Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Λεονάρντο θέλει τον Μπέκαμ στην "Παρί Σεν Ζερμέν"
  • [02] Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ
  • [03] Προς συρρίκνωση δραστηριοτήτων η ελβετική UBS, μετά τη ζημιά των 2 δισ. δολαρίων
  • [04] Σύνοδος υπουργών Οικονομικών υπό το βλέμμα της Ουάσινγκτον. Η Φινλανδία κωλυσιεργεί, η Αυστρία την ακολουθεί
  • [05] Στο 65,2% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ισπανίας
  • [06] Στην Τρίπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός
  • [07] Έκκληση ΟΑΣΕ προς όλες τις πλευρές στο Κόσοβο για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση
  • [08] Ο εκπρόσωπος του Καντάφι καταγγέλλει την επίσκεψη Σαρκοζί - Κάμερον
  • [09] Ένας σπάνιος καρχαρίας εκβράστηκε σε παραλία βόρεια της Σάμου

  • [01] Ο Λεονάρντο θέλει τον Μπέκαμ στην "Παρί Σεν Ζερμέν"

    Αρεκτά πιθανό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να επιστρέψει στην Ευρώπη και μάλιστα σ΄ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου». Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του Λεονάρντο, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι είναι τεχνικός διευθυντής στην Παρί Σεν Ζερμέν.

    «Η πόρτα μας είναι ανοικτή. Είναι κάτι περισσότερο από ένας ποδοσφαιριστής, είναι φίρμα, είναι ποπ σταρ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παράγοντας των «πρωτευουσιάνων» και πρόσθεσε: «Τον θαυμάζω, τόσο για την ποδοσφαιρική του αξία, όσο και γι΄αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του. Προπονείται σε καθημερινή βάση και αγαπάει το ποδόσφαιρο όπως ένα παιδί. Σέβεται τους κανόνες, ακούει αυτά που θα του πεις και θέλει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του. Γι΄αυτό και αποτελεί παράδειγμα».

    Ο Αγγλος άσος, που βαδίζει αισίως στα 36, αγωνίζεται στις ΗΠΑ με τα «χρώματα» των Λος Αντζελες Γκάλαξι και μετά το τέλος του εφετινού πρωταθλήματος, είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.

    [02] Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ

    Για τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των σχολών και τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, προς τους πρυτάνεις τους προέδρους των Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων, επισημαίνοντας τις βασικές αλλαγές που επέρχονται στα ιδρύματα με το νέο νόμο.

    Στόχος του υπουργείου, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδρυμάτων και να διευκρινισθούν ζητήματα που αφορούν στη θητεία και τη λειτουργία των υφισταμένων μονομελών ή συλλογικών οργάνων διοίκησης τους.

    Επισημαίνεται ότι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα που διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, δεν εφαρμόζονται οι σχετικές με τα όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων διατάξεις, μέχρι τη λήξη της θητείας των επιτροπών.

    [03] Προς συρρίκνωση δραστηριοτήτων η ελβετική UBS, μετά τη ζημιά των 2 δισ. δολαρίων

    Η ελβετική τράπεζα UBS, η οποία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την αποκάλυψη ζημιάς ύψους 2 δισ. δολαρίων από μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στελέχους της στο Λονδίνο, αναμένεται ότι θα συρρικνώσει τη μονάδα της επενδυτικής τραπεζικής και μπορεί να απολύσει ανώτερα στελέχη της, ώστε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών και να αποφύγει την πιστοληπτική υποβάθμιση.

    Αργά χθες, ο οίκος Moody\'s ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό επανεξέταση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιολόγηση του μακροχρόνιου χρέους και των καταθέσεων της UBS. \"Οι ζημιές θέτουν ερώτημα για την ικανότητα του ομίλου να ολοκληρώσει επιτυχώς την ανασύσταση της λειτουργίας της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής του\", δήλωσε ο οίκος.

