Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ παρουσίασε ο Ηλίας Μόσιαλος
  • [02] Οι διακοπές του πλανητάρχη
  • [03] Με πτώση άρχισαν τις συνεδριάσεις τους τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [04] Στον ΛΑΟΣ προσχώρησε ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης: Γιορτάζουν ΟΗΕ και ActionAid
  • [06] Τιμητική εκδήλωση τα Χανιά για τους Κρήτες οργανοποιούς
  • [07] Αντιγηραντική ουσία παρατείνει τη ζωή παχύσαρκων πειραματόζωων
  • [08] Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης: ΟΗΕ και ActionAid γιορτάζουν μαζί
  • [09] Ένα ποτηράκι την ημέρα κατά του Αλτσχάιμερ
  • [10] Η Ρεάλ Μαδρίτης ο πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο
  • [11] "Γλυκοκοιτάζει" Μπαλοτέλι η Μίλαν
  • [12] "Ροχιμπλάνκο" ο Φαλκάο έναντι 40 εκατ. ευρώ

  • [01] Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ παρουσίασε ο Ηλίας Μόσιαλος

    Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ που κατατείνει σε μια δημόσια, αποκομματικοποιημένη ανεξάρτητη χωρίς κρατικές, κυβερνητικές ή κομματικές παρεμβάσεις ραδιοτηλεόραση, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

    Ο κ. Μόσιαλος προανήγγειλε στροφή στις ελληνικές ποιοτικές παραγωγές, για τη δημιουργία μιας "ανταγωνιστικής" και αναβαθμισμένης ραδιοτηλεόρασης, βασισμένης σε Έλληνες δημιουργούς και "πρωτοπόρους" παραγωγούς.

    Ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ειδική ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία θα καταθέσει έως το τέλος Οκτωβρίου πόρισμα για το νέο μοντέλο διοίκησης στη δημόσια τηλεόραση.

    Στον τομέα της τηλεόρασης ο κ. Μόσιαλος είπε ότι βασικοί πόλοι θα είναι η ΝΕΤ στην Αθήνα και η ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη που θα αναβαθμιστούν, ενώ έκανε γνωστό ότι θα διακοπεί το πρόγραμμα της ΕΤ-1, καθώς και η κυκλοφορία του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση".

    Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στον "πυλώνα" πολυμέσα, το διαδίκτυο, τη δημοσιογραφία των πολιτών, όπως είπε.

    "Θα γίνει αντιστοίχιση του προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας", είπε ο κ. Μόσιαλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    [02] Οι διακοπές του πλανητάρχη

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναχώρησε από την Ουάσινγκτον για λίγες ημέρες ξεκούρασης με την οικογένειά του στο νησί Μάρθας Βίνεγιαρντ, ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν σταματούν να τον επικρίνουν εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να απομακρυνθεί από το Λευκό Οίκο σε περίοδο κρίσης.

    Σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο ο πρόεδρος Ομπάμα δέχεται συνεχώς πιέσεις. Η επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και ένα ποσοστό ανεργίας που φθάνει το 9,1% ρίχνουν μια σκιά στις προοπτικές επανεκλογής του το Νοέμβριο του 2012.

    "Αν ήμουν πρόεδρος δεν θα επεδίωκα να περάσω δέκα ημέρες στο Μάρθας Βίνεγιαρντ -- ένας δημοφιλής προορισμός για τους πλούσιους και ισχυρούς-- δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ, φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να είναι ο υποψήφιος του κόμματός του απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012.

    "Αν είσαστε πρόεδρος των ΗΠΑ και η χώρα ήταν σε κρίση, και εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε μεσούσης της κρίσης στον τομέα της απασχόλησης, τότε δεν θα έπρεπε να φύγετε για διακοπές", πρόσθεσε στο ραδιοφωνικό σταθμό WLS 980 του Σικάγου.

    "Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πρόεδρος των ΗΠΑ όπου κι αν πηγαίνει. Έχει συνείδηση των μεγάλων ευθυνών που έχει αναλάβει 24 ώρες το 24ωρο επί 365 ημέρες το χρόνο. Αυτό περιμένει ο αμερικανικός λαός και αυτή είναι η δουλειά που κάνει ο πρόεδρος", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Είναι το τρίτο συνεχές καλοκαίρι που ο Ομπάμα περνά τις διακοπές του σε ένα αγρόκτημα του πλούσιου νησιού, μέσα στη Μασαχουσέτη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με τη σύζυγό του Μισέλ, τις κόρες τους Σάσα και Μάλια και φίλους.

