Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ αύριο η πρωτεύουσα
  • [02] Ο "Άδικος Κόσμος"... δικαιώθηκε
  • [03] Στ. Λαμπρινίδης: Εποικοδομητικές οι συναντήσεις στη ΓΣ του ΟΗΕ
  • [04] "Εισβολή" με καλάσνικοφ σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή
  • [05] Νεκροί και οι 19 επιβαίνοντες σε αεροπλάνο που συνετρίβη στο Νεπάλ
  • [06] Μεγάλη δημοσιότητα στην Αυστραλία για την πρεμιέρα "ελληνικού" σίριαλ
  • [07] Πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράκ

  • [01] Χωρίς μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ αύριο η πρωτεύουσα

    Ταλαιπωρία αναμένει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς σχεδόν ανύπαρκτα θα είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλ. σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ αποφάσισαν για αύριο Δευτέρα 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει πως όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν.

    Αύριο, οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα θα αποφασίσουν, κατά πάσα πιθανότητα, για νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο δεν κυκλοφορούν επίσης τα λεωφορεία απο τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και τα τρόλει απο τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Τρίτη και Τετάρτη έχουν εξαγγείλει επίσης απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

    [02] Ο "Άδικος Κόσμος"... δικαιώθηκε

    Δύο βραβεία απέσπασε χθες το βράδυ η ταινία του Φίλιππου Τσίτου "Άδικος Κόσμος" στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, στη βόρεια Ισπανία.

    Στον Φίλιππο Τσίτο απενεμήθη το βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ στον ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, απενεμήθη το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου.

    Η υπόθεση της ταινίας αφορά έναν αστυνομικό που παλεύει με θέματα δικαιοσύνης, εντιμότητας και αγάπης.

    Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ απέσπασε η ισπανική ταινία Los Pasos Dobles του Ισάκι Λακουέστα και Α' Γυναικείου Ρόλου η Ισπανίδα Μαρία Λεόν για την ερμηνεία της στην ισπανική ταινία La Voz Dormida.

    [03] Στ. Λαμπρινίδης: Εποικοδομητικές οι συναντήσεις στη ΓΣ του ΟΗΕ

    "Ουσιαστικές και εποικοδομητικές" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, τις συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι "με την εδώ παρουσία μας, τις διαδοχικές επαφές και τις παρεμβάσεις μας σε συνόδους κορυφής, αναδείξαμε τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που έχει η χώρα μας", υπογραμμίζοντας ότι "η οικονομική κρίση δεν μάς έχει κλείσει στο καβούκι μας, δεν μας απομόνωσε, αλλά αντίθετα μας έκανε ακόμη περισσότερο εξωστρεφείς, κάτι που αναγνωρίστηκε από πολλούς για το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και ευρύτερα για τη διατήρηση της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας".

    Ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε ότι "έντονο ήταν το ενδιαφέρον" για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ότι "θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους και τους δανειστές μας" και "θα εφαρμόσουμε όλα αυτά που πρέπει για να εξέλθουμε δυνατότεροι απ' αυτή την κρίση, επιτυγχάνοντας τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Ελλάδας".

    Θέματα που συζητήθηκαν στις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών ήταν η οικονομική κρίση, οι τουρκικές απειλές για τις έρευνες που διεξάγει η Κύπρος στη δική της ΑΟΖ, το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, η γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και επιμέρους διμερή θέματα, ανάλογα με το συνομιλητή.

    Αναφερόμενος στις "προκλητικές ενέργειες" της Τουρκίας, επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρόεδρο Χριστόφια και την Κύπρια ομόλογό του, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, διαπιστώθηκε "πλήρης ταύτιση απόψεων", τόσο για την "ανάγκη συγκροτημένης αντιμετώπισης των κινδύνων, με βάση το διεθνές δίκαιο", όσο και για την "αποφυγή στρατικοποίησης της κατάστασης, επειδή αυτό ίσως να επιδιώκει η τουρκική πλευρά".

    Με ηγέτες και ομολόγους του βαλκανικών χωρών, ο κ. Λαμπρινίδης αντάλλαξε απόψεις κυρίως για την προσπάθεια της Ελλάδας στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής για ολόκληρη την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, αλλά και για το πλαίσιο των διμερών συνεργασιών.

    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας των επαφών του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, του Σουδάν και του Ιράκ, μια χώρα που αναμένεται να επισκεφθεί ο κ. Λαμπρινίδης, μέσα στο επόμενο δίμηνο, κατόπιν πρόσκλησης από τον Ιρακινό ομόλογό του. Σε προχθεσινοβραδινή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Λίμπερμαν, συζήτησε την "περαιτέρω ενίσχυση" της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

    Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό, μετά την κατάθεση αιτήματος στον ΟΗΕ από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι "οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να έχουν τη δική τους πατρίδα και το δικό τους κράτος. Είναι σίγουρο όμως ότι η συνολική λύση του προβλήματος και γενικά των προβλημάτων στην περιοχή θα προκύψει μέσα από ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Αντί λοιπόν της σύγκρουσης, θα πρέπει πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι, η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστούμε από κοινού συστηματικά ώστε να εδραιωθεί το Παλαιστινιακό κράτος και ταυτοχρόνως να εξασφαλιστεί η μόνιμη ασφάλεια του Ισραηλινού κράτους".

