δήλωσε ο πρόεδρος του UNL Βικτόρ Κολομπανί.

    [03] Όλοι οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν

    Όλοι οι ιδιώτες γιατροί και όχι μόνον όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα μπορούν να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του νέου μεγάλου Οργανισμού. Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Κ. Βουδούρη, του ζήτησαν να επεκταθεί το συνταγολόγιο που ισχύει για τους 15 χιλιάδες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς.

    Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν όποιον γιατρό αυτοί επιθυμούν, ανεξάρτητα αν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή όχι, για να τους εξετάζει και να γράφει τα φάρμακά τους.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την πιστοποίηση των γιατρών από τον Οργανισμό. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η πρόταση του ΙΣΑ θα συζητηθεί αύριο στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2011 - 20:29:37 UTC