    [03] Με πτώση άρχισαν τις συνεδριάσεις τους τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Με πτώση άρχισαν σήμερα τις συνεδριάσεις τους τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σημείωνε στις 10.03 (ώρα Ελλάδας) πτώση κατά 0,51% στις 5.574,23 μονάδες, ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση είχε χάσει πάνω από 5% και είχε κλείσει στις 5.602,80 μονάδες.

    Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούσε και πάλι σήμερα στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ χθες είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα, ο δείκτης Footsie-100 έχανε 43,37 μονάδες, δηλαδή 0,85% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, πέφτοντας στις 5.048,86 μονάδες.

    Το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης άνοιξε με πτώση 1,09%, στις 8.226,8 μονάδες, σε μια αγορά όπου επικρατεί πανικός εξαιτίας των σκοτεινών οικονομικών προοπτικών και των φόβων για μια νέα κρίση του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη. Ο δείκτης Ibex-35 είχε σημειώσει χθες πτώση 4,70%, οπισθοχωρώντας στις 8.317,7 μονάδες.

    Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 σημείωνε κατά τις 10.20 (ώρα Ελλάδας) πτώση κατά 2,50% και περνούσε κάτω από τις 3.000 μονάδες, πέφτοντας στις 2.999,20.

    Τα σκανδιναβικά χρηματιστήρια ξεκίνησαν επίσης τις συνεδριάσεις με πτώση. Το Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης κατέγραφε πτώση περίπου 1% πέντε λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Γύρω στις 10.05 (ώρα Ελλάδας), τα Χρηματιστήρια του Ελσίνκι, της Κοπεγχάγης και του Όσλο έχαναν αντίστοιχα 0,5%, 1,35% και 0,8%.

    [04] Στον ΛΑΟΣ προσχώρησε ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης

    Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε με δήλωση του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο τη Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία τον ενημερώνει για την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ στις τάξεις του ΛΑΟΣ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κιλτίδης είχε αρχικώς προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία και αποχωρούσε, προ διμήνου, μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης: Γιορτάζουν ΟΗΕ και ActionAid

    Ανακουφίζουν κάθε χρόνο τις ζωές, τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ανθρώπων, που καταστρέφονται από πλημμύρες, σεισμούς, ξηρασίες και άλλες φυσικές καταστροφές. Όραμά τους είναι ένας κόσμος όπου κάθε άνθρωπος θα έχει δικαίωμα σε μία ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς φτώχεια και αδικία.

    Σ' αυτούς, τους προασπιστές της ζωής και της ανάπτυξης, τους ανθρώπους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, είναι αφιερωμένη η σημερινή μέρα, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, που γιορτάζει ο ΟΗΕ, μαζί με περισσότερες από 500 τοπικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά (ΜΚΟ), η ActionAid (ΑΑ), συμπροεδρεύει μαζί με τον ΟΗΕ στον εορτασμό αυτό, σε αναγνώριση του ανθρωπιστικού της έργου.

    «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τις ΜΚΟ. Είναι μεγάλη τιμή για την ΑΑ που επιλέχτηκε από τον ΟΗΕ για να συμπροεδρεύσει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Ημέρας. Είναι μία μέρα πολύ σημαντική για όσους δουλεύουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και αρκετοί από εμάς κάτω από πάρα πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Το 2010, 242 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή έπεσαν θύματα απαγωγής. Ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε αφού το 2009 ήταν 102», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Actionaid Hellas, Γεράσιμος Κουβαράς.

    Οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια προσπαθούν, παρά τους κινδύνους, να παρέχουν βοήθεια και μακροχρόνια στήριξη σε κοινότητες που έχουν χτυπηθεί από καταστροφές ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση και χωρίς διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια, την κοινωνική τάξη, τη θρησκεία, το φύλο, τη φυλή ή άλλους παράγοντες.

