Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η σημερινή
  • [03] "Ο κόσμος ολόκληρος περιμένει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση"
  • [04] Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε κονδύλι για να συνεχιστεί η λειτουργία της κυβέρνησης
  • [05] «Συν-ύπαρξη» για τα θύματα της κρίσης
  • [06] Καταστράφηκε, μετά από έκρηξη, αιγυπτιακός αγωγός φυσικού αερίου
  • [07] Στην ηθοποιό Κατερίνα Ευαγγελάτου το βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή"
  • [08] Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να αγοράσει ομόλογα του EFSF
  • [09] Tουρκικό πλοίο ξεκίνησε έρευνες για φυσικό αέριο κοντά στην Κύπρο
  • [10] Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη "τρομάζει τον κόσμο" λέει ο Ομπάμα
  • [11] Νέο βιβλίο Μ.Θεοδωράκη «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή»

  • [01] Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

    Κρίσιμη ψηφοφορία πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία, ενώ χαρακτήρισε ως άτακτα φορολογικά γιουρούσια την \"εθνική φορολογική μεταρρύθμιση\".

    [02] Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η σημερινή

    Με φόντο το νέο ιστορικό ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων, γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία είναι αφιερωμένη στη σύνδεση των πολιτισμών, αποτελώντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σημειωθεί ο ρόλος του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα στην επικοινωνία των πολιτισμών και των λαών.

    «Χάρη στον τουρισμό, εκατομμύρια άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς έρχονται σε επαφή σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai και εστιάζοντας στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τονίζει ότι «η αλληλεπίδραση αυτή μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και τρόπου ζωής αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία στην αναβάθμιση της ανοχής, του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης».

    Την προηγούμενη χρονιά 940 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν σε διαφορετικά μέρη από τη χώρα τους, γνωρίζοντας νέους κόσμους και πολιτισμούς. Αυτή ακριβώς την προσέγγιση των ταξιδιωτών με το διαφορετικό είναι που εορτάζει η αυριανή ημέρα, η οποία στοχεύει στην διεύρυνση της αντίληψης των αξιών της πολιτισμικής ποικιλότητας.

    Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην αιγυπτιακή πόλη Ασουάν, όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες μιας υψηλού επιπέδου ομάδας προβληματισμού (Think Tank) από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού, ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι θα εξετάσουν το ρόλο του τουρισμού στην οικοδόμηση της κατανόησης, του σεβασμού και της ανοχής σε όλο τον κόσμο.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και σκοπός της είναι να προωθήσει τη σημασία του τουρισμού στον κόσμο σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δράσης.

    [03] "Ο κόσμος ολόκληρος περιμένει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση"

    Ο κόσμος ολόκληρος μετέφερε στους ευρωπαίους ηγέτες το μήνυμα ότι αποτελεί δική τους ευθύνη η ανάσχεση της κρίσης χρέους, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, προσθέτοντας ότι εκείνοι ανταποκρίθηκαν.

    \"Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακού, άκουσαν ολόκληρο τον κόσμο να λέει ότι οφείλουν να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουν τη διαβεβαίωση ότι προτίθενται και έχουν την ικανότητα να ανασχέσουν την κρίση\", δήλωσε ο Τίμοθι Γκάιτνερ.

    Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ουάσινγκτον το σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ομάδας των 20, οι Ευρωπαίοι επέμειναν να υπερασπίζονται το σχέδιο που εκπονήθηκε στις 21 Ιουλίου: εκτός του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 160 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο εξουσιοδοτείται για την αγορά δημοσίου χρέους. Πολλοί όμως πιστεύουν ότι υπάρχει επίσης ανάγκη για την ενίσχυση των πόρων του, οι οποίοι περιορίζονται σήμερα στα 440 δισεκατομμύρια ευρώ, πράγμα που θεωρείται δύσκολο εξαιτίας της αντίθεσης γερμανών αξιωματούχων, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Άλλο πρόβλημα που ενισχύει την νευρικότητα στις αγορές είναι το γεγονός ότι το σχέδιο της 21ης Ιουλίου δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. Θα έχει τεθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, διαβεβαίωσαν στην Ουάσινγκτον οι Ευρωπαίοι.

