Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι αθλητές που πρώτευσαν στη Σανγκάη
  • [02] Διεκόπη για λίγο η δίκη, εκτός αιθούσης ο κλινήρης Μουμπάρακ
  • [03] Ανοιχτοί περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι με την Πανσέληνο της 13ης Αυγούστου
  • [04] Κρίσιμη συνάντηση του ιταλού υπουργού Οικονομίας με Ζ. Γιούνκερ
  • [05] Συνεδριάσεις στην Ισπανία για την αντιμετώπιση των αγορών
  • [06] Για τις αποφάσεις της συνόδου της ευρωζώνης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Ευ. Βενιζέλος
  • [07] Προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσίευση κειμένου με απειλές κατά του Αντώνη Ρέμου

  • [01] Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι αθλητές που πρώτευσαν στη Σανγκάη

    Τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά, προκειμένου να δεχθούν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για τις επιτυχίες που σημείωσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης. Τους συνόδευσαν οι προπονητές τους, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, και ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

    «Μας κάνατε χαρούμενους και υπερήφανους, όχι μόνο εμένα, που υπήρξα παλαιός αθλητής, αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», τόνισε στους θριαμβευτές της Σανγκάης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, δώσατε χαρά και ελπίδα, ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και εμμονή στο στόχο, όσο ψηλός κι αν είναι, ο Έλληνας τα καταφέρνει», επισήμανε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Μακάρι να πετυχαίνετε πάντα τέτοιες νίκες. Εσείς το πιστέψατε, μακάρι να το πιστέψει και ο ελληνικός λαός και θα ξεπεράσουμε την κρίση».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε το ραντεβού με τους αθλητές και τις αθλήτριες του υγρού στίβου για την επόμενη χρονιά, εκφράζοντας την ευχή να επιστρέψουν με ανάλογες διακρίσεις και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Δεν παρέλειψε δε, απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, να τον παροτρύνει να ασχοληθεί και να επιλύσει τα προβλήματα των αθλητών και αθλητριών, για τα οποία έδειξε ενήμερος.

    «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να βρισκόμαστε εδώ. Ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανάλωσε τα νιάτα του στον αθλητισμό και θα πρέπει να τον έχετε ως παράδειγμα. Αυτή η πρωτιά ας είναι το όχημα για μία νέα πορεία της Ελλάδας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στη Σανγκάη.

    Ο κ. Κάρολος Παπούλιας συνεχάρη στη συνέχεια έναν-έναν τους αθλητές και τους προπονητές τους (Γιώργος Μορφέσης, Σάκης Κεχαγιάς, Νίκος Γέμελος, Μίλτος Κανελλόπουλος), ανταλλάσσοντας μερικά λόγια με τον καθένα. Αστειεύτηκε με το ύψος της Χριστίνας Τσουκαλά, είπε στον Γιαννιώτη ότι, παρά το επώνυμό του, δεν είναι από τα Ιωάννινα, όπως ο ίδιος, ενώ έδειξε εντυπωσιασμένος από την Έλενα Κούβδου, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η εθνική γυναικών στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο νίκησε όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

    [02] Διεκόπη για λίγο η δίκη, εκτός αιθούσης ο κλινήρης Μουμπάρακ

    Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Άντλι ζήτησαν σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, που κυβερνά την Αίγυπτο, να κληθεί ως μάρτυρας στην δίκη, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείται και ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

    \"Ζητούμε να κληθούν (όσοι υπηρετούσαν ως μέλη σ)το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, η πρώην κυβέρνηση και πολιτικοί ηγέτες και επίσης ζητούμε να κληθεί ο στρατάρχης (Μοχάμεντ Χουσέιν) Ταντάουι και ο στρατηγός (Όμαρ) Σουλεϊμάν\", είπε ένας από τους δικηγόρους του Άντλι.

    Ο Ταντάουι, ο οποίος πλέον ηγείται του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ήταν υπουργός Άμυνας του Μουμπάρακ για δυο δεκαετίες, ενώ ο Σουλεϊμάν ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και διορίστηκε αντιπρόεδρος τις τελευταίες ημέρες του πρώην προέδρου στην εξουσία.

    Η διαδικασία μεταδίδεται τηλεοπτικά.

    Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε πριν από λίγο έξω από την αίθουσα πάνω στο τροχήλατο κρεβάτι στο οποίο βρίσκεται από την έναρξη της δίκης για μια σύντομη διακοπή της διαδικασίας, ενώ και οι άλλοι κατηγορούμενοι βγήκαν για λίγο από το κλουβί όπου βρίσκονται στο πλαίσιο της δίκης τους για τις δολοφονίες διαδηλωτών.

