Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απογραφή για την εφαρμογή του νέου ωραρίου στο Δημόσιο
  • [02] Εκκενώνονται συνοικίες της Νέας Υόρκης, λόγω του τυφώνα Αϊρίν
  • [03] Το ΕΜΠ αντιδρά στον νέο νόμο πλαίσιο

  • [01] Απογραφή για την εφαρμογή του νέου ωραρίου στο Δημόσιο

    Έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια.

    Για τον λόγο αυτό, ο υφυπουργός ζήτησε απογραφή από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εφαρμογή του νέου ωραρίου και η εγκύκλιος απεστάλη σήμερα στα υπουργεία, στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, στις Ανεξάρτητες Αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) και στα υπόλοιπα ΝΠΔΔ.

    Οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού είναι:

    1. Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους

    2. Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν

    3. Πόσοι υπάλληλοι επέλεξαν το καθένα από τα προτεινόμενα ωράρια (ώρα έναρξης 7:00 ή 7:30 ή 8:00 ή 9:00).

    Η απογραφή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου το υπουργείο να έχει συνολική και αναλυτική εικόνα για το νέο ωράριο, καθώς και στατιστικά στοιχεία για τις επιλογές των υπαλλήλων.

    Το νέο ωράριο αύξησε τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού και επιφέρει εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης, χωρίς να έχει καταγγελθεί μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.

    [02] Εκκενώνονται συνοικίες της Νέας Υόρκης, λόγω του τυφώνα Αϊρίν

    Την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν σε περιοχές μεχαμηλό υψόμετρο πριν από την έλευση του κυκλώνα Αϊρίν διέταξαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.

    Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι η απομάκρυνση, που αφορά περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις ανοίξουν τα καταφύγια στις 21:00 ώρα Ελλάδος (18:00 GMT).

    "Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν υποχρεωτική εκκένωση και δεν θα το κάναμε τώρα αν δεν πιστεύαμε ότι αυτή η καταιγίδα μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή", ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ότι από το Σάββατο το μεσημέρι όλα τα μέσα μεταφοράς θα σταματήσουν να λειτουργούν.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμασταμάτησε τις διακοπές τουστο Μάρθας Βάινγιαρντ μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον πριν από την έλευση του κυκλώνα Αϊρίν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    [03] Το ΕΜΠ αντιδρά στον νέο νόμο πλαίσιο

    H πρώτη δυναμική αντίδραση στα νέα μέτρα για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη συνεδρίαση της και αποφάσισε να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που άρχιζε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ οι φοιτητές αποφάσισαν να αρχίσουν την προσεχή Τρίτη γενικές συνελεύσεις με στόχο καταλήψεις των σχολών.

    Στην απόφασή της η Σύγκλητος τονίζει μεταξύ άλλων «την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο».

    Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος διαμηνύει: «αναλαμβάνει τις ευθύνες της ώστε:

    1. Να διαμορφωθούν οι όροι της δημοκρατικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοίκησης του Ε.Μ.Π. Σε πρώτη φάση καλεί όλα τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνουν και να αγωνιστούν, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του ιδρύματος.

    2. Να προβάλλει και να συμβάλλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου»

    Επίσης, η Σύγκλητος τονίζει ότι «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων της Πολυτεχνειακής κοινότητας στην περίοδο των εξετάσεων, η έναρξη των οποίων μετατίθεται στις 5 Σεπτεμβρίου» και «απευθύνεται στην κοινωνία την οποία καλεί να στηρίξει τη μεγάλη δική της κατάκτηση που είναι το δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο».

    Να σημειωθεί ότι αναμένονται οι συνεδριάσεις των Συγκλήτων του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πατρών τη Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσει και έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 August 2011 - 18:29:44 UTC