    Η ΑΑ ξεκίνησε τη δράση της στην Ελλάδα το 1998 και από τότε μέχρι σήμερα μέσα από τα προγράμματα υποστήριξης που προτείνει, γίνεται η γέφυρα αλληλεγγύης που συνδέει τους Έλληνες πολίτες με τα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητες των αναπτυσσόμενων χωρών βελτιώνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε 54 πολύ φτωχές κοινότητες σε 16 χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

    [06] Τιμητική εκδήλωση τα Χανιά για τους Κρήτες οργανοποιούς

    Οι διακεκριμένοι παλιοί Κρήτες οργανοποιοί, που συνετέλεσαν στην ανάδειξη και διαμόρφωση των κρητικών λαϊκών μουσικών οργάνων, τιμώνται σήμερα Παρασκευή στο πλαίσιο εκδήλωσης, που συνδιοργανώνουν στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου ο Σύλλογος Μουσικών Χανίων «Ο Χάρχαλης» και ο Δήμος Χανίων.

    «Πίσω από κάθε εκδήλωση υπάρχουν οι αφανείς ήρωες, οι οποίοι πάντα ωστόσο επιτελούν το έργο τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους οργανοποιούς. Πρόκειται για τους ανθρώπους που ενώ κατασκευάζουν το όργανο από το οποίο παράγεται η μελωδία, ουσιαστικά δεν προβάλλονται ποτέ», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου Ο κ. Λειψάκης πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι άνθρωποι μέσα από τα χέρια των οποίων «πέρασαν» η ιστορία της κρητικής μουσικής και η παράδοση του επαγγέλματος του οργανοποιού.

    Ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χάρχαλης», Στέλιος Λαϊνάκης, αναφέρθηκε στην ιδέα της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι οι οργανοποιοί συνέβαλαν στη διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής, δίνοντας στους μουσικούς τα απαραίτητα εργαλεία για να εκφραστούν καλύτερα. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Λαϊνάκης, έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση πολλών μουσικών οργάνων.

    Με την ολοκλήρωση του τιμητικού τμήματος της εκδήλωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 9 το βραδυ, θα ακολουθήσει συναυλία με μουσικούς του Συλλόγου «Ο Χάρχαλης».

    [07] Αντιγηραντική ουσία παρατείνει τη ζωή παχύσαρκων πειραματόζωων

    Ανανεώθηκαν οι ελπίδες των ανθρώπων ότι κάποια μέρα θα βρεθεί το «ελιξίριο» που θα επιβραδύνει τη γήρανση, καθώς ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να παρατείνουν σημαντικά τη ζωή παχύσαρκων ποντικιών, χορηγώντας τους μια ειδικά σχεδιασμένη ουσία.

    Η ουσία SRT-1720 προστατεύει τα πειραματόζωα από τις συνήθεις ασθένειες της παχυσαρκίας μειώνοντας την ποσότητα λίπους στο ήπαρ και αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθησία τους στην ινσουλίνη. Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες θετικές επιπτώσεις για την υγεία, η ουσία επέτρεψε στα ποντίκια να ζήσουν κατά μέσο όρο 44% περισσότερο χρόνο σε σχέση με όσα δεν είχαν πάρει την SRT-1720. Οι ερευνητές, με επικεφαλής το γεροντολόγο Ραφαέλ ντε Κάμπο του Εργαστηρίου Πειραματικής Γεροντολογίας του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο νέο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ήδη κάνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με φάρμακα συγγενικά με το SRT-1720. Η ουσία έχει αναπτυχθεί από την μικρή αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Sirtris, την οποία έχει δημιουργήσει ο βιολόγος της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ντέιβιντ Σινκλέρ, μαζί με τον Κάμπο.

    [08] Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης: ΟΗΕ και ActionAid γιορτάζουν μαζί

    Ανακουφίζουν κάθε χρόνο τις ζωές, τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ανθρώπων, που καταστρέφονται από πλημμύρες, σεισμούς, ξηρασίες και άλλες φυσικές καταστροφές. Όραμά τους είναι ένας κόσμος όπου κάθε άνθρωπος θα έχει δικαίωμα σε μία ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς φτώχεια και αδικία.

    Σ? αυτούς, τους προασπιστές της ζωής και της ανάπτυξης, τους ανθρώπους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, είναι αφιερωμένη η σημερινή μέρα, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, που γιορτάζει ο ΟΗΕ, μαζί με περισσότερες από 500 τοπικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά (ΜΚΟ), η ActionAid (ΑΑ), συμπροεδρεύει μαζί με τον ΟΗΕ στον εορτασμό αυτό, σε αναγνώριση του ανθρωπιστικού της έργου.

