Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ασφαλείς οι Ελληνες καταθέτες", διαβεβαίωσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο
  • [03] Αντιστέκεται στην κρίση ο κλάδος των σούπερ - μάρκετ
  • [04] Επίθεση αυτοκτονίας με 65 νεκρούς στη Σομαλία
  • [05] "Όχι" Καστανίδη στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • [06] Η Εκκλησία πρέπει να σταθεί δίπλα στο λαό, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [07] Ματαιώσεις πτήσεων της Olympic Air
  • [08] Τέλος Οκτωβρίου οι συναντήσεις Μπαν Κι Μουν με Χριστόφια και Έρογλου
  • [09] Περονόσπορος περιορίζει τη φετινή οινοπαραγωγή
  • [10] Εκτός προπονήσεων για μια εβδομάδα ο Κοτσόλης
  • [11] Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Αντρέι Κιριλένκο
  • [12] Ο Καπαρός "διάδοχος" του Λάουντρουπ στη Μαγιόρκα
  • [13] Στην Ούνιξ Καζάν ο Λιν Γκριρ

  • [01] "Ασφαλείς οι Ελληνες καταθέτες", διαβεβαίωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    Έκκληση στους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης αλλά και στους πολίτες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των εφετεινών δημοσιονομικών στόχων, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    "Το ζητούμενο δεν είναι η έκτη δόση αλλα η εφαρμογή πολύ σημαντικότερων αποφάσεων μέχρι το 2014", επισήμανε ο κ.Βενιζέλος, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου. Να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε μια βιώσιμη λύση είναι το ζήτημα.

    Επίσης κατέστησε σαφές ότι τα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν έχουμε προβλήματα στα ταμειακά διαθέσιμα.

    Όπως επεσήμανε "το Eurogroup συζήτησε χθες για την Ελλάδα, αλλά με φιλικό τρόπο και όχι κατά της Ελλάδος.

    "Ουδείς έθεσε θέμα νέων μέτρων. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστουν με συνέπεια", πρόσθεσε. Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι εαν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα. Η απάντηση είναι όχι, δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, είπε ο κ.Βενιζέλος. Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστούν αυτά που ανακοινώθηκαν και αυτά πρέπει να εφαρμοστούν.

    Αθήνα, Ελλάδα 04/10/2011 13:47 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Απόλυτα διασφαλισμένοι οι 'Ελληνες καταθέτες, τονίζει ο Ευ.Βενιζέλος (3)

    "Οφείλουμε να θυσιάσουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο σε μια προσπάθεια να σωθεί ο τόπος", είπε ακόμη ο Ευ.Βενιζέλος.

    "Πολλοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, όμως δημαγωγικά παίζουν με άλλες λύσεις", σημείωσε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

    Κανείς άλλος καταθέτης δεν είναι τόσο διασφαλισμένος, όσο ο Ευρωπαίος, καταθέτης και ειδικά ο Έλληνας καταθέτης, είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του χθεσινού Eurogroup, πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σχετικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία. "Κανένα ενδεχόμενο default (χρεοκοπία)", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ωςαπαραίτητη προϋπόθεση για την ανάσχεση της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, έθεσε την έναρξη εφαρμογής του νέου προγράμματος στήριξης της χώρας, βάσει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

    "Χρειαζόμαστε μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης", είπε ακόμη.

    Μέχρι όμως την εφαρμογή του νέου προγράμματος και την αλλαγή του επιπέδου ρευστότητας με την οποία μπορεί να τροφοδοτήσει η κυβέρνηση νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορεί να ανασχεθεί η ύφεση, τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

    [02] Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο

    Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και εξήγησε γιατί θα υπάρξουν εξαιρέσεις:

    «Για να είμαστε δίκαιοι με τις εξελίξεις και για να τις διαβάζουμε σωστά, ξαναλέω ότι οι τρεις κλάδοι (δικαστικοί, στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας) δεν ήταν ποτέ στο Ενιαίο Μισθολόγιο, σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο και ορθά νομίζω σε ένα μεγάλο βαθμό, διότι διέπουν τους κλάδους αυτούς ειδικές συνθήκες. Ο σχεδιασμός είναι την Πέμπτη να κατατεθεί στη Βουλή, για να ξεκινήσει η συζήτηση την άλλη εβδομάδα».

