Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη εβδομάδα για ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς
  • [02] Υπέρογκοι μισθοί εντοπίσθηκαν σε δημοτικές επιχειρήσεις
  • [03] Διήμερο πένθος στη Χιλή μετά την πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους

  • [01] Κρίσιμη εβδομάδα για ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς

    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα για τον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέση μάχης και δεν αποκλείουν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, εν όψει της διαμόρφωσης του καινούριου οργανογράμματος των εταιριών και της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως προβλέπει το νόμος για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

    ΣήμεραΔευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα καθορίσουν τη στάση τους , ενώ την Τετάρτη θα πάρουν σχετικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ, οι οποίοι, με εξαίρεση το Τραμ, άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία την περασμένη Πέμπτη.

    Σε θέση μάχης βρίσκονται όμως και οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

    Το σχέδιο νόμου που προωθείται είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη, οπότε τυπικά θα ανάψει και το πράσινο φως για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης.

    Οι ιδιοκτήτες Ταξί, που έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, αναμένουν τις ανακοινώσεις για να καθορίσουν την πορεία τους, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ.

    [02] Υπέρογκοι μισθοί εντοπίσθηκαν σε δημοτικές επιχειρήσεις

    Ένα σημαντικό δείγμα αποτύπωσης του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, έχει για πρώτη φορά στα «χέρια» του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, για απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους των δημοτικών επιχειρήσεων.

    Εν όψει των ρυθμίσεων του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου ζητήθηκαν για πρώτη φορά από τους Δήμους και συγκεντρώθηκαν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων. Στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 Δήμους. Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν, οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Επίσης απ΄αυτούς οι 44 Δήμοι δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

    Από το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων:

    α) Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ.

    β) άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.

    γ) Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ.

    δ) Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ.

    Επίσης, παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών , οι Δήμοι που δεν έστειλαν στοιχεία είναι :

    Αγίου Ευστρατίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγράφων, Άκτιου-Βόνιτσας, Αλμυρού, Αμάριου, Αμοργού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Άνδρου, Αντιπάρου, Αργιθέας, Αριστοτέλη, Αρριανών, Αρταίων, Βέλου-Βόχας, Βισαλτίας, Βορείων Τζουμέρκων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γορτυνίας, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Δυτικής Αχαΐας, Ελευσίνας, Εορδαίας, Ερυμάνθου, Ευρώτα, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζωγράφου, Θάσου, Θερμαϊκού, Θέρμου, Ιάσμου, Ιητών, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καισαριανής, Καντάνου-Σέλινου, Καρπενησίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κιμώλου, Κόνιτσας, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μεγίστης, Μετσόβου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Νικολάου Σκουφά, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παξών, Παπάγου-Χολαργού, Πάργας, Περάματος, Περιστερίου, Πύλης, Πύργου, Πωγωνίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Ρήγα Φερραίου, Σαλαμίνας, Σερβίων-Βελβεντού, Σερίφου, Σίφνου, Σκιάθου, Σκύρου, Στυλίδας, Σύμης, Τανάγρας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φλώρινας, Φυλής, Χαλκηδόνος, Χάλκης, Χίου, Ωραιοκάστρου, Ωρωπού.

    Τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο θα υπάρξει και συνεννόηση για το θέμα των Δήμων που δεν απέστειλαν.

    [03] Διήμερο πένθος στη Χιλή μετά την πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους

    Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος για τα 21 θύματα από τη συντριβή στον Ειρηνικό Ωκεανό,κοντά στο νησί Ροβινσώνας Κρούσος, ενός μεταγωγικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, την Παρασκευή.

    «Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει την Δευτέρα και την Τρίτη (σ.σ. σήμερα και αύριο) ημέρες εθνικού πένθους, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να εκφράσουν αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε ο Πινιέρα σε μήνυμά του.

    Ανάμεσα στα θύματα είναι μια από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές προσωπικότητες της χώρας, ο 44χρονος δημοσιογράφος Φελίπε Καμιροάγκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 September 2011 - 6:29:41 UTC