Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε νότια της Πάτρας
  • [02] Κύπρος:Προσπάθειες για να μην προσφύγουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης
  • [03] Η Χαμάς τερματίζει την διετή εκεχειρία με το Ισραήλ
  • [04] Η αποστολή του Ολυμπιακού για το φιλικό με την Ίντερ
  • [05] Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Φραγκοκάστελο Σφακίων

  • [01] Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε νότια της Πάτρας

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με επίκεντρο περιοχή νότια της πόλης της Πάτρας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    [02] Κύπρος:Προσπάθειες για να μην προσφύγουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης

    "Αγώνα δρόμου" δίνει η κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια και ιδιαίτερα ο νέος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας για να αποφευχθεί πάση θυσία η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

    Μία από τις ελάχιστες επιλογές , που μελετώνται, είναι να απευθυνθεί η κυβέρνηση στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να αγοράσει κάποια κυπριακά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά.

    Aβέβαιο είναι και το μέλλον των πακέτων μέτρων για δημοσιονομική εξυγίανση καθώς ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε οτι δεν ειναι βέβαιο οτιτο υπουργείο θα καταφέρει να ετοιμάσει νομοσχέδια και για το δεύτερο πακέτο μέτρων, όπως αξίωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδια τα οποία αφορούν το δεύτερο πακέτο μέτρων και όχι η κυβέρνηση να παραμείνει στα λόγια και στις δεσμεύσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Μετά τη δίωρη συνάντηση του υπουργου Οικονομικών Κίκη Καζαμία με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη και τον αναπληρωτή Πρόεδρο, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της έξι μέρες για να καταθέσει νέα νομοσχέδια, υπογραμμίζοντας ότι είναι επαρκές το χρονικό διάστημα για την ετοιμασία των νομοσχεδίων.

    Το πολιτικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο δυσμενές για την κυβέρνηση ενώ στο μέτωπο των συνδικαλιστικών οργανώσεων συντεχνιών ήρθαν στην επιφάνεια οι διαφωνίες για το πιο σημαντικό από τα μέτρα και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις.

    Η κυβέρνηση επιμένει προς το παρόν στη λογική των δύο πακέτων. Το πρώτο πακέτο φθάνει τα 370 εκ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 120 εκ. ευρώείναι περικοπές δαπανών. Στο πακέτο θα προστεθεί εντός των ημερών και το μέτρο για επιβολή τέλους εγγραφής στις εταιρείες.

    Το δεύτερο πακέτο υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα 200 εκ. ευρώ, έτσι ώστε να επιτευχθούν συνολικές εξοικονομήσεις 600 εκ. ευρώγια το 2012, μειώνοντας το έλλειμμα από το 6% στο 2,5% του ΑΕΠ.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Standard and Poor's προειδοποίησαν την περασμένη βδομάδα ότι θα υποβαθμίσουν την Κύπρο αν μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν ψηφιστούν μέτρα που να εστιάζονται στις δαπάνες.

    [03] Η Χαμάς τερματίζει την διετή εκεχειρία με το Ισραήλ

    Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν δεσμεύεται πλέον από την εκεχειρία με το Ισραήλ που εφάρμοζε de facto δύο χρόνια, μετά το τέλος του πολέμου στις αρχές του 2009.

    Το μήνυμα μεταδόθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό της Χαμάς μετά τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα επί δύο ημέρες σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα και τις επιθέσεις στην πόλη Εϊλάτ την Πέμπτη οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ Ισραηλινούς.

    "Δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία με τον εχθρό", ανέφερε η ανακοίνωση, που μοιάζει να σηματοδοτεί την απόφαση της Χαμάς να κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Ισραήλ.

    [04] Η αποστολή του Ολυμπιακού για το φιλικό με την Ίντερ

    Αναχωρεί με τσάρτερ για τη Γενεύη το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου αύριο στις 19:00 ώρα Ελλάδας δίνει το τελευταίο φιλικό, απέναντι στην Ιντερ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Αυτό θα είναι το πιο δυνατό τεστ για το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας με την Καβάλα στο Καραϊσκάκη το επόμενο Σάββατο. Με Μέλμπεργκ, αλλά χωρίς Τοροσίδη, Τζιμπούρ, Ριέρα και Ιμπαγάσα στην Ελβετία η ομάδα του Πειραιά, καθώς οι τελευταίοι θα συνεχίσουν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν.

    Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους το πρωί, με τον Τοροσίδη να συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα κινητοποίησης που ακολουθεί στο γήπεδο. Το δικό του πρόγραμμα κινητοποίησης στο γήπεδο συνεχίζει και ο Τζιμπούρ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Πρόγραμμα φυσικοθεραπείας ακολούθησε ο Ριέρα, ενώ αύριο αναμένεται να ξεκινήσει φυσικοθεραπεία ο Ιμπαγάσα. Και οι τρεις έχουν ραντεβούν αύριο στις 09:00 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ενώ την ίδια ώρα θα προπονηθούν και οι Δασκαλάκης, Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο.

    Ο Σουηδός αμυντικός, Όλοφ Μέλμπεργκ, γυμνάστηκε και χθες και σήμερα, με τον Ισπανό τεχνικό να τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή.

    Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 21 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον αγώνα με την Ίντερ και οι οποίοι είναι: Μέγερι, Κοστάντσο, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Βαλεριάνος, Φέισα, Ουρτάδο, Μοντέστο, Γέστε, Φουστέρ, Γκρμπιτς, Χαβίτο, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Πάντελιτς, Κάταϊ.

    Οι «ερυθρόλευκοι» τη Δευτέρα θα έχουν ρεπό και θα επανέλθουν στις προπονήσεις την Τρίτη στις 19:00.

    Στα μεταγραφικά, νέο ραντεβού για τη Δευτέρα έδωσαν Ολυμπιακός και Άστον Βίλα για τη μεταγραφή του Ζεάν Μακούν. Στον Ολυμπιακό υπάρχει αισιοδοξία πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για την απόκτηση υπό μορφή δανεισμού του 28χρονου Καμερουνέζου. Τζιόλης, Αμπντούν, Εστράδα και Ορμπάιθ παραμένουν στη λίστα.

    [05] Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Φραγκοκάστελο Σφακίων

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί η φωτιά που εκδηλώθηκε στις λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Φραγκοκάστελου στα Σφακιά.

    Η φωτιά ξέσπασε 200 μέτρα από το κάστρο της περιοχής και στην κατάσβεση της πήραν μέρος 7 οχήματα με 12 πυροσβέστες καθώς και κάτοικοι της περιοχής που χρησιμοποίησαν ακόμα και τα γεωργικά τους μηχανήματα, καθώς οι φλόγες κινούνταν απειλητικά προς της κατοικημένη περιοχή.

    Στην περιοχή υπάρχουν πολλά τουριστικά καταλύματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά έκαψε περισσότερα από 5 στρέμματα χορτολιβαδικής και 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 August 2011 - 10:29:45 UTC