    Σύμφωνα με τον Τίμοθι Γκάιτνερ, η ευρωπαϊκή κρίση \"έχει αρχίσει να πλήττει την οικονομική ανάπτυξη παντού, σε χώρες τόσο απομακρυσμένες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία και η Κορέα: (οι Ευρωπαίοι) άκουσαν από εμάς το μήνυμα που ακούν από παντού: ότι είναι καιρός να αναλάβουν δράση\".

    Και από την άποψη αυτή, \"τούς ακούσαμε να διακηρύττουν σε συνεδριάσεις και δημόσια ότι το αναγνωρίζουν, ότι έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη για την ενίσχυση των ενεργειών τους...θα χρειασθεί να το υποστηρίξουν αυτό με ένα πολύ πιο ισχυρό οικονομικό πλαίσιο\", δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

    [04] Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε κονδύλι για να συνεχιστεί η λειτουργία της κυβέρνησης

    Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε συμβιβαστική πρόταση για την αποφυγή της παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, έπειτα από πολυήμερη αντιπαράθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών για τους τρόπους χρηματοδότησης των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

    Οι γερουσιαστές ενέκριναν με 79 ψήφους υπέρ και 12 κατά το νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

    Σημείο τριβής ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς ήταν μία ρύθμιση που είχε ψηφισθεί από την ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Βουλή των Αντιπροσώπων και προέβλεπε ότι κονδύλι βοήθειας ύψους 3,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που προορίζεται για τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές θα χρηματοδοτηθεί μέσω της περικοπής δαπανών από προγράμματα καθαρής ενέργειας.

    Στη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν την πλειοψηφία, ενέκριναν τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μέχρι τις 18 Νοεμβρίου από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και μεμονωμένα το κονδύλι βοήθειας προς τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές των ΗΠΑ, εγγράφοντάς το στον προϋπολογισμό του 2012, χωρίς να υπάρξει περικοπή δαπανών.

    \"Η συμβιβαστική αυτή λύση θα ικανοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς...θα ικανοποιήσει τους Δημοκρατικούς. Είναι μία νίκη για όλους\", δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Τζον Ριντ.

    [05] «Συν-ύπαρξη» για τα θύματα της κρίσης

    «Ο ένας είναι ένας μαζί με τους άλλους. Μόνος του είναι κανένας». Αυτή η φράση του ποιητή Αντόνιο Πόρτσια, είναι το κεντρικό σύνθημα του δικτύου αλληλεγγύης «Συν-Ύπαρξη», στο οποίο εδώ και περίπου έναν χρόνο περισσότεροι από 100 ειδικοί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε ανέργους, αστέγους, σε άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, σε ανασφάλιστους, και γενικά σε οποιονδήποτε υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή εθνικότητας.

    Μία ομάδα έμπειρων ψυχιάτρων, ψυχολόγων, συμβούλων, καλλιτεχνών, καθηγητών και δασκάλων, στηρίζει έμπρακτα ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση, με προγράμματα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και νομικής υποστήριξης, φιλοδοξώντας, όπως λένε οι επικεφαλής του, «να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε «Συν - Ύπαρξη» που θα φροντίσουμε να ρεύσει ελεύθερα και ανεμπόδιστα, όπως της αξίζει και όπως αξίζει σε όλους μας».

    «Στόχος μας είναι η απορρόφηση της απομόνωσης και του φόβου, που μουδιάζει και ακινητοποιεί τις καρδιές, καθιστώντας αυτές ανήμπορες ν? αντιδράσουν στις προκλήσεις της καθημερινότητας, όπως επίσης και η ενστάλαξη της ελπίδας και της θέλησης για ζωή», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπεύθυνη του δικτύου, γιατρός -ψυχοθεραπεύτρια, Λίντα Κάραλη.

