Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνετη νίκη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Βοσνίας - Ερζεγοβίνη
  • [02] Τρίτος νεκρός από πνιγμό στο Ρέθυμνο, σε λίγα μόλις 24ωρα
  • [03] Υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι
  • [04] Ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα λιτότητας Μέρκελ και Τρισέ, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι
  • [05] Απαγωγή Αμερικανού στο Πακιστάν

  • [01] Άνετη νίκη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Βοσνίας - Ερζεγοβίνη

    Μία ακόμη νίκη, την πέμπτη κατά σειρά σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις, πέτυχε η Εθνική ανδρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31/8-18/9).

    Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου επικράτησαν άνετα, 87-62, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνη για τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά του Ρίμινι .

    [02] Τρίτος νεκρός από πνιγμό στο Ρέθυμνο, σε λίγα μόλις 24ωρα

    Τρίτος νεκρός στο Ρέθυμνο από πνιγμό, σε λίγα μόλις 24ωρα. Πρόκειται για 66χρονο Σουηδό τουρίστα, ο οποίος το μεσημέρι κολυμπούσε στην κεντρική παραλία της πόλης, ανατολικά της Μαρίνας.

    Στο μεταξύ, λόγω του δυνατού αέρα που δημιουργεί κυματισμό στη συγκεκριμένη παραλία αλλά και των ρευμάτων, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν κινδυνεύσει αρκετοί κολυμβητές και χρειάστηκε η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των ναυαγοσωστών.

    Μεταξύ αυτών και μία παρέα πέντε νεαρών, 18 έως 22 ετών, οι οποίοι αφού είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, θέλησαν να παίξουν με τα κύματα. Παρασύρθηκαν όμως από τα ρεύματα, αλλά ευτυχώς επενέβησαν έγκαιρα οι ναυαγοσώστες.

    [03] Υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι

    O ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρι έθεσε υποψηφιότητα για να λάβει το χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012 στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα του.

    "Με την πίστη μου στο Θεό, τη στήριξη της οικογένειάς μου και την ακλόνητη πίστη μου στις αρετές της Αμερικής, θέτω υποψηφιότητα για τις προεδρικές των ΗΠΑ" γράφει ο Πέρι στο μήνυμά του, λίγο πριν από τη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δημοσίως στη Νότια Καρολίνα.

    "Η θέση της Αμερικής στον κόσμο κινδυνεύει, όχι μόνο εξαιτίας μιας καταστροφικής οικονομικής πολιτικής, αλλά εξαιτίας της ασυνάρτητης ακαταστασίας που εκλαμβάνεται ως η εξωτερική μας πολιτική" τονίζει ο Ρικ Πέρι, ένας υπερσυντηρητικός πολιτικός που διαδέχθηκε στον Τζορτζ Μπους τον νεότερο στην ηγεσία της Πολιτείας του Τέξας.

    Ο Πέρι κατηγόρησε κυρίως τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι "αψηφά παραδοσιακούς συμμάχους όπως το Ισραήλ και η Βρετανία".

    "Δεν θα μείνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα και θα δεχτούμε τη μιζέρια στην οποία βρισκόμαστε, καθώς μια μεγάλη χώρα πρέπει να διοικείται καλύτερα, η αναγέννηση μιας χώρας απαιτεί ένα νέο πρόεδρο", τόνισε.

    Η υποψηφιότητα του 61 ετών πρώην πιλότου της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοινώνεται σχετικά αργά, 15 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Ο Πέρι, ωστόσο, θεωρείται από τα φαβορί του κόμματός του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, όπως και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ.

    [04] Ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα λιτότητας Μέρκελ και Τρισέ, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι

    Το νέο πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε την Παρασκευή από την ιταλική κυβέρνηση "επιδοκιμάστηκε έντονα" από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Σήμερα "είχα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγγελα Μέρκελ. Μίλησα επίσης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Τρισέ. Και οι δύο εξέφρασαν έντονη ικανοποίηση", δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    "Το θέμα της συζήτησης δεν ήταν μόνο η Ιταλία αλλά το ευρώ και επομένως η Ευρώπη σε γενικές γραμμές. Κατά συνέπεια όλοι παρακολουθούν με προσοχή αυτά που η ιταλική κυβέρνηση θα φέρει εις πέρας με επιτυχία", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι προσθέτοντας ότι έχει προγραμματίσει και άλλες τηλεφωνικές επαφές με (τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν) Βαν Ρομπάι και με (τον γάλλο πρόεδρο Νικολά) Σαρκοζί" απόψε και αύριο Κυριακή.

    "Πιστεύω ότι μπορώ να βεβαιώσω πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη θα μπορούσε να υλοποιήσει ένα έργο όπως το δικό μας, σε επίσης τόσο λίγο χρόνο και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα τόσο πλούσιο σε περιεχόμενο", υπογράμμισε.

    Στην ερώτηση αν θα διατηρήσει στη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τον Τζούλιο Τρεμόντι έως το τέλος της θητείας του το 2013, ο Καβαλιέρε απάντησε: "Ναι, απολύτως".

    "Οι εντάσεις για τις οποίες γράφουν οι εφημερίδες δεν είναι απολύτως αληθείς", είπε ενώ παραδέχτηκε ότι "υπήρχαν διαφορές απόψεων" αλλά όχι μόνο με τον υπουργό Οικονομικών.

    [05] Απαγωγή Αμερικανού στο Πακιστάν

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε συντονισμό με τις πακιστανικές αρχές στην έρευνα για την απαγωγή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενός Αμερικανού στη Λαχώρη.

    "Γνωρίζουμε για την απαγωγή ενός αμερικανού πολίτη που εργαζόταν στη Λαχώρη", δήλωσε η Τζοάν Μουρ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας. "Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην έρευνα και είμαστε σε επαφή με τους οικείους, ενώ προσφέρουμε προξενική υποστήριξη στην οικογένεια", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πακιστάν και την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πρόκειται για τον Γουόρεν Γουέινσταϊν, έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα σε προγράμματα διεθνούς ανάπτυξης που εργαζόταν για την εταιρία J.E. Austin Associates.

    Τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια ο Γουέινσταϊν ζούσε στο Πακιστάν, κυρίως στο Ισλαμαμπάντ αλλά συχνά ταξίδευε στη Λαχώρη. Απήχθη γύρω στις 03:30' σήμερα το πρωί (01:30΄ώρα Ελλάδος) από οκτώ ένοπλους που εισέβαλαν στο σπίτι του, σε ακριβό προάστιο της Λαχώρης, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς και φιλελεύθερες πόλεις της χώρας, δύο ημέρες πριν από την οριστική αναχώρησή του από το Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 August 2011 - 18:29:48 UTC