Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κέρκυρα
  • [02] Γ. Ραγκούσης: "Απελευθέρωση με κανόνες διαφάνεια και δικαιοσύνη"
  • [03] Δ. Ρέππας: "Αξιολόγηση αντικειμενική, αλλά και αξιοκρατική"
  • [04] Ηλ. Μόσιαλος: "Χρειαζόμαστε περισσότερο επαγγελματισμό"
  • [05] Γ. Κουτρουμάνης: "Έχουμε μπροστά μας τον δυσκολότερο χειμώνα"
  • [06] Αν. Διαμανοπούλου: "Τα κλειστά σχολεία δεν βοηθούν ούτε τους καθηγητές ούτε την κοινωνία"
  • [07] ¶νχελ Γκουρία: "Η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση"
  • [08] Ευ. Αντώναρος: "Η κυβέρνηση Καραμανλή εργάστηκε με σύστημα"

  • [01] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

    Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν τελικά να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που καίει από προχθές στην περιοχή Λούτσες στην Κέρκυρα. Το έργο της πυροσβεστικής, ωστόσο, συνεχίζεται για την πλήρη κατάσβεσή της. Εξάλλου, σε πλήρη εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αγία Παρασκευή Γυμνοποτάμου στη Φιλιππιάδα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της αποτελούνται από είκοσι πυροσβέστες με επτά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου καθώς και δύο αεροσκάφη. Οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Νικήτη της Χαλκιδικής, ωστόσο οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της συνεχίζονται. Τέλος, βελτιωμένη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Σκόπελο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτιμούν ότι στο προσεχές διάστημα θα καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

    [02] Γ. Ραγκούσης: "Απελευθέρωση με κανόνες διαφάνεια και δικαιοσύνη"

    Αναιτιολόγητη χαρακτηρίζει την απεργία των ιδιοκτητών ταξί με άρθρο του στο \"Έθνος της Κυριακής\"ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ι. Ραγκούσης ο οποίος σημειώνει ότι η απεργία ανέδειξε μια πολλαπλή πολιτική σύγκρουση. Τονίζει ότι πρόκειται για σύγκρουση που αφορά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων αξιώνει συνέπεια λόγων και έργων, ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και έτσι της εμπιστοσύνης των πολιτών. Υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σύγκρουση για την ανάπτυξη που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και για την κοινωνική δικαιοσύνη. Επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι εκπροσωπεί τη συντήρηση και τους μεγαλο-ιδιοκτήτες αδειών ταξίκαι καταλήγει: «Λέμε απελευθέρωση και εννοούμε απελευθέρωση. Με κανόνες, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Γιατί η απελευθέρωση αυτή είναι στην πραγματικότητα απελευθέρωση από τα δεσμά που καθηλώνουν τη χώρα στο τέλμα του παρελθόντος. Θα τα σπάσουμε γιατί αυτή είναι η αξίωση της κοινωνίας και η ανάγκη της πατρίδας».

    [03] Δ. Ρέππας: "Αξιολόγηση αντικειμενική, αλλά και αξιοκρατική"