    Εξηγεί δε, ότι «οι άνθρωποι που απευθύνονται σε εμάς είναι ηλικίας από 14 έως 50 χρόνων. Παρουσιάζουν κυρίως συμπτώματα κατάθλιψης, κρίσεις πανικού, ακόμα και αυτοκτονικού ιδεασμού», καθώς όπως αναφέρει, πολλοί από αυτούς έχουν παραλύσει ψυχολογικά, εξαιτίας του φόβου και της ανασφάλειας που βιώνουν, λόγω της κρίσης και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής.

    Σημαντικό θεωρείται το γεγονός του μεγάλου ποσοστού πτυχιούχων, ηλικίας 24 έως 30 χρόνων, που απευθύνεται στη «Συν-Ύπαρξη», αφού, όπως τονίζει η κ. Κάραλη, «δεν βλέπουν καμία προοπτική σε σχέση με την επαγγελματική τους αποκατάσταση και είναι βαθύτατα καταθλιπτικοί», και συμπληρώνει ότι «τους παρέχεται ουσιαστική βοήθεια και τους δίνεται η απαραίτητη ώθηση προκειμένου να βρουν και να βαδίσουν αληθινούς δρόμους, χωρίς φόβο».

    Παράλληλα, υποστηρίζονται σε ψυχολογικό, αλλά και νομικό επίπεδο, κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, όπως μία νεαρή άστεγη μητέρα και το 12χρονο παιδί της, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενώνα της Πρόνοιας και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης.

    Το άτομο που θα απευθυνθεί στο δίκτυο θα τύχει ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης, σε πρώτο στάδιο, στη συνέχεια θα συμμετέχει σε ομαδικές ψυχοθεραπείες, ενώ σε ένα τρίτο στάδιο θα διευρύνει τη θεραπεία του με καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Παράλληλα, θα έχει συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και νομική υποστήριξη, χωρίς απολύτως καμία οικονομική συνδρομή.

    Στόχος του δικτύου, η έδρα του οποίου βρίσκεται στην Καλλιθέα, είναι να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, ενώ ξεκινούν άμεσα εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα για εφήβους, γονείς και καθηγητές σε σχολεία, όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας.

    Οι «πόρτες» του δικτύου είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε χρειάζεται υποστήριξη, καθώς όπως λένε τα μέλη του: «Δεν είναι ντροπή, ούτε αρρώστια η απλή ανάγκη να εκφράσει κανείς την απόγνωση, το άγχος και τη μοναξιά που βιώνει καθημερινά. Μία μοναξιά γνώριμη σε όλους μας».

    Τα μέλη του δικτύου «Συν-Ύπαρξη» προτρέπουν όλους εκείνους που θέλουν, να μοιραστούν μαζί τους σκέψεις, συναισθήματα, δυσκολίες, αδιέξοδα, ψυχολογικά προβλήματα, σ? ένα κλίμα αποδοχής, ελεύθερο από οποιεσδήποτε διακρίσεις ή χρηματική διαμεσολάβηση.

    Το τηλέφωνο επικοινωνίας του δικτύου «Συν-Ύπαρξη» είναι το 210 72 37 863 και το e -mail: info@syn-yparxi.gr. Ημέρες και ώρες επικοινωνίας, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00. Σάββατο από 9:00 έως 16:00. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στον ιστότοπο: www.syn-yparxi.gr.

    [06] Καταστράφηκε, μετά από έκρηξη, αιγυπτιακός αγωγός φυσικού αερίου

    Αιγυπτιακός αγωγός φυσικού αερίου στο Σινά, που προμήθευε το Ισραήλ και την Ιορδανία, καταστράφηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

    Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, η έκρηξη έγινε στη δυτική πλευρά της πόλης αλ Αρίς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι φωτιά ύψους πλέον των δεκαπέντε μέτρων τύλιξε τον αγωγό. Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά.

