Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα...μυστικά της γεωθερμικής ενέργειας
  • [02] Πηγές ζωής οι νερομάνες του Βερτίσκου
  • [03] Τα κίτρινα σημάδια στα βλέφαρα προειδοποιούν για έμφραγμα
  • [04] Τη Δευτέρα η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ
  • [05] Τρισέ: "Η ευρωζώνη σε καλύτερη κατάσταση από άλλες μεγάλες οικονομίες"
  • [06] Σφαγή αμάχων στη Σύρτη από το ΝΑΤΟ καταγγέλλει η πλευρά Καντάφι
  • [07] Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β βοηθός για την καταπολέμηση της άνοιας

  • [01] Τα...μυστικά της γεωθερμικής ενέργειας

    Στην πόλη Χέερλεν της Ολλανδίας ένα εγκαταλειμμένο ανθρακωρυχείο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, φιλοξενεί μεγάλες ποσότητες θαλασσινού νερού ως πηγή γεωθερμικής ενέργειας. Εκεί, το κρύο νερό του χειμώνα διατηρεί τη θερμοκρασία του για να «δροσίσει» εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής το καλοκαίρι. Αντίστοιχα το ζεστό νερό του καλοκαιριού, θερμαίνει την πόλη το χειμώνα.

    Στην γαλλική ορεινή περιοχή της Αρντέν, η ξυλεία από τα δάση του τόπου και το βαμβάκι από τις φυτείες του μετατρέπονται σε οικοδομικά και μονωτικά υλικά, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών και με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια για την κατασκευή των κατοικιών και με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Βασική προτεραιότητα του πληθυσμού είναι να αποτραπεί η διαφυγή του τοπικού εισοδήματος και να αξιοποιηθεί κάθε μορφή φυσικού πόρου ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να προωθηθούν «πράσινες» μορφές ανάπτυξης.

    Η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν είναι, άλλωστε, άγνωστη υπόθεση και σε πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Την ίδια στιγμή, καλές πρακτικές και παραδείγματα στον συγκεκριμένο χώρο, αναζητούν κυρίως αγροτικές περιοχές από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Αυστρία. Όλες τους συμμετέχουν στο πρόγραμμα eReNet με τίτλο «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση» που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Έξυπνη Ενέργεια» (Intelligent Energy). Συμμέτοχος της προσπάθειας, ο Δήμος Αμυνταίου ψάχνει λύσεις για το μέλλον του, ώστε να διατηρήσει στη μεταλιγνιτική περίοδο τον ενεργειακό του χαρακτήρα, διασφαλίζοντας θέσεις απασχόλησης και προοπτικές ανάπτυξης.

    «Για το επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπεται αξιολόγηση των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται διεθνώς ώστε να προκύψουν δράσεις ανταλλαγής τεχνογνωσίας που εφόσον εφαρμοστούν θα οδηγήσουν στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 20% μέχρι το 2020» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πέτρος Αλληλόμης, Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών, συνεργάτης και σύμβουλος του δημάρχου Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατάλογος των παραδειγμάτων βιώσιμης ανάπτυξης περιλαμβάνει περιπτώσεις όπως η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η λειτουργία συστημάτων τηλεθέρμανσης με τη χρήση βιομάζας, η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού κάθε περιοχής από υδροηλεκτρικές μονάδες αλλά και η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε τόπους με υψηλό υψόμετρο.

    «Στην Ελλάδα η παραγωγή βιομάζας από υπολείμματα καλλιεργειών ή ενεργειακές φυτείες βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και μέχρι στιγμής τα περισσότερα προϊόντα εξάγονται στο εξωτερικό» σημειώνει από την πλευρά της η ερευνήτρια του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Όπως διευκρινίζει, τα περιθώρια μιας τέτοιας εφαρμογής στην Ελλάδα είναι μεγάλα λόγω της αγροτικής παραγωγής και των αυξημένων αναγκών για θέρμανση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

    Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν πριν λίγες μέρες σε διεθνή διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμυνταίου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των περισσότερων ενεργειακών δήμων της χώρας. Τις λεπτομέρειες του προγράμματος ανέλυσε ο συντονιστής του έργου, καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Ιωάννης Ψαρράς ενώ το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την επιτάχυνση της διαδικασίας του ενεργειακού σχεδιασμού για τις περιοχές - μέλη του eReNet.