    Η κυβέρνηση δεν προσεγγίζει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο με δημοσιονομικούς όρους, υπογραμμίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και προσθέτει: «Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε ως κράτος τους καλύτερους στις αντίστοιχες θέσεις, ό,τι θα έκανε δηλαδή ο καθένας στην προσωπική του επιχείρηση. Αυτό σημαίνει αξιολόγηση αντικειμενική, αλλά και αξιοκρατική, με διευκόλυνση της κινητικότητας των υπαλλήλων μέσα στο κράτος και με λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων, βάσει συγκεκριμένης στοχοθεσίας. Το μισθολογικό κόστος, λόγω των περικοπών που έχουν γίνει αλλά και της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων, υποχωρεί..». Αναφερόμενος στη σύνδεση της παραγωγικότητας με τις αμοιβές, τονίζει πως η αποδοτικότητα πρέπει να ελέγχεται με βάση συγκεκριμένους δείκτες και προσθέτει ότι «η προαγωγική εξέλιξη και οι αμοιβές δεν μπορούν να προκύπτουν αυτομάτως, με τη συμπλήρωση ετών για παράδειγμα, αλλά πρέπει να αποτελούν το αντίκρισμα του μόχθου και της συμβολής ενός υπαλλήλου και μίας υπηρεσίας στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη». Σχετικά με το πλαίσιο για την απελευθέρωση των ταξί, που είχε υιοθετήσει κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υποδομών με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών και της τρόικας, ο κ. Ρέππας λέει ότι απαντούσε στο ερώτημα «τα ταξί σε κάθε πόλη και περιοχή θα κυκλοφορούν σε απεριόριστο αριθμό, ή θα τεθεί μία οροφή με βάση συγκεκριμένους δείκτες, όπως είναι ο πληθυσμός, οι διανυκτερεύσεις τουριστών και γενικότερα ο όγκος του δυνητικού χρήστη αυτών των υπηρεσιών» και υπογραμμίζει πως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα ταξί έχουν σχεδόν μηδενικό αναπτυξιακό βάρος. Για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Ραγκούση αναφέρει ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα δημιουργούσε πρόβλημα, ειδικά αυτή τη περίοδο και προσθέτει ότι «ο αρμόδιος υπουργός είναι ικανός πολιτικός. Αυτός έχει την αποκλειστική πρωτοβουλία και ο λόγος του ανήκει», ενώ θεωρεί πως οι ιδιοκτήτες ταξί με τη στάση τους «κατάφεραν να καταστρέψουν το πρόσωπο του κλάδου τους και της Ελλάδας».

    [04] Ηλ. Μόσιαλος: "Χρειαζόμαστε περισσότερο επαγγελματισμό"

    «Αν δε δώσουμε λύσεις, η Ελλάδα θα πτωχεύσει, όχι μόνον οικονομικά, αλλά συνολικά ως προοπτική», διαμηνύει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Για την υψηλή φορολογία αναφέρει ότι χρειάζεται απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα αυστηρότατος έλεγχος, καθώς και δικαιότεροι συντελεστές για τους πολίτες. Τονίζει ακόμη πως πρέπει να επισπευσθούν οι φορολογικές και ποινικές δίκες, καθώς περίπου 3,2 δισ. ευρώ πρόστιμα δεν έχουν εισπραχθεί. Υπογραμμίζει ότι η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν δεν υπάρξει ανάκαμψητης οικονομίας και σημειώνει πως «οποιαδήποτε επιδότηση τώρα, απλώς και μόνον για να συνεχίσει να υπάρχει μία προβληματική αντιπαραγωγική επιχείρηση ή καταστήματα που δεν πρέπει να λειτουργούν, θα υπονόμευε το μέλλον της οικονομίας». Επιπλέον, σημειώνει πως η χώρα χρειάζεται λιγότερους επαγγελματίες της πολιτικής και περισσότερο επαγγελματισμό και επικρίνει τη ΝΔ και την Αριστερά πως πρεσβεύουν τη «δικαιοσύνη του οίκτου», όταν θίγονται τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων. Τέλος, για το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «πρέπει να γίνει ένα σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Ήταν ένα κόμμα που εξέθρεψε συγκεκριμένες πολιτικές κατηγορίες και τα συμφέροντά τους».

    [05] Γ. Κουτρουμάνης: "Έχουμε μπροστά μας τον δυσκολότερο χειμώνα"

    «Έχουμε μπροστά μας τον δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Η εξέλιξη της ανεργίας αλλά και η ανάκαμψη των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων εξαρτώνται άμεσα από τη συνολικότερη πορεία της χώρας» διαμηνύει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής». Ο κ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζει πως το ΙΚΑ «είναι σε δυσάρεστη θέση αλλά δε θα χρεοκοπήσει» καθώς «το 50% του ετήσιου ελλείμματός του, αντιμετωπίζεται με τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης». Προειδοποιεί ότι εάν συνεχισθεί η κρίση με τα ίδια χαρακτηριστικά και μετά το 2012 τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα αλλά εκτιμά πως «το 2012 θα είναι ένας χρόνος σταθεροποίησης της οικονομίας και θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης». Πάντως τονίζει ότι το Σεπτέμβριο «θα έλθουν ρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν από τις αρχές του 2012 και θα περιλαμβάνουν και μειώσεις για τα επικουρικά ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα».

