Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώνονται οι καταλήψεις σε ΑΕΙ, αυξάνονται στα σχολεία
  • [02] "Σκίτσα της Αθήνας που πέρασε"
  • [03] Μπαράζ ληστειών σε σπίτια ηλικιωμένων και καταστήματα
  • [04] 'Ετοιμος ο Βγενόπουλος να δωρίσει τις μετοχές του στον ΠΑΟ
  • [05] Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2011
  • [06] Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη η Αθήνα
  • [07] Δεν θα δοθεί παράταση για την απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ, δήλωσε ο Ρ. Σπυρόπουλος
  • [08] Aναπροσαρμογή επιτοκίων χορηγήσεων και δανείων ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα
  • [09] Σε 3 ερευνητές του ανοσοποιητικού το Νόμπελ Ιατρικής 2011
  • [10] Σε νέες έρευνες το τουρκικό "Πίρι Ρέις"
  • [11] Ζιντάν: «Γιατί όχι προπονητής στην εθνική Γαλλίας ποδοσφαίρου;»
  • [12] Χωρίς Φέρντιναντ και Τζέραρντ η εθνική Αγγλία ποδοσφαίρου

  • [01] Μειώνονται οι καταλήψεις σε ΑΕΙ, αυξάνονται στα σχολεία

    Στα 96 μειώθηκαν τα υπό κατάληψη τμήματα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές, ωστόσο το πρόβλημα της λειτουργίας των πανεπιστημίων, καθίσταται πλέον επιτακτικό.

    Η Εκτελεστική Γραμματεία της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ ) σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει φθάσει σε κομβικό σημείο, καθώς «ο χρόνος για την Εξεταστική Περίοδος του Σεπτεμβρίου έχει εξαντληθεί και άμεσα- σύμφωνα με την παράδοση και το πρόγραμμα- πρέπει να ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά», σημειώνοντας πως πολλές σχολές παραμένουν κλειστές παρά τις αντίθετες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών τους «με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για την ακαδημαϊκή τους λειτουργία, τους φοιτητές τους (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο», και αναφέρουν ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται αδιαφορία, ανοχή, αν όχι και ενθάρρυνση σε τέτοιες ενέργειες εκ μέρους θεσμικών οργάνων των Ιδρυμάτων!»

    Οι καθηγητές της ΚΙΠΑΝ τονίζουν ότι η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στα ΑΕΙ δεν εξαντλείται στο θεσμικό πλαίσιο, αλλά απαιτεί ένα πακέτο παρεμβάσεων και συνοδευτικών μέτρων, με κεντρικούς άξονες την ορθολογικά διαμορφωμένη χρηματοδότηση, την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας, την προσέλκυση νέων επιστημόνων, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη διασφάλιση ενός αποδεκτού επιπέδου αμοιβών, και καλούν τους συναδέλφους τους αλλά και τους φοιτητές «να αντιδράσουν σε αυτή την πορεία της πλήρους κατάρρευσης του δημόσιου ακαδημαϊκού συστήματος της χώρας», ώστε «να επανέλθουν τα ιδρύματα σε συνθήκες ομαλής και πλήρους λειτουργία».

    Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

    Την ίδια ώρα όμως, αυξάνονται οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια που έχουν φθάσει, σύμφωνα με τους μαθητές, στα 648 σ΄ ολόκληρη τη χώρα.

    Οι μαθητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις, προβάλλοντας ως κύριο αίτημα την έλλειψη των βιβλίων, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση εξομαλύνεται γοργά, καθημερινά, αφού αποστέλλονται τα βιβλία στις διευθύνσεις εκπαίδευσης μαζικά.

