Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της 76ης ΔΕΘ
  • [02] Ομιλία Αλ. Παπαρήγα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • [03] "Κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμού της κοινωνίας", διαβλέπει ο ΣΥΝ πίσω από την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

  • [01] Ομιλία Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της 76ης ΔΕΘ

    «Πέρυσι σας είπε τι προτείνω, φέτος θα σας πω τι θα κάνω», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις ανέβηκε στο βήμα της 76ης ΔΕΘ.

    Είπε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, ούτε θα ακολουθήσει το μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είπε "χονδροειδή ψέματα" στην 76η ΔΕΘ.

    "Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές, επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "είπε ψέματα και για το έλλειμμα". Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.

    Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009, ενώ θέτοντας το ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να σηκωθεί ξανά, απάντησε «ναι», αρκεί να τα αλλάξουμε όλα.

    Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε "πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης" το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία, την κατηγόρησε ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία και σημείωσε: «Δεν λέω να μην πληρώσουν το τέλος οι πολίτες, λέω ότι δεν έχουν να πληρώσουν», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με το κίνημα "Δεν πληρώνω"

    Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.

    Τη στήριξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε».

    «Η κυβέρνηση καρκινοβατεί και η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει», επισήμανε και πρόσθεσε πως «όλοι μαζί κινδυνεύουμε και όλοι μαζί θα σωθούμε».

    «Θυσίες κάναμε και θα κάνουμε, αλλά να βλέπουμε και αποτελέσματα, όχι να καταδικαστούμε σε μάταιες θυσίες χωρίς αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος τη Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

    Αποδοκίμασε, επίσης, τις κινητοποιήσεις που καταλήγουν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.

    Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με συνθήματα και χειροκροτήματα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    [02] Ομιλία Αλ. Παπαρήγα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

    Να \"κάνει κόλαση τη ζωή της κυβέρνησης και της τρόικας\", κάλεσε το λαό η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ διακήρυξε ότι το ΚΚΕ \"στηρίζει, ενθαρρύνει και, βεβαίως συμμετέχει σε ένα παλλαϊκό κίνημα, οργανωμένο από τα συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις γυναικών και νέων, λαϊκές επιτροπές, άλλες μορφές οργάνωσης, κίνημα που αρνείται να πληρώσει τα χαράτσια, διεκδικεί να πληρώσει το κεφάλαιο και τα μονοπώλια\".

    Κλείνοντας τις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή, η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό σε \"άμεση αντίδραση με στάση πληρωμών\", τονίζοντας ότι \"αυτή είναι η απάντηση στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα ζήσουμε δύο κολασμένους μήνες. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή της κυβέρνησης, της τρόικας κόλαση\".

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δράση του κόμματος και της ΚΝΕ, χαρακτηρίζοντας το ΚΚΕ \"κόμμα παντός καιρού, με ικανότητα πρόγνωσης, με ικανότητα συσπείρωσης, συνεργασίας και οργάνωσης, στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς πριν απ\' όλα, παντού όπου ο λαός υποφέρει και αναζητεί διέξοδο και λύσεις\".

    Μιλώντας αναλυτικά για τις τρέχουσες εξελίξεις και τη στάση των δυνάμεων του ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα είπε ότι \"θέλει γερά κότσια σήμερα για να μείνεις σταθερός, αταλάντευτος μαχητής σε μια περίοδο όπου σε κάθε βήμα σου αντιμετωπίζεις οξυμένα προβλήματα, το δράμα της ανεργίας, τη συστηματική προσπάθεια να κυριαρχήσει ο ατομικός εγωισμός και η εγωπάθεια, η ναρκοκουλτούρα που καλλιεργεί τώρα επίσημα η κυβέρνηση, το κυνήγι της χίμαιρας των προσωπικών ευκαιριών\".

    Αρκετοί μας ρωτούν γιατί, τώρα που ο λαός έχει χάσει σχεδόν τα πάντα, δεν έχει ακόμα ξεσηκωθεί ώστε να επιβάλλει άμεση ανατροπή της σημερινής κατάστασης, ή τουλάχιστον να αποτρέψει τα πιο επώδυνα, βάρβαρα μέτρα, είπε η κ. Παπαρήγα διαπιστώνοντας ότι \"βεβαίως το εργατικό, το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα είναι πίσω από τις ανάγκες\", ωστόσο σημείωσε ότι αν κάνουμε μια σύγκριση με την κατάσταση του κινήματος στην Ευρώπη, ακόμα και σε πολλές χώρες του κόσμου, τότε θα δούμε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 10- 15 χρόνια έγιναν σημαντικοί αγώνες, που δεν μπορούν να συγκριθούν με όλους τους προηγούμενους.