    [03] Ανοιχτοί περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι με την Πανσέληνο της 13ης Αυγούστου

    Με μελωδίες, ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό την πανσέληνο του Σαββάτου, 13 Αυγούστου.

    Έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το συγκεκριμένο βράδυ, ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μεγαλείο των ελληνικών αρχαιοτήτων υπό το φως της μεγαλύτερης πανσέληνου του έτους.

    Ωστόσο, το αιώνιο μνημείο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, δεν θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση. Θα παραμείνει κλειστός για λόγους προστασίας των μνημείων του βράχου αλλά και των ίδιων των επισκεπτών, καθώς σύμφωνα με την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι προηγούμενοι εορτασμοί σημαδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα.

    Ένα από αυτά ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, ο οποίος την περσινή χρονιά ξεπέρασε τα 15.000 άτομα (σσ. φέτος εκτιμάται ότι θα αυξανόταν κατά τουλάχιστον 35%). Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν συνωστισμοί, εκνευρισμοί, καθυστερήσεις, αλλά και φαινόμενα παραβατικότητας, από άτομα που επωφελήθηκαν του συνωστισμού και του ημίφωτος.

    Επιπλέον, το σκοτάδι εμποδίζει την κίνηση των επισκεπτών στην ολισθηρή και ανώμαλη επιφάνεια του ιερού Βράχου, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών, κυρίως στο σημείο της μεταλλικής κλίμακας του Μνημείου του Αγρίππα, το οποίο είναι κατηφορικό και σκοτεινό.

    Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των μνημείων, η αρμόδια Εφορεία θεωρεί ότι, λόγω του όγκου των επισκεπτών, δεν είναι δυνατή η σωστή φύλαξη και προφύλαξη του χώρου. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται στο δυτικό τμήμα του Παρθενώνα και στη νότια πλευρά των Προπυλαίων, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και σκαλωσιές των έργων της αναστήλωσης.

    [04] Κρίσιμη συνάντηση του ιταλού υπουργού Οικονομίας με Ζ. Γιούνκερ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι συναντάται σήμερα στο Λουξεμβούργο με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την ώρα που η χώρα του δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τις αγορές.

    Ο κ. Τρεμόντι δεν έκανε καμιά δήλωση προσερχόμενος στη συνάντηση.

    [05] Συνεδριάσεις στην Ισπανία για την αντιμετώπιση των αγορών

    Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο συναντάται σήμερα με την υπουργό Οικονομίας Ελένα Σαλγάδο για να "αναλύσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις χρηματαγορές", οι οποίες παραμένουν εξαιρετικά ευμετάβλητες, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Η συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν ακόμη ο υπουργός Συγκοινωνιών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χοσέ Μπλάνκο, ήταν ένας από τους λόγους που ο Θαπατέρο αποφάσισε να αναβάλει τις διακοπές του, που επρόκειτο να αρχίσουν χθες, ώστε να γίνουν κινήσεις για την αντιμετώπιση της έντασης στις αγορές.

    [06] Για τις αποφάσεις της συνόδου της ευρωζώνης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Ευ. Βενιζέλος

    Την ανάγκη η χώρα μας να αξιοποιήσει στο έπακρο το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για τις αποφάσεις του συνόδου της ευρωζώνης και το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι «η αντιπολίτευση πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση προκειμένου να οικοδομηθεί αυτή ιστορική, πανεθνική προσπάθεια» για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ανέφερε επίσης ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ λεπτή φάση καθώς η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για τις χώρες της ευρωζώνης.

    «Πήραμε μια ανάσα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι η έκβαση της προσπάθειας εξαρτάται από όλους, και την κυβέρνηση που πρέπει να δείξει σοβαρότητα και στιβαρότητα, αλλά και την αντιπολίτευση, η συνδρομή της οποίας είναι απαραίτητη.

    Ειδικά για τη στάση του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης έσπευσε να επισημάνει ότι επικρίνει όταν το κρίνει απαραίτητο και στηρίζει αν κρίνει ότι πρέπει να το κάνει προς όφελος της χώρας.

    [07] Προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσίευση κειμένου με απειλές κατά του Αντώνη Ρέμου

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε κείμενο που δημοσιεύει σύνδεσμος οπαδών του Ηρακλή στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο, σχολιάζοντας τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ. Το κείμενο υπογράφεται από την «Αυτόνομη Θύρα 10» και περιέχει απειλές σε βάρος του μεγαλομετόχου του «Γηραιού» Αντώνη Ρέμου. Η εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν τελούνται ποινικά διωκόμενα αδικήματα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2011 - 10:29:52 UTC