    [02] "Σκίτσα της Αθήνας που πέρασε"

    Μια Αθήνα διαφορετική, με όψη ανθρώπινη και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της, επιχειρεί να ''αναβιώσει'' ο σκιτσογράφος Γιώργος Ψαρρόπουλος στην έκθεση με τίτλο «Σκίτσα της Αθήνας που πέρασε», που εγκαινιάζεται στις 5 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία-Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

    Ο Γιώργος Ψαρρόπουλος ανήκει στην κατηγορία των τελευταίων δανδήδων αυτής της πόλης. Αθηναίος στην καταγωγή, γεννημένος στο «μοναδικό χωριό» της Αθήνας, το Γκαζοχώρι, όπως το αποκαλεί, (σημερινή Τεχνόπολη-Γκάζι), ανέτρεξε σε βιβλία και καρτ- ποστάλ για να ανακαλύψει την πόλη όπως την αγάπησαν οι παλαιότερες γενιές.

    Βρήκε τα μικρά μυστικά αγαλμάτων και κτιρίων και φρόντισε να τα αναδείξει μέσα απο κειμενο-λεζάντες που συνοδεύουν τα σκίτσα στην έκθεση.

    Η οδός Ερμού του 1910 και η Πλατεία Συντάγματος του 1932, η οδός Θέσπιδος (γύρω από την Ρωμαϊκή Αγορά), δρόμοι που συνέβαλαν στην οικοδόμηση του προσώπου της νεότερης Ελλάδας, με κορυφαίο παράδειγμα την ανέγερση του ξενοδοχείου Χίλτον, αλλά και τα παραπήγματα της άλλοτε προσφυγικής γειτονιάς πίσω από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι μερικοί από τους δρόμους.

    Δεκαεφτά μέρες έμεινε κρατούμενος στις φυλακές της Μπουμπουλίνας, επί χούντας. «Και τις 17 έτρωγα ξύλο από τον Σμαϊλη» θυμάται με χιούμορ και συγκίνηση, με την ίδια ευκολία που θυμάται τα 27 χρόνια που εργάστηκε στο Τμήμα Ποινικής Δίωξης στην Εισαγγελεία, την περίοδο που εργάστηκε στο ΙΚΑ, ως διευθυντής, αλλά και τα πολύ νεανικά χρόνια κοντά στον Παναγιώτη Τέτση που του έμαθε «τα βασικά για να σκιτσάρει». «Σκληρός, άτεγκτος και ακριβοδίκαιος», λέει για τον δάσκαλο Τέτση, ο σκιτσογράφος. 'Ενα μικρό βιβλίο στο Μοναστηράκι, το 2005, ήταν «το μαγγάλι με τα κάρβουνα» για να ξεκινήσει να σκιτσάρει και να μην σταματήσει ποτέ, έκτοτε.

    Το αγαπημένο του σκίτσο είναι αυτό του Τσε Γκεβάρα με μπερέ, που παραπέμπτει στον Αραφάτ και διευκρινίζει ότι «εν αρχή είναι το να αποδώσεις σωστά τα μάτια. Αυτά ψάχνω και αυτά προσπαθώ να απεικονίσω σωστά».

    Μεγάλη αγάπη έχει επίσης στα σκίτσα του, και για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του Παναθηναϊκού Φέρεντς Πούσκας που αγωνίστηκε στο Γουεμπλεΐ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

    [03] Μπαράζ ληστειών σε σπίτια ηλικιωμένων και καταστήματα

    Τέσσερις ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων -εκ των οποίων η μία εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια- μία αιματηρή ληστεία σε ανθοπωλείο, δύο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, μέσα σε μισή ώρα, από τους ίδιους δράστες και άλλες παρόμοιες επιθέσεις, σημειώθηκαν από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί στην Αττική.

    Τα ξημερώματα συνελήφθηκαν από αστυνομικούς στα Άνω Λιόσια δύο Ρομά, 17 και 18 ετών, οι οποίοι, λίγο νωρίτερα, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους που διαφεύγουν, λήστεψαν 78χρονη μέσα στο σπίτι της, στην οδό Πάρνωνος 440.

    Οι δράστες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη γυναίκα με την απειλή μαχαιριού και της άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά.