    [07] Στην ηθοποιό Κατερίνα Ευαγγελάτου το βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή"

    Στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, για τη δουλειά της στο θέατρο, απονεμήθηκε το βραβείο \"Ελευθερία Σαπουντζή\" για το 2011, στην 6η κατά σειρά εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας τιμώντας την μνήμη της ηθοποιού.

    Η νεαρή ηθοποιός και σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάτου διακρίθηκε ανάμεσα στις Μαρίνα Ασλάνογλου, Γιολάντα Μαρκοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα και Αργυρώ Χιώτη.

    Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν η Νικαίτη Κοντούρη, ο Γιώργος Δεπάστας, η Ελένη Μποζά, ο Λέανδρος Πολενάκης και ο Νίκος Χατζόπουλος, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε η Μπέτυ Αρβανίτη.

    Η Ελευθερία Σαπουντζή που φέτος θα γινόταν 40 χρόνων ήταν απόφοιτος από το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης του \"Αμφι-Θεάτρου\" του Σπύρου Ευαγγελάτου και από το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ενώ είχε κάνει σπουδές υποκριτικής και στο Βερολίνο στην Hochschule der Kunste με υποτροφία του γερμανικού κράτους.

    Ως ηθοποιός συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: \"Δυσδαιμόνα ή Έργο για ένα μαντήλι\", σε σκηνοθεσία Κ. Φοντούκη και \"Ο Δον Ζουάν έρχεται από τον πόλεμο\", σε σκηνοθεσία Δ. Καταλειφού, ενώ συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη με την Νικαίτη Κοντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό. Το 1993 εξεδόθη η ποιητική της συλλογή \"Κλινήρης Δευτέρα\" από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ακόμη, μετέφρασε και σκηνοθέτησε τα έργα \"Φωτιά στο πρόσωπο\", στο \"Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας\" και \"Ο Θεός είναι D. J.\" στο \"Θέατρο του Νότου\".

    Το 2000 ανέλαβε τη συνδιεύθυνση του \"Θεάτρου του Νότου\" μαζί με τους Γ. Χουβαρδά και Θ. Μοσχόπουλο. Στις 22 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, έφυγε αναπάντεχα από την ζωή κατά την διάρκεια προβών στο θέατρο Αμόρε, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

    Το επαμειβόμενο βραβείο (συνοδεύεται από 3.000 ευρώ) που απονέμεται κάθε δύο χρόνια, θεσπίστηκε στην μνήμη της το 2001 και φέρει το όνομα της ηθοποιού. Από τότε έχουν βραβευθεί πέντε νέες γυναίκες δημιουργοί του θεάτρου (σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μεταφράστριες), η Άννα Μάσχα (2001), η Αγγελική Παπαθεμελή (2003), η Φένια Παπαδόδημα (2005), η Ελένη Μποζά (2007) και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη (2009).

    [08] Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να αγοράσει ομόλογα του EFSF

    Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αγοράσει περισσότερα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εάν οι αρχές της ευρωζώνης θεσπίσουν έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για να κατευνασμό των αγορών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιουν Αζούμι.

    \"Εάν εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα κατευνάσει τις εντάσεις στις αγορές στηρίζοντας την Ελλάδα, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ιαπωνία\", δήλωσε ο Γιουν Αζούμι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

    Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών αναφερόταν στην αγορά από την Ιαπωνία νέων ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

    Ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν αναφέρθηκε χθες στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των πόρων του ΕΤΧΣ, το οποίο διαθέτει σήμερα 440 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα κεφάλαιο που δεν επαρκεί για τη στήριξη χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που απειλούνται επίσης από την κρίση χρέους.