    Αναφερόμενος στα νέα αιτήματα της τρόικας τόνισε:

    «Ότι μας ταπεινώνουν διαρκώς τα γεγονότα τα ίδια, αυτό είναι γεγονός. Πολλές φορές μπαίνουμε στην ταπείνωση και μόνοι μας, με όλα αυτά που λέμε και πράττουμε και δεν εξαιρώ κανέναν - ακόμη και την κυβέρνηση, που, κατά καιρούς, κάνουμε διάφορα πράγματα και δεν θέλουμε να δούμε το πρόβλημα. Μας αρέσει να μας το λένε άλλοι. Η ουσία είναι ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στη χώρα και νομίζω ότι είναι ώρα για πολιτικές αποφάσεις».-

    [03] Αντιστέκεται στην κρίση ο κλάδος των σούπερ - μάρκετ

    Ανθεκτικά στην κρίση φαίνεται να είναι τα σούπερμάρκετ (και οι αλυσίδες Cash & Carry) καθώς η αγορά για το 2010 σημείωσε θετικό πρόσημο τζίρου, σύμφωνα με έρευνα της Direction Business Reports.

    Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας, αν και το οργανωμένο λιανικό εμπόριο δέχεται έντονες πιέσεις εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, ο κλάδος των σούπερ μάρκετ αντιστέκεται ακόμα, με τους καταναλωτές να μην είναι διατεθειμένοι να περικόψουν τα είδη πρώτης ανάγκης.

    Εκτός αυτού, όπως φαίνεται πολλές ήταν οι αλυσίδες που επωφελήθηκαν από την αποχώρηση ομίλων, αλλά και τα λουκέτα καταστημάτων, προκειμένου να ενισχύσουν τον τζίρο τους, εντείνοντας το φαινόμενο της συγκέντρωσης.

    Αναλυτικότερα, σε συνολικά μεγέθη σύμφωνα με την έρευνα της Direction Business Reports, για το 2010 ο κύκλος εργασιών 79 σούπερ μάρκετ (που έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής ισολογισμούς) ανήλθε στα 9,608 δισ. ευρώ από 9,488 δισ. ευρώ το 2009, με την ποσοστιαία αύξηση να ανέρχεται στο 1,27%.

    Το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 1,931 δισ. ευρώ, από τα 1,918 δισ. ευρώ το 2009, σημειώνοντας αύξηση 0,64%. Τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 81,41%, στα 27,01 εκατ. ευρώ, από 145,32 εκατ. ευρώ το 2009.

    Αναλύοντας στα επιμέρους μεγέθη την αγορά του κλάδου, διακρίνονται άμεσα οι νικητές και οι ηττημένοι της περυσινής χρονιάς. Στο σύνολο των 40 πρώτων επιχειρήσεων, 21 επιχειρήσεις παρουσίασαν αύξηση τζίρου και 19 πτώση.

    Στην πρώτη θέση παραμένει η Carrefour Μαρινόπουλος, αν και έκλεισε με μείωση κύκλου εργασιών 3,05%, στα 1,875 δισ. ευρώ, από 1,934 δισ. ευρώ το 2009. Στους νικητές συγκαταλέγονται η ΑΒ Βασιλόπουλος της βελγικής αλυσίδας Delhaize, που έκλεισε τη χρήση με άνοδο πωλήσεων 7,25%, στα 1,494 δισ. ευρώ, η Σκλαβενίτης, με ανάπτυξη της τάξης του 3,27%, ο Όμιλος Βερόπουλου με 1,82%, η Μετρό με 1,26%, αλλά και η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης, η οποία παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης κύκλου εργασιών 5,39%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς στην πρώτη τριάδα των αλυσίδων με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, συμπεριλαμβάνεται και η Lidl, παρά το γεγονός ότι δεν δημοσιεύει στοιχεία.