    Οι δύο συλληφθέντες εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλα παρόμοια αδικήματα.

    Εξάλλου, χτες στις 10.30 το βράδυ στο Κορωπί, τρεις άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι 62χρονου, ο οποίος καθόταν την ώρα εκείνη στην αυλή, τον οδήγησαν με την απειλή μαχαιριού στο εσωτερικό και του πήραν 3.000 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή.

    Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τρεις άλλοι ληστές, χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού 79χρονου στην Βαρυμπόμπη και όταν εκείνος τους άνοιξε, τον ακινητοποίησαν με σωματική βία και πιστόλι και του άρπαξαν δύο χρυσά σκουλαρίκια που βρήκαν στο σπίτι.

    Στην Αρτέμιδα, στις 3.30 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο σπιτιού που μένει μόνη 79χρονη, την ακινητοποίησαν με σωματική βία και της άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα λαιμού.

    Στις 8.30 χτες το βράδυ στις Αχαρνές, στην οδό Αγ. Διονυσίου, άγνωστος εισήλθε σε ανθοπωλείο, τραυμάτισε με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη, ελαφρά στα χέρια, όταν αυτός αντιστάθηκε και αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

    Γύρω στα μεσάνυχτα, δύο δράστες που εμφανίστηκαν ως πελάτες, με διαφορά μισής ώρας, στην οδό Αργένους και στην οδό Μυκάλης στη Νέα Ιωνία, αφαίρεσαν με την απειλή πιστολιού τις εισπράξεις από δύο οδηγούς ταξί.

    Χτες το απόγευμα, δύο ένοπλες γυναίκες εισέβαλαν σε κατάστημα εταιρείας μεταφοράς δεμάτων, ιδιοκτησίας αλλοδαπής και με την απειλή των πιστολιών που κρατούσαν αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

    [04] 'Ετοιμος ο Βγενόπουλος να δωρίσει τις μετοχές του στον ΠΑΟ

    Την αποτυχία της προσπάθειας του για πιο ενεργή ανάμειξη στα διοικητικά του Παναθηναϊκού ομολόγησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με νέα του σημερινή ανακοίνωση, και εύχεται οι άλλες προτάσεις για την αγορά της ΠΑΕ να είναι πραγματικές και να υλοποιηθούν. Μάλιστα δηλώνει έτοιμος ακόμη και να παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές του στο νέο επενδυτή. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η πρωτοβουλία μου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με αποτυχία. Σήμερα, όπως εμφανίζεται τουλάχιστον, υπάρχουν πλέον και άλλες προτάσεις που μιλούν όχι για απλή σωτηρία αλλά για ένα εξαιρετικό μέλλον για την ομάδα μας. Εύχομαι να είναι πραγματικότητα και να υλοποιηθούν.

    Προφανώς, για το καλό του Παναθηναϊκού, είμαι έτοιμος να συμπράξω με όποιο τρόπο επιθυμεί οποιοδήποτε σοβαρός επενδυτής: Από την δωρεάν παραχώρηση των μετοχών μου μέχρι τη συμμετοχή μου σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.»

    [05] Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2011

    To Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ) και τα Ινστιτούτα της Αθήνας, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ινστιτούτο Γκαίτε, Ινστιτούτο Θερβάντες και Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, απένειμαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2011 σε μεταφραστές της αγγλόφωνης, γαλλόφωνης, ισπανόφωνης, γερμανόφωνης και ιταλικής λογοτεχνίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης. Τα βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης είχαν θεσμοθετηθεί το 2007 με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι λαοί της Ευρώπης και οι κουλτούρες τους.

    Τα βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2011 έλαβαν οι:

    Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης αγγλόφωνης λογοτεχνίας για το βιβλίο Χαμένοι του Daniel Mendelsohn των εκδόσεων Πόλις.

