Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλ. Μόσιαλος: Οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται με βάση τη χρηματιστηριακή αξία
  • [02] Το Αιγαίο πρέπει να ενώνει λαούς τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [03] Φαφούτης κλέφτης εντοπίστηκε από τη... μασέλα του
  • [04] "Μπέμπης" έως το 2013 ο Τζι Σουνγκ Παρκ
  • [05] Ανανέωσε στον ΠΑΟΚ έως το 2015 ο Στέφανος Αθανασιάδης

  • [01] Ηλ. Μόσιαλος: Οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται με βάση τη χρηματιστηριακή αξία

    Aποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών μπορεί να γίνουν όχι μόνον με βάση τη χρηματιστηριακή τους αξία, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, απαντώντας και στον δημόσιο προβληματισμό του προέδρου του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Γ. Κουκιάδη, λόγω της πτώσης των χρηματιστηρίων διεθνώς.

    «Θα δούμε τις εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν και οι πωλήσεις δεν γίνονται πάντοτε με βάση τη χρηματιστηριακή αξία. Μπορεί να είναι ευρύτερες οι συμφωνίες των αποκρατικοποιήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιούνται και διαφορετικά εναλλακτικά μοντέλα. Μπορεί να πάρεις υπόψη και τη μελλοντική χρηματιστηριακή αξία και να ζητήσεις στο μέλλον μέρος της χρηματιστηριακής αξίας μιας εταιρείας, που αποκρατικοποιείται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

    Αναφερόμενος στην επόμενη δόση του δανείου της τρόικας, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως στόχος είναι να εκταμιευθεί με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με το νέο δάνειο και συμπλήρωσε: «Έχουμε 3,5% επιτόκιο με το νέο δάνειο, αντί για 4,5%, και πληρώνουμε μόνο τόκους και όχι κεφάλαια για 10 χρόνια. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, εάν δεν συμβεί αυτό, γιατί η Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη μέχρι του χρόνου, με βάση την προηγούμενη δανειακή υποχρέωση. Αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και γι αυτό και ο κ. Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά στις διεθνείς διεργασίες, έτσι ώστε να επισπευσθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε άλλες χώρες και να έχουμε την πρώτη δόση με τις νέες δανειακές συμβάσεις».

    [02] Το Αιγαίο πρέπει να ενώνει λαούς τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    "Οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι της Ίμβρου και τα ξενιτεμένα παιδιά της που νοσταλγικά γυρίζουν εδώ κάθε καλοκαίρι, ο Ποιμενάρχης τους Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και ο Ίμβριος Πατριάρχης, σας υποδεχόμεθα σήμερα με μεγάλη χαρά και με ευγνωμοσύνη για την τιμή που μας κάνετε και για το κουράγιο που μας δίνετε", τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος τον υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρο Λαμπρινίδη, στην Ίμβρο.

    «Πετάξατε πάνω από το καταγάλανο Αιγαίο και μας ήλθατε στην ακριτική Ίμβρο, ως άγγελος ειρήνης - αυτής της ειρήνης που τόσο μας έλειψε τις τελευταίες δεκαετίες της ιστορίας του νησιού μας», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κι ευχήθηκε στον Υπουργό επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει.

    Μεταξύ άλλων, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε: «Και θα υπάρξει επιτυχία, διότι η επιθυμία για ειρήνη και δημιουργική συνεργασία και καλή γειτονία είναι κοινή, τη μοιράζονται και την εκφράζουν Τουρκία και Ελλάδα μαζί. Το Αιγαίο μπορεί και πρέπει να γίνει, όχι μόνο με λόγια, αλλά με έργα και με σταθερές σεβαστές εκατέρωθεν, θάλασσα που θα ενώνει τους δύο λαούς - και τα καράβια που θα διασχίζουν τα νερά του Αιγαίου να μεταφέρουν όχι εργαλεία πολέμου και καταστροφής, αλλά μηνύματα αγάπης και ειρήνης».

