Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθώες ψυχές τα θύματα των συγκρούσεων στη Συρία
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Βαρθολομαίου την Κυριακή στο Άγιο Όρος
  • [03] Νέες προσαγωγές για τη ληστεία σε τράπεζα στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"
  • [04] Συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες Βενιζέλου - τρόικας
  • [05] Για απουσία οράματος επικρίνει τη Μέρκελ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας
  • [06] Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Β. Ελλάδα, από το Λιμεναρχείο

  • [01] Αθώες ψυχές τα θύματα των συγκρούσεων στη Συρία

    Περίπου 200 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία από τα μέσα Μαρτίου σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, μεταδίδουν σήμερα αραβικά ΜΜΕ.

    Ο επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού, του ΟΗΕ, Ζαν Ζερμάτεν, δήλωσε στη Γενεύη ότι βάσει στοιχείων από υπηρεσίες του ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις, τουλάχιστον 187 παιδιά σκοτώθηκαν από τα μέσα Μαρίου στη Συρία", μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι.

    Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση να λάβει αμέσως μέτρα για να σταματήσει την υπερβολική χρήση βίας εναντίον των πολιτών, η οποία αποβαίνει αρκετές φορές μοιραία και για να αποτρέψει την περαιτέρω άσκηση βίας κατά των παιδιών.

    Την Πέμπτη, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι πάνω από 2.900 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Βαρθολομαίου την Κυριακή στο Άγιο Όρος

    Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θασυναντηθεί αύριο, Κυριακή, στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 20 χρόνων Πατριαρχείας του Βαρθολομαίου.

    Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται σήμερα την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη ρουμάνικη σκήτη Τιμίου Προδρόμου, την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και τη σκήτη του Προφήτη Ηλία, για να «ευλογήσει εκ του σύνεγγυς τούς εν αυταίς ενασκουμένους Μοναχούς».

    Το μεσημέρι αναμένεται η άφιξη μελών της κυβέρνησης στις Καρυές και το απόγευμα του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπριανίδη.

    Την αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, θα παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Τη Δευτέρα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Λαγκαδά και «θα ευλογήσει το ποίμνιο αυτής, εγκαινιάζων διάφορα εκκλησιαστικά και άλλα κοινής ωφελείας Ιδρύματα».

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επιστρέψει στο Φανάρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

    [03] Νέες προσαγωγές για τη ληστεία σε τράπεζα στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

    Δύο ακόμα άτομα προσήχθησαν σήμερα από την Ασφάλεια Αττικής για τη μεγάλη ληστεία στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, την περασμένη Κυριακή, με λεία 1.430.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι 25 ετών, υπάλληλος του υποκαταστήματος και γιος ενός από τους υπεύθυνους ασφαλείας της τράπεζας και φέρεται ότι έδωσε τις πληροφορίες στους ληστές για το χώρο και τις λεπτομέρειες που χρειάζονταν για να πάρουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ προσποιήθηκε ότι ήταν και αυτός όμηρος, όταν εισέβαλε ο ληστής.

    Ο δεύτερος είναι «μπράβος» της νύχτας και ιδιοκτήτης μπαρ, στο οποίο γνώρισε τον 25χρονο υπάλληλο της τράπεζας.

    [04] Συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες Βενιζέλου - τρόικας

    Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους ελεγκτές της τρόικαςθα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ γνώστες των συζητήσεων αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη χθεσινή συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012.

    Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011- 2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013- 2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.

    [05] Για απουσία οράματος επικρίνει τη Μέρκελ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

    Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού WirtschaftsWoche, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, κατηγορεί εμμέσως τη γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, εκφράζοντας τη λύπη του για την απουσία οράματος από την πλευρά της Γερμανίας όσον αφορά την κρίση στην ευρωζώνη.

    "Εδώ και πάνω από 20 χρόνια, όταν κατέρρευσε το ανατολικό μπλοκ, ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ είχε ένα όραμα για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα. Δε συμβαίνει κάτι ανάλογο σήμερα και όσο αυτό συνεχίζεται τόσο κοστίζει σε χρήμα και τόσο μειώνονται οι πιθανότητες για μια λύση", τονίζει ο Ζέλικ στη συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση.

    Τις τελευταίες ημέρες, η Γερμανία και η Γαλλία διαφωνούν όσον αφορά τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί στο Βερολίνο την Κυριακή με την Αγγελα Μέρκελ για να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

    "Μέχρι σήμερα, οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με αύξηση της ρευστότητας. Αυτό δεν μπορώ να το επικρίνω, αλλά δε λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που κάνει είναι να κερδίζει χρόνο", προσθέτει ο Ζέλικ, ο οποίος συναντήθηκε προχθές, Πέμπτη με την Μέρκελ στο Βερολίνο.

    Οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν στη Γαλλία, η Ιταλία "βρίσκεται σε μια ζώνη αναταράξεων" και η Βρετανία δε συμμετέχει στην ευρωζώνη. Από πού λοιπόν θα έλθει η λύση;", τονίζει ο Ζέλικ απευθυνόμενος στη Γερμανία, η οποία "παίζει ένα μεγάλο ρόλο στην Ευρώπη, λόγω του μεγέθους της".

    Οσον αφορά τους δισταγμούς του γερμανικού λαού να πληρώσει για άλλες χώρες, ο Ζέλικ εκτιμά ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι "λυπούνται πάνω από όλα για το γεγονός ότι οι πολιτικοί ηγέτες δεν τους λένε προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να βαδίσει η Ευρώπη".

    Σύμφωνα με τον Ζέλικ, "το θεμελιώδες ζήτημα είναι να μάθουμε εάν οι πολίτες και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θέλουν να οικοδομήσουν μια πολιτική και οικονομική ένωση για να ολοκληρωθεί η νομισματική ένωση".

    [06] Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Β. Ελλάδα, από το Λιμεναρχείο

    Για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με σφοδρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προειδοποιεί -με έκτακτη ανακοίνωσή του- το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.-
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2011 - 10:29:37 UTC