Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
  • [02] Τηλεφωνικές συνομιλίες Γ. Παπανδρέου με Σ. Πέρες και Β. Φάιμαν
  • [03] Λουτροθεραπείες "μαϊμού" διαπίστωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

  • [01] Καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Δεν υπάρχει απολύτως καμία συζήτηση περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι, τόσο από πολιτικής όσο και από νομικής άποψης, δεν υφίσταται θέμα εξόδου ή αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, κάτι που αποτυπώνεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

    «Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Φινλανδού Επιτρόπου.

    Ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη η Αθήνα «καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό» τις προσδοκίες της Επιτροπής και επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τεχνική επεξεργασία των μέτρων για τον προϋπολογισμό του 2012 καθώς και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα.

    Σημείωσε επίσης ότι επίκειται η επανάληψη των συνομιλιών και πως ο Ολι Ρεν δεν θα εξέφραζε χθες τη βεβαιότητα για επάνοδο του κλιμακίου την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα εάν δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι διαβουλεύσεις εξελίσσονται με ικανοποιητικό τρόπο.

    [02] Τηλεφωνικές συνομιλίες Γ. Παπανδρέου με Σ. Πέρες και Β. Φάιμαν

    Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Με τον Αυστριακό καγκελάριο, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζήτησε για την εφαρμογή της απόφασης των ηγετών της ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Συζήτησαν, επίσης, για το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

    Με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός συζήτησε για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για την επίλυση του Μεσανατολικού, ενώ του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του αδελφού του.

    [03] Λουτροθεραπείες "μαϊμού" διαπίστωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν για την απόδοση των δαπανών παροχών ασθενείας ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Έτσι, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων για την εξασφάλιση της νομιμότητας στην απόδοση δαπανών παροχών ασθενείας γνωστοποίησε τα εξής:

    Παροχές Λουτροθεραπείας: Από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στην περιοχή Αιδηψού, σε 121 περιπτώσεις ασφαλισμένων, που δήλωσαν τα καταλύματα, που θα διέμεναν προσωρινά, κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας, ώστε να τους αποδοθεί η δαπάνη διαμονής, διαπιστώθηκε ότι οι 26 δεν παρουσιάστηκαν σ\' αυτά.

    Τα αποτελέσματα των ελέγχων διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να μην καταβληθούν οι αντίστοιχες δαπάνες και να εξεταστούν οι υποθέσεις αυτές και ως προς τις λοιπές διαστάσεις της παραβατικότητας (παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας ή ποινικών νόμων).

    Παροχές νεφροπαθών: Από τους ελέγχους, που διενεργούνται, διαπιστώθηκε ότι σε Μονάδα της Ανατολικής Αττικής ασφαλισμένος - νεφροπαθής, παραποιώντας φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις ταξί), εισέπραξε παρανόμως το ποσό των 25.198 ευρώ ως έξοδα μετακίνησης για αιμοκαθάρσεις, κατά τη χρονική περίοδο 11/2009 έως 04/2011.

    Το αποτέλεσμα του ελέγχου διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό, που εισπράχθηκε παράνομα και ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στο ΣΔΟΕ.

    Η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι δεν θα σταματήσει τους ελέγχους, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα καταδολίευσης του συστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 September 2011 - 18:29:37 UTC