    Ασκώντας κριτική σε άλλες δυνάμεις της αριστεράς, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση, πράγμα που και το ΚΚΕ θέλει, και στη θέση της αναδειχθεί η κυβέρνηση των αυτοαποκαλούμενων \"προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων\" που φαντασιώνεται ότι θα διαπραγματευθεί τη μείωση του χρέους και θα καταργήσει το Μνημόνιο, καταργώντας το Μνημόνιο και χωρίς να πειράξει την μονοπωλιακή ιδιοκτησία, το μόνο που θα πετύχει είναι τα μονοπώλια να ανασυνταχθούν και να πάρουν εκδίκηση, ο λαός ανέτοιμος και αποπροσανατολισμένος θα απογοητευθεί και θα φουντώσει το γνωστό κίνημα της \"κατσαρόλας\".

    \"Ας μας πουν οι εραστές μιας τέτοιας κυβέρνησης, σε ποια χώρα έγινε μια τέτοια πολιτική εναλλαγή και αν αυτή κατάφερε τελικά να επιβιώσει και να μη έλθουν τα πράγματα ξανά προς τα πίσω\", είπε η κ. Παπαρήγα και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις όπως η \"επανάσταση των γαρυφάλλων στην Πορτογαλία\"\", με την κυβέρνηση των σοσιαλιστών του ηρωικού ιδεαλιστή Αλλιέντε, με την κυβέρνησης των Σαντινίστας στη Νικαράγουα. Επίσης αναφέρθηκε και στην Κύπρο κάνοντας λόγο για σχέδιο ανατροπής του προέδρου Χριστόφια λέγοντας: \"Δείτε την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο, πρόεδρος κομμουνιστής, η χώρα δεσμευμένη στην ΕΕ, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο αποφασίζουν μέτρα λιτότητας, ενώ το σχέδιο ανατροπής του προέδρου καλά κρατεί\".

    Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι θα έχουμε φυγόκεντρες τάσεις από την ΕΕ, κάποιες χώρες θα αποβληθούν από την Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, οπωσδήποτε και στην Ελλάδα και αλλού. Ενδεχομένως, σημείωσε, θα υπάρχει περίοδος δυσκολίας σχηματισμού μιας αστικής κυβέρνησης, αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, απότομη πτώση κυβερνήσεων και ανακατατάξεις. Επίσης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα \"ο αντίπαλος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προετοιμάζεται παρασκηνιακά κυρίως αναζητώντας κυβερνήσεις συνεργασίας. Μετακομίζει τη συμπάθεια από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, ψάχνει για το σχηματισμό κεντροδεξιών ή κεντροαριστερών κυβερνήσεων, ενώ προτιμά το λεγόμενο μεγάλο συνασπισμό συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ετοιμάζεται επίσης με σχέδια αντικομμουνιστικής και λαϊκής καταστολής. Αυτό το σχέδιο θα περάσει και μέσω του δημοψηφίσματος που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ\".

    [03] "Κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμού της κοινωνίας", διαβλέπει ο ΣΥΝ πίσω από την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

    Για \"κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμού της κοινωνίας, προσπαθώντας να προλάβει τις δικαιολογημένες λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην ανάλγητη και κοινωνικά άδικη πολιτική της αλλά και να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της που οδηγεί την χώρα μας στην πλήρη κοινωνική χρεοκοπία\", κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σε ανακοίνωσή τους με αφορμή την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

    \"Η κυβερνητική τρομοκρατία θα γυρίσει μπούμερανγκ στην ίδια την κυβέρνηση. Ο λαός μας δεν τρομοκρατείται. Θα αντισταθεί και θα ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική. Η μόνη εγγύηση για τη σωτηρία της χώρας είναι η ένταση των ενωτικών αγώνων του λαού και της νεολαίας\", προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 September 2011 - 18:29:36 UTC