    [03] Φαφούτης κλέφτης εντοπίστηκε από τη... μασέλα του

    Ένας τσαντάκιας άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας στη μική πόλη Σεβερίνα της Βραζιλίας και κατάφερε να ξεφύγει αφήνοντας όμως πίσω του ένα αδιάσειστο ίχνος: τη... μασέλα του.

    \"Τράβηξε την τσάντα μου και έφυγε τρέχοντας\", αφηγήθηκε η Σιλβίνα Τζουλιέτα Φερέιρα στον τοπικό Τύπο.

    Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα στη μικρή κοινότητα και ο κλέφτης θα κοιμόταν ήσυχος αν ένας κάτοικος δεν έβρισκε τη μασέλα του δράστη.

    Οι αστυνομικοί κατάφεραν έτσι πολύ γρήγορα να εντοπίσουν τον... απρόσεχτο Μίλτον Σεζάρ ντε Ζεζούς, 34 ετών, που πάνω στη βιασύνη του ξέχασε τα δόντια του στον τόπο του εγκλήματος.

    \"Του είπαμε να φορέσει τη μασέλα και του ταίριαζε γάντι. Δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν ήταν δική του\", είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Απαρεσίδου Μαρτίνς.

    Ο Σεζάρ ντε Ζεζούς όχι μόνο συνελήφθη αλλά παρέμεινε και χωρίς δόντια αφούη αστυνομία κατάσχεσε τη μασέλα ως \"πειστήριο\" του εγκλήματος...

    [04] "Μπέμπης" έως το 2013 ο Τζι Σουνγκ Παρκ

    Έως το καλοκαίρι του 2013 θα παραμείνει στο «Όλντ Τράφορντ» ο Τζι Σουνγκ Παρκ, καθώς επέκτεινε γι' ακόμη ένα χρόνο το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος.

    Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκτησαν τον Νοτιοκορεάτη μέσο από την Αϊντχόφεν το καλοκαίρι του 2005 και από τότε ο 30χρονος άσος μετράει 177 συμμετοχές με τη Γιουνάιτεντ.

    «Ο Τζι είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας γι' αρκετά χρόνια τώρα», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, σερ Άλεξ Φέργκιουσον, και συμπλήρωσε: «Διαθέτει σπουδαίες δυνατότητες και ενέργεια και τις τελευταίες σεζόν έχει προσθέσει την ικανότητα να σημειώνει σημαντικά γκολ σε μεγάλα παιχνίδια. Είναι ένα δημοφιλές μέλος της ομάδας και η εμπειρία του σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο είναι υπερπολύτιμη για τους νεώτερους παίκτες».

    [05] Ανανέωσε στον ΠΑΟΚ έως το 2015 ο Στέφανος Αθανασιάδης

    Στη βάση του επέστρεψε σήμερα ο ΠΑΟΚ, μετά τη συμμετοχή του το τελευταίο διήμερο στο τουρνουά της Ανόρθωσης στην Κύπρο.

    Η επιστροφή συνδυάστηκε με την παρουσία από το αεροδρόμιο στα γραφεία της ΠΑΕ του Στέφανου Αθανασιάδη, όπου ο διεθνής επιθετικός δεσμεύτηκε με νέο, τετραετούς διάρκειας, συμβόλαιο.

    Σε αυτό, στη λογική που υφίσταται για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου", μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης, το ύψος της οποίας φτάνει στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

    Γνωστοποιήθηκε, εξάλλου, πως στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ κατατέθηκαν σήμερα από τον Γιώργο Σαχπατζίδη, 200.000 ευρώ.

    Για σήμερα και αύριο υπάρχει ρεπό.

    Εξάλλου, για το λόγο αυτό, δεν επέστρεψε καιο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος από τη Μεγαλόνησο "πέταξε" για την Ουγγαρία.

    Ο Ρουμάνος τεχνικός θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (13/8), οπότε και θα μπουν οι "ασπρόμαυροι" στην τελική ευθεία προετοιμασίας τους για την πρώτη αναμέτρηση για τα πλει οφ του Γιουρόπα Λιγκ με την Καρπάτι (18/8).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2011 - 16:29:45 UTC