Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ...υπάλληλος ήταν ληστής με λεία 1,5 εκατ. ευρώ!

  • [01] Ο ...υπάλληλος ήταν ληστής με λεία 1,5 εκατ. ευρώ!

    Μεγάλη ληστεία με λεία που πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε στις 16:43 το απόγευμα στο υποκατάστημα της ALPHA BANK, μέσα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που απασχολεί σοβαρά τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, άτομο που ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνεί από τα κεντρικά της εταιρείας ERGO τηλεφώνησε στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο αεροδρόμιο και μίλησε με γυναίκα υπάλληλο στην οποία είπε ότι την Κυριακή θα πήγαιναν δύο υπάλληλοι της εταιρείας ERGO οι οποίοι θα είχαν κάρτα της εταιρείας και θα φορούσαν μπλε φόρμες προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο υποκατάστημα. Μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία των ατόμων που θα εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.

    Σημειώνεται ότι το υποκατάστημα στο αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό την Κυριακή μέχρι τις 16:00 το απόγευμα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

    Στις 16:43 και αφού είχε κλείσει η τράπεζα για το κοινό εμφανίστηκε ένας άνδρας με μπλε φόρμα κρατώντας εργαλειοθήκη έδειξε κάρτα της εταιρείας ERGO και έδωσε τα στοιχεία που είχαν αναφερθεί στο τηλεφώνημα πείθοντας έτσι τους υπαλλήλους να τον αφήσουν να μπει. Έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα μέτρο και προσποιήθηκε ότι μετρούσε τους χώρους της τράπεζας μέχρι που έφτασε στο χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους ζητώντας τους τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου.

    Οι υπάλληλοι αρχικά αντέδρασαν και αρνήθηκαν αλλά υπό την απειλή του όπλου αναγκάστηκαν να υπακούσουν. Ο άγνωστος άνδρας άνοιξε το χρηματοκιβώτιο έβγαλε 3 μεγάλες τσάντες από την εργαλειοθήκη και τις γέμισε με χρήματα. Στη συνέχεια έδεσε τους τρεις υπαλλήλους και αμέσως μετά έτρεξε στην έξοδο,όπου σύμφωνα με μία μαρτυρία επιβιβάσθηκε σε ταξί και εξαφανίστηκε.

    Οι υπάλληλοι κατάφεραν να λυθούν αρκετή ώρα αργότερα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

    Η Ασφάλεια χαρακτηρίζει "περίεργη" την υπόθεση και ερευνά αν πράγματι το τηλεφώνημα έγινε από την εταιρεία ERGO ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 October 2011 - 20:29:34 UTC