    Γιάννης Χάρης, Βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης γαλλόφωνης λογοτεχνίας για το βιβλίο Συνάντηση του Milan Kundera από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

    Αλέξανδρος Ίσαρης, Βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης γερμανικής λογοτεχνίας για το βιβλίο Επιστολές σε έναν νεαρό ποιητή του Rainer Maria Rilke των εκδόσεων Αρμός.

    Βασιλική Κνήτου, Βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης ισπανόφωνης λογοτεχνίας για το βιβλίο Η χρονιά της ερήμου του Pedro Mairal από τις εκδόσεις Πόλις.

    Κούλα Καφετζή, Βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης ιταλικής λογοτεχνίας για το βιβλίο Δελφοί του Sandro Dell' Orco από τις εκδόσεις Μελάνι.

    Χορηγός των φετινών βραβείων ήταν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διεθνών Κέντρων Μετάφρασης, το οποίο αποφάσισε να υποστηρίξει τα βραβεία ως κίνηση αλληλεγγύης προς τους έλληνες μεταφραστές. Η διευθύντρια του ΕΚΕΜΕΛ Ελένη Ζέρβα τόνισε στην παρέμβαση της ότι "είναι η άλλη πλευρά της Ευρώπης, η πραγματικά ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και έτσι τα φετινά βραβεία ΕΚΕΜΕΛ έχουν ευρωπαϊκή διάσταση με όλη τη σημασία του όρου".

    [06] Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη η Αθήνα

    [07] Δεν θα δοθεί παράταση για την απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ, δήλωσε ο Ρ. Σπυρόπουλος

    Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο, το οποίο είχε τεθεί και έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

    Μιλώντας το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο διοικητής του ΙΚΑ πρόσθεσε ωστόσο, ότι όσοι θελήσουν να απογραφούν στις Τράπεζες σήμερα και αύριο θα συμπεριληφθούν στον σχετικό κατάλογο, αφού το ΙΚΑ θα παραλάβει τις εγγραφές από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, όσοι τελικά δεν απογραφούν είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι είτε δια πληρεξουσίων, δε χάνουν το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα καθυστερήσουν να πληρωθούν τη σύνταξη του Νοεμβρίου.

    Στόχος του μέτρου της απογραφής είναι να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο συνέχισης της είσπραξης των συντάξεων μετά τον θάνατο του δικαιούχου.

    Από την έναρξη της διαδικασίας απογραφής την 1η Ιουλίου, έως και λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

    [08] Aναπροσαρμογή επιτοκίων χορηγήσεων και δανείων ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα

    Tην αναπροσαρμογή επιτοκίων χορηγήσεων και δανείων, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα.

    Ειδικότερα, το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων από 7,05% αυξάνεται σε 7,06%, το βασικό επιτόκιο στεγαστικών από 5,55% σε 5,56%, το προνομιακό επιτόκιο χορηγήσεων από 6,55% σε 6,56% και το βασικό επιτόκιο καταναλωτικών από 11,19% σε 11,20%.

    Το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας Hellenicard VISA (κλασική) από 15,55% σε 15,56% και το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας Hellenicard VISA (χρυσή) από 15,05% σε 15,06%

    [09] Σε 3 ερευνητές του ανοσοποιητικού το Νόμπελ Ιατρικής 2011

    Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2011 κέρδισαν ο Αμερικανός Μπρους Μπέτλερ, ο Λουξεμβούργιος Ζιλ Χόφμαν και ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή Νόμπελ.

    Οι τρεις βραβεύονται για τις εργασίες τους πάνω στα ανοσοποιητικά συστήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής.

    "Οι φετινοί Νομπελίστες προκάλεσαν μια επανάσταση στον τρόπο που κατανοούμε το ανοσοποιητικό σύστημα ανακαλύπτοντας τις αρχές που αποτελούν τα κλειδιά για την ενεργοποίησή του", σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής.

    "Οι κκ. Μπέτλερ και Χόφμαν μοιράζονται το μισό βραβείο για τις εργασίες τους στο έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο κ. Στάινμαν ανταμείβεται για τις εργασίες του στο προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα", διευκρινίζει η επιτροπή.

