Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ "ήταν και είναι" χώρα "ΑΑΑ", υποστηρίζει ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [02] Στα 17 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου
  • [03] Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΟΦΗ ο Νίκος Μαχλάς
  • [04] Υπέρ των παρεμβάσεων κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών τάσσεται ο Τ. Γκάιτνερ

  • [01] Οι ΗΠΑ "ήταν και είναι" χώρα "ΑΑΑ", υποστηρίζει ο Μπαράκ Ομπάμα

    Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση πολλών παραγόντων της διεθνούς οικονομίας, διατηρούν στο ΑΑΑ την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητάς τους, τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα σε διάγγελμά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Ήμασταν και είμαστε χώρα ΑΑΑ".

    Όμως, η υποβάθμισή της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο Standard & Poor's θα πρέπει να δώσει κίνητρο στο Κογκρέσο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δημόσιου ελλείμματος "το οποίο δεν θα συρρικνωθεί μόνον μέσω της περικοπής δημοσίων δαπανών" αλλά και μέσω της αύξησης των φορολογικών εσόδων δήλωσε με έμφαση ο κ. Ομπάμα.

    "Πάντως, εμείς οι Αμερικανοί δεν χρειαζόμαστε έναν οίκο αξιολόγησης να μάς καθοδηγήσει" πάνω στα ζητήματα αυτά, υπογράμμισε συγχρόνως. Ανήγγειλε, επίσης, ότι κατά τις προσεχείς εβδομάδες ο ίδιος θα παρουσιάσει δημόσια τις προτάσεις του, για τον περιορισμό των διάφορων κατηγοριών ελλειμμάτων στον αμερικανικό προϋπολογισμό.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε ότι οι πλουσιότεροι Αμερικανοί πρέπει να πληρώσουν υψηλότερους φόρους, την ώρα που οι προσαρμογές που θα γίνουν στα δημοφιλή κοινωφελή προγράμματα θα πρέπει να είναι "μετριοπαθείς".

    Το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασενευρικά, με τον Ντάουν Τζόουνς και τον Nasdaq να σημειώνουν απώλεις πάνω από 5%. Αναλυτικά, στηνπρώτη συνεδρίαση μετά απ την υποβάθμιση της αμερικανικής πιστοληπτικής ικανότητας, ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς έχασε περισσότερο από 5% της αξίας του (5,42%), δηλαδή συνολικώς 619 μονάδες. Ο δείκτης καθηλώνεται στη λήξη της συνεδρίασης (ανεπίσημη εκτίμηση) στο επίπεδο των 10.825 μονάδων.

    Ο δείκτης μετοχών κυρίως προηγμένης τεχνολογίας Nasdaq παρουσίασε τελικά, σήμερα, ακόμα υψηλότερες απώλειες. Η ποσοστιαία απώλεια του δείκτη, για σήμερα, είναι 6,83%-172 μονάδες. Ο δείκτης καθηλώνεται ελαφρά κάτω απ τις 2.360 μονάδες (2.359,54).

    Από τον Οκτώβριοτου 2010και μετά, ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς δεν είχε κλείσει συνεδρίαση κάτω απ το επίπεδο των 11.000 μονάδων, ανέφεραν χρηματιστηριακές πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο.

    [02] Στα 17 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

    Ψεκασμούς στο Μαραθώνα πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθώς από τα 17 βεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη την Ελλάδα, τα 4 αφορούν την Αττική και συγκεκριμένα την περιοχή του Μαραθώνα.

    Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν λάβει οδηγίες για τον ψεκασμό από το δήμο.

    Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, που βρίσκονται σε επιφυλακή, τονίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

    [03] Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΟΦΗ ο Νίκος Μαχλάς

    "Σοκ" στον ΟΦΗ, καθώς παραιτήθηκεο Νίκος Μαχλάς και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ, μόλις λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Ο πρόεδρος και παλιός διεθνής άσος υπέβαλε την παραίτησή του, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται.

    Όλα δείχνουν πως αν δεν βρεθεί επενδυτής, το μέλλον της ομάδας προμηνύεται ζοφερό. Ωστόσο, πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που θα γίνει την Τετάρτη.

    [04] Υπέρ των παρεμβάσεων κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών τάσσεται ο Τ. Γκάιτνερ

    Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τίμοθι Γκάιτνερ μιλώντας στο οικονομικού περιεχομένου αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο 'CNBC', εστίασε στο ότι "η ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας επιβραδύνεται".

    Οι δηλώσεις έγιναν σε χρόνο προγενέστερο από την ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι θα αγοράζει κρατικά ομόλογα στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά ομολόγων, όμως οι δηλώσεις μεταδόθηκαν τελικά σήμερα.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος επέμεινε ότι "υπάρχει το περιθώριο της παρέμβασης, εκ μέρους κυβερνήσεων και Κεντρικών τραπεζών, ώστε να καμφθούν οι πιέσεις που παρατηρούνται διεθνώς" στο οικονομικό πεδίο.

    Ικανοποιώντας το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Γκάιτνερ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παραμείνει επικεφαλής στο υπουργείο των Οικονομικών στην Ουάσινγκτον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 August 2011 - 20:29:42 UTC