    [04] Σύνοδος υπουργών Οικονομικών υπό το βλέμμα της Ουάσινγκτον. Η Φινλανδία κωλυσιεργεί, η Αυστρία την ακολουθεί

    Η σημερινή άτυπη σύνοδος των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ έχει θεωρητικά ως στόχο την υπέρβαση των εμποδίων στην εφαρμογή των μέτρων που αποφασίσθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, τα οποία περιλαμβάνουν έναν δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα ύψους 160 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κωλυσιεργούν. Η Φινλανδία ζητεί οικονομικές εγγυήσεις σε αντάλλαγμα της δανειοδότησης της Ελλάδας, ενώ η Αυστρία ακολουθεί το Ελσίνκι κατά πόδας.

    Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας δήλωσε σήμερα ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει λύση για το θέμα των εγγυήσεων που ζητεί το Ελσίνκι, με αντάλλαγμα την χορήγηση νέων δανείων στην Ελλάδα, κατά τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. \'Οταν ερωτήθηκε για το θέμα, κατά την άφιξή της στην Πολωνία, η Γιούτα Ουρπιλάινεν απάντησε: \"Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι θα βρούμε μία λύση μέχρι το βράδυ\".

    Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ δεν απέκλεισε ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας αποτελεί προτιμότερη λύση από μία υψηλού κόστους διάσωση, με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους προσερχόμενη στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

    \"Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικό τρόπο τον δικό μας δρόμο , αλλά, \"εάν οδηγούμασταν σε μία κατάσταση που φαίνεται ότι είναι υψηλότερου κόστους από μία εναλλακτική λύση\", όπως η χρεοκοπία, \"θα έπρεπε να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο\", δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι αυτό θέμα δεν είναι ακόμη επίκαιρο.

    \"Η συζήτηση για τη Φινλανδία είναι τελικά αρκετά τεχνικής φύσεως. Εάν θέλουν εγγυήσεις, τότε η τιμή είναι χαμηλότερη, τα επιτόκια θα είναι φυσικά χαμηλότερα\", δήλωσε για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

    Χθες ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι οφείλουν να επιταχύνουν τις ενέργειές τους και να αποδεσμεύσουν μεγαλύτερα κεφάλαια για την αποφυγή μίας μεγαλύτερης κρίσης. \"Πρέπει να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον\", δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. \"Έχουμε να επιλύσουμε προβλήματα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα για τις αγορές. Εμείς οι Ευρωπαίοι οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας όλοι μαζί, και οι Αμερικανοί οφείλουν να κάνουν το δικό τους\".

    \"Με μία τέτοια κρίση σε διάφορες χώρες μέλη οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα...η μόνη λύση δεν είναι να πάμε προς τα πίσω, αλλά προς τα εμπρός\", δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο ο Ντιντιέ Ρέιντερς τονίζοντας ότι χρειάζονται \"περισσότερο καινοτόμες λύσεις\".

    [05] Στο 65,2% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ισπανίας

    Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας αυξήθηκε στη διάρκεια του Β\' τριμήνου του 2011 διαμορφούμενο ως ποσοστό του ΑΕΠ στο επίπεδο του 65,2%, ήτοι 8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα έναντι του επιπέδου στο οποίο ήταν προ έτους (57,2%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Τράπεζα της Ισπανίας.

    Έναντι του ορίου που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (60%) η σχέση χρέους προς ΑΕΠ της Ισπανίας διαμορφώνεται υψηλότερα, αν και παραμένει σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου, (85,1%) κατά το 2010.

    [06] Στην Τρίπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε σήμερα στην Τρίπολη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της \"αραβικής άνοιξης\", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

    Ο Ερντογάν έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ και τον δεύτερο στην ιεραρχία του ΕΜΣ, τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τους νέους λίβυους ηγέτες και μετά να παραστεί στην προσευχή της Παρασκευής στην Τρίπολη, σύμφωνα με αξιωματούχους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

    Ο Ερντογάν έφθασε από την Τύνιδα όπου είχε μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης. Η Τυνησία, όπου ξέσπασε για πρώτη φορά λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος, ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του στη βόρεια Αφρική που άρχισε από την Αίγυπτο.

    Η επίσκεψή του στη Λιβύη πραγματοποιείται μια ημέρα μετά την επίσκεψη στην Τρίπολη του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και έχει στόχο την ενίσχυση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή.

