Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άκαρπη η συνάντηση Ραγκούση με το προεδρείο ΓΣΕΒΕΕ για τα ταξί
  • [02] Α. Λοβέρδος: "Τριακόσιοι ογδόντα ασθενείς εντάχθηκαν σε προγράμματα μεθαδόνης σε δημόσια νοσοκομεία, τον Σεπτέμβριο"
  • [03] Π. Μπεγλίτης: "Δικαίωμα της Κύπρου η έρευνα στην ΑΟΖ
  • [04] Τεστ αντοχής στους πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας
  • [05] Ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
  • [06] Τηλεδιάσκεψη του Ευαγ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας

  • [01] Άκαρπη η συνάντηση Ραγκούση με το προεδρείο ΓΣΕΒΕΕ για τα ταξί

    Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, με αντικείμενο το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των Ταξί.

    Στη συνάντηση, που έγινε ύστερα από αίτημα της Συνομοσπονδίας, οι εκπρόσωποι των Επαγγελματιών κατέθεσαν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνοντας στον υπουργό να επιδιώξει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να σταματήσουν οι διενέξεις με τους ιδιοκτήτες ταξί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ήταν αμετακίνητος στις θέσεις του, εμμένοντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο των πληθυσμιακών κριτηρίων.

    Από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρός της Δημήτρης Ασημακόπουλος τόνισε, ότι η Συνομοσπονδία πρότεινε να υπάρξουν πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για την έκδοση των αδειών, οι οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να είναι δημόσιες και να γίνεται αυστηρός έλεγχος.

    Ο κ. Ασημακόπουλος πρότεινε επίσης στον υπουργό, να υπάρξει μια 10ετής μεταβατική περίοδος για τη μεταβίβαση των αδειών που ήδη υπάρχουν με όρους γονικής παροχής, ώστε, όπως είπε, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής.

    Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες ταξί, συνέστησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να αποφεύγονται ακραίες κινήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις, έτσι ώστε να παραμείνει η κοινωνία με το μέρος τους και να υπάρξει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας χρυσής τομής.

    [02] Α. Λοβέρδος: "Τριακόσιοι ογδόντα ασθενείς εντάχθηκαν σε προγράμματα μεθαδόνης σε δημόσια νοσοκομεία, τον Σεπτέμβριο"

    Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, 380 ασθενείς έχουν βρει καταφύγιο σε δημόσια νοσοκομεία, ενταγμένοι σε προγράμματα μεθαδόνης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    «Αν τα πράγματα είναι όπως σήμερα δείχνουν, τον Νοέμβριο δεν θα υπάρχει η λίστα της ντροπής και κανείς εξαρτημένος δεν θα κάνει περισσότερο από 15 μέρες για να μπει στα προγράμματα, ενώ σήμερα κάνει 7 χρόνια και 3 μήνες - με αποτέλεσμα το 4% των εξαρτημένων να πεθαίνουν και το 8% να φυλακίζονται για παραβατικότητα ή εγκληματικότητα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

    «Οι εξαρτημένοι δεν είναι ασθενείς - είναι θύματα» απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα. «Αντί ο υπουργός να αναγγείλει πολιτική πρόληψης και καταπολέμησης της ναρκοεξάρτησης, μας εξηγεί το πώς θα πάρει τους εξαρτημένους που δέχονται τα υποκατάστατα και θα τους κρύψει στα νοσοκομεία. Το ηθικό μέτρο της κυβέρνησης, είναι πιο κάτω και από το μηδέν...» συμπλήρωσε.

    [03] Π. Μπεγλίτης: "Δικαίωμα της Κύπρου η έρευνα στην ΑΟΖ

    \"Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος έχει το αυτονόητο δικαίωμα να προχωρήσει στις ενεργειακές έρευνες, ασκώντας το κυριαρχικό της δικαίωμα, όπως αυτό απορρέει από τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και βεβαίως από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ\", υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά την επίσημη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη.

    Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι \"η πολιτική των δυο χωρών, της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι πολιτική που εδράζεται στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στις διεθνείς συνθήκες, πολιτική ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου\".

    Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας, είπε ο κ. Μπεγλίτης και διαβεβαίωσε ότι \"στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, αντιτάσσουμε την πολιτική του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών\" καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι μονομερείς της ενέργειες ακόμα και οι επανειλημμένες, τον τελευταίο καιρό, δηλώσεις της ουσιαστικά, συμβάλλουν στην καλλιέργεια ενός κλίματος αποσταθεροποίησης, έντασης και βεβαίως μιας ενδεχόμενης κρίσης στην περιοχή\", ενώ συνέστησε ψυχραιμία και ανάλογη αποφασιστικότητα και τόνισε ότι η πολιτική λύση του Κυπριακού θα οδηγήσει σε ένα βιώσιμο ομοσπονδιακό κράτος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και βεβαίως τις αποφάσεις των κεκτημένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Από την πλευρά του ο υπουργός \'Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης υπογράμμισε ότι \"η Κυπριακή Δημοκρατία με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της και παραμένει προσηλωμένη στην κατεύθυνση των ομαλών εξελίξεων. Είναι λυπηρό ότι η Τουρκία στην έλλειψη επιχειρημάτων και διεθνούς νομιμοποίησης των απόψεών της εκτρέπεται σε προκλήσεις και απειλές. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Εμείς θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη διεθνή νομιμότητα, στην παραμονή μέσα στα πλαίσια της υπεύθυνης και ψύχραιμης συμπεριφοράς και οι διεθνείς δυνάμεις οι οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί πιστεύουμε και είναι θέση μας ότι θα πρέπει να απλώσουν μια ομπρέλα προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην άσκηση των ειρηνικών διαδικασιών για την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου\".

    [04] Τεστ αντοχής στους πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας

    Η γαλλική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας (ASN) δημοσίευσε σήμερα στην ιστοσελίδα της (www.asn.fr) τα τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν σε 80 πυρηνικούς σταθμούς στην χώρα, μετά από αίτημα της κυβέρνησης.

    Η υπηρεσία έχει ζητήσει από τους φορείς που εκμεταλλεύονται 80 εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες να προχωρήσουν στην \"περαιτέρω αξιολόγηση της ασφάλειας\" λαμβάνοντας υπόψη τις φυσικές καταστροφές.

    Μετά από ανάλυση των εκθέσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια του Ινστιτούτου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN), η ASN, που είναι μια ανεξάρτητη αρχή, θα πρέπει να υποβάλει τα πορίσματά της στο τέλος του 2011.

    Η Γαλλία εξαρτάται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο από την πυρηνική ενέργεια, η οποία καλύπτει το 75% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια.

    [05] Ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

    Μέχρι το τέλος του έτους θα ενταχθούν σταδιακά στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν οι απαιτήσεις για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενή, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νίκος Πολύζος στη διάρκεια ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα "Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς: προοπτικές μετά το πρώτο βήμα".

    Παράλληλα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και θα ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των χρηστών της.

    Σύμφωνα με τον κ Πολύζο χάρη στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξοικονομήθηκαν τους πρώτους επτά μήνες του 2011 σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ ενώ στόχος είναι η εξοικονόμηση 700 εκατομμυρίων.

    [06] Τηλεδιάσκεψη του Ευαγ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας

    Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, θα έχει τη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία σχετικά με τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την έγκριση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

    Αυτό έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι ανέφεραν, παράλληλα, ότι συνεχίζεται ο προπαρασκευαστικός έλεγχος από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, που παραμένει στην Αθήνα.

    Εντός του Σεπτεμβρίου, εξάλλου, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος του υπουργείου, αναμένεται η ολοκλήρωση της έγκρισης από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών της ευρωζώνης του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF, στο πλαίσιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 September 2011 - 16:29:36 UTC