    «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τις ΜΚΟ. Είναι μεγάλη τιμή για την ΑΑ που επιλέχτηκε από τον ΟΗΕ για να συμπροεδρεύσει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Ημέρας. Είναι μία μέρα πολύ σημαντική για όσους δουλεύουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και αρκετοί από εμάς κάτω από πάρα πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Το 2010, 242 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή έπεσαν θύματα απαγωγής. Ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε αφού το 2009 ήταν 102», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Actionaid Hellas, Γεράσιμος Κουβαράς.

    Οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια προσπαθούν, παρά τους κινδύνους, να παρέχουν βοήθεια και μακροχρόνια στήριξη σε κοινότητες που έχουν χτυπηθεί από καταστροφές ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση και χωρίς διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια, την κοινωνική τάξη, τη θρησκεία, το φύλο, τη φυλή ή άλλους παράγοντες.

    Η ActionAid ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, στις αρχές της δεκαετίας του ?70, ως μία καθαρά φιλανθρωπική οργάνωση, με 88 υποστηρικτές που έγιναν ανάδοχοι σε 88 παιδιά στην Ινδία και την Κένυα. Σήμερα είναι μία διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση που υποστηρίζεται από εκατομμύρια ευαισθητοποιημένους πολίτες στον κόσμο, συνεργάζεται στενά με περισσότερες από 2.000 τοπικές οργανώσεις και ομάδες και αγωνίζεται, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας και των ανισοτήτων. Από το 1991 είναι σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης. Υλοποιεί αναπτυξιακά προγράμματα και δράσεις σε περισσότερες από 40 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και δουλεύει με εκατομμύρια φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους σε μία κοινή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους.

    Η ΑΑ ξεκίνησε τη δράση της στην Ελλάδα το 1998 και από τότε μέχρι σήμερα μέσα από τα προγράμματα υποστήριξης που προτείνει, γίνεται η γέφυρα αλληλεγγύης που συνδέει τους Έλληνες πολίτες με τα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητες των αναπτυσσόμενων χωρών βελτιώνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε 54 πολύ φτωχές κοινότητες σε 16 χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

    [09] Ένα ποτηράκι την ημέρα κατά του Αλτσχάιμερ

    Η μικρή με μέτρια κατανάλωση ποτού - ένα με δύο ποτήρια κρασί ή μπίρα την ημέρα - μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

    Ύστερα από την ανάλυση περισσοτέρων από 140 μελετών από το 1977 μέχρι σήμερα, που είχαν πραγματοποιηθεί σε 365.000 ανθρώπους, οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής Stritch του πανεπιστημίου του Σικάγου Loyola διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν με μέτρο είχαν 23% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια μορφή άνοιας και γνωστικής εξασθένησης.

    Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται το πολύ δύο ποτά ημερησίως για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες.

    \"Είναι αποδεκτό ότι ένα ποτήρι κρασί κάνει καλό στην καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και καρδιαγγειακά νοσήματα,\" είπε ο Έντουαρντ Νίφσεϊ, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας.

    Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο επιδρά στον εγκέφαλο.

    To κρασί έχει περισσότερο ευεργετική επίδραση σε σχέση με την μπίρα ή τα άλλα αλκοολούχα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Neuropsychiatric Disease and Treatment.

    Αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει σε αυτό το θέμα δεν κάνουν διάκριση μεταξύ των διαφόρων τύπων αλκοολούχων ποτών.

    Αντίθετα, η μεγάλη κατανάλωση ποτού - τρία με πέντε την ημέρα - συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο άνοιας.

    [10] Η Ρεάλ Μαδρίτης ο πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο

    Η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε ο πλουσιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον πλανήτη, για έκτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με το στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η συμβουλευτική οικονομική εταιρία «Deloitte».

    Η συγκεκριμένη εταιρία μελετά κάθε χρόνο τα συνολικά έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις πωλήσεις εισιτηρίων και τις χορηγίες και ανακοινώνει τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων.

    Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, όπως και την περασμένη χρονιά, είναι η Μπαρτσελόνα ενώ τρίτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,

    Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά, η πρώτη εικοσάδα απαρτίζεται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς συλλόγους.