    [04] Επίθεση αυτοκτονίας με 65 νεκρούς στη Σομαλία

    Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίσθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα έξω από συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, δήλωσε ο συντονιστής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας.

    "Εχουμε περισυλλέξει 65 νεκρούς και 50 τραυματίες. Ορισμένοι βρίσκονται ακόμα στον τόπο της έκρηξης. Οι περισσότεροι έχουν υποστεί εγκαύματα", τόνισε ο Αλι Μούσε και υπογράμμισε ότι φοιτητές, στρατιώτες και πολίτες είναι μεταξύ των νεκρών.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες αλ-Σαμπάαμπ.

    "Ενας από τους μαχητές μας θυσιάστηκε για να σκοτώσει αξιωματούχους της μεταβατικής κυβέρνησης, στρατιώτες της Αφρικανικής Ενωσης και πληροφοριοδότες που βρίσκονταν στον περίβολο του κυβερνητικού κτιρίου μπροστά από το οποίο σημειώθηκε η επίθεση", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ισλαμιστών ανταρτών.

    [05] "Όχι" Καστανίδη στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

    Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που ζητεί η τρόικα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

    «Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να πάμε σε παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς η τρόικα φέρνει προς διαπραγμάτευση αιτήματα που εξάγονται από την Ελλάδα από συγκεκριμένους μη πολιτικούς παράγοντες», τόνισε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε:

    «Εάν η τρόικα είναι να ζητεί μέτρα που μειώνουν το βιοτικό επίπεδο σε πρωτόγνωρα επίπεδα για ευρωπαϊκή χώρα, τότε δεν έχουμε την ανάγκη των δανειστών. Μπορούμε να στραφούμε στον ελληνικό λαό -και ίσως είναι μια ιδέα που πρέπει να έχουμε προ οφθαλμών - και να του πούμε πολύ καθαρά: τα έσοδά μας είναι 54 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες μας πρέπει να είναι το ίδιο και όχι 110 δισ. που είναι σήμερα. Άρα λοιπόν μπορούμε να πάμε, αν θέλετε, σε όσες δαπάνες είναι τα έσοδά μας και αυτό σημαίνει ότι απεξαρτώμεθα από τις δανειακές ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε συνείδηση ότι μόνοι μας έχουμε επιλέξει το σοβαρότατο χαμήλωμα του βιοτικού επιπέδου».

    [06] Η Εκκλησία πρέπει να σταθεί δίπλα στο λαό, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Η Εκκλησία πρέπει να σταθεί δίπλα στο λαό που έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στη Ιερά Σύνοδο.

    Πρόσθεσε ότι περισσότερα είναι τα έξοδα απ' ό,τι τα έσοδα της Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, τα οικονομικά και τα προβλήματα και τις προοπτικές της Εκκλησίας.

    «Απαιτείται σωστή, αποτελεσματική και με κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα δικαίου θεραπεία των νοσηρών φαινομένων, αλλά και ενίσχυση της φυσικής κατάστασης και των πνευματικών και ηθικών αντισωμάτων για να μην είναι προσωρινά τα αποτελέσματα της θεραπείας, που ήδη είναι επώδυνη και καθόλου αναίμακτη», είπε ο αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν ασκεί πολιτική, είναι όμως υπεύθυνη για το ήθος των πολιτών τους οποίους οφείλει να εμπνέει και όταν είναι μέλη της να καθοδηγεί», προκειμένου «να ενισχυθούν οι προϋποθέσεις ώστε να μην είναι προσωρινές οι θεραπευτικές συνέπειες όσων μέτρων με πολύ πόνο και θυσίες υφίσταται ο λαός μας».

