Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελλάδα ψάρι - δηλητήριο, στην Ιαπωνία έδεσμα
  • [02] Η ελληνική μουσική επιστρέφει στις γειτονιές της Αθήνας
  • [03] ΟΑΕΔ: Αυξήθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων
  • [04] Μετεξεταστέοι οι Ελληνές φοιτητές στην ασφαλή χρήση κινητών τηλεφώνων

  • [01] Στην Ελλάδα ψάρι - δηλητήριο, στην Ιαπωνία έδεσμα

    Στην Ιαπωνία και την Κορέα θεωρείται εκλεκτό έδεσμα, αν και οι μάγειρες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ένα και μόνο λάθος στην προετοιμασία του, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον καταναλωτή, λόγω της νευροτοξίνης που φέρει στα σπλάχνα και το δέρμα του.Το ψάρι λαγοκέφαλος, που έκανε τελευταία την εμφάνισή του στα νερά της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή κατανάλωσης, αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις ασιατικές χώρες, όπου σερβιρισμένο ως sashimi- δηλαδή ωμό, χωρίς να είναι τυλιγμένο με φύκι και ρύζι- αποτελεί υψηλή γαστρονομική απόλαυση.

    «Είμαστε στο στάδιο προετοιμασίας πρότασης, σε πανεπιστήμια και φορείς της Ιαπωνίας και της Κορέας, προκειμένου να μελετήσουμε τον λαγοκέφαλο- fugu αποκαλείται στις χώρες αυτές- και γενικότερα το φαινόμενο της διασποράς των ξενικών ειδών στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. Θαλάσσιας Βιολογίας και ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Στέφανος Καλογήρου.

    Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, υπάρχουν ψαράδες στο Αιγαίο που μπορούν να βγάλουν μέχρι και 50 κιλά λαγοκέφαλου σε μια ώρα, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία διασπορά του είδους. «Γιατί όχι, να μην μελετήσουμε ακόμα και την εξαγωγή αυτών των ψαριών σε ασιατικές χώρες, όπου καταναλώνονται ευρέως;» προτείνει ο κ.Καλογήρου.

    [02] Η ελληνική μουσική επιστρέφει στις γειτονιές της Αθήνας

    Οι αδειούχοι του Αυγούστου επιστρέφουν, οι παραλίες και τα νησιά αδειάζουν, το κλεινόν άστυ αποκτά τους γνώριμους ρυθμούς του, τα αφιερώματα στην καλή μουσική δεν είναι λίγα και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απολαύσουν σε πολλούς δήμους της πόλης.

    Ενημερωθείτε για τις σημαντικότερες εμφανίσεις μέχριτο τέλος Αυγούστου:

    Μπέσυ Μάλφα και Ματθίλδη Μαγγίρα, 25 - 27 Αυγούστου, Θέατρο Μπάντμιντον

    Οι δύο γνωστές ηθοποιοί, θα συμμετάσχουν στην αφιερωματική μουσική παράσταση για τη Ρένα Βλαχοπούλου, καλλιτεχνικής επιμέλειας Μάκη Δελαπόρτα. Με το ξεχωριστό τους ταλέντο, θ? αποδώσουν έναν διαφορετικό ερμηνευτικό χαρακτήρα στα τραγούδια της σπουδαίας πρωταγωνίστριας.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια όπως: «Γλυκιά ζωή» των Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Διαλιανίδη, «Ας πάει και το παλιάμπελο» των Γιώργου Μουζάκη, Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, κ.α.

    Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Σάββατο 27 Αυγούστου, Τέρα Βάιμπ Παρκ (TerraVibe Park)

    Η επανασύνδεσή τους, έναν χρόνο πριν και η ζεστή ανταπόκριση του κοινού, τους οδήγησε στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου αριθμού συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Με αφετηρία το θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα ξεκίνησαν την περιοδεία τους, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Πάτρα 14 Οκτωβρίου.

    Μαρία Φαραντούρη - Αλκίνοος Ιωαννίδης, 30 Αυγούστου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

    Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, από διαφορετική γενιά, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες και χρήστριες εξαρτησιογόνων ουσιών ΚΕΘΕΑ/Νόστος, σε ένα μουσικό ταξίδι- αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του ποιητή Νίκου Γκάτσου.

    Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ Νόστος.

    Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Ζηνοβία Αρβανιτίδη, 30 Αυγούστου, Κηποθέατρο Παπάγου

    Οι πέντε καλλιτέχνες περιοδεύουν ανά την Ελλάδα με μια μουσικοχιουμοριστική παράσταση και κάνουν στάση στου Παπάγου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παπάγου.

    [03] ΟΑΕΔ: Αυξήθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων

    Αυξημένο κατά 1,82% - σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα - είναι το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατά το μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Οργανισμός, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 699.658 άτομα.

    Από τα άτομα αυτά, 288.961 είναι άνδρες (ποσοστό 41,30%) και 410.697 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,70%).

    Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,70%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,09%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,21)%.

    Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το (45,21%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το (35,54%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το (18,00%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το (1,25%).

    Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το (93,05%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το (5,68%) και στους Υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το (1,27%).

    Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 205.534 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 7.219 άτομα, ποσοστό 3,64% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 84,49% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 6,94% είναι Οικοδόμοι επιδοτούμενοι, το 3,76% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι, το 2,62% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι, και το 1,83% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι.

    [04] Μετεξεταστέοι οι Ελληνές φοιτητές στην ασφαλή χρήση κινητών τηλεφώνων

    Βαθμολογία ... κάτω από τη βάση παίρνουν οι φοιτητές στην Ελλάδα και άλλα εννέα κράτη της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης σε ό,τι αφορά την ασφαλή χρήση των κινητών τους τηλεφώνων, καθώς αν και -υποκειμενικά- νιώθουν (σε μεγάλο ποσοστό) ασφαλείς, όταν χρησιμοποιούν τις σχετικές υπηρεσίες, αντικειμενικά δεν είναι!

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα σε δείγμα 7172 φοιτητών, στην πλειοψηφία τους 18-26 ετών, από 17 πανεπιστήμια σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία).

    Μάλιστα, η ολοένα μεγαλύτερη διάδοση και χρήση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να πολλαπλασιάζει τις απάτες σε βάρος των χρηστών, που έχουν ν' αντιμετωπίσουν απειλές, όπως κακόβουλο λογισμικό, παράνομες χρεώσεις του λογαριασμού τους και υποκλοπή προσωπικών στοιχείων.

    Τα παραπάνω γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Ιωσήφ Ανδρουλιδάκης, της Διεθνούς Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών Jozef Stefan (Γιόζεφ Στέφαν) της Σλοβενίας.

    Η έρευνα θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του διπλού διεθνούς συνεδρίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την ηλεκτρονική δημοκρατία, που συνδιοργανώνουν τα πανεπιστήμια Μακεδονίας και Ανατολικού Λονδίνου (University of East London).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 August 2011 - 12:29:45 UTC