    Για πρώτη φορά,τα συνολικάέσοδα των συλλόγων της πρώτης εικοσάδας ξεπέρασαν τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ το 2010, σημειώνοντας άνοδο 8% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

    Αναλυτικά οι 20 πλουσιότεροι σύλλογοι του κόσμου, είναι οι εξής:

    1. Ρεάλ Μαδρίτης 438,6 εκατ. ευρώ

    2. Μπαρτσελόνα 398,1 εκατ. ευρώ

    3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 349,8εκατ. ευρώ

    4. Μπάγερν Μονάχου 323 εκατ. ευρώ

    5. Άρσεναλ 274,1 εκατ ευρώ

    6. Τσέλσι 255,9 εκατ. ευρώ

    7. Μίλαν 235,8 εκατ. ευρώ

    8. Λίβερπουλ 225,3 εκατ. ευρώ

    9. Ίντερ 224,8 εκατ. ευρώ

    10. Γιουβέντους 205 εκατ. ευρώ

    11. Μάντσεστερ Σίτι 152,8 εκατ. ευρώ

    12. Τότεναμ 146,3 εκατ. ευρώ

    13. Αμβούργο 146,2 εκατ. ευρώ

    14. Λιόν 146,1 εκατ. ευρώ

    15. Μαρσέιγ 141,1 εκατ. ευρώ

    16. Σάλκε 139,8 εκατ. ευρώ

    17. Ατλέτικο Μαδρίτης 124,5 εκατ. ευρώ

    18. Ρόμα 122,7 εκατ. ευρώ

    19. Στουτγκάρδη 114.8εκατ. ευρώ

    20. Αστον Βίλα 109.4εκατ. ευρώ

    [11] "Γλυκοκοιτάζει" Μπαλοτέλι η Μίλαν

    Η Μίλαν επιμένει για την απόκτηση από τη Μάντσεστερ Σίτι του Μάριο Μπαλοτέλι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

    Ο διεθνής Ιταλός φορ είναι στα μεταγραφικά πλάνα των «ροσονέρι» τα τελευταία δύο χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του.

    Η απόκτηση του, πάντως, μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι, αφού κατά τα δημοσιεύματα η αγγλική ομάδα, που απέκτησε πέρσι τον 20χρονο άσο από την Ιντερ αντί 35 εκατ. ευρώ, κοστολογεί τον Μπαλοτέλι με τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο Μπαλοτέλι θέλει να επιστρέψει στο καμπιονάτο, καθώς μετά την απόκτηση του Σέρχιο Αγουέρο πολύ δύσκολα θα έχει θέση βασικού στην ομάδα του Μάντσεστερ.

    [12] "Ροχιμπλάνκο" ο Φαλκάο έναντι 40 εκατ. ευρώ

    Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φαλκάο.

    Ο Κολομβιανός επιθετικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροχιμπλάνκος», καθώς η ομάδα της Μαδρίτης ανέβασε στα 40 εκατομμύρια ευρώ την πρότασή της στη διοίκηση της Πόρτο για να τον αποκτήσει.

    Ο 25χρονος διεθνής φορ έκανε σπουδαία χρονιά με τους «δράκους» και ήταν από τους πρωταγωνιστές στην εντυπωσιακή παρουσία της Πόρτο, που έκανε το νταμπλ στην Πορτογαλία, ενώ κατέκτησε και το Γιουρόπα Λιγκ.

    Επίσης, η Ατλέτικο δαπάνησε άλλα πέντε εκατ. ευρώ για να πάρει ακόμη έναν παίκτη από την Πόρτο, τον Ρούμπεν Μίκαελ, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της.

    Συνολικά, δηλαδή, η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας θα βάλει, με κάποια επιπλέον μπόνους, πάνω από 45 εκατ. ευρώ στα ταμεία της για να παραχωρήσει τους δύο παίκτες στην ισπανική ομάδα.

    Βέβαια, η μεγάλη μεταγραφή ήταν η μετακίνηση του Φαλκάο.

    Ο Κολομβιανός, ο οποίος προορίζεται να καλύψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης το κενό που άφησε η αποχώρηση του Σέρχιο Αγουέρο για τη Μάντσεστερ Σίτι, σημείωσε την παρελθούσα σεζόν 38 γκολ και βοήθησε την Πόρτο να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Πορτογαλία, καθώς και το Γιουρόπα Λιγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 August 2011 - 10:29:48 UTC