    [02] Πηγές ζωής οι νερομάνες του Βερτίσκου

    Σαν μάνα, που είναι πάντα δοτική στα παιδιά της, παρομοίαζαν τα προηγούμενα χρόνια, τις πηγές άφθονου νερού, τις λεγόμενες "νερομάνες", απ' όπου υδρεύονταν τα χωριά. Στο Βερτίσκο του δήμου Λαγκαδά, μάλιστα, όπου ακόμα σώζονται πολλές νερομάνες, οι κάτοικοι προχώρησαν σε σειρά έργων, προκειμένου να τις αναδείξουν αλλά και να τις διασώσουν, δημιουργώντας έναν χώρο δασικής αναψυχής.

    "Επειδή τα πηγάδια αυτά έδιναν συνέχεια νερό, γι΄ αυτό τα ονόμασαν νερομάνες", εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Αδάμ Δράγας, ο οποίος διετέλεσε επί 16 χρόνια κοινοτάρχης Βερτίσκου.

    Ο κ. Δράγας θυμάται ακόμα πώς στέκονταν, παιδάκι ακόμα, στην ουρά για να κουβαλήσει νερό, αφού όλο το χωριό υδρευόταν τότε από τις διάσπαρτες νερομάνες.

    Τα ρηχά αυτά πηγάδια, που όχι μόνο σώζονται, αλλά και λειτουργούν μέχρι σήμερα, αποτελούν κατασκευές που η αρχή τους χάνεται στην υστερορωμαϊκή εποχή και χρησιμοποιούνταν για την υδρομάστευση φυσικών πηγών πόσιμου ύδατος και τη δέσμευσή τους προς χρήση από τον άνθρωπο. Αποτελούσαν κατασκευές αρμονικά συνυφασμένες στο περιβάλλον, ενώ η καθεμία, σύμφωνα με τον κ.Δράγα, "είχε και το δικό της όνομα".

    Τις νερομάνες του Βερτίσκου καταγράφει αναλυτικά στο βιβλίο του με τίτλο, "Οι νερομάνες του χωριού", ο Παντελής Στουγιαννίδης ο οποίος ομολογεί τη "θρασύτητα", όπως αναφέρει, να κάνει τον συγγραφέα, "εγώ με τις λίγες κούτζες γράμματα που έμαθα, όπως λέει κι ο παππούς μας ο Μακρυγιάννης".

    Στο βιβλίο του, αναφέρει πως "κείνα τα χρόνια, η ύδρευση του χωριού γινόταν από πηγάδια, που είχαν κατασκευάσει οι χωριανοί σε κάποιες νερομάνες, που αναβλύζαν σε κάποιου βράχου τη ρίζα, σε καμιά λακκιά ή λογγάρι στις παρυφές του χωριού. Κάθε μαχαλάς είχε τα δικά του, ο απάνω μαχαλάς το Βαραδά που είναι και σήμερα ακόμα, αλλά εγκαταλειμμένος στα δυτικά του χωριού".

    [03] Τα κίτρινα σημάδια στα βλέφαρα προειδοποιούν για έμφραγμα

    Τα κιτρινωπά σημάδια πάνω στα βλέφαρα ή γύρω από αυτά αποτελούν ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό έμφραγμα και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του νοσοκομείου Χέρλεβ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Άννα Τίμπγιορκ-Χάνσεν του Τμήματος Κλινικής Βιοχημείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ, σύμφωνα με το BBC, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι διαθέτουν τέτοια σημάδια (γνωστά ως "ξανθελάσματα"), έχουν κατά μέσο όρο 48% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν έμφραγμα.

    Τα ξανθελάσματα, που συνήθως προκαλούνται από την υψηλή χοληστερίνη, αποτελούν ένδειξη για συσσώρευση λιπαρών ουσιών στο σώμα. Οι καρδιολόγοι μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο εύρημα για να κάνουν καλύτερες διαγνώσεις στους ασθενείς τους.

    Οι δανοί επιστήμονες μελέτησαν σχεδόν 13.000 άτομα ξεκινώντας από τη δεκαετία του ΄70 και στην αρχή της έρευνας το 4,4% του δείγματος είχε ξανθελάσματα. Μετά από 33 χρόνια, 1.872 άνθρωποι είχαν πάθει έμφραγμα, 3.700 είχαν άλλο καρδιολογικό πρόβλημα και 8.507 είχαν πεθάνει.

    Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι όσοι είχαν τα κίτρινα σημάδια γύρω από τα μάτια, ήσαν αυτοί που αντιμετώπιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Όσοι είχαν ξανθελάσματα, είχαν πιθανότητα αυξημένη κατά 48% να πάθουν έμφραγμα, κατά 39% να αποκτήσουν άλλο καρδιολογικό πρόβλημα και κατά 14% να πεθάνουν πρόωρα.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι όσοι έχουν τα σημάδια, συσσωρεύουν περισσότερη χοληστερίνη στον οργανισμό τους, με συνέπεια να κινδυνεύουν περισσότερο από αρτηριοσκλήρυνση και, τελικά, από έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με την μελέτη, αν έχουν σημάδια, υπάρχει πιθανότητα μία στις πέντε να αποκτήσουν πρόβλημα στην καρδιά τους μέσα στην επόμενη δεκαετία.

    Όσοι έχουν ξανθελάσματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υψηλού κινδύνου άτομα, γι' αυτό πρέπει να επισκεφθούν γιατρό και, παράλληλα, να κάνουν αλλαγές στο στιλ ζωής τους, όπως να ασκούνται περισσότερο σωματικά και να τρώνε πιο υγιεινά, κυρίως για να ρίξουν την "κακή" χοληστερίνη τους. Επίσης προειδοποίησαν ότι ορισμένοι άνθρωποι πηγαίνουν σε δερματολόγους προκειμένου να βγάλουν τα ξανθελάσματα για αισθητικούς λόγους, χωρίς όμως να συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακό κίνδυνο.

    [04] Τη Δευτέρα η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ

    Τη Δευτέρααναμένεται νααρχίσει η πρώτη δικιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 "Αφροδίτη" στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Με την έναρξη της γεώτρησης η Λευκωσία πρόκειται να κάνει ακόμα μια κίνηση. σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", θα προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για άλλα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

    Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας ενημέρωσε τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων για το θέμα των γεωτρήσεων και τις απειλές της Άγκυρας.

    "Έγνοια όλων είναι, μέσα από πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες, να θωρακιστεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά και να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, είτε αυτός βρίσκεται κάτω από το υπέδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα. Ενημερώθηκαν ασφαλώς και οι πολιτικές δυνάμεις για τις διάφορες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    [05] Τρισέ: "Η ευρωζώνη σε καλύτερη κατάσταση από άλλες μεγάλες οικονομίες"

    Η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από οικονομικής άποψης σε σχέση με τις άλλες μεγάλες αναπτυγμένες χώρες, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

    "Στο σύνολό τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ζώνη του ευρώ βρίσκονται κατά τα φαινόμενα σε καλύτερη κατάσταση από τις οικονομίες των άλλων μεγάλων αναπτυγμένων χωρών", είπε ο Τρισέ.

    Απαντώντας σε ερώτηση Κινέζου δημοσιογράφου ο Τρισέ παραδέχτηκε ότι έγιναν "λάθη" σε ορισμένες χώρες ξεχωριστά όμως αυτά τα λάθη ήδη "διορθώνονται", όπως υπογράμμισε.

    Υπενθύμισε εξάλλου ότι το έλλειμμα στην ευρωζώνη θα φτάσει φέτος πιθανότατα το 4,5% του ΑΕΠ ενώ "σε άλλες μεγάλες αναπτυγμένες οικονομίες το δημόσιο χρέος κυμαίνεται στο 10%".

    Οι ΗΠΑ προβλέπουν ότι το έλλειμμά τους θα αγγίξει φέτος το 8,8%, δηλαδή θα είναι αυξημένο κατά 1,7% σε σχέση με το 2010.

    [06] Σφαγή αμάχων στη Σύρτη από το ΝΑΤΟ καταγγέλλει η πλευρά Καντάφι

    Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Σύρτη κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξαν ένα συγκρότημα κατοικιών και ένα ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 354 άνθρωποι, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

    Οι ισχυρισμοί του Μούσα Ιμπραχίμ δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής καθώς η γενέτειρα του Καντάφι έχει ουσιαστικά αποκοπεί μετά την πτώση της Τρίπολης. Το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

    Ο Ιμπραχίμ είπε ότι οι δυνάμεις της Συμμαχίας έπληξαν με περισσότερους από 30 πυραύλους ένα κεντρικό ξενοδοχείο της Σύρτης και το κτίριο Ταμίν που στεγάζει τουλάχιστον 90 διαμερίσματα.

    "Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν περισσότεροι από 354 άνθρωποι, 89 αγνοούνται ακόμη και τουλάχιστον 700 τραυματίστηκαν μέσα σε μια νύχτα", πρόσθεσε. Είπε μάλιστα ότι τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2000 κάτοικοι της Σύρτης.

