Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" στο ευρωομόλογο, σύμφωνα με έρευνα του Ρόιτερς
  • [02] Ευρώπη και ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις στο συριακό καθεστώς
  • [03] Στα σκαριά νέο Βlade Runner
  • [04] Επίσημο το ενδιαφέρον Αράβων επενδυτών για Πανιώνιο

  • [01] "Ναι" στο ευρωομόλογο, σύμφωνα με έρευνα του Ρόιτερς

    Οι ηγέτες της ΕΕ ενδέχεται να αναγκαστούν να υποκύψουν στις πιέσεις των αγορών και να προχωρήσουν στην έκδοση ευρωομολόγου ακόμα και εντός του 2012, καθώς μια όλο και πιο μεγάλη ομάδα επενδυτών και οικονομολόγων εκτιμούν ότι αυτή είναι η καλύτερη, αν όχι η μόνη, λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απογοήτευσαν τις αγορές αυτή την εβδομάδα δηλώνοντας ότι το ευρωομόλογο, εάν υπάρξει, θα αργήσει να θεσπιστεί και να καταστεί διαθέσιμο στους επενδυτές και τονίζοντας ότι θα επικεντρωθούν στην οικονομική ολοκλήρωση της Ένωσης.

    Όμως οι 41 από τους 59 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν σχετικά από το πρακτορείο Ρόιτερς εξέφρασαν τη γνώμη ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να εκδώσουν κοινά ομόλογα, τα οποία θεωρούν ένα από τα λίγα μέτρα που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους οι οποίες απειλούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες.

    ι 36 από τους 60 αναμένουν ότι οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν τελικά να εκδοθούν ευρωομόλογα. Οι περισσότεροι περιμένουν την πρώτη τους έκδοση το 2012 ή το 2013.

    "Είτε θα υπάρξει μια πορεία προς την έκδοση κοινών ομολόγων είτε το όλο εγχείρημα θα διαλυθεί και θα βυθιστεί", υποστήριξε ο Ράσελ Σίλμπερστον, στέλεχος της εταιρίας Investec Asset Management, η οποία διαχειρίζεται πόρους αξίας 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Θεωρητικά το ευρωομόλογο θα επιτρέψει στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να επιστρέψουν στις χρηματαγορές και θα δώσει στους επενδυτές εχέγγυα. Για να αποτραπεί μια "ανεύθυνη" χρήση του, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι απαιτείται ευρύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση ή τουλάχιστον ένα πιο αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο.

    "Μια προϋπόθεση για την έκδοση κοινών ευρωομολόγων είναι η πρόσβαση της ΕΕ σε μηχανισμούς δημοσιονομικού ελέγχου στις χώρες" της ευρωζώνης, σχολίασε ο Νόρμπερτ Μπρεμς, οικονομολόγος της Oppenheim Research, εταιρίας η οποία εδρεύει στην Κολονία. Αυτοί θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν αυτόματες διαδικασίες "τιμωρίας" της παραβίασης των κανόνων όσον αφορά τους εθνικούς προϋπολογισμούς ή/και τη θέσπιση ορίου χρέους στα συντάγματα των κρατών-μελών, πρόσθεσε.

    [02] Ευρώπη και ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις στο συριακό καθεστώς

    Η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πορτογαλία ανακοίνωσαν χθες ότι θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν μια απόφαση του ΟΗΕ με την οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις στο συριακό καθεστώς, ανακοίνωσε η Βρετανία. Πηγές προσκείμενες στο ΟΗΕ δήλωσαν παράλληλα ότι οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καταστολής 26 ανθρώπους σε ένα στάδιο, ενώ αυτόπτης μάρτυρας στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, δήλωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε χθες το βράδυ από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης.

    Στα μέτρα που προτείνονται μπορεί να περιλαμβάνεται πάγωμα αγαθών και απαγόρευση των ταξιδιών Σύρων αξιωματούχων, όπως και ένα εμπάργκο όπλων, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Φίλιπ Πάραμ, αναπληρωτής πρεσβευτής της Βρετανίας στον ΟΗΕ, έπειτα από σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού για τη Συρία.

    Παράλληλα πηγές προσκείμενες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσαν ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 26 ανθρώπους που είχαν δεμένα τα μάτια σε ένα στάδιο, μεταξύ των οποίων έναν 13χρονο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους για την καταστολή των διαδηλώσεων, που γίνονται με αίτημα την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, από τις οποίες οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.000 συνολικά.

    Αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανέφεραν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας λεπτομέρειες της καταστολής που γίνεται στη Συρία από το καθεστώς του Άσαντ, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, την ώρα που ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι δυτικοί σύμμαχοί του ζητούν την αποχώρηση του Σύρου προέδρου.

    Εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ισχυρές δυνάμεις του συριακού στρατού αναπτύσσονταν χθες το βράδυ σε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων τα προάστια της Δαμασκού, όπου ακούστηκαν και πυροβολισμοί, την ώρα που πραγματοποιούνταν νυχτερινές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.

    [03] Στα σκαριά νέο Βlade Runner

    Το νέο Blade Runner, μία από τις ταινίες - σταθμούς στην ιστορία του σινεμά, σκηνοθετημένη από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ετοιμάζεται σύμφωνα με τους παραγωγούς του Χόλλυγουντ, Άντριου Κόσοβ και Μπρόντερικ Τζόνσον.

    Τριάντα χρόνια μετά το πρώτο Blade Runner, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν ο Χάρισον Φορντ και ο Ρούτγκερ Χάουερ, ο 73χρονος, σήμερα, βρετανός σκηνοθέτης, ετοιμάζεται να μπει πίσω από την κάμερα, χωρίς ωστόσο να έχει, μέχρι στιγμής, αποφασίσει, ποιοί θα είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά ούτε και εάν θα δημιουργήσει τη συνέχεια της ιστορικής ταινίας του, ή το prequel όπως ονομάζεται, μία ιστορία δηλαδή που προηγήθηκε της αυθεντικής ταινίας.

    Το Blade Runner, παρότι δεν σημείωσε ιδιαίτερες εισπράξεις στα ταμεία, θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες, καθώς, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αμερικάνικες και ευρωπαϊκές αίθουσες το 1982, μας σύστησε το σινεμά επιστημονικής φαντασίας.

    Η ιστορία του αυθεντικού φιλμ, καταγράφει την καταδίωξη ανθρωποειδών ρομπότ, από έναν συνταξιούχο αστυνομικό

    [04] Επίσημο το ενδιαφέρον Αράβων επενδυτών για Πανιώνιο

    Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με εταιρεία από το Κουβέιτ που ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Πανιωνίου, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η αθηναϊκή ΠΑΕ. Στην πρώτη κουβέντα που έγινε από την πλευρά των \"κυανέρυθρων\" βρέθηκαν οι κύριοι Βεντούρης και Αλβανός, ενώ τους Αραβες εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Πέτρος Καϊμακάμης.

    \"Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον επενδυτών από το Κουβέιτ, για την αγορά του 67% των μετοχών της. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία είναι αξιόπιστη και ήδη έχει αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο την έναρξη των οικονομικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα γίνονται παράλληλα με το συνηθισμένο έλεγχο που γίνεται στις μεταβιβάσεις των μετοχών κάθε ανώνυμης εταιρείας\", αναφέρει το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η αθηναϊκή εταιρεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 August 2011 - 6:29:44 UTC