    Ο Υπουργός Εξωτερικών ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, μιλώντας χθες το πρωί (ώρα Ελλάδας) από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

    Συνεντεύξεις σε ΜΜΕ

    Εκτός από τις συναντήσεις με επικεφαλής και αξιωματούχους αποστολών κρατών-μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τις συμμετοχές του σε συνόδους κορυφής στο διεθνή οργανισμό, ο κ. Λαμπρινίδης είχε την ευκαιρία να παραχωρήσεις συνεντεύξεις σε μεγάλης εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, όπως: CNBC, FOX, BBC, καθώς και στο Associated Press.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, όπως και στην ομιλία του στο Foreign Policy Association, σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε σιγουριά ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα έχουν θετικό αποτέλεσμα και θα δοθεί η 6η δόση, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα θα τα καταφέρει" και ότι "οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο".

    Επίσης, παρουσίασε τις επενδυτικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, σημειώνοντας τις προσπάθειες για "εξυγίανση και αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της δημοσιονομικής ανισορροπίας και διαφθοράς".

    Σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Λαμπρινίδης θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Λος Άντζελες και μετά το Σαν Φρανσίσκο, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους, στελέχη "δεξαμενών σκέψης" και παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

    [04] "Εισβολή" με καλάσνικοφ σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή

    Εισβολή με καλάσνικοφ σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, έκαναν τρεις άγνωστοι στις 7 το πρωί.

    Οι δράστες μπήκαν σε μεζονέτα που βρίσκεται στην οδό Αγίων Αναργύρων 40, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη με την απειλή καλάσνικοφ, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του , με το οποιο διέφυγαν.

    [05] Νεκροί και οι 19 επιβαίνοντες σε αεροπλάνο που συνετρίβη στο Νεπάλ

    Νεκροί είναι και οι 19 επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι τουρίστες- στο μικρό αεροπλάνο που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο Νεπάλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Το αεροπλάνο μετέφερε 16 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου του Κατμαντού.

    Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι υπάρχει ένας επιζών. Αυτός \"διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη νοσηλεία του. Επομένως έχουμε 19 νεκρούς\", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπίνοντ Σινγκχ.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου του Κατμαντού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς δεν έχει άδεια για να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 Ινδοί, 2 Αμερικανοί, 1 Ιάπωνας και 3 Νεπαλέζοι πολίτες και 3 μέλη πληρώματος επίσης από το Νεπάλ.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την επιστροφή του αεροπλάνου στο Κατμαντού έπειτα από πτήση του στα Ιμαλάια, δήλωσε επίσης ο ίδιος.

    Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος του αεροπλάνου αυτού της ιδιωτικής εταιρείας Buddha Air.

    Το αεροπλάνο συνετρίβη σε λόφο στο Γκονταβάρι, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Κατμαντού, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με βροχοπτώσεις και ομίχλη, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Σίνγκχ.

    [06] Μεγάλη δημοσιότητα στην Αυστραλία για την πρεμιέρα "ελληνικού" σίριαλ

    Το αυστραλιανό κρατικό κανάλι ABC έχει ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την πρεμιέρα της σειράς \"Το Χαστούκι\" που στηρίχτηκε στο τέταρτο και πιο πετυχημένο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα, έχει σαρώσει τα διεθνή λογοτεχνικά βραβεία και έχει ήδη πωλήσει πάνω από 600.000 αντίτυπα έως τώρα.

    Η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ και αναμένεται να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης ενώ ήδη η σειρά έχει πωληθεί και σε πολλά κανάλια του εξωτερικού.

    Να σημειωθεί πως στην σειρά παίζουν και αρκετοί Ελληνοαυστραλοί ηθοποιοί όπως ο Άλεξ Δημητριάδης, ο Λεξ Μαρίνος, η Τούλα Γιαννή, ο Άρης Γούναρης, ο Δημήτρης Μπαβέας, ο Στ. Μουζάκης, η Τσέλτιν Τσιόλκα, και η Ευγενία Φράγκου.

    Παράλληλα το ABC σε μια ειδική εκπομπή, διάρκειας μιας ώρας, και με τίτλο \"Ο άνθρωπος πίσω από το Χαστούκι\" θα παρουσιάσει τον Χρήστο Τσιόλκα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ.

    Οι Αυστραλοί τηλεκριτικοί χαρακτηρίζουν την προβολή της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς ως \"το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς\".

    Παράλληλα ένα άλλο πολυσυζητημένο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα, το \"Νεκρή Ευρώπη\" γυρίζεται σε διεθνή κινηματογραφική ταινία.

    [07] Πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από το λιγότερο δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πόλη Κερμπάλα, στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Η Κερμπάλα, ιερή πόλη για τους σιίτες, νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων σουνιτών ισλαμιστών με θύματα σιίτες προσκηνυτές που συρρέουν στους ναούς της πόλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 September 2011 - 10:29:38 UTC