Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις φλόγες το βόρειο Λονδίνο από διαμαρτυρίες για το θάνατο ενός άνδρα από αστυνομικούς
  • [02] «Αμφιβολίες» Γερμανίας ως προς την Ιταλική «διάσωση»
  • [03] Συρία: Ο στρατός επιτέθηκε στην πόλη Ντέιρ Εζόρ
  • [04] Ήττα της ΑΕΚ από την Χετάφε σε φιλικό με 1-0
  • [05] Εκπρόσωποι των G20 είχαν τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την παγκόσμια οικονομική κρίση
  • [06] Σιωπή των G7 περί έκτακτης τηλεφωνικής συνδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών

  • [01] Στις φλόγες το βόρειο Λονδίνο από διαμαρτυρίες για το θάνατο ενός άνδρα από αστυνομικούς

    Ένα εξοργισμένο πλήθος επιτέθηκε σε αστυνομικούς κι έβαλε φωτιά σε δύο αστυνομικά οχήματα στο βόρειο Λονδίνο χθες μετά τo πέρας μιας διαδήλωσης για το θάνατο ενός άνδρα από πυρά αστυνομικών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ το απόγευμα.

    Η Μητροπολιτική αστυνομία ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία. Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που μετέβησαν στο σημείο δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και πέτρες.

    Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αστυνομικών.

    Νωρίτερα έγινε διαδήλωση για το θάνατο ενός 29χρονου, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς την Πέμπτη. Ο άνδρας βρισκόταν σε ένα ταξί όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί. Ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν μια σφαίρα του άνδρα πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις αρχές.

    [02] «Αμφιβολίες» Γερμανίας ως προς την Ιταλική «διάσωση»

    Εντείνονται οι αμφιβολίες στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το εάν και κατά πόσον θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της Ιταλίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ακόμα και εάν το μέγεθος των αποθεματικών του τριπλασιαζόταν, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

    Οι ανάγκες της χώρας είναι τέτοιες που οι πόροι δεν επαρκούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς ειδικούς, αναφέρει το περιοδικό στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σε περίπου 1,8 τρισ. ευρώ, ή το 120% του ΑΕΠ της χώρας.

    Η Γερμανία εμμένει στη θέση ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους πρέπει να επικεντρωθούν στις περικοπές δαπανών και στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και όχι στο να επιτύχουν συμφωνίες ?διάσωσής? τους.

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει σήμερα στην διάθεσή του 440 δισεκατομμύρια ευρώ. Σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες χωρών μικρού ως μεσαίου μεγέθους. Όμως μετά την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ιταλία και στην Ισπανία υπήρξαν εκκλήσεις να μεγεθυνθεί.

    Το περιοδικό Der Spiegel γράφει παράλληλα ότι συνεχίζονται οι διαφωνίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σχετικά με το εάν και κατά πόσον πρέπει να αγοράσει ιταλικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά για να παράσχει στήριξη στη χώρα.

    Σύμφωνα με δύο πηγές, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ επρόκειτο να συζητήσει με το διοικητικό συμβούλιο της μέσα στο Σαββατοκύριακο σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της αναταραχής στις χρηματαγορές και το πρόβλημα του χρέους της Ιταλίας.

    Η ΕΚΤ προκάλεσε κατάπληξη στις αγορές την περασμένη εβδομάδα όταν άρχισε να αγοράζει ξανά ομόλογα μικρότερων χωρών της ευρωζώνης αλλά όχι της Ιταλίας και της Ισπανίας, τα σπρεντ των οποίων αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών.

    [03] Συρία: Ο στρατός επιτέθηκε στην πόλη Ντέιρ Εζόρ

    Στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, επιτέθηκαν σήμερα τανκς του συριακού στρατού, ανέφεραν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Τα τανκς έχουν εισβάλει σε αρκετές περιοχές της πόλης, ενώ αναφέρθηκαν βομβαρδισμοί σε τουλάχιστον τρεις τομείς, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο.

    «Οι οβίδες πέφτουν σε πολλές περιοχές» ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, υποστηρίζοντας ότι περίπου 250 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού συμμετέχουν στην επίθεση.

    Οι Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού, που διοργανώνουν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στην Συρία, ανέφεραν από την πλευρά τους ότι στην πόλη ακούστηκαν «πολύ ισχυρές εκρήξεις».

    [04] Ήττα της ΑΕΚ από την Χετάφε σε φιλικό με 1-0

    Την ήττα με 1-0 γνώρισε η ΑΕΚ από τη Χετάφε στο ΟΑΚΑ, στον τελευταίο αγώνα της πριν την αναμέτρηση με τη Ντιναμό Τιφλίδας για το Γιουρόπα Λιγκ. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4ο λεπτό ο Μίκου με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια (41΄) η Χετάφε είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμντέλ, ενώ το δοκάρι βρήκε και η σέντρα-σουτ του Μπέλεκ (44΄).

    Η Ενωση έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 76΄ με τον Δέλλα να πιάνει κεφαλιά, να απομακρύνουν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Χετάφε και στη συνέχεια τον Λαγό να σημαδεύει εκ νέου το δοκάρι. Σε γενικές γραμμές, όμως, η ισπανική ομάδα ήταν πολύ ανώτερη και έχασε αρκετές ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ.

    [05] Εκπρόσωποι των G20 είχαν τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την παγκόσμια οικονομική κρίση

    Οικονομικοί εκπρόσωποι της Ομάδας των Είκοσι (G20) είχαν τηλεφωνική συνδιάσκεψη την Κυριακή το πρωί (ώρα Νοτίου Κορέας), σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor?s, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Νοτίου Κορέας, Τσόι Γιονγκ- κου.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Νοτίου Κορέας ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη της χώρας του στα αμερικανικά ομόλογα δεν έχει αλλάξει, ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την τηλεφωνική συνδιάσκεψη.

    [06] Σιωπή των G7 περί έκτακτης τηλεφωνικής συνδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών

    Η γαλλική προεδρία της ομάδας των επτά (G7) και οι άλλες χώρες-μέλη της τηρούσαν απόλυτη σιωπή τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την κρίση χρέους και την κατάσταση στις χρηματαγορές που ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδας) η Ιταλία.

    Όταν υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα από το Γαλλικό Πρακτορείο ούτε τα Ηλύσια Πεδία ούτε το υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσαν ότι έγινε η τηλεφωνική συζήτηση, αν και πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών είχαν πει νωρίτερα ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην 01:00 με τη συμμετοχή υπουργών και συμβούλων τους.

    Οι εκπρόσωποι του Φρανσουά Μπαρουέν, του γάλλου υπουργού Οικονομίας, παρέμειναν σιωπηλοί. Από την πλευρά της, η προεδρία της δημοκρατίας περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν θα εκδοθεί καμιά ανακοίνωση. «Δεν υπάρχει τίποτε», ανέφερε πηγή στα Ηλύσια Πεδία.

    Η σιωπή ήταν απόλυτη και στις άλλες πρωτεύουσες. Στο Βερολίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει: «δεν έχω τίποτε να σας πω επ' αυτού». Δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφορία ούτε από την Ουάσινγκτον, ούτε από τις Βρυξέλλες. «Εξ όσων γνωρίζω, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έλαβε μέρος σε αυτή την τηλεφωνική συνδιάσκεψη», είπε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει καθεστώς παρατηρητή στην G7 (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία).

    Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ομάδας, κυρίως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, δέχονται πιέσεις ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση από μέρους τους στη συνέχιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και στη χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s, πριν από το άνοιγμα των αγορών, την Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 August 2011 - 8:29:45 UTC