Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη φωτιά στη Θεσπρωτία
  • [02] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου
  • [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου
  • [04] Απετράπη αυτοκτονία 30χρονου με τον εντοπισμό του σήματος του κινητού του
  • [05] Δυο πυρκαγιές στο Ρέθυμνο
  • [06] Ενδεχόμενη περαιτέρω υποβάθμιση των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες βλέπει η S&P
  • [07] Άγγιξαν το 7% οι απώλειες στο χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ

  • [01] Σε εξέλιξη φωτιά στη Θεσπρωτία

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Τσαμαντάς Φιλιάτων στο νομό Θεσπρωτίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, δεκαοκτώ άτομα πεζοπόρο, καθώς και δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής. Η φωτιά ξεκίνησε από δύο εστίες οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, γεγονός που αφήνει υπόνοιες για εμπρησμό.

    [02] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.35, η οποία έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τους Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, εκτός από μία πτώση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.

    [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλο το νομό Αργολίδας πρόλαβαν την πυρκαγιά πριν λάβει διαστάσεις και παραμένουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

    [04] Απετράπη αυτοκτονία 30χρονου με τον εντοπισμό του σήματος του κινητού του

    Είχε αφήσει ένα σημείωμα στο σπίτι του με το οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους ήθελε να αυτοκτονήσει και έφυγε μόνος, προκειμένου στα 30 του χρόνια, να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο πατέρας του ειδοποίησε την αστυνομία και ύστερα από συντονισμένη ολονύχτια επιχείρηση, αποσοβήθηκε το μοιραίο, αφού οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να τον προλάβουν εντοπίζοντάς τον από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου σε μία ερημική παραλία της Αττικής. Ο 30χρονος παραπέμφθηκε σε ψυχολόγο για ψυχολογική υποστήριξη. Από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχουν αποτραπεί από αστυνομικές επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού ενενήντα οκτώ περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας.

    [05] Δυο πυρκαγιές στο Ρέθυμνο

    Σε εξέλιξη είναι δύο πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο, στις περιοχές Κάτω Βαλσαμόνερο και Άδρακτος του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Για την κατάσβεση της πρώτης επιχειρούν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού. Ενώ στον Άγιο Βασίλειο επιχειρούν δώδεκα πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρου, και από αέρος ένα ελικόπτερο. Οι φωτιές και στις δύο πυρκαγιές καίνε βοσκοτόπια και δεναπειλούν κατοικημένες περιοχές.

    [06] Ενδεχόμενη περαιτέρω υποβάθμιση των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες βλέπει η S&P

    Ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor\'s, Ντέιβιντ Μπιρς, δήλωσε ότι δεν περιμένει «τόσο μεγάλες επιπτώσεις», όταν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα λόγω της \"ήπιας\" -- όπως τη χαρακτήρισε-- υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τη βαθμίδα ΑΑΑ στο ΑΑ+. Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε από το κανάλι Fox για την πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας, ο Μπιρς είπε ότι η αρνητική προοπτική που βλέπει ο οίκος αξιολόγησης σημαίνει πως \"οι κίνδυνοι είναι προς την αρνητική πλευρά\" και πρόσθεσε ότι η υποβάθμιση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή δεν οφείλεται στη στάση που τηρεί επί οικονομικών θεμάτων οποιοδήποτε κόμμα. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Standard & Poor\'s, Τζον Τσέιμπερς, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες για περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 6 με 24 μήνες. «Εάν η δημοσιονομική θέση των ΗΠΑ επιδεινωθεί περαιτέρω ή αν το πολιτικό αδιέξοδο ενταθεί, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια υποβάθμιση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι οι ΗΠΑ να ανακτήσουν το \"άριστα\", τη βαθμίδα ΑΑΑ που έχασαν την Παρασκευή.

    [07] Άγγιξαν το 7% οι απώλειες στο χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ

    Το χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ έκλεισε σήμερα με πτώση που άγγιξε το 7%, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor\'s. Με το κλείσιμο, και αφού είχε προηγηθεί μια 45λεπτη διακοπή στις συναλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο δείκτης TA-25 κατέγραφε απώλειες -6,99%, πέφτοντας στις 1.074,274 μονάδες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 August 2011 - 16:29:42 UTC