Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ΣτΕ ΠΔ για μετατάξεις αξιωματικών του Λιμενικού
  • [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων τσιγάρων
  • [03] Κατασκεύαζαν κάρτες «κλώνους»

  • [01] Στο ΣτΕ ΠΔ για μετατάξεις αξιωματικών του Λιμενικού

    Μετατάξεις αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι σημαιοφόροι του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής (ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ.), απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., οι ανθυπασπιστές, υπαξιωματικοί του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και λιμενοφύλακες μπορούν να μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις των αξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας υγειονομικού και ιερέα. Προϋπόθεση για τη μετάταξη είναι οι ενδιαφερόμενοι να κατέχουν αντίστοιχους τίτλους σπουδών και συγκεκριμένα -κατά ειδικότητα- πτυχία Ιατρικής, Οδοντιατρικής Σχολής, της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής, ή πτυχίο Θεολογικής Σχολής Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επιπλέον για τις ειδικότητες υγειονομικού απαιτείται η εγγραφή σε Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ για τη μετάταξη σε αξιωματικούς ιερείς απαιτείται η ιδιότητα του κληρικού. Παράλληλα, απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 10 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, να μην τελούν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, να μην έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Ανακριτικού Συμβουλίου, να έχουν αξιολογηθεί κατά την τελευταία τριετία ως εξαίρετοι και να μην έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στη μετάταξη και στην εκπαίδευσή τους.

    [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων τσιγάρων

    Κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη, εξαρθρώθηκε στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες , 33, 27 και 23 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν για λαθρεμπόριο στον εισαγγελέα. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίσθηκε ο 23χρονος έξω από ισόγειο κτίσμα στις Αχαρνές, ο οποίος, όταν αντιλήφθη τους αστυνομικούς, πέταξε στο δρόμο τρεις νάιλον συσκευασίες οι οποίες διαπιστώθηκε ότι περιείχαν 188.460 ευρώ και επιχείρησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Μέσα σεαποθήκη του ισογείου κτίσματος συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, άλλα 22.325 ευρώ και 435 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων, ενώ σε δεύτερη έρευνα σε σπίτι στην περιοχή των Αχαρνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 240 χαρτόκουτα διαφόρων εταιρειών, χωρίς ταινία γνησιότητας, τα οποία περιείχαν συνολικά 2.500.000 τεμάχια τσιγάρων.

    [03] Κατασκεύαζαν κάρτες «κλώνους»

    Κάρτες "κλώνους", με στοιχεία που αντλούσαν από το διαδίκτυο και από ιστοσελίδες όπου πωλούνται προσωπικά δεδομένα κατόχωνπιστωτικών καρτών, κατασκεύαζαν δύο Έλληνες, 47 και 53 ετών και τιςχρησιμοποιούσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποιώντας συναλλαγές με επιχειρήσεις. Οιδύο πλαστογράφοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, την ώρα που κατασκεύαζαν τέτοιες κάρτες. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 11 κάρτες κλώνοι, τέσσερις ταυτότητες, τρείς άδειες οδήγησης, ένας ψηφιακός δίσκος και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Oι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 October 2011 - 16:29:41 UTC