    [06] Αν. Διαμανοπούλου: "Τα κλειστά σχολεία δεν βοηθούν ούτε τους καθηγητές ούτε την κοινωνία"

    Την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα επισημαίνει η υπουργός Παιδείας¶ννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην Real newsκαι υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο, τονίζοντας πως δεν αλλάζει θέση στο πλαίσιο για τηνεκλογή των πρυτάνεων. Η υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις περικοπές των αμοιβών τους αφού είναι από τουςχαμηλότερα αμοιβόμενους δημοσίουςυπαλλήλους και σημειώνει ότι «θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να συνεκτιμήσουμε αυτό το γεγονός στην όποια τελική ρύθμιση». Ωστόσο για τις εξαγγελθείσες απεργίες τονίζει ότι «κλειστά σχολεία, χαμένες ώρες και μεροκάματα δεν βοηθούν ούτε τους ίδιους, ούτε την κοινωνία μας και ελπίζω και πιστεύω στην ευαισθησία και στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά», ενώ εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τα σχολικά βιβλία και τις κενές θέσεις παρά «τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν και τις οποίες παλεύουμε να υπερβούμε».

    [07] ¶νχελ Γκουρία: "Η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση"

    Να εφαρμοστούν επειγόντως και πλήρως όλα τα μέτρα, συστήνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, ¶νχελ Γκουρία, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Ο κ. Γκουρία αναφέρει ότι είναι ενθαρρυντικό πως «η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων», ενώ για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις σημειώνει πως «το ζήτημα είναι ποιος κερδίζει και ποιος χάνει με τις μεταρρυθμίσεις. Αν όλη η κοινωνία ωφελείται, τότε πρέπει το δικό της συμφέρον να αντιταχθεί σε εκείνο της μικρής ομάδας. Ξέρω ότι αντιδρούν, αλλά γι? αυτό χρειάζεται πολύ κουράγιο». Υπογραμμίζει ότι η χώρα πρέπει να παλέψει ενάντια στα συντεχνιακά συμφέροντα για να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση. Θεωρεί βιώσιμο το χρέος, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, και συμπληρώνει: «Έχετε περισσότερο χρόνο, αλλά χρειάζεται κανείς να ταϊζει τις αγορές συνεχώς με συγκεκριμένες, στέρεες, αποφάσεις, αλλά και με αποτελέσματα». Σε άλλη συνέντευξή του, στο «Βήμα της Κυριακής», ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ αναφέρει επίσης ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα ο Ευ. Βενιζέλος και από το γεγονός ότι παρά τη μικρή θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών είναι εξοικειωμένος με όλα τα περίπλοκα θέματα ενώ συμπληρώνει: «πιστεύω ότι έχει άριστη γνώση στρατηγικής και τακτικής διαχείρισης». Τέλος, χαρακτηρίζει ωφέλιμη τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως «ο κ. Παπανδρέου ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ομιλητές κατά τον εορτασμό των 50 χρόνων του ΟΟΣΑ πέρυσι τον Μάιο».

    [08] Ευ. Αντώναρος: "Η κυβέρνηση Καραμανλή εργάστηκε με σύστημα"

    Απάντηση στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Πέτρο Δούκα, για τις επιστολές του προς τον Κώστα Καραμανλή για το δημόσιο χρέος και τις επικρίσεις για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε, δίνει ο εκ των στενών συνεργατών του τέως πρωθυπουργού, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». «Η κυβέρνηση Καραμανλή εργάστηκε με σύστημα» και «μέσα σε λίγους μήνες, πριν από τα μέσα της χρονιάς, είχαν καλυφθεί οι δανειακές ανάγκες της χώρας για σχεδόν ολόκληρο το 2009», υποστηρίζει ο κ. Αντώναρος και προσθέτει ότι όλα έγιναν «οργανωμένα και χωρίς τυμπανοκρουσίες». Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι οι δηλώσεις για την κυβερνητική θητεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δημιουργούν εσωστρέφεια, «εφόσον δεν γίνονται υπερβολές». Τέλος επικρίνει την κυβέρνηση πως «οδηγεί τους μισθούς στα επίπεδα φτώχειας των 400 ευρώ» και σημειώνει πως «πάνε να μας κάνουν Βουλγαρία και Ρουμανία και αυτό δεν πρέπει και δε θα αφήσουμε να συμβεί».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 August 2011 - 16:29:46 UTC