Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκκληση Ολι Ρεν για "πολύ γρήγορη" εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου
  • [02] Ειρηνική διαδήλωση σε απάντηση στη βία
  • [03] Μειώθηκε 1,3% το ΑΕΠ της Ιαπωνίας
  • [04] Τουλάχιστον 34 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Κουτ, στο Ιράκ
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπερλουσκόνι - Σαρκοζί για το πρόγραμμα λιτότητας της Ιταλίας

  • [01] Εκκληση Ολι Ρεν για "πολύ γρήγορη" εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόσουν "πολύ γρήγορα" τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και διαβεβαίωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι εργάζονται "ημέρα και νύχτα" γι΄αυτό.

    "Πρέπει τώρα να θέσουμε πολύ γρήγορα σε εφαρμογή, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, για να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα", τόνισε ο φινλανδός επίτροπος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild.

    Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν στα τέλη Ιουλίου στις Βρυξέλλες σε ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FESF).

    Λόγω της μεγάλης έντασης στις χρηματαγορές, οι εκκλήσεις για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων αυτών πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

    "Οι αρμόδιοι σε ολόκληρη την Ευρώπη εργάζονται ημέρα και νύχτα για την επεξεργασία των κειμένων υλοποίησης των αποφάσεων. Οι αγορές θέλουν αυτό να γίνει μονομιάς, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πολύ περίπλοκες", τόνισε ο Ολι Ρεν.

    "Οι αγορές είναι πολύ νευρικές, αλλά δεν περιμένω μια κρίση όπως εκείνη της Lehman", τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος αναφερόμενος στην πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 που προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.

    [02] Ειρηνική διαδήλωση σε απάντηση στη βία

    Η βρετανική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη "διαλυμένη κοινωνία" για να εμποδίσει μια επανάληψη των χειρότερων ταραχών που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

    Αυτό αναμένεται να τονίσει μεταξύ άλλων σε ομιλία του σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα.

    "Αυτό ήταν ένα καμπανάκι για τη χώρα μας. Τα κοινωνικά προβλήματα διογκώνονταν επί δεκαετίες και τώρα έγινε η έκρηξη. Οπως ο λαός απαιτεί να αντιμετωπίζονται αυστηρά και θαρραλέα οι εγκληματίες, έτσι απαιτεί να βρούμε λύση στα προβλήματα αυτά", αναμένεται να τονίσει στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα.

    Στο Μπέρμιγχαμ, εκατοντάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε ειρηνική συγκέντρωση χθες.

    Ο πατέρας του ενός εκ των τριών νεαρών που παρασύθηκαν από αυτοκίνητο και έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη ενώ προσπαθούσαν να σώσουν την περιουσία τους από ταραξίες που προέβαιναν σε λεηλασίες στην πόλη αυτή , δήλωσε ότι "τού έδωσε δύναμη" το γεγονός ότι τόσα πολλά διαφορετικά μέλη της κοινότητας συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

    [03] Μειώθηκε 1,3% το ΑΕΠ της Ιαπωνίας

    Η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε σε ετήσια βάση 1,3% το τρίμηνο από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο -- το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε -- σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

    Η οικονομία επλήγη τόσο από την μείωση της παραγωγής όσο και από τα προβλήματα στις αλυσίδες της τροφοδοσίας μετά το σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική κρίση της 11ης Μαρτίου.

    Η μείωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος έφθασε το 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά κυβερνητικά στοιχεία.

    [04] Τουλάχιστον 34 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Κουτ, στο Ιράκ

    Βαγδάτη, Ιράκ 15/08/2011 09:43 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    Ιράκ:Τουλάχιστον 34 νεκροί και 64 τραυματίες σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Κουτ

    Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 64 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας και ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στην ιρακινή πόλη Κουτ, 160χλμ νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τοπικούς αξιωματούχους.

    Η βόμβα είχε τοποθητηθεί σε δρόμο, κοντά σε πλατεία και το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έφθασαν στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη.

    Μεταξύ των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπερλουσκόνι - Σαρκοζί για το πρόγραμμα λιτότητας της Ιταλίας

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε το βράδυ της Κυριακής \"μακρά και εγκάρδια τηλεφωνική επικοινωνία\" με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σε σχέση με το πρόγραμμα λιτότητας που ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του στη Ρώμη.

    Ο Καβαλιέρε \"ανέλυσε στο συνομιλητή του το περιεχόμενο του προγράμματος λιτότητας που ενέκρινε την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο και υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα επιτρέψουν τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού από το 2013\", διευκρίνισε.

    \"Ο πρόεδρος Σαρκοζί εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα λιτότητας που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση\". Οι δύο άνδρες \"συμφώνησαν να συνεχίσουν να είναι σε επαφή\", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Το νέο πρόγραμμα που τίθεται σε ισχύ προβλέπει την εξοικονόμηση 45,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια με την ελπίδα να τεθεί ένα τέρμα στις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ιταλίας, η οποία πλήττεται από την κρίση του χρέους στις χώρες της ευρωζώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 August 2011 - 8:29:51 UTC