    [07] Έκκληση ΟΑΣΕ προς όλες τις πλευρές στο Κόσοβο για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση

    Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και συγκράτηση στο βόρειο Κόσοβο και τόνισε ότι τα εκκρεμή ζητήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

    Ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ, υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Αουντρόνιους Αζούμπαλις σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι είναι αναγκαία εποικοδομητική προσέγγιση.

    «Η ασφάλεια των πολιτών, ανεξάρτητα από εθνικότητα, πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα και ζητώ απ? όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ενεργούν με υπευθυνότητα».

    [08] Ο εκπρόσωπος του Καντάφι καταγγέλλει την επίσκεψη Σαρκοζί - Κάμερον

    Ο Μούσα Ιμπραχίμ, ο εκπρόσωπος του έκπτωτου λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, κατήγγειλε την επίσκεψη-αστραπή την Πέμπτη του Νικολά Σαρκοζί και του Ντέιβιντ Κάμερον στη Λιβύη, κατηγορώντας τους ότι θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε προπύργιο της Δύσης.

    \"Η Γαλλία προσπαθεί να ενισχύσει τους πράκτορές της στη Λιβύη και η Βρετανία να ευνοήσει πολιτικά πρόσωπα που είναι σύμμαχοί της απέναντι σε αυτούς που προσεγγίζουν τις ΗΠΑ και το Κατάρ, ώστε να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ένα προπύργιο για τη Δύση\", δήλωσε ο Ιμπραχίμ.

    \"Η επίσκεψη εγκαινιάζει ένα σχέδιο αποικισμού στη Λιβύη και αποτελεί την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της εφαρμογής της\", πρόσθεσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, το οποίο εδρεύει στη Συρία και τακτικά μεταδίδει μηνύματα του έκπτωτου λίβυου ηγέτη.

    [09] Ένας σπάνιος καρχαρίας εκβράστηκε σε παραλία βόρεια της Σάμου

    Ένας εξαβράγχιος καρχαρίας 2,5 μέτρων εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία Σβάλα βόρεια της Σάμου από κατοίκους της περιοχής. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο λιμενικός σταθμός Καρλοβάσου και στη συνέχεια η ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Αρχιπελάγους και ο κτηνίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

    Το εντυπωσιακό ζώο δεν έφερε ορατά τραύματα και ούτε κατά τη νεκροψία διαφάνηκε προφανής αιτία θανάτου. Τα μέλη της ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης συνέλλεξαν δείγματα ιστού τα οποία θα σταλούν για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

    Ο εξαβράγχιος καρχαρίας είναι ένα απειλούμενο είδος, σχετικά κοινό στα ελληνικά νερά και εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα σε μήκος και ζει σε βαθιά νερά που φτάνουν και τα 2000 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της μέρας συνήθως βρίσκεται σε μεγάλα βάθη και το βράδυ ανεβαίνει σε ρηχότερα νερά όπου τρέφεται, κυρίως με καρκινοειδή, μαλάκια και ορισμένα είδη ψαριών.

    Στην Ελλάδα κατά καιρούς αλιεύεται κατά λάθος στα δίχτυα. Είναι είδος που απειλείται ιδιαίτερα από την υπεραλίευση, καθώς έχει πολύ αργό αναπαραγωγικό ρυθμό.

    Σημειώνεται ότι πολλά είδη καρχαριών καταγράφονται με το ίδιο όνομα, καθιστώντας δύσκολη την προσπάθεια υπολογισμού της πραγματικής έκτασης της μείωσης των ειδών. Στην ελληνική αγορά, ένας μεγάλος αριθμός καρχαριών που ψαρεύονται σκόπιμα ή ως παρεμπίπτων αλίευμα, πωλείται σαν γαλέος, ένα κοινό όνομα που δίνεται σε πολλά εμπορικά είδη καρχαρία. Ως αποτέλεσμα, η μείωση των ειδών μπορεί να περάσει απαρατήρητη για πολύ καιρό, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη λήψη διαχειριστικών μέτρων για την επιβίωση του είδους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 September 2011 - 10:29:37 UTC