Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου

  • [01] Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου

    Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να χαρακτηρίζει \"παραλήρημα\" τα λεγόμενά του, το ΚΚΕ να μιλάει για \"ωμό εκβιασμό\" προς τους εργαζομένους, τον ΛΑΟΣ να κάνει λόγο για ομιλία \"κάτω από μεγάλο στρες\" και τον Συνασπισμό να υποστηρίζει ότι ασκείται πολιτική που οδηγεί στην χρεοκοπία.

    \"Ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της αλήθειας κ. Βενιζέλος, με το αποψινό του παραλήρημα, απέδωσε την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης σε όσους πολιτικούς ή δημοσιογράφους τολμούν να έχουν διαφορετική από την κυβέρνηση άποψη\", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε: \"Ακούμε πρωτοφανή πράγματα: Η πολιτική τους απέτυχε, οι άλλοι φταίνε. Ακυρώθηκε το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με μόνο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα την απίστευτη επίθεση κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Και όλα αυτά, λίγη ώρα μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη\".

    \"Αν νομίζει ο κ. Βενιζέλος ότι κάθε φορά που επικοινωνεί με τον κ. Σαμαρά, θα εξασφαλίζει τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα\", συνέχισε ο κ. Μιχελάκης και κατέληξε: \"Παίρνουν μέτρα, δεν τους βγαίνουν, παίρνουν και νέα μέτρα, πάλι δεν τους βγαίνουν και για αυτό τους φταίει ? η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος βρίζει, ο κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει και ακούει\".

    \"Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει\" αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ που υποστηρίζει ότι \"οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ\" και καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνεται την Τετάρτη στο Σύνταγμα την Τετάρτη \"ενάντια στα χαράτσια\".

    \"Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προφανώς κινείται και ομιλεί κάτω από μεγάλο στρες\", σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: \"Μερικά από αυτά τα οποία λέει δεν αντέχουν σε πολιτική ανάλυση, αλλά σε ανάλυση άλλων ειδικοτήτων\".

    \"Η κυβέρνηση εγκαλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, έχει το θράσος να ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες με σκοπό να μετακυλήσει σε αυτούς την ευθύνη της καθολικής αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής της\", αναφέρει ο Συνασπισμός και επικρίνει την \"πολιτική που ασκείται στο όνομα της αποφυγής της οικονομικής χρεοκοπίας αλλά μας οδηγεί πιο κοντά σε αυτήν\", καταλήγοντας: \"Δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Διέξοδος υπάρχει και περνά μέσα από τους ενωτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας\".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 September 2011 - 20:29:36 UTC