    Η Ιαπωνία επένδυσε περί τα 2,68 δισεκατομμύρια ευρώ, το 20% του συνολικού ποσού, κατά την έκδοση ομολόγων του ΕΤΧΣ το πρώτο εξάμηνο του έτους για τη στήριξη της Ισλανδίας και την Πορτογαλίας.

    Τρίτη οικονομική δύναμη στον κόσμο, η Ιαπωνία είναι η δεύτερη χώρα με τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα μετά την Κίνα.

    Η οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται σε ύφεση από το πρώτο τρίμηνο εξαιτίας των συνεπειών του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, έχει ήδη πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, η οποία έχει προκαλέσει την άνοδο της ισοτιμίας του γεν, πλήττοντας τις ιαπωνικές εξαγωγές και προκαλώντας ανησυχίες για την ανάσχεση της οικονομικής ανάκαμψης.

    [09] Tουρκικό πλοίο ξεκίνησε έρευνες για φυσικό αέριο κοντά στην Κύπρο

    Ένα τουρκικό πλοίο ξεκίνησε τις έρευνες για φυσικό αέριο κοντά στην Κύπρο, δήλωσε ο "πρωθυπουργός" του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ιρσέν Κιουτσιούκ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα της Τουρκίας.

    "Από τις 26 Σεπτεμβρίου το πλοίο Piri Reis ξεκίνησε τις γεωφυσικές έρευνες και τη συλλογή σεισμολογικών στοιχείων στην εγκεκριμένη ζώνη" μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο δηλώσεις του Ιρσέν Κιουτσιούκ.

    [10] Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη "τρομάζει τον κόσμο" λέει ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη \"τρομάζει τον κόσμο\" και ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν το ζήτημα αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται.

    \"Περνούν μία οικονομική κρίση που τρομάζει τον κόσμο\" ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρώπης έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    [11] Νέο βιβλίο Μ.Θεοδωράκη «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή»

    Το νέο βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή», παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

    «Βασικό συμπέρασμα του βιβλίου μου είναι ότι ο ελληνικός λαός ατύχησε στις επιλογές πολιτικών και πνευματικών ηγητόρων» ανέφερε μιλώντας για το βιβλίο του ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε «με αποτέλεσμα να ζήσει μια ανάπηρη και νόθα πολιτική ζωή, όπου η πολιτική εξουσία με όπλο τους εκμαυλισμένους οπορτουνιστές χάλκευε ένα γενικευμένο και διαρκές ψέμα, με αποτέλεσμα να του κόβουν τα φτερά και να τον μεταβάλλουν σε όρνιθες ελεγχόμενης βοσκής σε ορνιθοτροφείο».

    «Προσπάθησα να αποκαταστήσω όσο μπορούσα τις κρυμμένες αλήθειες? Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόνο και οργή νιώθω, όταν άνθρωποι που θεωρούνται αριστεροί με χαρακτηρίζουν εθνικιστή, δηλαδή πατριδοκάπηλο» είπε και κατέληξε: «Το Κίνημα αριθμεί περίπου 150 οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Έχουμε επεξεργασθεί ένα πλήρες πρόγραμμα οργάνωσης και δράσης όπου το νέο Σύνταγμα και οι θεσμοί θα υλοποιούν το ιδεώδες της άμεσης δημοκρατίας».

    Στην παρουσίαση μίλησαν ακόμη ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος επισήμανε ότι μόνος τρόπος αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης είναι η αντίσταση που μπορεί να εκφρασθεί με μαζικές προσφυγές ενάντια στους τελευταίους έκτακτους φόρους που έχουν επιβληθεί και η Αναστασία Βούλγαρη που αναφέρθηκε στο «ιδεολογικό οπλοστάσιο» της «Σπίθας», όπως ξετυλίγεται μέσα από το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη.

    Παρεμβάσεις έκαναν τέλος ο καθηγητής Κώστας Μπέης, ο δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος και ο Λάκης Λαζόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 September 2011 - 6:29:40 UTC