    [07] Ματαιώσεις πτήσεων της Olympic Air

    Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ματαιώνονται αύριο όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

    Επίσης τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης και άφιξης των πτήσεων:

    - 90. OA 439 Αθήνα - Λάρνακα, πτήση της Τρίτης 4/10/11, αναχώρηση 19:40 από Αθήνα και άφιξη Λάρνακα στις 21:20

    - 91. OA 2438 Eκτακτη πτήση Λάρνακα - Αθήνα στις 4/10/11, με αναχώρηση 22:00 από Λάρνακα και άφιξη στην Αθήνα στις 23:40

    Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 8018010101 (από σταθερό τηλέφωνο) και +302103550500 (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

    [08] Τέλος Οκτωβρίου οι συναντήσεις Μπαν Κι Μουν με Χριστόφια και Έρογλου

    Τα Ηνωμένα Εθνη οριστικοποίησαν τις συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Μπαν Κι-μουν με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου για ανασκόπηση της πορείας των συνομιλιών.

    Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ Αλεξάντερ Ντάουνερ ανακοίνωσε, ύστερα από σημερινή, νέα συνάντηση των κ.κ. Χριστόφια και Έρογλου, ότι οι συναντήσεις θα γίνουν στη Νέα Υόρκη στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

    Ο κ. Ντάουνερ δήλωσε επίσης ότι η κρίση που αντιμετωπίζει ο κ. Χριστόφιας, εξ αιτίας του πορίσματος για την έκρηξη στο Μαρί και των αξιώσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραίτησή του, δεν επηρεάζουν την πορεία των συνομιλιών.

    "Τα Ηνωμένα Εθνη δεν υπεισέρχονται σε θέματα πολιτικής των δύο πλευρών. Τα Ηνωμένα Εθνη πάντα θα έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα που βρίσκονται στην εξουσία και αν κάποιοι ζητούν την παραίτησή τους αυτό δεν αφορά τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά είναι εσωτερικό θέμα", είπε ο κ. Ντάουνερ,όταν ρωτήθηκε σχετικά.

    Είπε δε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο των σημερινών συνομιλιών.

    Σε ό,τι αφορά στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ντερβίς Ερογλου συναντήθηκαν για μια ώρα μόνο και ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στο πώς οι ηγέτες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, από σήμερα μέχρι τη συνάντησή τους με το Γενικό Γραμματέα στη Νέα Υόρκη.

    Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τη συζήτησή τους στην επόμενη συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή.

    [09] Περονόσπορος περιορίζει τη φετινή οινοπαραγωγή

    Σημαντικά μειωμένη αναμένεται ότι θα είναι η φετινή παραγωγή οίνου και ερώτημα είναι πως θα καλυφθεί η ζήτηση που σε ποσοστό 90% καλύπτεται από την εγχώρια προσφορά. Μάλιστα όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ (Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων) «εκφράζονται φόβοι για μαζικές εισαγωγές οίνων από τα βόρεια σύνορα της χώρας και δη από την Βουλγαρία και τα Σκόπια, αφού στην Ιταλία και την Ισπανία παρατηρείται άνοδος των τιμών και μικρότερη παραγωγή».

    Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις πρώτες συνολικές εκτιμήσεις που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η φετινή οινοπαραγωγή υπολογίζεται στα 2.450.000 HL (εκατόλιτρα), έναντι των 3.100.000 HL το 2010.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι η οινοπαραγωγή ήταν μειωμένη σε σχέση με το 2009 κατά 13%. Επιπλέον, η φετινή εκτίμηση για τα επίπεδα της οινοπαραγωγής παρουσιάζει μείωση της τάξης του 37% σε σχέση με την «κανονική» παραγωγή του 2008 (3.868.000 HL).

    Ο περονόσπορος έπληξε τις βασικές αμπελουργικές περιοχές με αποτέλεσμα το λευκό σταφύλι να είναι δυσέρευτο φέτος. Έμποροι και οινοποιοί στράφηκαν στην περιοχή της Αχαΐας, η οποία έμεινε αλώβητη από την επιδρομή του περονόσπορου και έτσι το παραγωγικό της δυναμικό ως προς τον όγκο δεν παρουσιάζει προβλήματα.

    Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ, η υψηλή ζήτηση λευκών σταφυλιών τις τελευταίες μέρες του τρύγου, έφτασε κατά περίπτωση την τιμή του Ροδίτη στην Αχαΐα και στα 0,35 ευρώ το κιλό, όταν το Σαββατιανό της Αττικής πληρωνόταν στα 0,25 ευρώ το κιλό. Τουλάχιστον φέτος δεν υπήρξαν βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια του τρυγητού, γεγονός που θα επιδείνωνε την ήδη ρευστή κατάσταση.

    [10] Εκτός προπονήσεων για μια εβδομάδα ο Κοτσόλης

    Πρόβλημα τραυματισμού με τον Στέφανο Κοτσόλη προέκυψε στον Παναθηναϊκό.

    Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» υπέστη τράβηγμα στον δεξιό τετρακέφαλο και αναμένεται να μείνει περίπου μία εβδομάδα εκτός προπονήσεων, όμως η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής λογικά του δίνει το χρόνο να αποθεραπευτεί και να είναι έτοιμος στις 16/10, όταν οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Ξάνθη.

    Οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού γίνονται βεβαίως με πολλές απουσίες, καθώς λείπουν οι διεθνείς Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Κουίνσι, Ρούντολφ, Μαυρίας και Λαγός, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν οι τραυματίες Πετρόπουλος, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος και θεραπεία ο Σεϊταρίδης.

    [11] Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Αντρέι Κιριλένκο

    Μεταγραφή «βόμβα» για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία κατάφερε να επαναπατρίσει τον Αντρέι Κιριλένκο.

    Ο Ρώσος σούπερ σταρ επέστρεψε στην «ομάδα του στρατού» μετά από δέκα χρόνια σπουδαία σημαντικής καριέρας στο ΝΒΑ (Γιούτα Τζαζ) και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο ηγέτης της εθνικής Ρωσίας έχει, πάντως, το δικαίωμα όταν λήξει το λοκ άουτ και έχει κάποια καλή πρόταση από το ΝΒΑ να επιστρέψει στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    «Είμαι πανευτυχής που επιστρέφω στην ομάδα που πέρασα τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου. Είναι χαρά μου που θα έχω την ευκαιρία να παίξω μπροστά στους Ρώσους φιλάθλους, τους φίλους και τους συγγενείς μου. Η ΤΣΣΚΑ έχει μία πολύ δυνατή ομάδα, εξαιρετικό προπονητή και σπουδαίους παίκτες», δήλωσε σχετικά ο Κιριλένκο.

    [12] Ο Καπαρός "διάδοχος" του Λάουντρουπ στη Μαγιόρκα

    Ο Χοακίν Καπαρός είναι, και επίσημα, ο εκλεκτός της διοίκησης της Μαγιόρκα για να αντικαταστήσει τον Μίκαελ Λάουντρουπ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

    Η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου ήρθε σε συμφωνία με τον Καπαρός και ανακοίνωσε την πρόσληψη του.

    Η Μαγιόρκα είναι χωρίς προπονητή μετά την παραίτηση του Λάουντρουπ, ο οποίος διαφώνησε με τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας σε θέματα μεταγραφικής πολιτικής και αποχώρησε από την τεχνική της ηγεσία.

    [13] Στην Ούνιξ Καζάν ο Λιν Γκριρ

    Στο δυναμικό της Ούνιξ Καζάν ανήκει και επισήμως από σήμερα ο Λιν Γκριρ, ο οποίος ανακοινώθηκε από τη ρωσική ομάδα.

    Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ αποκτήθηκε από την Φενερμπαχτσέ / Ούλκερ, με την οποία είχε πέρυσι μέσο όρο στην Ευρωλίγκα 5 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα.

    Ο γνώριμός μας από τη θητεία του σε Ολυμπιακό και Νήαρ Ηστ αποτελεί τον πέμπτο νεοαποκτηθέντα παίκτη της Ούνιξ με εμπειρία από την Ευρωλίγκα, μετά τους Μάικ Ουίλκινσον, Αλεξέι Ζαβρασένκο, Χένρι Ντόμερκαντ και Νέιθαν Τζαουάι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 October 2011 - 12:29:40 UTC