    Η Ιατρική άνοιξε την αυλαία των βραβείων Νόμπελ για το 2011 και αν τα Νόμπελ Ειρήνης και Λογοτεχνίας λογικά θα ακολουθήσουν την επικαιρότητα και την Αραβική Άνοιξη, αυτό της Οικονομία θα μείνει μακριά από την επιρροή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

    Ακολουθούν τα Νόμπελ Φυσικής και Χημείας την Τρίτη και την Τετάρτη, αυτό της Λογοτεχνίας την Πέμπτη, της Ειρήνης της Παρασκευή στο Όσλο και της Οικονομίας στις 10 Οκτωβρίου.

    Για το Νόμπελ Ειρήνης οι υποψήφιοι είναι 241--αριθμός ρεκόρ. Το 2010 με το βραβείο τιμήθηκε ο κινέζος διαφωνών Λιού Σιαμπό.

    [10] Σε νέες έρευνες το τουρκικό "Πίρι Ρέις"

    Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" θα πραγματοποιήσει νέες έρευνες σε νέες συντεταγμένες που του έχουν δοθεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι το σκάφος ολοκληρώνοντας τις έρευνές του θα επιστρέψει σήμερα στη βάση του.

    Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο Γιλντίζ είπε ότι το σκάφος "θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες". Τόνισε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα αξιολογηθούν από την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας και επεσήμανε ότι "από τις σεισμικές έρευνες μπορεί και να μην προκύψουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Κάθε σεισμική έρευνα δεν είναι απαραίτητο να καταλήγει στην εξεύρεση πετρελαίου ή φυσικού αερίου".

    [11] Ζιντάν: «Γιατί όχι προπονητής στην εθνική Γαλλίας ποδοσφαίρου;»

    Ο Ζινεντίν Ζιντάν προετοιμάζεται για να δώσει εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσει δίπλωμα προπονητικής και με αφορμή αυτό το γεγονός, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Parisien», όπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική Γαλλίας στο μέλλον.

    «Γιατί όχι; Δεν θα ήταν άσχημο. Ολα είναι πιθανά στην ζωή», δήλωσε με νόημα ο «Ζιζού», ενώ αναφερόμενος στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, σχολίασε: «Χρειάζονται χρόνο. Το θέμα είναι εάν έχουμε τον κατάλληλο ομοσπονδιακό τεχνικό. Και η απάντηση είναι ναι. Ζητάμε από τον Λοράν να δημιουργήσει μία ομάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Και δεν τα πηγαίνει άσχημα».

    Παράλληλα, ο κορυφαίος μέσος που ανέδειξε το γαλλικό ποδόσφαιρο και ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ιστορία, αναφέρθηκε και σε παίκτες των «τρικολόρ», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μπενζεμά είναι ο πιό ταλαντούχος παίκτης της εθνικής. Ομως πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος για να παίζει και δυστυχώς αποκλείστηκε από τους προσεχείς αγώνες. Επίσης, ο Νασρί δεν είναι πάντα άριστος, όμως έχει κάνει καλά παιχνίδια. Ομως δεν έχει σταθερότητα στην απόδοση του. Χρειάζεται στήριξη, αφού είναι πολύ ποιοτικός, όπως ο Μπενζεμά και ο Ριμπερί».

    [12] Χωρίς Φέρντιναντ και Τζέραρντ η εθνική Αγγλία ποδοσφαίρου

    Χωρίς τους τραυματίες, Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ) θα παραταχθεί την Παρασκευή, η εθνική Αγγλίας στο, εκτός έδρας, παιχνίδι με την αντίστοιχη του Μαυροβουνίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2012.

    Οι δύο Αγγλοι διεθνείς δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν την εθνική ομάδα της χώρας τους και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φάμπιο Καπέλο, τους απέκλεισε από την αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 October 2011 - 10:29:44 UTC