Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγούδι, χορός και κολύμπι στα νερά του Αλιάκμονα
  • [02] Βρετανία: Ιστορικό ρεκόρ στην τιμή του χρυσού

  • [01] Τραγούδι, χορός και κολύμπι στα νερά του Αλιάκμονα

    Εχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας εκτός Αθήνας και ο λόγος για το Ρίβερ Πάρτι (River Party), το μουσικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νεστόριο Καστοριάς. Το φετινό Ρίβερ Πάρτι θα καλύψει ένα μουσικό πενθήμερο από σήμερα 3 έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου.

    Χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις όμορες χώρες κατακλύζουν επί 5 ημέρες το Νεστόριο Καστοριάς και εκεί, μπροστά στις όχθες του Αλιάκμονα, αποδεικνύουν ότι όλοι έχουν μια θέση για καλοκαιρινό ξεφάντωμα. Φέτος, το Ρίβερ Πάρτι έρχεται ανανεωμένο και καλύτερο από ποτέ, προσφέροντας πάνω απ\'όλα ένα πλούσιο και οικονομικό πακέτο διακοπών, σ\'ενα πανέμορφο φυσικό τοπίο, και παράλληλα, ψυχαγωγία με δυνατές υπογραφές. Σημαντικά ονόματα από τον χώρο της μουσικής θα δώσουν το \"παρών\" επί 5 ημέρες.

    Από τις 3 μέχρι και τις 7 Αυγούστου στις σκηνές του Ρίβερ Πάρτι θα ακουστούν τα πιο αγαπημένα ονόματα, με πολύ τραγούδι, χορό και κολύμπι στα νερά του Αλιάκμονα.

    Αυτό το καλοκαίρι, αναμένονται περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιπλέον εκδηλώσεις όχι μόνο στην κεντρική σκηνή, αλλά και στο γκριν στέιτζ (green stage) και στο ντανς (dance) που λειτούργησε περυσι για πρώτη φορά. Εκεί, θα φιλοξενούνται κάθε βραδιά σημαντικοί ντι τζειζ (djs) έκπληξη.

    Όπως κάθε χρόνο, έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις που θα δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες όχι μόνο τις νύχτες, αλλά και τις μέρες.

    [02] Βρετανία: Ιστορικό ρεκόρ στην τιμή του χρυσού

    Η ουγκιά του χρυσού κατέρριψε, σήμερα, ιστορικό ρεκόρ καθώς η τιμή της έφθασε για πρώτη φορά τα 1.670 δολάρια ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς του πολυτίμου μετάλλου την έντονη ζήτηση τροφοδοτεί "η γενικευμένη ανασφάλεια" των επενδυτών πολλών άλλων αγορών.

    Πολλοί επενδυτές, στριμωγμένοι ανάμεσα στις κρίσεις χρέους και στις δύο ακτές του Ατλαντικού, αλλά και στα σημάδια επιβράδυνσης της ανάκαμψης στο επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας, αγοράζουν το πολύτιμο μέταλλο θεωρώντας το "αξία-καταφύγιο".

    "Επιπλέον, η τιμή του χρυσού για την άμεση παράδοση δεν μπορεί να επηρεαστεί από καμία Κεντρική Τράπεζα, αντίθετα με ό,τι γίνεται με τα νομίσματα αποθεματικού ρόλου", επισημαίνει η αναλύτρια Καθλίν Μπρουκς.

    Μετά από ένα διάλειμμα 13 ετών, το δίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος η Κεντρική Τράπεζα στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα, σε μια κίνηση διαφοροποίησης των αποθεματικών της, προχώρησε στην αγορά 25 τόννων χρυσού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2011 - 18:29:40 UTC