    Ο Μουάμαρ Καντάφι οδηγεί προσωπικά τους στρατιώτες που παραμένουν πιστοί σε αυτόν και αποκρούουν τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στα προπύργια που του έχουν απομείνει. "Μιλάει με το λαό, συζητάει, ασχολείται με όλες τις πλευρές της αντίστασης", είπε ο Ιμπραχίμ.

    Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, ο Καντάφι παραμένει στη Λιβύη και είναι αισιόδοξος για τη νίκη. "Θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και έχουμε αρκετά όπλα για πολλούς μήνες ακόμη", κατέληξε.

    [07] Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β βοηθός για την καταπολέμηση της άνοιας

    Η λήψη μεγάλων δόσεων των βιταμινών Β6, Β12 και του φυλλικού οξέος μειώνουν τη συρρίκνωση του εγκεφάλου σε ποσοστό μέχρι και 30% μέσα μια διετία, επιβραδύνοντας έτσι την εμφάνιση άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 270 ανδρών και γυναικών άνω των 70 ετών που εμφάνιζαν ήπια έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους, κάτι που εμφανίζεται κατά μέσο όρο στον ένα στους έξι ηλικιωμένους και περιλαμβάνει προβλήματα στην μνήμη, την ομιλία και άλλες λειτουργίες.

    Περίπου τα μισά άτομα με τέτοια προβλήματα τελικά εμφανίζουν Αλτσχάιμερ μέσα σε μια πενταετία από τα πρώτα συμπτώματα. Η μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση -σε ιατρικές ποσότητες- βιταμινών Β και φυλλικού οξέος μπορούν να καθυστερήσουν την αρχική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, επιβραδύνοντας έτσι και την εκδήλωση άνοιας, μια μορφή της οποίας είναι το Αλτσχάιμερ. Οι βιταμίνες Β, σε συνδυασμό με το φυλλικό οξύ, μειώνουν το επίπεδο της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος στο αίμα που, σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να κάνει ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για άνοια. Η ομοκυστεΐνη τείνει να αυξάνεται με το πέρασμα των χρόνων, έτσι οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο.

    Για να κρατηθεί σε ελεγχόμενο επίπεδο η ομοκυστεΐνη τους, σύμφωνα με την έρευνα, οι ηλικιωμένοι πρέπει να τρώνε περισσότερο κρέας, ψάρι και πράσινα λαχανικά και να πίνουν λιγότερο αλκοόλ, γιατί αυτό μειώνει το επίπεδο της βιταμίνης 12 στον οργανισμό. Οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές του δείγματος σε δύο ομάδες: η μία πήρε εικονικά χάπια («πλασέμπο») και η άλλη ένα «κοκτέιλ» βιταμινών Β6, Β12 και φυλλικού οξέος, σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που συνήθως συστήνουν οι γιατροί στο πλαίσιο μιας υγιεινούς διατροφής. Οι εγκέφαλοι των εθελοντών εξετάστηκαν στην αρχή, καθώς και μετά από μια διετία, ενώ παράλληλα διεξήχθηκαν μια σειρά από νοητικά τεστ.

    Όσοι είχαν πάρει βιταμίνες, εμφάνισαν 30% μικρότερη μείωση του εγκεφαλικού ιστού σε σχέση με την ομάδα του «πλασέμπο». Όσοι μάλιστα είχαν το υψηλότερο επίπεδο ομοκυστεΐνης στο αίμα τους στην αρχή του πειράματος, ήσαν αυτοί που ωφελήθηκαν περισσότερο από τις βιταμίνες, εμφανίζοντας ακόμα μικρότερη συρρίκνωση του εγκεφάλου (50%). Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε, χρειάζονται περαιτέρω κλινικές δοκιμές πάνω στο ζήτημα και οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να συμβουλεύονται ένα γιατρό, πριν αρχίσουν μόνοι τους να παίρνουν βιταμίνες. Μεταξύ άλλων, υπάρχει ο κίνδυνος της εκ νέου ενεργοποίησης καρκινικών κυττάρων από το φυλλικό οξύ, καθώς επίσης της διατάραξης της ισορροπίας των βιταμινών στο σώμα. Ήδη η Τζάγκερ σχεδιάζει μια μεγαλύτερη δοκιμή με πάνω από 1.000 άτομα για περισσότερα από δύο χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 September 2011 - 14:29:37 UTC